EN VACKER OKTOBERDAG!

Hej därute, igår kom mamma och hämtade mig med bil, sedan så åkte vi förbi kyrkogården där pappa ligger. Det var strålande sol och jag lyckades fånga några fina motiv i det vackra vädret.
Det finns gravar innanför staketet.
 
Sedan så åkte vi hem till mor och då bjöd hon på fika först, sedan så satt jag och tittade i gamla album. Då hittade jag bland annat bilder på Lady och Lufsen när de var 13 veckor gamla.
Mammas katt Stina
 
Mamma bjöd mig på köttfärssås och spagetti och till efterrätt hade hon gjort en krusbärspaj med vaniljvisp. Det var gott. Innan jag blev skjutsad till busstationen för hemfärd lyckades jag fota en fin bild på mammas katt. Kudden i bakgrunden fick mamma i julklapp förra året.
 
Idag så blir det tacos, sedan gjorde jag en fläskfilégratäng med creme fraiche med vitlök samt mozarella och coctailtomater. Här kommer receptet:
 
                                                         FLÄSKFILÈGRYTA MED MOZARELLA!
 
900 gram fläskytterfilé
1 burk creme fraiche med vitlök 
1 frp riven mozarella
1 frp coctailtomater
 
                                                          GÖR SÅ HÄR:
 
Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en avlång eldfast form. Skär file´n i skivor och bryn de i 3 minuter på varje sida. Lägg de i den smorda formen. Bre över 1 burk creme fraiche vitlök över bitarna. Häll 5 till 6 coctailtomater jämnt fördelat över allting. Avsluta med att toppa gratängen med riven mozarella. Sätt formen på näst nedersta falsen och grädda i ca 15 minuter tills mozarellan smält. Servera med ris och sallad till. Bon Appetite. See You!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

NEJ SE DET SNÖAR!

Hej därute, i helgen så har jag jobbat. På fredag kväll när jag började 13:00 så sken solen och det var så varmt och skönt. Pratade med en kompis innan jag gick på rast och berättade om vädret.
På söndag morgon, såg det ut så här utanför mitt fönster:
Under hela söndagen så snöade det och drev så plogbilarna kom fram.
Men det var ändå mysigt tycker jag. Man fick lust att plocka fram julgranen och spela julskivor.
 
Igår så var jag och hämtade ut monchichin som jag hade beställt på väg hem från jobbet.
Tycker att den är så otroligt söt.
 
Jag och en körmedlem skjutsade hem en annan från kören igår kväll, så det blev en liten vintercrosing. I morse när jag vaknade så var det - 3.8 grader ute. och halkigt. Idag så är jag ledig och sedan jobbar jag bara imorgon och på torsdag. Sedan så är jag ledig fredag, lördag och söndag. På lördag så ska jag till mamma.
Hoppas att ni har haft en trevlig helg, kan avsluta med att lägga upp en bild som jag fotade på fredag, 2 dagar innan snön kom. Ha det gott och var rädd om varandra. See You!
 

80 TALET!

Hej därute, är ledig idag och igår för jag jobbar helgen. Nu ska jag göra något på bloggen som jag sällan gör. Jag tänkte göra en lista på godis, leksaker, biografer som jag besökte och som var populära under 80 talet .
                                            GODIS!
 
Smågodis från kiosken: Butiksbiträdet stod tålmodigt och väntade medan man pekade på vilken sorts godis man skulle ha. Oftast så gick veckopengen till det. Man fick veta hur mycket varje godis kostade.
 
HELLAS Chokladkakor: Chokladkakor som var lite bulliga med himmelsk rinnande fyllning av ananas, hallon, jordgubb eller mint. De upphörde tyvärr med försäljningen. Men de var en höjdpunkt för mig.
 
BLOODY MARY: När jag och en klasskompis åkte till badhuset och bada så brukade jag ha med en i bastun sedan. Sedan så fanns det även en rund platt salt klubba som var beige med saltlakritspulver i.
 
NICKEL: Fyrkantiga hårda karameller i ett avlångt paket. 
 
STÅNG MED SALTLAKRITSPULVER: Älskade att köpa den på fredagarna. Den var ett stående inslag.
I Luleå när jag växte upp så fanns det en godisbutik inne i stan som hette Blå Gåsen. 
 
VIOLTABLETTER OCH ZIGZACK: Violtabletterna smakade viol och zickzack smakade mint.
 
