GOOGLE CHROME HAR KRASCHAT!

Hej, Nu har det hänt som jag har varit beredd på. Jag kan inte gå in på min sökmotor på webben. Jag har ju en för gammal dator för att kunna reparera den och nu kommer jag inte in något mer på face book. Inte för tillfället i alla fall. Har varit på lyfttekniksutbildning idag. Det var roligt. Nu ska jag sova. See you!

BADHUSET!

Idag så var jag på badhuset. Det var skönt att simma. Jag simmade 15 längder. Sedan gick jag upp och tog mig en bastu. När jag var färdig så gick jag upp i restaurangen som hade sushibufeé och där träffade jag en vikarie som brukar jobba hos oss, och då föreslog hon att vi skulle simma tillsammans någon gång. Det tyckte jag lät jättetrevligt. Vi har ett så fint och välskött badhus här i Boden. På Hertsön tänker de ju bygga om badhuset. När jag kom hem gick jag till Coop och storhandlade. Kul tyckte jag. Hoppas att ni alla har det bra fast det är lite mulet ute. Kommer nog inte orka skriva inlägg på  4 dagar för jag jobbar långhelg, då brukar jag vara så trött och slut. Sedan är jag ledig måndag, tisdag nästa vecka. Då får jag skriva ett längre inlägg. Ha det så gott. See you!

SNART LÖN OCH KALL ÄR JAG!

Hej därute. Idag så skulle jag duscha en vårdtagare. Det gick jättebra, men då skulle jag skölja ur svampen. Hade hängt upp kranen och vridit den så att den var pekad rakt mot mig. Jodå, sedan hade jag glömt att ändra läge, så när jag satte på kranen till tvättstället så kom det en rejäl dusch med vatten. Hmm. Blev dunderblöt. Sedan så skulle jag gå på en ledsagning efteråt. Blev kall och frusen, sedan gick jag  hem. Slutade ju 4. Skönt tyckte jag. Har väldigt ont under fötterna just nu. När jag stoppar ner handen i ena fickan känner jag till min stora förbittring att jag råkat ta med mig en vårdtagares nyckel hem. Blev lite sur på mig själv och skyndade tillbaka med nyckeln och fick gå ytterligare med ont under trampdynorna. Suck. Nåja, en tröst i bedrövelsen var att jag kunde ta med mig pengar som jag skulle lämna i lokalen till en som fyllt jämnt. Det hade jag inte kunnat göra förrän imorgon kväll, och då kanske det hade varit försent. Så kan det gå. Katterna ligger helt utslagna bredvid mig. de verkar vara lika trött som jag. Ha det gott. See you!

Inte haft tid att skriva något inlägg!

Kan inte låta bli att lägga ut dessa underbara bilder på Stina igen, de är så fina tycker jag. Har inte haft tid att skriva på bloggen på länge för jag har haft mycket att göra. Igår hade jag besök av en arbetskollega, då låg Lufsen i hennes knä och mös. Ha det gott. See you!

BLOCKERING AV VENTILATIONEN PÅ TAKET!

Hej. Jag har i flera dagar haft problem med att det har luktat från avloppet, och det har visat sig att det är blockerat, antagligen snö och is vid ventilationen på taket. Det är tydligen fler hyresgäster som har ringt om det. Lufsen satt i förrgår kväll och tittade ner i golvbrunnen på toaletten när jag höll på att borsta tänderna. Plötsligt gav han ifrån sig ett jättefräs. Jag trodde att det hade att göra med att han inbillade sig att det var någon i avloppet. Men det var det inte. Han tyckte tydligen att det luktade vansinnigt illa. Och det är jobbigt att ha avföringsklukt i hela lägenheten.(ursäkta skitsnacket). Nu verkar det ha blivit åtgärdat, så nu ska nog mina renliga katter bli mer harmoniska, och sluta springa på min toalett. Jobbar kväll idag, så jag slutar nio. Ska äta min biffgryta med bandspagetti till. Det blir mumma det, ha det så gott. See you!

VACKER VÅRVINTERDAG!

Hej därute. Idag så har jag varit på en långpromenad och det var superhalt, men det har varit vackert väder och bara någon minusgrad. I gårkväll då jag satt framför datorn så kom jag på att jag skulle söka på Spotify, om de gamla skivorna från barnens trafikklubb med Anita och Televinken fanns. Och gissa vilken tur jag hade. Alla skivorna finns där. Så nu lyssnar jag till röda och gröna gubben lyser, samt Vinter, vita vinter hej. Här har jag gått så länge och längtat efter dig. Hösten var grå och vinden kall, tänk att du kom i alla fall. Vinter, vita vinter hej, jag har länge längtat efter dig....... Tjohej. Man blir ju bara så nostalgisk. Det är Gullan Bornemark med barn som sjunger alla melodierna. Jag kommer bland annat ihåg från tiden då jag var barn och lyssnade till skivorna. Det följde med en pärm, och för varje skiva som kom, så fanns det lite pyssel. Det var tider det. Lufsen har varit lite arg på mig idag då jag kammade honom, så det blev spott och fräs. Nu leker han med någonting i vardagsrummet. Nåja, det är en dag imorgon också, då är han nog inte så rädd för mig. Det är han inte nu heller.
 
Igår när jag och två till var på promenad så träffade jag en gammal bekant, det var trevligt. Imorgon så ska jag åka till Luleå och äta lunch bufeé med min mor, sedan så blir det väl att vi går i lite affärer. Ha det så gott. See you!

