INKÖP OCH KLIPPNING!

Hej därute, i tisdags var jag och klippte mig. Det har gått 8 veckor sedan sist. Man känner sig alltid fräsch efteråt. På torsdag när jag kom hem från jobbet låg ett paket i brevlådan som jag hade beställt. Okej, det här kanske låter lite barnsligt. Men jag hade beställt Madicken och Elisabethklänningar till dockor som finns att beställa från Astrid Lindgrens värld. Sedan så hämtade jag ut ett annat paket.
Igår så åkte jag in till Luleå och där köpte jag 1 par bomullsbyxor samt 2 nya t-shirts. Jag fick lite rabatt. Köpte mig lite lunch, och det blev kycklingsallad med allt från pumpakärnor till broccoli, blomkål, vitkål och mycket annat. Jag fick känslan av att jag satt i ett drivhus och åt. Till efterätt så åt jag en god chokladbit. Det satt ingen där när jag åt från början och det var dämpad belysning. Det var mysigt.
På väg hem så hoppade jag av i stan och gick in i en butik och köpte mig en klänning och jag blev så nöjd med den. Igår kväll så orkade jag inte sitta uppe och titta på Mello. Var så slut. Idag blir jag bjuden av en moster på fika och ska även få 4 st:pauler. Det blir trevligt. Det är tragiskt det som händer i Ukraina, och när man såg reportage i förrgår så var det många som flydde med sina katter och hundar. Speciellt en bild har fastnat i mitt huvud. Det är en man som lyfter en kattbur och försöker ta sig in i ett fullsatt tåg. Det var så hjärtskärande att se. Ha det gott. See You!

VEMOD!

Hej därute, jag har jobbat i helgen. Det har gått bra. Maja har varit busig och idag efter avslutat arbete så gick jag till djuraffären och köpte lite kattgodis som Maja gillar. Idag har det varit vackert väder, men lite blåsigt. Sedan så är det lite vemod som jag känner idag. för idag skulle Lady och Lufsen ha fyllt 11 år. Tyvärr så blev de ju sjuka och gick bort förra året båda 2. Men jag tänker ofta på de ändå. Det här inlägget tänker jag ägna åt de. Och beskriva lite hur deras personligheter var. Jag börjar med Lufsen.
Lufsen var väldigt social och älskade att vara kring mig. Många gånger så kom han och lade sig bredvid mig när jag låg i sängen. Då borrade han in sitt ansikte i min hand som jag höll kupad. Han slickade mig ofta på händerna och kom alltid och mötte mig vid dörren när jag kom hem från jobbet. Han var också väldigt beskyddande, och ville komma och ge värme och tröst. Hos veterinären var han snäll också.
Lady var också social men föredrog helst att vara för sig själv. Hon älskade mat, och på natten om hon inte fick mat så smällde hon i köksskåpsdörren och gav sig inte förrän jag klev upp och sade till henne. Hon var modigare än Lufsen och Lufsen sov gärna tillsammans med henne. Särskilt när de var unga. Hon hade en stark vilja och jag minns en gång när hon lyckades få tag i ett litet bi som stack henne i mungipan. Det var medan jag bodde i hus och innan jag hade skilt mig. Det var ingen fara men hon hade rejält ont ett bra tag. Lady och Lufsen älskade fisk, särskilt torsk. Det var godis för de. Hoppas att ni alla får en Trevlig vecka. Imorgon så ska jag klippa mig. Det blir skönt. See You!

FRÄMMANDE!

Hej därute, i helgen har mamma varit på besök. Vi blev bjudna av en moster på lunch, det blev stora räksmörgåsar. På kvällen satt jag och mamma och tittade på Talang. Vi tyckte sista bidraget verkligen var bra. Igår så gick vi till Återvinningen och sedan till Dollar Store. Där hittade jag 3 plastbunkar för priset av ett. Sedan så köpte jag mig lite vackra vykort som man kan skicka när som helst på året. Det var verkligen vackert väder och vi gick senare på eftermiddagen ytterligare en promenad. Maja tycker att det har varit roligt med besök. Mamma har busat mycket med henne. Nästa vecka jobbar jag helg, det går ju bra. Nu är det inte så mycket kvar av februari månad. Önskar er alla en kommande trevlig vecka. Ha det så gott. See You

KNYTEN MED FETAOST BLADSPENAT FÄRSKOST SAMT RÖDLÖK!

Hej därute, gjorde knyten idag med fetaost, bladspenat, rödlök samt färskost som jag blandade ihop. Receptet tog jag från veckans Året Runt. De blev väldigt goda. I förrgår var jag på Gilla inramat och hämtade ut en förstoring på Lufsen. Det var en av tvillingarna som äger butiken som hjälpte mig. Han erbjöd sig att rama in fotot medan jag väntade. Det kallar jag för god service. Senare på kvällen så hängde jag upp kortet på Lady på andra sidan stortavlan ovanför soffan. Jag blev så nöjd.
Förra lördagen när jag jobbade till 22, så fick jag maginfluensa med frossa, kräkningar och hade 38:6 i feber när jag kommit hem. Så hela söndagen låg jag sjuk. På kvällen började jag kunna få i mig mat. Men jag har jobbat i veckan. Tidigare i veckan så tittade jag på gamla bilder på lady och Lufsen. Märker att de ofta låg och höll om varandra. När de sov på dagarna låg de alltid tätt bredvid varandra.
Här kommer receptet på knytena. Avslutar med gamla bilder på Lady och Lufsen, See You!
SMÖRDEGSPIROGER MED SPENAT OCH FETAOST! 12 stycken Ugn 225 grader Fals mitten. Gräddas i 18 till 20 minuter. 1 rulle smördeg,250 gram FYLLNING! 150 g fetaost 1 rödlök 2 nävar färsk spenat 200 gram färskost, naturell salt, peppar PENSLING 1 Ägg 3 msk sesamfrön sätt ugnen på 225 grader. Smula ner fetaost i en bunke. Skala och strimla löken. Blanda fetaost, lök ,spenat och färskost. Smaka av med salt och peppar. Rulla ut smördegen och skär den i 12 fyrkantiga bitar. Fördela fyllningen i mitten och nyp ihop degen så att det bildas en liten triangel. Lägg ut pirogerna på en plåt med bakplåtspapper och pensla dem med uppvispat ägg. Strö över lite sesamfrö. Grädda mitt i ugnen 18 till 20 minuter.

RSS 2.0