BIOGRAFER SOM JAG BESÖKTE UNDER 80-TALET!
FORELLEN: Det var en av de större biograferna i Luleå när jag växte upp. Där såg jag bland annat Sound of Music och då hade de fikapaus under filmen.
Jag gick även på barnmatinéer och såg bland annat Rasmus på Luffen, Madicken, Emil i Lönneberga, E,T, TUPPEN med Magnus Härenstam.
 
SPEGELN: Där såg jag bara Snowroller med Lasse Åberg, det var en mysig biograf med jättesköna fåtöljer. Men kort därefter så gjorde de om biografen till Discotek.
 
SANDREWS: Där såg jag bland annat Hugo och Josefin, Raskenstam med bland andra Agnetha Fältskog från ABBA, AMADEUS( Filmen om Mozart).
 
VÅGEN: Där såg jag bland annat Ronja Rövardotter och Barnen i Bullerbyn.
 
Tyvärr är dessa biografer rivna eller ombyggda vilket jag tycker är sorgligt för de gav verkligen biokänsla när det var som att hamna i ett hav när man satt  och tittade med stora biodukar och bra ljud. 
 
                                             
 
 
POPULÄRA LEKSAKER.
 
                                             
 MONCHICHI: En sådan här stor Monchichidocka hade jag som barn. Jag klädde den i barnkläder som jag haft som liten. 
BARBIEDOCKOR: Jag hade och har fortfarande kvar 2 barbiedockor från 80 talet, bland annat 1 med brudklänning och den andra i festkläder.
E.T DOCKAN : Docka som producerades efter biosuccén med samma namn av Steven Speilberg.
MADICKENSPELET: Det tyckte jag om
FILMISAR och tidningen OKEJ:
Här kommer lite bilder på de sakerna. 
 
 
 
Ett urval av mina filmisar. Jag räknade ihop till 156 stycken.
 
Tidningen OKEJ. Nu har ni fått ett smakprov på mitt 80-tal Trevlig helg. See You!
 
 
 
 
 
 
                                      
 
 

MAMMAS FÖDELSEDAG!

Hej därute, idag var min mamma på besök för hon fyllde år. Hon hade med pizza som hon hade bakat själv. Sedan hade hon gjort en underbart god pizzasallad. Mamma är så duktig på att laga mat.
Sedan så gick vi till stan. Där hittade jag en ny vinterjacka. Det behövdes. Jag använde presentkorten som jag fick av mina arbetskollegor. Då blev det billigare. När vi kom hem så bjöd jag på Schwarzwaldtårta från Frödinge, och sedan blev det lite TV tittande och godis innan mamma åkte.
 
Igår så var jag hos en arbetskollega och fikade och på torsdag var jag och lunchade med en före detta arbetskollega. Hon bjöd mig på lunch för att jag hade fyllt år. Sedan så gav hon mig en present.
Det var 2 ledljus med ljusstake som blev så snygga på mitt köksbord. Imorgon så uppträder jag med kören för den firar 20 års jubileum. Det blir roligt. Sedan så ska jag bara njuta av min lediga helg. 
Hoppas att ni har haft det trevligt och att ni får en fortsatt trevlig helg ni också. See You!
 
Bild från restaurangen
 
Så här mysigt blev det när jag tände ledljusen som jag fått.
 
 
 

INGEN COVID 19!

Hej därute, i onsdags så fick jag beskedet att jag inte hade covid 19, så det var ju skönt. Tack alla som skickat kommentarer och krya på dig hälsnigar. I fredags gick jag tillbaka till jobbet och sedan var jag ledig lördag, söndag och måndag. Igår städade jag occh gjorde pannbiffar och stekte lök och hade kokat potatis till. Det var så gott. I fredags efter jobbet så gick jag och köpte mig ett par nya arbetsskor, bild kommer senare. Sedan så kom filmen som jag bestöllt, och den var väl inte lika bra som tecknade men det var ändå lite spänning och humor i den. Nu ska jag lägga ut bilder på presenter som jag fick i efterskott av personalen innan jag blev sjuk. Jag blev rikligen uppvaktad.
Försökte räta upp bilden men det gick tydligen inte.
Idag syr jag och tar det lugnt och myser. Lägger ut lite bilder från igår och i fredags kväll. Önskar er alla en fortsatt trevlig söndag samt kommande vecka. See You!
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0