HYPNOTISÖREN!

Hej därute. Igårkväll gick ju min mamma och jag på bio och såg Lasse Hallströms film och den var faktiskt riktigt bra. När filmen var slut började en del spontant att applådera. En del scener var inspelad här i norrbotten. Det var en riktigt bra film. Det hade kommit mycket folk för att se den. Jag hörde hur människor stod och pratade om den efteråt om vad de tyckte. Det var ju juletid i filmen, det tyckte jag om som är en älskare av julhögtider. I eftermiddag när jag kommer hem från jobbet så ska jag fota muggen och toaborsthållaren så ni får se. See you.

SHOPPING!

Hej där i stugorna. Igår shoppade jag stort, jag köpte mig bland annat en höst och vinterjacka på Kapp-Ahl. Senare på kvällen for vi ett par stycken till Piteå och shoppade på kvällen. När vi klev av bussen och gick in mot centrum, så trodde vi att det var dan före julaftion. Det var smockat med folk. Människor från Arvidsjaur och Skellefteå och andra ställen hade samlats i Piteå för att shoppa till klockan 22. Alla affärer i Piteå hade öppet till klockan 22 som sagt. Eftersom jag inte behövde storhandla direkt, så köpte jag en toaborsthållare med en tjej som sitter på en toalettstol och håller för näsan. Sedan så köpte jag en mugg med en katt på. När vi kom ner till Kapp-Ahl så hade jag inte tänkt köpa något mer. Men då fick jag syn på lypsyl i smakerna sprite, fanta, coca cola och några andra smaker. ( Det var flera lypsyl med olika smaker av läsk). När vi sedan skulle gå och fika på ett lugnt och mysigt fik, så var det smockat med människor i alla cafeer. Till slut så hittade vi ett ställe i Gallerian, där köpte jag och en kompis räksmörgås med te/kaffe. Till slut gick bussen tillbaka till Boden 22:15. Just innan chauffören skulle stänga dörren, klev det fram en överförfriskad karl. Han vrålade att det var något lag som var bäst. Jag vet inte riktigt vad det var för ett lag, sedan tände han en cigarett och vinglade bort mot sta´n igen. Vilken kille alltså. Ikväll ska mamma och jag gå på bio och se hypnotisören, pappa ska vara kattvakt. Det blir nog en riktig rysare(filmen alltså). Jag tycker att det är obehagligt med katterna. De hade känt på sig att jag skulle rengöra baljorna idag, så som vanligt så hade de inte gjort sina behov i lådorna. Men den här gången så ville jag äta färdigt i lugn och ro innan jag började rengöra. Efter en stund så jamade Lufsen lite grovt, tittade på mig och gjorde sina behov. Jag lät honom inte bestämma den här gången. Men jag förstår inte, hur kan de veta att det är just rengöra kattlådorna som jag har tänkt göra De verkar ju kunna läsa en människas tankar. Det är för mig ett mysterium. Hur som helst så kom Lufsen till mig igår morse och lade sig tätt intill mitt ansikte och spann. Det tycker jag är jättemysigt. Mina små älskade vänner. Ha en skön fredag. See you.

HEMMA ÄNTLIGEN!

Det har varit vackert väder ute i dag också, det har gått bra på jobbet. En arbetskollega berättade att hon hade blivit stungen av en geting. Usch och fy. Inatt drömde jag att jag blev stungen av en geting på kinden. Igår när jag var hos en kompis så lånade jag en skiva med många romantiska låtar. Han och jag ska åka ut till mina föräldrars stuga om två veckor, men bara över dagen. Han fick överta några växter som jag och min man hade i huset. När vi skaffade katterna var vi ju tvungen att plocka bort de. Nu är de döda. Växterna alltså. Iallafall de flesta av de. Så går det ibland. See you.

FÖRÄNDRING I MITT LIV!

