ETT RIKTIGT GOTT NYTT ÅR ÖNSKAR JAG ALLA!

 

EKORRE!

Idag när jag satt i köket såg jag en ekorrsvans rusa förbi mitt fönster, gick för att se om katterna hade upptäckt den.
Jodå, de satt på helspänn och stirrade ut genom vardagsrumsfönstret. Ekorrar är ju suveräna bergsklättrare.
Annars har jag lagat en gratäng som jag ska ha med mig till jobbet imorgon. Vädret har varit vackert som vanligt.
Katterna sitter eller ligger bredvid mig då jag ska sy. Nu är min 3 dagars långledighet över för den här gången. See you!
 
Här är en bild från förra året om det är någon som undrar varför det är lite snö.
Det här tycker jag är en fin bild på Lufsen.
Sötnosen.
 
 

LITE LJUVLIGA SOMMARBILDER FRÅN I SOMRAS SÅ HÄR I SLUTET AV ÅRET!

Här kommer lite sommarbilder som jag inte kunnat lägga ut från min sommarsemester. Ljuvliga sommar.
 
 

ROLIG DAG SÅ HÄR LÅNGT!

Var på stan på förmiddagen. Hade satt på mig mycket kläder så att jag inte skulle frysa. Gick in på en telefonibutik och skulle köpa en sladd som för över bilder och filmer från mobilen. Skulle betala och upptäcker då till min stora fasa att jag totalt glömt bort koden till mitt minutenkort. Kunde betala men jag visste inte koden, men då gick jag till minuten på coop och där slog jag rätt nummer. Vilken rysare så här på söndag förmiddag. När jag skulle gå hem så gick jag förbi min ena moster som var hemma. Hon bjöd på fika och sedan gav hon mig en stor tjock bok om isbjörnar, samt en mössa och ett par varma vantar. Mössan passade jag verkligen i. Vilken lycka. Nu har jag fört över bilder från min mobiltelefon, så nu har jag ett bättre urval av bilder på mina underbart busiga katter. Såg på Downton Abbey igår och det blev ett sådant slut som jag ville ha. Mycket nöjd. Här kommer några bilder tagna med mobilen. Hoppas att ni också har haft lika vackert väder som jag, nu ska jag fortsätta njuta av min ledighet, see you!
 
 

MINIJULAFTON!

 
 
 
Hej därute. Mamma var här och vi åt god julmat och smakade på lite alkoholfria glöggar som jag köpte på marknaden. Nu ska jag visa hur tavlan blev som jag sydde till mamma. Nu har jag börjat sy färdigt europeiskt café som jag ska behålla. Ikväll ska jag se Downton Abbey julspecial. See you!
 
 
 

LEDIG IMORGON!

Hej därute, snart har jag jobbat klart denna jul. Isande midvinterkyla men med trevliga jobbarkompisar och trevliga vårdtagare så har det varit riktigt roligt. Det har vi varit enade om på jobbet. Det har gått förvånandsvärt fort men nu är jag ledig 3 dagar från imorgon eftermiddag. Är ju äntligen färdig med mammas tavla som hon ska få. Det har tagit 1 år och 3 månader att bli färdig, så nu får jag kasta mig in i mina egna tavlor. (Sy alltså) annars blir det lite trångt att få plats i tavlan. God fortsättning på julen alla, See you!

GOD JUL ÖNSKAR LADY OCH LUFSEN!

 
 
Jag och katterna önskar er som följer min blogg en riktigt GOD JUL!
 

FAST I HISSEN!

Hej därute. Idag har det sett ut som på ett julkort. Men det har varit lite extra glid under sulorna på sina ställen fast jag har broddar på mig. När jag skulle hem på timmar så bestämde sig hissen för att inte åka iväg och det gick inte att öppna dörren innifrån. Då beslöt jag mig för att trycka på hisslarmet och det tjöt i hela trapphuset. Jag höll inte knappen intryckt tillräckligt länge för att någon skulle anropa. Som tur var så gick hissdörren upp efter några sekunder. Det var läskigt. Den gjorde så här den förra vintern också. Så det blir till att gå med broddarna ner för betongtrapporna hädanefter. Katterna har det bra. See you!

NÅGRA AV DE BÄSTA BILDERNA SOM JAG HAR PÅ LUFSEN OCH LADY!

