ÄNTLIGEN ÄR SÄNGEN HÄR!

Hej därute, mina damer och herrar, får jag lov att presentera världens skönaste säng. Åtminstone i mina ögon. I torsdags kväll så kom den. Killarna som kom med den satte ihop benen på sängen. De tyckte verkligen att jag var i behov av en ny säng så det är ju inget impulsköp så att säga.
Lufsen gick och lade sig i sängen på en gång när jag hade bäddat den färdigt. Madrassen är mjuk och skön. Sängen är lite högre än min förra men det gör ingenting. Möbleringen runt omkring sängen får mig att känna det som att jag ligger på hotell. På dagarna så har jag lagt mitt sängöverkast som får hänga ner och då vill inte katterna gå och klösa där. Det är en träribbad botten, sidorna är däremot i tyg. I söndags när jag jobbade delad tur, så gick jag en stund på skördemarknaden som var i stan. Förra året blev det ingen marknad på grund av pandemin. Det märktes att den var saknad för det var väldigt mycket folk alla 3 dagarna. Jag gick förbi kattakuten, där köpte jag en t-shirt och 5 lotter. Av de lotterna gav 3 vinst. Först vann jag en ljusstake i form av en svart katt, och 2 par sockar. De stickade sockarna kan jag ha, men tubsockarna tänker jag ge bort någon gång.
Igår så gick jag och åt med en arbetskollega före detta, det blev vegetarisk sushi. Sedan så gick vi och fikade efteråt hos henne. Då blev det kladdkaka med vispgrädde samt kakor med smak av citron. På vägen dit så cyklade vi efter vattnet, det var vackert för det var en solig dag. Sedan såg jag ett hus som varit värdshus tidigare när jag var barn. De hade alltid god mat och det fanns ett rum som kallades det blå rummet om jag inte minns fel. Där gick inredningen och tapeterna helt i blått och vitt. Jag älskar ju blått och det var väldigt mysig inredning. Det fanns matrum både en trappa upp samt nere i foajén. De har lagt ner världshuset för länge länge sedan. Det är tråkigt tycker jag. De hade väldigt god plankstek, och en gång åt jag räkcoctail för första gången. Jag var ungerfär 10 till 12 år gammal då vi åt där. Vi brukade ibland gå dit när vi firade släktingar som fyllde jämnt. Huset ligger inbäddat i lummig grönska, det är så fint där. Kommer att tänka på huset i Vita Stenen.
I torsdags så var jag till läkaren för att få provsvar och jag blev grundligt undersökt. Jag har jobbat med läkaren som jag hade. När han ropade upp mig, så frågade han direkt om jag kände igen honom och det gjorde jag. Det är bra med hjärtat. Kolestrolet var lite för högt, men han tyckte att jag kunde byta ut vissa mejeriprodukter till lättare alternativ. Jag berättade att jag äter mycket broccoli och spenat. Och det tyckte han var bra. Måste avsluta med att visa ett pussel som jag börjat lägga igår. Hoppas att ni får en fortsatt skön vecka, idag är jag ledig och har mycket att göra. See You!

FOTOMODELL!

Hej därute, i fredags när jag var ledig så blev jag så sugen på sushi så jag ringde en väninna och frågade om jag kunde få bjuda henne och ta med sushi till henne. Det tackade hon inte nej till.
Det blev många goda skratt och trevligt umgänge. På lördag så kom Camilla från kattakuten och skulle fotografera Maja till nästa års kattalmanacka. Det var lite svårt att få en bild med bra skärpa. Men till slut lyckades hon få en fin bild på Maja när hon speglar sig i en bordsspegel som jag har. Camilla fotade även Lufsen, men han kommer inte med i almanackan. Camilla tyckte att jag hade det så mysigt i lägenheten, och hon tyckte om förstoringen från skogen i Gallejaur. Jag bjöd henne på fika. På eftermiddagen och kvällen så ägnade jag att lägga mitt nya pussel och vid 10 tiden var det klart.
Igår så var jag och mamma och vaccinerade Lufsen och sedan kom Maja fram till mamma och lät henne stryka Maja, tror ni hon kände sig lycklig? Idag så ska jag till läkaren klockan 10 för att få reda på provsvaren från förra veckan. Ikväll så kommer äntligen min nya säng. Längtar verkligen. I helgen så jobbar jag, och imorgon är det löningsdag. Önskar er alla en fin helg. Ha det gott. See You!

SÄNGEN ÄR PÅ VÄG!