Hej därute. Idag så är det vackert väder ute, och jag är ledig. Tänkte gå en långpromenad sedan. Hoppas att man inte blir stungen av någon geting. Men och andra sidan så kan man inte sluta vara ute, de måste ju få finnas.
Jag tänker göra lite ändringar i mitt liv som gör det ännu härligare att leva. tänker bland annat ändra på kosthållningen och sluta med socker helt. Om man verkligen vill så går det. Sedan så ska jag äta mer grönsaker och fisk. De enda grönsakerna som jag har svårt att få ner är morötter. Sedan så ska jag börja äta mer frukt.
Jag ska försöka att gå mer på fritiden, särskilt om det är så här fint väder ute. Man måste koncentrera sig på sina mål, det är ju iallafall en början. Tänkte avsluta med bilder på kuddarna och kuddöverdragen från IKEA. See you.
 
 
Det var inte tänkt att Lady skulle vara med, men hon hoppade upp precis när jag skulle fota, men så är hon ju också en linslus lilla gumman som inte är riktigt bra i magen.
 
Det blev ett påslakan och örngott i samma också, jag tyckte att det blev snyggt.
 
 
 
 

IKEA!

Hej därute. Igår så åkte ju jag och mina föräldrar till IKEA. Vi åkte tidigt ifrån Boden för att det inte skulle vara så mycket folk, trodde vi ja. När vi kom dit så var det redan mycket människor där. Ändå var det inte löningshelg.
Det är ganska mysigt när man kommer in på IKEA, man är full av förväntan. Vi skulle inte köpa något, bara titta.
Just det, Vi hann inte mer än innanför dörrarna och in på första avdelningen, då jag fick syn på ett kuddöverdrag.
Det åkte ner i vagnen lite senare. När vi hade zickzackat oss fram (fanns för övrigt en tablettask med mintsmak som hette zickzack när jag var liten) igenom några avdelningar, så kom vi fram till restaurangen. Där konstaterade vi att vi var väldigt hungriga. Mina föräldrar köpte de klassiska köttbullarna, men jag ville äta kycklingfilé med pommes frites. För att slå till på stort så beställde jag extra mycket pommes frites. Ajabaja, men det var underbart gott. Jag var verkligen hungrig. Till efterrätt så köpte jag och mamma en cheescake med jordgubb, pappa beställde en bakelse, den var också god berättade han. Mätta och belåtna fortsatte vi vår färd igenom IKEA, och när vi beslöt oss för att gå därifrån, så hade vi ganska mycket i vagnen, vi som inte skulle köpa något. Det blir bara så ibland.
 
När vi gick därifrån, så frågade min mor om vi skulle gå till candystore, och fast jag inte hade tänkt köpa något godis, så hamnade vi där, men vi promenerade dit för det var ju så nära. Sedan åkte vi över till Finland. Där gick vi in i en butikskedja som heter Hallpa Halli. De hade mest porslin och det fanns ingenting av intresse så vi åkte där ifrån över till andra sidan (sverige alltså). Vi sprang in på COOP en snabbis och sedan så åkte vi till en mattaffär.
Mamma behövde en ny matta, och sedan så åkte vi hem igen. Vi hade sol hela dagen, Så det blev en minnesvärd
dag. Köpte för övrigt också en korsordstidning på över 100 sidor, med lättlösta korsord. Har redan löst några.
Sedan så köpte jag en skvallertidning som brukar skriva mycket om skådespelare och annat. Så det var min dag på IKEA. Idag så ska jag tvätta ett berg med tvätt, så jag hoppas inte att någon tvättar på min tid klockan tolv.
Hoppas att ni alla får en fortsatt trevlig  och underbar söndag. Ska försöka sy lite på min tavla idag. See you.

MINNEN!

Hej därute i dimman. Mina föräldrar kommer snart och då ska vi åka till Haparanda, det blir trevligt. Solen börjar titta fram lite grann. Det har varit mycket dimma på mornarna denna vecka, men det är ju höst nu. Getingarna har börjat bli mer och mer desperat på jakt efter föda, och aggresiva. Jag har suttit och tittat på lite filmer som jag och mitt ex hade spelat in. Man fylls av minnen, men samtidigt så är det skönt att vi inte är tillsammans mer. Nu lever jag ensam med mina katter och njuter av att få göra som jag vill. Känner jag för att låta sängen stå obäddad en dag så gör jag det. Oftast så har jag bortstädat. Nu kommer mina föräldrar så jag måste sluta. Ha en bra dag. See you.

STRÄCK UT DIN HAND!