 
 
 

TRÖTT PÅ HALKAN!

Har ni andra som bor i Norrbotten börjat bli less på vattenhalkan? Såg senast idag en som ramlade och slog sig. Är så rädd för att få hjärnskakning igen , så man får gå med myrsteg. Tänker även på de äldre som kanske ramlar och får benbrott. Stackars de i så fall. Hoppas att ni andra har haft en trevlig dag, det har jag haft. Trots halkan. See you!

SKRATTAT SÅ TÅRARNA RUNNIT!

Hej, mina katter blev jätteförvirrade och undrade vad det var som lät då jag satte igång jingle cats på spotify.
Det är ju katter som jamar olika julsånger. De for och luktade på varandra, upp på diskbänken. Då var inne i sovrummet från början, men när de hörde jamande kom de som skjutna ur en kanon. De trodde att det fanns katter i köket.

JULMARKNAD!

Hej därute. Idag så var jag på julmarknad med mina nära och kära. Det var trevligt. Jag köpte bland annat två olika sorters glögg. Alkoholfri förstås. Sedan så köpte jag knäck, en tomteluva som jag ska ha på mig på julafton. Då jobbar jag ju. Sedan så var vi och fikade hos min moster först. Sedan gick vi och åt pizza. Det var jättegott. Hoppas att ni också har haft en trevlig dag. See you!
 

ROLIG DAG!

Hej därute. Idag har jag varit hos en moster där jag tillbringade många jular. Hon bjöd på fika och mat och så fick jag se mycket gamla kort från det jag var barn. Jag fick hem några som de kopierade. Sedan så fick jag en speldosa som jag tycker mycket om. Det kändes nästan som lilla julafton för mig. Imorgon så ska jag gå på julmarknad i kyrkbyn här i Boden. Kanske lägger jag ut lite bilder på det. Ha det gott. See you!

HACHIKO!

Hej därute. I helgen så var jag ju ledig. På fredagkväll så visades en film av Lasse Hallström på 7 an. Den handlade om Hachiko som växer upp med en man, och en stark vänskap växer sig stark mellan de. Hunden börjar följa husse till järnvägsstationen där Hachikos husse åker till jobbet varje morgon. När husse kommer hem, så sitter hunden vid tågstationen, prick fem varje eftermiddag och möter honom. Det pågår länge, men en dag kommer inte husse med femtåget. Då har han blivit sjuk och avlidit. Hunden blir omhändertagen men rymmer till tågstationen.
Han väntar troget vid fem på eftermiddagen dag ut och dag in på husse, som tyvärr aldrig kommer. Efter tio år, går han en sista gång och lägger sig sjuk och trött framför tågstationen och hoppas fortfarande att husse ska dyka upp. Sedan dör den. Det är en sann berättelse, men verklighetens Hachiko hittades på en gata. Men den hade troget väntat på sin avlidna husse i tio års tid, vid tågstationen, och visar hur trofast djuren är mot sin ägare. Jag tänker på vilken villkorslös kärlek våra djur ger oss. Det är underbart det. Sov gott.

EN DAG!

Sitter och blickar ut igenom köksfönstret. Människor passerar förbi. Klockan är bara elva. Det har redan varit morgon. Solen orkar nätt och jämnt vara uppe. Men det bildar ett vackert rosa sken på himlen. Just i detta nu föds en ny människa till denna världen. En annan människa andas för sista gången. Någon sitter och väntar på ett tåg, andra kanske jobbar eller gör något annat. Om några timmar är det kväll. Solen har gått ner för länge sedan. Natten kommer, den här dagen är till ända. En ny börjar åter gry.

FRANSKT CAFÈ!

Hej därute. Idag så har jag varit på ett franskt café i sta´n. Det var litet och mysigt. Jag åt en citroncheesecake och drack en blåbärs smoothie och en te. Vädret har varit bra. Ha det gott. See You!

HELA VECKAN LÄNGTAR JAG TILL FREDAG!

Hej därute. Så har man då jobbat första veckan efter semestern. Det har gått bra. Har nyss avnjutit en pizza som jag köpt vid pizzerian bredvid. Var supeer haaaalt. Plusgrader ute och 5 december. Jaja, det blir till att avnjuta vårvindar i vinter också. Ha det gott. See you!

RSS 2.0