KVÄLLSJOBB!

Åh vad det är roligt att ha börjat jobba igen och träffa sina arbetskollegor och de jag sköter om. Men puh så varmt det var igår, jag blev alldeles dyblöt i håret fast jag inte hade duschat någon. Det är ju sådan fuktig luft, och igår morse small och dundrade åskan innan jag skulle till jobbet. Det började ösregna. Bara för att senare när jag satte mig på cykeln bara komma ett par droppar. Det kom några regnstänk även under förmiddagen.Igår gjorde jag kycklinggryta med tikamasala och idag så har jag gjort en köttgryta. Tack alla ni som kommenterat om mina teckningar. Blir sporrad till att fortsätta med det. I övermorgon så får jag främmande och då hade jag tänkt bjuda på smörgåsar med potatissallad och rostbiff. Har varit ut med Lufsen en stund men han vill helst ligga i skuggan. Nu så ska jag snart iväg och arbeta kväll till 22. Hade tänkt lägga ut lite fina bilder men det verkar vara tekniska problem på bloggen. Önskar er en fortsatt skön dag, See You!

RÄVASTEN OCH ANDRA BILDER FRÅN MIN SISTA SEMESTERVECKA!

Hej därute, idag så åkte jag till ett fik som heter Rävasten och ligger en bit utanför Boden. Där fikade jag och åt gott. Blev så mätt att jag blev tvungen att ta hem lite av efterrätten. Köpte en liten souvenir därifrån. En tygväska som var gjord av jeans.Förra söndagen var jag även och besökte ett litet tivoli här i stan. Jag vann ett hjärta som var gulligt. Annars har jag bara varit ut med katten och varit mestadels inomhus för det har varit för varmt för hjärtat. Börjar jobba i övermorgon, ska bi skönt tycker jag. Men jag har haft en bra semester och fått vila mycket så jag är nöjd. Önskar er alla en fortsatt trevlig helg. See You!
Speciellt Lufsen har haft det lite jobbigt i värmen. Blev tvungen en kväll att blöta en handduk och lägga över honom. Han reagerade knappt.
Här är 3 bilder som jag ritat nyligen.
Fiskkoma.
Var sjutton är startknappen på den här fläkten. Man blir ju desperat i den här värmen.

STORFORSEN!

Hej därute, så blev det då dags för en resa igår till Storforsen. Vädret var bättre så det gick att köra. När vi kom fram kom en bekant också dit med bilen och slöt upp i vårat sällskap. Det var trevligt. Vi inledde dagen med att köpa oss en glass.Sedan började vi gå mot forsen. Medan vi åt glassen kom det mer och mer folk och de hade med sig både sina djur och eget fika.
Det finns sidostigar att gå på. En av de leder till branta klippväggar som en del brukar klättra upp till och hoppa från ner i vattnet. Så var det även denna gång. Jag passade på att filma klipporna för de är så vackra tycker jag.
Vi var 2 i sällskapet som sedan gick ända ner där forsen slutar. Det märktes att det är torka även i forsen för det var betydligt mindre kraft i forsandet och längst ner var det stora områden där det inte fanns något vatten.
Vi beslöt oss för att träffas vid hotellet i Storforsen för att äta lunchbufeé. Oj, vad god den var. Det fanns både rätter med kyckling och kött. Sedan hade de kryddiga korvar som jag jag tyckte var så god. Och så sallad och bröd förstås. När vi ätit färdigt så beslöt vi oss för att ta en liten promenad till kapellet som låg i närheten. Vi fick gå in i kyrkan, och då fick vi reda på att det skulle bli ett bröllop om en halvtimme. Men vi fick ändå gå och titta lite och jag hann ta några bilder från kyrkan.
En tavla i trä som jag tyckte var så verklighetstrogen.
När vi vara färdiga där och hade gått ut ur kyrkan, fick vi se brudparet komma gåendes, och hon var så söt med en vit klänning och fint uppsatt hår, och han var klädd i svart kostym. Bruden hade även en söt liten bukett i handen. Vi promenerade en bit till och sedan beslöt vi oss för att åka hem. Sent på kvällen kom det efterlängtade regnet, och det var skönt att höra det stilla regnet i natten. Avslutar inlägget med en bild på en grop som forsen har gjort. Ha en trevlig dag. See You!

INTE MÅNGA KNOP!