Sträck ut din hand, och finn en hand i din
Så gjorde jag och fann, en hand i min. Sträck ut din hand.

ÄNTLIGEN HELG!

Hej därute. Solen skiner och det är vackert väder. Har varit förbi en arbetskollega och sett på en film. Den var norsk, men bra. Katterna har just ätit. Nu är det bara att köpa lite gott till ikväll, godis alltså. Sedan så ska jag bara mysa framför TV:n. Imorgon ska jag och mina föräldrar till IKEA: Men nästa torsdag ska jag och några arbetskollegor åka till Piteå på tjejkväll och ha det trevligt. Man får åka gratis buss från Boden till Piteå tur och retur. Hoppas att ni alla får en mysig kväll med era nära och kära. Kanske äta lite gott och umgås. Ha det bra. See you.

STACKARS LUFSEN!

Hej därute. Idag har det regnat mycket på morgonen, men nu strålar solen igen lagom tills jag ska och jobba.
Lufsen åt för mycket sås i en kattmatsförpackning som jag hade gett de. Jag har ju försökt ge de annan blötfoder än de fått hittils, för den har varit så dyr. Men imorse fick han som sagt diareé stackarn. Han hann smeta runt i lägenheten, bland annat i soffan och på lite fönsterbrädor och dylikt. I accompangemang av höga förtvivlade rop, så insåg jag att det bästa var att med ljummet vatten duscha av honom där bak. Efteråt så blev han nöjd faktiskt.
Jag kokade upp lite torsk, för det brukar få honom att bli fastare i magen. Nu mår han bra och tittar ut igenom ett fönster. Lady har lagt sig och sover i korgen i sovrummet när jag gick hit. De är så fina båda två tycker jag.
 
I förmiddags så kom det ett sms om att min dvd med Herman Lindqvist historia hade kommit, så jag skyndade mig och hämtade ut paketet på posten. Jag sprang på en omtöcknad geting framme vid affären. Men den försvann.
Jag har alltid varit intresserad av svensk historia, om alla svenska kungarna. Allt ifrån Gustav Vasa till Gustav III.
Det jag hittils har sett av DVD:n så är den intressant. I slutet av varje avsnitt så spelar de en så vacker symfonisk
melodi. Jag vet tyvärr inte vad det är för melodi, men den är väldigt vacker och jag tycker den är stämningsfull.
 
Jag har även varit intresserad av Franska Revolutionen ända sedan jag var barn. Därför så kändes det extra roligt och spännande att besöka conciergeriet där Marie Antoinette och hundratals andra fångar satt i väntan på att giljotineras. Man kände riktigt ångesten och den förtvivlan som de upplevde. Det var som om de var kvar där.
Jag åkte ju med en kompis till Paris 2008, det var inte så många dagar vi var där, hade gärna besökt Versailles.
 
Här kommer lite fler bilder på Lady och Lufsen som är tagna av min uppfödare i Juni i år. Ha det bra. See you.
 

HELT SLUT!

Idag blir det en kort uppdatering igen. Har tänkt fika och sedan så ska jag bara ta det lugnt. Slutade klockan fem.
Katterna mår prima snus och jag kanske ska koka fisk till de ikväll. So long for now. See you.

LUFSEN SOV OCH VÄCKTE MIG HALV FEM FÖRST!

Hej därute. Lufsen har sovit hela natten, och jag hade dörren till sovrummet öppen. Jag hade gett honom ett rejält mål mat innan han skulle lägga sig.Han var mätt och belåten. Gick och lade mig vid 22 och sov sedan tills han väckte mig halv fem. Det är som att ta hand om ett barn när jag har Lufsen, men jag älskar honom så otroligt mycket. Ibland kan man bli trött och arg på honon men det går ju över. Så ni som läste inlägget som togs bort behöver inte vara oroliga.I skrivande stund håller Lady på att leka med duschdraperiet i toaletten. Lufsen sprang genast dit. Lufsen har mycket tovor just nu, men jag kammar honom varje morgon, och försöker lösa upp de med fingrarna. Jag har busat mycket med honom nu på morgonen. Sedan så försöker jag sy lite grann på min tavla.
 
