LEDIG 2 DAGAR!

Hej därute. Är ledig 2 dagar efter att ha jobbat helgen. Ska marinera en fläskfilé som jag ska grilla ute imorgon.
Vädret är väl si så där, men det gör ju ingenting. Jag är ledig i alla fall. Idag så ska jag bara njuta. Lägger ut 2 sommarbilder från förra sommaren. Ha det skönt. See you!

STRÅLANDE SOL!

Vädret är vackert. Jag har fått sova ut till klockan 8 på morgonen. Inte ett enda jamande från katterna sedan 5 på morgonen. Idag jobbar jag kväll. Längtar efter torsdag för då är jag ledig igen. Hoppas att allt är bra med er. See you.

FÖNSTERPUTSNING OCH PAJBAKNING!

Hej därute. Nu har jag inte skrivit på ett par dagar, men jag har varit upptagen med annat. Mina föräldrar kommer hit idag och sedan så ska här putsas fönster. Lady och Lufsen är ovanligt lugna, och jag har fått sova till klockan sex. Ovanligt lång sovmorgon för att vara mig. Solen skiner och det är varmt ute. Idag ska jag göra en vegetarisk paj. Och sedan får jag se hur dagen blir. Hoppas att ni alla får en trevlig och skön dag. Ska kanske avslöja att jag är ledig i 3 hela dagar. Nästa helg så jobbar jag. Men det tar jag då. See you!

LADY OCH LUFSEN VILL ATT JAG PUTSAR FÖNSTREN!

Hej därute. I helgen ska jag putsa fönstren. När jag kom hem från jobbet idag så hörde jag ett konstigt brak inne från vardagsrummet. När jag skulle gå dit in nästa gång, så hängde gardinen ner. Ja, ni ser ju själva på bilden. Den talar ju sitt tydliga språk. De tycker tydligen att det är hög tid att jag putsar fönstren för sommaren. See you.
 
oskyldig
oskyldig
Till det här.

ÄNTLIGEN!

Idag har jag äntligen fått Spotify att fungera igen. Jag ska lämna tillbaka boken som jag lånat på biblioteket idag. Den heter "November i mitt hjärta", och är en kärleksroman. Den var verkligen hjärtknipande, med ett lyckligt slut.
Jag brukar inte läsa sådana böcker i vanliga fall. Men den här läste jag igenom på två helgdagar. Men jag ska aldrig mer låna en sådan bok igen säger jag bara. Det väcker så mycket känslor som man förtränger i vanliga fall.
Idag så jobbar jag kväll. Jag ska möblera mitt vardagsrum på lördag. Då ska jag få hjälp, för det blir för tungt att skjuta bokhyllan och vitrinskåpet själv. Får se hur det går för Luleå Hockey ikväll. Jag missar de två närmaste matcherna för jag jobbar kväll båda gångerna. Det känns som att Skellefteå kommer att vinna. Men de har ju å andra sidan inte vunnit SM guld sedan 70 talet tror jag. Så det kan ju få vara deras tur nu.
 
När jag jobbade i söndags , så mötte jag en gammal man med rullator. Han bar både en mössa med Luleå Hockeys märke, samt deras halsduk. Så det märktes vem han hejade på. Idag är det soligt ute och katterna har fått vara ute på balkongen en stund. Åh, vad roligt att kunna lyssna på vilken musik man vill igen. Hoppas att ni alla får en trevlig dag. See you.

FUNDERINGAR!

När man jobbar inom vården som jag gör, så uppskattar man att man själv får vara frisk och ha det så bra. Det finns så många tragiska livsöden, så mycket svåra sjukdomar och sorg som drabbar människor. Meningen med mitt jobb finner jag när jag får en positiv kommentar från en som jag går och hjälper. Det räcker ibland att en kram ska få en människa att skina upp och må bättre. De som arbetar inom sjukhusvården måste ju också finna sitt arbete oerhört stimulerande. Det här med att hjälpa andra, då som arbete. Man får så mycket tillbaka av de som man hjälper. Det har varit meningsfulla och spännande år sedan jag började inom vården -88. Det kommer alltid att finnas människor som behöver hjälp med omsorg. Om vi ska få ungdomar att fortsätta att söka till vårdutbildingar, så får inte landsting och kommun dra ner något mer. Utan satsa, så att vårdyrket blir ett framtida yrke som ger människor glädje. Social gemenskap för de äldre. Så småningom kommer de som styr det här landet att behöva hjälp av oss inom vården. Då kan de grunna över om det de bestämt och styrt över har gett resultat, See you.