Hej därute, har inte så mycket att berätta om. Har inte fotat någonting sedan i söndags när jag var på min pappas grav. Har legat på soffan och pustat och tyckt att det har varit varmt. På nätterna har jag ibland gått ut på balkongen och suttit en stund för där har det varit svalare. På lördag kanske jag och några till åker till Storforsen men det är bara om temperaturen sjunker till 22 eller 23 grader. Det finns ingen AC i bilen som vi ska färdas i.Jag brukar få problem med hjärtat när det är så här varmt, så även nu. Lufsen sprang till mig flera gånger inatt och ville se att allt stod rätt till med mig. Så jag dricker mycket vatten och försöker att göra så lite som möjligt, men idag ska jag iallafall tvätta.Annars har jag ingenting inplanerat. Gräsmattorna utanför är lika torra som det är i övriga Sverige. Skönt att de har börjat få hjälp med att vattenbomba där det brinner så mycket. Det är många som vill ställa upp frivilligt och hjälpa till och det är ju roligt.Önskar er en fortsatt trevlig dag. See You!

GUDS INGRIPANDE!

Hej därute, idag bestämde jag mig på morgonen för att ta en liten tripp i värmen till Luleå och besöka pappas grav. Jag måste byta buss i Sunderby Sjukhus och åka med en lokalbuss. Medan jag satt och väntade på lokalbussen på sjukhuset så gick jag på toaletten. Väl där hängde jag av tygpåsen som jag hade med mig med en vacker scarf som jag tidigare fått av min moster en gång i tiden samt en dricksflaska. Sedan gick jag till bussen. När jag kommer till mammas lägenhet upptäcker jag att jag har glömt tygpåsen i Sunderbyn. Men jag kände på mig att den skulle vara kvar där när jag kom tillbaka.Jag gick till pappas grav och gjorde det jag skulle i hettan, och när jag sedan skulle tillbaka och byta buss vid sjukhuset så gick jag raskt in på den toalett som jag varit på. Jodå, mycket riktigt, den hängde kvar där med alla saker i. Gissa om jag blev lycklig. Det hade trots allt gått några timmar sedan jag lämnade den där. Det kallar jag Guds ingripande. Igår var mamma på besök och då gick vi bland annat och köpte oss en glass som hon bjöd på. Jag brukar ju annars alltid välja mjukglass, men nu valde jag 3 kulor. Och de var goda.Bland annat med mintsmak. Här kommer lite bilder från idag och igår. Hade hoppats att få åka till Storforsen imorgon men vi får skjuta på det. See You!

HASTA LA VISTA!

Hej därute, äntligen har min sista arbetsdag tagit slut. När jag kom hem mötte inte Lufsen mig som han brukar,han låg på klätterställningen i vardagsrummet och var helt slut. Ställde mig och stekte 2 hamburgare med bröd och sedan ringde jag till mor för att planera inför morgondagen. På måndag om det är bra väder så åker jag till Storforsen och sedan så ska jag väl unna mig någon god fika på stan under de 2 kommande veckorna som jag är ledig.Hoppas att vädret blir sol med fläktande vindar som slår emot mig med ljummen hand då och då. När man är i Storforsen så är det så mysigt att lyssna till dånet av forsen. Jag ska äta lunchbufeé på hotellet och sedan bara njuta av naturen. Åker ju hem samma dag igen till mina katter förstås.Har bara en sak att säga när det gäller jobbet i 2 veckors tid:Hasta la Vista. See You!
>
2018-07-13 @ 18:18:32 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Mina skisser!

Hej därute, kikar in på bloggarna imorgon, nu börjar nedräkningen inför semestern. Kan ju avslöja att det blev en glass idag också i hettan, ha det gott. See You!
2018-07-12 @ 16:16:12 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


VARMT!