Igår kväll stekte jag ju hel kotlettrad. Det blev gott. Just nu hör jag hur de skjuter med ammunition. Boden är ju en militärstad. Katterna verkar vara lite rädda. det låter som att de skjuter med k-pistar. Huuvva. Tur att det är på låtsas.I morse åt jag en riktig hotellfrukost med gröt, ägg och annat gott. Mätt blev jag. Det är soligt ute idag, så då går det lätt att jobba på kvällen.Hoppas att ni alla får en fortsatt trevlig dag. See you.

LEDIG!

 
Äntligen så är jag ledig. Dimman ligger som ett tjockt täcke över sta´n. Då kurar jag bara ihop mig i min filt och dricker ett gott, varmt te och ser på någon bra film. Får främmande senare idag. Har upptäckt hur skönt det är att leva ensam, med bara två katter. Kanske att jag tittar i en receptbok senare idag, det är en bok med recept på grytor. Jag har fått sova inatt, det var skönt och välbehövligt. I eftermiddag så ska jag göra kotlettrad i ugnen.
 
Jag har kommit på varför lufsen alltid är så hungrig. Jag ger de för lite mat helt enkelt. Jag ska se till så att de får i sig 400 g blötfoder varje dag. Jag tror att de kan börja äta stadigare foder. Kanske att han blir lugnare på natten då.
Jag ska koka fisk ocjh ge åt de idag, så att de får lite variation i kosten, och inte bara fabriksproducerat. Hoppas att ni alla får en skön och trevlig dag. Det ska då jag ha iallafall. See you.

LITE HÄRLIGA BILDER PÅ LUFSEN!


TRÖTT EFTER JOBBET!

Hej därute. Kort uppdatering. Har varit soligt och fint hela dagen. Har jobbat en delad tur idag. Nu jobbar jag bara i morgon till fem, sedan så är jag ledig måndag. Ska bli så skönt. See you.

GLÖMDE JU!

 
 

LITE BILDKAVALKAD!

Tänkte bara visa lite bilder på mina nya snygga gardiner samt mina väluppfostrade katter. See you.
 
Så här väluppfostrade kan mina katter vara om de vill.
 
Lady
 
Måste jag vara med på bild igen.
 

Änglatavlan som jag köpte igår.
 
 
 
 
 
 
 
 

ÄNTLIGEN PLI PÅ KATTEN!

Hej därute. Igår blev det fönsterputsning samt besök. Jag och en arbetskollega bestämde oss för att fara till en butik där jag inte varit förut. De sålde billiga saker. Men jag tyckte att det mest var skräp. Vi var även in i pingstkyrkans secondhandbutik. Det är en butik med många våningar. Där köpte jag en stor tavla med änglar på, samt sex dricksglas med katten Gustav på från Max. När jag städade Maxrestaurangerna för många år sedan, det var innan jag flyttade til Boden, så hade de glasen som present i barnboxar. Då blev det inga glas för mig.
 
Imorse visade jag min katt lufsen vem det är som bestämmer. Jag fick äntligen slut på hans sätt att försöka väcka mig mitt i natten och få mat. Nu kanske han äntligen slutar med sina olater så att man får sova nattetid. Ikväll börjar jag fem, och jobbar bara tre dagar, Det ska bli skönt. Hoppas att ni alla får en bra fredag. Pajen som jag hade gjort i onsdags blev lyckad och omtyckt, Serverade grädde till det. I helgen blir det inte något sött för mig. Hejdå.
 
 
 
 

FLITIG!

Hej därute. Idag och imorgon så är jag ledig. Det är soligt ute. Idag har jag varit väldigt kreativ. Har varit på cyckeltur samt tagit några promenader både till sta´n samt till min närbutik. Var in bland annat i butiken Hemma hos Molly. Där köpte jag en tvål som doftar så gott. Just nu håller jag på att baka blåbärspaj samt så ska jag baka blåbärsmuffins och mer baugetter. Hade glömt att köpa jäst tidigare så jag får knalla till affären igen. Lady och Lufsen ligger och sover och hoppas att jag ska sluta vara så kreativ. Hoppas att ni har det bra. See you.

NU ÄR KVÄLLEN HÄR!