LULEÅ FÖRLORADE IGEN!

Nåja, man kan ju inte alltid få som man vill. Är ledig imorgon. Skönt. Man får sova ut. Vädret har varit vackert och varmt. Får främmande imorgon. God natt.

JÄTTEGLAD!

Hej därute, idag på text-tv så läste jag att boende i Göteborg manifesterade mot det myckna kattdödandet. Äntligen folk som slåss för att skydda och värna om katterna. Har jobbat till 10 ikväll. Nu är det natti, natti.See you.

Ändringar i bloggen

Hej, har tänkt försöka börja dela upp i bloggen så att alla recept kommer under varandra. Exempelvis. Om jag nu lyckas komma underfund med hur jag ska göra. Lady och Lufsen har varit ut på balkongen en stund, och nu sitter han och sjunger i hallen. Ha en bra dag. See you.

FLUTIT PÅ BRA!

Hej därute. Solen skiner och snöhögarna krymper. Det har gått bra på jobbet idag och nu ska jag hoppa in i duschen. Sedan ska jag äta middag och se Glamour. Ha en bra kväll. See you.

ÄNTLIGEN FRISK!

Hej därute. Solen skiner och det är bara några minusgrader ute. I morse satt jag med fötterna över sängen. Då kom Lady och nosade på en av tårna. Katterna brukar lyfta upp ena mungipan och ha munnen halvöppen, då de känner dofter som de inte tycker om. Efter en stunds nosande lät Lady munnen vara halvöppen och så lyfte hon på ena mungipan. Det såg väldig roligt ut. Själv så kände jag inte några dofter. Antagligen så var det väl någon konstig lukt som hon inte tyckte om. När jag lagt mig ner igen , så  började hon att slicka på min ena fot och mina tår. Hon är en riktig renlig och kräsen katt. Hon brukar slicka mig på armarna när jag håller henne i famnen. Min lilla lustigkurre. Just nu sitter Lufsen och tittar ut igenom mitt sovrumsfönster. Jag har kastat en pingisboll som han har jagat. Det blir skönt för mina katter att få komma till mina föräldrars sommarstuga under sommaren. Då får de jaga harar i fönstret och fåglar. Har vi tur så bygger svalan bo under sommarstugutaket. Det blir mysigt. See you.
 
 

JAG FICK SOM JAG VILLE!

Luleå besegrade Färjestad borta. Yeess! Nu äntligen blir det match. Hoppas som jag skrivit tidigare på Luleå, men missunnar inte Skellefteå ett guld. De är ju våra grannar. Lady sitter och tittar ut igenom sovrumsfönstret och skymningen har lagt sig. Det har ju varit så vackert väder ute idag. Hoppas att ni också haft fint väder. See you.

LEDIG OCH HOCKEY!

Hej, Idag så känner jag mig frisk. På måndag så ska jag gå och jobba. Tänker hålla mig inne hela helgen så att jag inte får tillbaka förkylningen. Läste igår lite i boken som jag hade lånat. Idag så ska jag se på hockey. Hoppas att det går bra för Luleå. Skellefteå är ju klara för final. Blir det som jag hoppas så blir det en trevlig final där Västerbotten och Norrbotten möter varandra. Idag så äter jag nog fläskfilé. Katterna busar och mår bra. See you!

MATT, MEN PÅ BÄTTRINGVÄGEN!

Hej därute. Har sovit bra i natt och har inte varit så nästäppt. Mina föräldrar skulle komma förbi en snabbis i dag.
I går kväll så låg jag och tittade på text-tv hur Luleå lyckades vända ett underläge och vinna över Färjestad. Skönt.
Färjestad har vunnit massor med SM guld. Nu tycker jag att det är dags att andra lag får vinna. Solen skiner ute, och katterna mår bra. Hoppas att ni också har det bra där ni är. See you.

SJUK IGEN!

Attjo! Hej därute. Har inte orkat skriva något igår för jag var liggandes hela dagen. Hög feber, värk i kroppen, rinnande ögon samt ont i halsen och nästäppa. (förkortat influensa). Blir hemma resten av veckan så jag får kurera mig. Blä, men känner mig lite piggare idag. Ska gå och lägga mig en stund till, sedan så ska jag titta på Glamour.
Katterna har legat sjuk bredvid mig. Nu vill Lufsen busa, så jag har gett honom en folieboll. Det roar honom i några minuter. Hoppas att ni alla har haft en skön påsk och haft det trevligt. Ha det bra. See you.

RSS 2.0