VILKEN HÄRLIG DAG!

Vilken underbart vacker dag. Är det så här vackert på jorden, hur ska det då inte se ut i himlen. En plusgrad och strålande sol. Snötyngda granar och strålande solsken. Jag var ut med Lufsen en stund vid lunch och han gick en liten promenad faktiskt, men han sprätte med fötterna. Jag bakade pizza igår när jag var ledig. Före det så tog jag en långpromenad till dollarstores och inhandlade diverse saker som jag behövde. På vägen dit så träffade jag en gammal arbetskollega och vi stod och pratade en stund. Jag ska avslöja att förutom köttfärspizza så hann jag med att baka en blåbärscheesecake med riven vit choklad också, den blev perfekt i konsistensen. Jag är inte så mycket för att baka men laga mat gör jag desto mer. Idag börjar jag 17 och sedan är jag ledig lördag, söndag och måndag.
Lägger upp bilden på pizzan samt lite roliga bilder på Lufsen som jag lyckades ta en kväll. Ha det gott. See You!
Snacka om vig katt.
Köttfärspizza.
                                              Köttfärspizza!
 
50 g jäst
4 msk olja
1 tsk salt
8-10 dl vetemjöl, eller så mycket som man vill. Degen ska inte vara för torr.
                                                 
 
                                                Fyllning!
 
400 g köttfärs
2 burkar champinjoner
3 vitlöksklyftor
1 msk taco sås osockrad och stark
1 förpackning riven ost
                               
 
                                            Gör så här!
 
Blanda jäst, salt, olja och mjöl och arbeta ihop smidigt till en deg. Täck över degen och låt jäsa ca 1 timme. Dela degen i 2 bitar, och kavla ut degen och lägg de på plåt. Bryn köttfärsen och pressa vitlöken och blanda med köttfärsen. Fördela köttfärsen jämnt över de båda plåtarna med deg. Strö över champinjoner, häll taco sås jämnt fördelat över pizzorna och strö slutligen över riven ost. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader 15 minuter. Servera med sallad om ni vill. Smaklig måltid.
 
 

LESS PÅ DATORN!

Vad gör man när man har provat att köra olika program för att datorn ska gå snabbare, men den inte gör det. Måste  prova att ta bort lite bilder från datorn. Kanske det blir bättre då. Datorn börjar att bli gammal. Hur som helst har det snöat idag och katterna ligger ihoprullade. Nu ska jag ta och brygga mig mer te, sedan så är det bara att sjunga god natt valsen. Imorgon kommer jag att träffa min rätta chef som jag ska ha framöver. Känns lite pirrigt. Sov gott. See you!

70 ÅR!

Hej därute. Idag skulle min älskade pappa ha fyllt 70 år. Men det blev tyvärr inte så. Snart har det gått 1 år sedan han gick ur tiden, och tomrummet efter honom är stort. Jag hade världens snällaste pappa och jag tackar Gud ofta för att jag har fått ha så snälla och bra föräldrar som har ställt upp i vått och torrt. Han bråkade aldrig eller var otrevlig. Om jag någon gång behövde hjälp med något så kom han mer än gärna. Han älskade att köra bil och att lösa korsord. Den ådran har jag ärvt efter honom. Kan ibland fortfarande reflektera över att han inte finns längre, och att han aldrig kommer tillbaka. Han brukade tycka om när jag bjöd på mat, då blev han glad. Han är sörjd och saknad och jag kommer alltid att minnas honom. Tyvärr så fick han inga barnbarn men han var glad och nöjd ändå.
Pappa tyckte om mina katter, och han var en stor djurvän. Han var född och uppvuxen i Dalarna, så dit följde jag med när jag växte upp. Det är så vackert där han bodde, med bergen och skogarna runt omkring. Där han växte upp fanns det riktig gammal skog. Med granar som stod höga och tätt och sten och mossa. Sådan skog önskar jag kommer att finnas kvar. Som jag skrivit tidigare vill jag att vi ska bevara skogarna och inte kalhygga.
 
Det är blåsigt och det snöar ute. Riktigt busväder. Katterna har suttit vid fönsterbrädan och tittat ut på snöstormen, och tro mig, de har inte velat gå ut i det här vädret. Igår storstädade jag, Till och med att jag rensade avloppet i toaletten, men då började det lukta urk. Det låter lite misstänksamt varje gång man spolar i toaletten så det kan hända att det är stopp någonstans i hyreshuset. Igår kväll såg jag en gammal rysare från slutet av sjuttiotalet. Den handlar om en tjej som sitter barnvakt åt ett par, efter en stund ringer telefonen, och en mansröst frågar om hon har tittat till barnen. Sedan börjar han ringa var 15:e minut. Ibland säger han ingenting. Till slut ringer tjejen polisen, och de föreslår att hon ska prata med honom nästa gång han ringer så att de hinner spåra samtalet. Efter en stund ringer polisen upp och berättar att samtalet kommer inifrån huset, och att hon ska skynda sig därifrån. Innan hon springer ut tittar hon upp mot övervåningen och ser hur dörren till barnkammaren öppnas och att skuggan av en gestalt uppenbarar sig i dörröppningen. Den är riktigt ruggig. Jag hittade den på youtube, så den visades inte i TV. Men jag såg den i min ungdom. Ha det gott, See you!

RSS 2.0