Nu har lugnet lagt sig där jag bor. Det kör nästan inte några bilar nu. Mörkret har lagt sig och jag har lagt katternas sovkorg i vardagsrummet och stängt dörren. Få se om katterna låter bli att krafrsa på dörren i natt. Satt och löste lite korsord och då låg Lufsen bredvid mig som en hund. Jag har busat med honom mycket ikväll. Lady har legat och sovit på klätterställningen. Tidigare idag så låg de båda två i sängen. Det var mysigt.
 
Idag hade vi personalmöte. Då hade jag med mig blåbärsmuffins, det var uppskattat må ni tro. En annan jobbarkompis hade också med sig fikabröd. Nu ska jag lägga mig för ikväll. Känner mig trött. See you.

MULEN DAG!

Hej därute. Idag har det varit en mulen dag med mycket kyla. Lady och Lufsen har busat och jag gav de lite godis idag när jag kom hem från jobbet. Klockan är 20 över 8 och det börjar redan vara ordentligt mörkt ute.
 
Skönt att veta att man kan krypa ner under ett varmt täcke och ligga och se på TV innan man somnar. Det är nog
många som tycker att det känns lite tungt nu när vi går mot höst och vinter. Men det finns inte så mycket att göra annat än hänga med. Jag hade iallafall en skön sommar. I december blir det ju snö som lyser upp tillvaron.
 
Ikväll så har jag skrivit ett brev till en faster som bor i Stockholm. Jag gick en promenad till konsum och köpte frimärken. Om några månader så får man skicka julkort, det ska jag skicka många av i år. Hoppas att ni alla får en fortsatt trevlig kväll. Imorgon så slutar jag klockan 12. Sedan är jag ledig två dagar. Skönt. See you.
 
 

SAMMANFATTNING AV HELGEN!

Hej därute, hoppas att ni har det bra. Min helg har varit toppen. Det började ju på fredagkväll då jag och mamma gick på bio och såg Hamilton2. Man fick se ganska mycket av Peter Eggers även om jag hade hoppats att han skulle vara med lite mer. Handlingen tyckte jag var bra, den var inte alls så dålig som kritikerna tyckte. Mikael Persbrandt var också bra. Filmen i sin helhet ger jag faktiskt en femma. Sedan när filmen var slut så gick jag och mamma hem till mig och så packade vi in katterna i bilen och åkte ut till mina föräldrars stuga. Igårkväll var jag ju bjuden av min moster på fest med ostbricka. Hon serverade vin, öl, läsk och snacks mm. Mina båda kusiner var också där. Det var väldigt trevligt och vi satt några timmar och pratade. Det är väldigt mysigt och trevligt när man kan träffas och umgås. Vi var totalt 12 stycken i hennes lilla stuga. Så varmt blev det. När vi gick därifrån hem till oss så var det nästan becksvart ute. Månen lös igenom några moln.En uv hoade, det finns nämligen en man som bor granne med mina föräldrar som föder upp berguvar.Jag har sovit gott i min husvagn, fast det har vait lite kallt.
Nu ligger Lufsen och Lady helt utslagna och jag känner mig som om luften har farit ur mig. Jag körde hem och det gick bra. Jag fick veta att det var några boende i ett hyreshus på söder i Stockholm, som hade larmat 112 och tyckte att det luktade gas i trapphuset. Både brandkåren och polisen kom dit, men då var det bara en granne som satt och åt surströmming. Ganska kul tycker jag. Gas luktar inte för det första, men det är ju inte så lätt att känna igen surströmmingsdoften som vi gör här hemma i Norrbotten. Jag åt också surströmming till middag. Jag måste få avsluta detta inlägg med att berätta att när jag och mamma satt på bio så satt det en tjej och kille bredvid mamma.
I slutscenen av filmen så står en kvinna och tittar ut över havet. Sedan kliver Mikael Persbrandt ut ur en bil och går fram till henne och omfamnar henne. Då utbrister flickan bredvid mamma: Så där ja! Varpå pojkvännen till mammas förtjusning uttrycker en suck för att att visa att han tyckte det var larvigt. Ganska kul. Fniss! See you.

KORT PÅ BLÅBÄRSMUFFISARNA!