Hej därute, idag har det varit väldigt varmt här i Boden- Som mest stod min mätare på 38 grader. Cyklade efter jobbet till Vacker Tass och köpte kattsand som jag hade lagt undan. Jag köpte där en Magnum som jag tror heter Magnum strawberry double. Den var supergod och perfekt i värmen. När jag kom hem så gick jag och vilade mig ett tag med katterna. På eftermiddagen gick jag till en hobbyaffär och köpte mig ett skissblock, kolpennor samt radergummi. Jag satte mig ner och började skissa, det var riktigt roligt. Har inte gjort det på flera år. Jag lägger ut bild på teckningen imorgon. Tack Eva för dina kommentarer, jag tycker det är roligt när du kommenterar. Även ni andra som skickar kommentarer ska givetvis också ha tack. I går innan jag skulle till jobbet,seglade mitt parasoll ner till grannens balkong. Han var inte hemma först men kom sedan så jag hann ropa åt honom att mitt parasoll var nere hos honom. Den låg med parasollet mot balkonggolvet och skaftet med spets lutade mot hans fönster. Som tur var så gick inte fönstret sönder. Blev tipsad på jobbet om en sak som man fäster vid balkongen. ( Då kanske hela balkongen följer med). Det kan bli en dyr historia.Önskar er alla en trevlig och skön kväll. See you!
2018-07-11 @ 17:44:07 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


SISTA ARBETSVECKAN!

Hej därute, 31 grader i solen och jag har varit på stan och köpt mig ett linne och en T-schirt .I morse när jag var ut med katten så pratade jag med 2 grannar som bor i andra hus på gården. Tycker att det är så bra grannar som jag har. I ett av husen på gården har småfåglar byggt bo under nocken till port taket. Det tycker jag är mysigt. I helgen så har jag jobbat och idag så är jag ledig. Jag jobbar korta turer fram till torsdag. På fredag jobbar jag till 20 i fyra sedan blir det äntligen semester för hela slanten i 2 härliga veckor. Hade först tänkt lägga mig på madrassen på balkongen, men jag har inte något parasoll så jag är rädd att det blir för varmt. Kanske smiter iväg till Jysk och kollar om de har något bra parasoll. Önskar er alla en trevlig dag. See You
Bäst att smita då mamsen tar fram dammsugaren. Hjäälp!
Lite godfika är aldrig fel.
Här gäller det att hålla tungan rätt i munnen så det inte rinner över.
2018-07-09 @ 14:15:45 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


VETERINÄRBESÖK!

Hej därute, idag så hade jag besök hos veterinären med mina katter. De fick mycket beröm och de verkade vara i bra skick. Jag bad de titta i deras mun och då har de fått så pass mycket tandsten, särskilt Lady att det nästan hade bildats en kaka på en tand, men hon rekommenderade mig att åka och skrapa om ett halvt år Jag tänker däremot göra det i höst, förhoppningsvis i september. Det är lång väntetid att få åtgärda munhålan på smådjur just nu. Men jag är uppställd med mina katter på väntelista, de skulle höra av sig så fort det fanns tid att göra det. Det blir ju genast dyrare för de måste sövas.Men det får jag ta när den dagen kommer. Nu så ska jag först njuta av min semester som börjar om 1 1/2 vecka.Idag har det regnat. Lufsen höll på att knäppa en fågel i lördags. Men jag hann dra bort honom så fågeln lyckades komma loss och flyga iväg. Det hela gick så fort, det kom en bil körandes förbi på gården bredvid där jag stod och när jag för en sekund vände ryggen till så hann Lufsen dyka in i busken och ta den. Nu är jag extra vaksam och Lufsen går i närheten och luktar i samma buske och slickar sig om munnen. Idag så är jag ledig för jag jobbar helg. Ni får ha det så bra. See You!
Nyfiken i en strut!
Hello! Who`s there?
I väntan på att få åka till farbror doktorn
MIn lilla fågelfångare!
2018-07-04 @ 15:45:42 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


FISKSOPPA!

I morse fick Lufsen vara ute i över 1 timme, han tyckte det var skönt. Sedan tog jag mig en cykeltur till affären och köpte ingredienser till fisksoppan som jag tänkt göra. Igår cyklade jag till Dollar Store och köpte bland annat stolsdynor till köket som jag blev mycket nöjd med. Gassande sol och humöret på topp. See You! FISKSOPPA! 1 paket torsk 2 msk fiskbong 1 stor förpackning lätt creme fraiche kokbar 2.5 dl matlagningsgrädde 3 dl mellanmjök 3-4 små morötter rivna 2 vitlöksklyftor pressade 1 röd lök 1 purjolök Skär torsken i bitar, finhacka löken och purjolöken och häll i kastrullen. Häll i creme fraiche, grädde, mellanmjölk samt vitlök. Riv morötterna på grövsta och häll över. Sist men inte minst så smaksätter man med 2 msk fiskbuljong, bong. Koka i 25 minuter. Ovanligt gott faktiskt.
2018-07-01 @ 16:05:00 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0