Hej därute, i dag när jag skulle klippa mig så ringde jag Svebo Möbler och frågade om sängen var på väg. Då berättade killen att antingen så kommer den i slutet av denna vecka eller nästa vecka. den är på väg. Sedan så har jag tänkt spara ut till page, det skulle ta något år sade hon men det är värt väntan.
I lördags så var mamma på besök, då gick vi en sväng på stan samt gick och tittade på toppmatade tvättmaskiner. Det var på samma affär där jag köpte TV:n. Sedan så gick vi in i en butik där de sålde presentartiklar. Där köpte jag nya bordstabletter till mitt glasbord i vardagsrummet.
Jag gav henne 2 presenter fast det inte är hennes födelsedag, men det var så sött så jag kunde inte låta bli. Mamma blev jätteglad. Maja blev rädd när mamma kom och vågade inte komma fram så länge som hon var hos mig. Men nästa gång mamma kommer så hoppas jag att hon har blivit tuffare. Lyckades ta en så fin bild på Maja i helgen. Hon har så sött ansikte.
Jag bjöd mamma på godis från Godisarenan som ligger nära butiken som säljer vitvaror.
När mamma hade åkt hem så gjorde jag kycklingratäng. Den blev god.
Nu jobbar jag bara 7 till 12 imorgon och sedan så blir jag ledig 3 dagar och kan umgås med mina katter. Jag har lagt mycket pussel i veckan, Jag lovade ju att lägga ut bild på hur det ser ut. Sedan så lovade jag att lägga upp receptet på jordgubbs och hallonpajen, har dock inte prövat göra den ännu. Önskar er alla en trevlig fortsättning på veckan. Ha det gott. See You!

NU ÄR MAJA MIN!

Hej därute, igår så betalade jag Maja, och försäkrade henne också. Så nu är hon min. Maja trivs med mig och Lufsen fast Lufsen är sur åt henne. Hon har blivit mycket tuffare, och går runt i lägenheten och spanar oftast på kvällarna när jag och Lufsen gått och lagt oss. Maja äter bra, gör sina behov i sina lådor samt busar, och busar , och busar. Maja är även en kelsjuk kisse. På lördag kommer mamma föra att hälsa på, hon säger att hon längtar efter att få träffa henne.
Enligt kattakuten så är hon max 2 år gammal, men hon är kastrerad, vaccinerad och chipmärkt. I måndags när jag var ledig så gick jag in en sväng till Röda Korset och då fick jag syn på dessa 8 härliga muggar med fat till och dessutom är hela. Kostade bara 40 kronor. Ett kap med andra ord.
Jag passade även på att köpa med mig en godbit hem samt en liten sak som mamma ska få på lördag. I måndags så fick jag även en present i efterskott och det är ett pussel på 1000 bitar med en massa katter på. Det är roligt att sitta och pussla. I lördags så såg jag Peder Fredricson och de andra svenska hästhopparna som vann det efterlängtade OS guldet. Det tycker jag de är väl värda. I veckan så har jag fått min första Året Runt och där fanns det ett gott pajrecept på jordgubbar och hallon. Igår så började de bygga ett hyreshus alldeles bakom mig och då får ju katterna något att titta på. Lägger ut receptet samt bilder på pusslet i nästa inlägg. Ha en skön onsdag. See You!

MAJA OCH COVIDPROV!

Hej därute, i fredags så fick jag hem en katt som heter Maja Gräddnos. Den kommer från kattakuten i Norrbotten. Hon är väldigt skygg, men nu har hon börjat bli tuffare. I lördags kväll så hände det som jag inte ville skulle hända. Efter att ha hållit sig från att gå på toaletten, så gick hon till kattlådorna i hallen. Då sprang Lufsen fram och morrade ett grovt morr, vilket fick till följd att hon blev tvungen att avbryta 5 minuter senare när hon var i köket så började hon jama högt och började leta febrilt, även gräva i matskålen. Hon hoppade upp på soffan och satte sig och pinkade. Hon blev väldigt stressad av situationen. Medan jag gick bort med det blöta så började hon fräsa åt mig också. Jag stängde in henne i mitt sovrum under natten, och hon fick ligga i tältet. På morgonen kände jag efter och då var täcket sjöblött. Hon hade gjort det igen. Jag slängde täcket, tältet samt dynan och en kudde från kökssoffan. Jag skickade meddelande till hon som kommit med katten, men hon svarade inte. Till slut så fick jag tag på henne. Då tyckte hon att jag skulle prova till på onsdag. Efter en vaknatt så gick hon äntligen på sin kattlåda och efter igår så går hon ständigt och gör sina behov på sin kattlåda. Lufsen tycker inte om henne riktigt än, men han har slutat att fräsa åt henne, nu går han bara och luktar. Idag så har hon börjat våga gå på upptäcktsfärd i övriga lägenheten. Men jag har koll på henne så hon inte får för sig att markera. Hon är ju kastrerad men man vet ju aldrig. Jag är hemma för förkylning, det bröt ut ordentligt på lördag. Idag så var jag och gjorde ett covidtest. Medan jag stod och väntade på min tur, så stod en kille som jobbade på strokeenheten på SUS och hade hand om min pappa när han låg där. Vi stod och pratade ett tag innan han skulle gå och testa sig. Igår fyllde jag år, men jag låg mest och vilade mig under täcket eftersom jag kände mig så hängig. Lägger ut bilder på Maja. Önskar er en fortsatt trevlig vecka. See You!
2021-08-03 @ 09:19:54 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


BLOGGUPPEHÅLL!

Hej därute, det har hänt en tråkig sak i helgen och jag orkar inte skriva på bloggen just nu eller läsa andra bloggar. Jag hör av mig så fort jag kan.

RSS 2.0