Här kommer beviset på att jag varkligen har bakat muffins, så ni inte tror att jag skojar.
 

BLÅBÄRSMUFFINS!

Hej därute. Idag är jag i baktagen:Har jobbat till 12. Sedan när jag kom hem gick jag till min närbutik och trodde att jag kommit ihåg allt. Hmm, när jag kom hem hade jag glömt formar till muffisen så jag gick till sta´n. Då gjorde jag även bort att köpa godiset till bion imorgon. Köpte även en påse som jag ska ha ikväll. Sedan köpte jag ett gott the som jag hade slut, det blev ett hekto av det också. Jag ska städa sedan så ska jag bara mysa. Imorgon är det julafton om ni undrar, iallafall för mig. Hoppas att Rapport recenserar filmen ikväll. Då kanske de intervjuar någon av skådespelarna.Nu är jag ju ledig 3 dagar, det ska bli så skönt, hoppas att ni kommer att få en skön helg. Nu hör jag hur katterna galopperar och jagar varandra. Vi hörs nästa vecka, för imorgonkväll efter bion så åker jag ju ut till mamma och pappas stuga. på lördag skulle en moster bjuda på ostbricka. Mums säger jag bara. See you.

ÄNNU EN ARBETSDAG TILL ÄNDA!

Hej därute, idag har det varit vackert väder hela dagen. Det kom bara en snabb skur nu på eftermiddagen. Ännu en arbetsdag har gått till ända. Imorgon så slutar jag tolv sedan är jag ledig tre hela dagar. Det ska bli så skönt.
Hade först tänkt vara flitig och baka blåbärdmuffins idag, men så ändrade jag mig. Jag gör det på fredag istället.
Jag längtar till fredag och ni som följer min blogg vet ju varför. Få se om det dyker upp någon arbetskompis som också ska gå och se på Hamilton 2.Lufsen är så busig när jag kommer hem från jobbet. Ska umgås med de ett tag  nu. Ha det bra därute tills vi hörs igen. See you.
 

Visst är man ett riktigt charmtroll.
Lite smårädd blir man när matte släpper iväg världens nysning.
 
 
 

OTROLIGT!

Hej därute. Idag har det hänt något mycket mystiskt. När jag kommer hem från jobbet så har inte katterna gjort något i baljan. Jag hade ju tänkt rengöra kattlådorna under kvällen. Men jag förstod att de hade bråttom. Provade först att bara hälla i ny sand i den ena baljan, men det dög inte. Lådorna var inte ofräsch men katterna kanske tyckte att det luktade från de iallafall. De har ju bättre luktsinne än vi människor. Jag hade varit på närliggande pizzeria och unnat mig ett skrovmål, men katterna behövde ju på toa så att hamburgaren fick vänta. Som tur var så var den fortfarande varm när jag skulle börja äta. Det var bara att sätta igång och rengöra baljorna. När jag var färdig med den första baljan så hoppade Lufsen i den och gjorde sina behov. När jag hade rengjort den andra så hoppade den andra i den lådan och gjorde båda behoven. Med andra ord så har de hållit sig så att de har varit blå. Snacka om festblåsor, för jag jobbade ju till 17. Det regnar och är trist ute men det kan ju inte hjälpas, imorgon så jobbar jag 7- 17 men på torsdag slutar jag klockan tolv. Sedan så är det äntligen fredag. Då kanske jag bakar lite blåbärsmuffins till pappa så han har lite godfika medan han är hemma med mina katter, och jag och mamma är på bio. Det var allt för ikväll. Ha det bra där ute. See you.

EGNA ÅSIKTER!

Hej, måste bara skriva och berätta. Var in på en sida som visade trailern till Hamilton 2. Jättedålig kritik fick den.
Men vet ni, jag struntar fullkomligt i det, jag tycker att den verkar bra och jag tänker njuta av filmen varje sekund.

BIOBILJETTER!

Hej därute. Srålande sol och jag sprang ner i tvättstugan för att se om det fanns en ledig tid. Jodå, hålet där cylindern ska sitta i gapade tomt. Puh vad skönt. Började få ont om vissa klädesplagg som är nödvändiga och som man sliter på varje dag. Ni får gissa själv vad jag syftar på. Efter klockan 12 så ska jag ta en promenad in till sta´n och hämta ut biobiljetterna till Hamilton 2. Jag tänkte just på en sak nu i arla morgonstund. Jag brukar jag alltid jobba julafton för det har alltid fallit sig så på mitt schema, jag tror att jag ett år slapp. Hur som helst så gör det ingenting. För när jag sitter där i biomörkret och ser min idol Peter Eggers så har jag min JULAFTON. Då får ingenting störa mig. Hoppas att de kommer ut med en fortsättning på Anno 1790, den var så bra.Lufsen ligger i garderoben och Lady vet jag inte var hon har tagit vägen. De satt en stund och tittade ut på morgonen.
Skinkpajen som jag gjorde igår blev lyckad. Sedan så lärde jag mig två viktiga saker när det gällde blåbärspajen.
Ett:Förgrädda pajskalet och häll i marängtaket när jag stoppar i ugnen en andra gång.Två:Lägg aldrig in frysta bär.
Nu ska jag snart ner i tvättstugan igen. Jag behöver nog inte känna ensamhet när jag går in mot sta´n. Jag lär få sällskap av en eller två ilskna getingar. De har ju börjat uppehålla sig kring soptunnorna nu. Ha det bra, see you.
 
 
 
 
 

LITE BILDER FRÅN PERSONALFESTEN SAMT MIN PAJ!

Hej därute. Idag var jag på gudstjänst i svenska kyrkan. Jag tog nattvard. Det var många som var där. Det var en bra predikan. När jag skulle ta nattvarden så var det alkohol i den. Jag kände en halvtimme efteråt att jag fick lite tungt med andningen, men det var ju ändå så pass lite, så det gjorde ingenting. det har varit skönt att vara ledig idag, hela helgen har varit skön faktiskt. Mina föräldrar var upp en sväng  i min lägenhet, sedan så har jag bakat en skink och broccolipaj. Idag har jag även träffat min nya granne som bor dörr i dörr. Hon verkar vara trevlig. Jag lägger ut lite bilder från festen. Tyvärr så fotade jag inte 60 åringen, det gjorde däremot andra så jag hoppas att ni som läser inte blir besvikna. Om jag ids så tänker jag baka en blåbärsåaj och lägga ett marängtäcke över. Till det tänkte jag äta grädde, med vaniljsocker. Ha det så bra där ute. Kram från mig. See you. OBS! Jag tänker lägga ut bilder på de båda pajerna i morgondagens blogginlägg istället.





 
 
 
 
 
 

60- ÅRSFESTEN!

Igår var jag på jobbet från 10 i sju på morgonen, fram till 12 på natten. Några av mina arbetskollegor och jag var på
vår lokal som vi har i hemtjänsten. Jag och två till hade dukat fint och så hade vi beställt mat från en restaurang.
Det var väldigt lugnt och stillsamt medan vi åt. Men efter ett tag blev det mycket skratt, sedan så hade vi lekar.
Mitt lag vann tyvärr inte. Flera av mina arbetskollegor var väldigt duktiga. Vi dansade och jag släppte också loss som de andra, märk väl så var jag ju spiknykter. Det var en del vikarier som har jobbat hos oss länge som också var inbjuden. Det var roligt att de också ville komma. Våra vikarier trivs i våran grupp säger de,och det är ju bra.
Efter några timmar så började fler och fler åka hem. Till slut så var det bara vi som hade hållit i festen samt 2 personer kvar. Vi städade undan, gick med sopor och sedan så började vi att gå hem. En del som vi mötte efter vägen hade tittat för djupt i flaskan, men de killarna gjorde oss ingenting, för vi var ju fler tjejer. Men ensam hade nog inte varit så bra. När jag kom hem så möttes jag av två hungriga och glada katter som mådde bra. Idag så ska jag och två arbetskollegor hälsa på hos födeldsedagsbarnet. Det blir första gången som jag hälsar på hos henne.
Nu ska jag sluta skriva för den här gången.Hoppas att ni alla får en skön och trevlig lördag. Nästa lördag har jag sett  Hamilton 2, Jippi. Ha det so gott. See you.

RSS 2.0