FÖNSTERPUTS OCH NYA PLOPP!

Hej därute, igår när jag kom hem från jobbet så städade jag, sedan gick jag och lade mig en stund. Då kom jag på idén att putsa fönstren på in och utsidan. Sagt och gjort, jag putsade alla fönster och satte upp nya gardiner. Sedan passade jag på att städa ur garderoben där gardinerna fanns. Då blev det gjort. I morse sov jag ut till 7, och sedan på förmiddagen så gick jag och handlade jäst för jag ville baka vitlöks bröd. Det blev ungefär 18 st.Sedan njöt jag av en ny chokladplopp som COOP gjorde reklam för. Det var Plopp med smak av djungelvrål samt Plopp med smak av Gott och Blandat, och vet ni vad. Det var inte alls dumt. Har även idag passat på att laga en kasslergratäng, den här gången satte jag mycket tomater, vispade grädden med ananas och chilisås fick naturligtvis följa med. Hoppas att ni har provat receptet som jag lade ut förra gången.Har även satt in cykeln nere i källaren för vintern idag, har redan börjat promenera till jobbet ifall det blir halkigt. Imorgon blir det lön, Jiipppi!.Sedan jobbar jag torsdag, fredag, lördag och söndag långa pass, då lär jag inte synas på bloggen. Då brukar jag vara helt slut i huvudet när jag kommer hem. Men på måndag är jag ledig nästa gång, Då kanske jag har något nytt att skriva om. Ha det gott. See You!
Lazy Cat

KASSLERGRATÄNG!

Här kommer receptet på kasslergratängen som jag skrev om i mitt förra inlägg! 500 gram kassler 2.5 dl vispgrädde 2 tsk chilisås 1 gul lök 1 stor burk med skivad ananas 1 banan riven ost mejram 1 tsk ananasspad. Smörj en glasform med margarin och skiva kasslern och lägg dessa över hela formen. Skiva löken och lägg över kasslerbitarna. Täck kasslerbitarna med skivad ananas.Skiva bananen och lägg jämt över ananasen.Häll mejram jämnt över ananasen och bananen. Vispa grädden fast och häll i 1 msk av ananasspadet och chilisåsen. Blanda väl. Bred den vispade grädden över ananasen och bananen. Strö slutligen på riven ost efter behag. Grädda på 225 grader i mitten av ugnen ca 15 minuter eller tills osten fått en gyllenbrun färg. Servera med ris och sallad om så önskas.
Idag så har jag och katterna myst och tagit det lugnt. Imorgon så ska jag jobba, det blir trevligt.Kokade fisk till katterna på förmiddagen.Det har blåst hårt idag men varit sol också. Hoppas att ni alla får en trevlig kväll. See You!

KÄNNER MIG PIGGARE IDAG!

Idag sov jag i omgångar till 08:00, klev upp och åt frukost och gick sedan och lade mig till 10:00. Det var skönt att få ta det lugnt idag när jag känt mig så hängig några dagar. Lufsen är lite dålig i magen, men håller mig ändå sällskap tillsammans med Lady.Det har blåst mycket idag. Här kommer lite teckningar som jag gjort, Ha det gott. See You!
En snabblagad kasslergratäng som jag kan lägga ut recept på sedan. Nu ska jag mysa framför TV:n.

LITE BILDER FRÅN DE SENASTE DAGARNA!

Jag, på väg hem från personlfesten. Det var en arbetskollega som fotade.
Lady och Lufsen håller mig sällskap nu när jag är så förkyld. Läser bloggar imorgon, nu ska jag äta pommes frites som jag har i ugnen, och kanske blir det en glöggskvätt för att lindra halsen. Trevlig helg. See You!

HORISONTALLÄGE!

Hej därute, igår så var jag på personalfest med arbetskollegorna och firade en som hade fyllt jämnt. Det blev en tre rätters middag med kycklingsoppa, friterat fläsk med ris och sötsur sås samt friterad ananas med vaniljglass. Allt var jättegott, och jag fick ner allt utom sista biten av efterrätten. Där tog det tvärstopp. Det kändes när jag kom hem som om jag svalt en hel ladugård utan att tugga. Hjälp vad mätt jag var, när jag vaknade i morse så var jag sjuk, men det berodde nog inte på middagen för jag var inte mätt längre. Har svettats och frusit om vart annat idag och haft migrän och känt mig yr och konstig. Idag ringde även Djurkliniken från Gammelstad och berättade att det fanns en tid ledig för att munsanera mina katter den 11 oktober. Så den tiden tog jag. Har fått bettskenan men har fått blåsor samt är kraftigt röd och irriterad i gommen där bettskenan ligger, så jag har ringt tandhygienisten så jag får höra vad jag ska göra.Lägger ut lite bilder imorgon från igår. Ha det gott. See You!

FRI DAG!

Hej därute, i torsdags när jag var på jobbet så fastnade jag med ena foten på pedalen på något sätt så jag tippade med cykeln innan jag hann göra något och fick cykeln över mig. En arbetskollega till mig såg vad som hände och hjälpte mig upp från marken. Jag fick lite skrubbsår och blåmärken på ben och armar . Men det gick bra, huvudsaken var ju att jag inte slog i huvudet. Idag så är jag ledig efter att ha jobbat helgen. Jätteskönt att kunna sova ut på morgonen. Till lunch åt jag sushi och nu har jag bakat en äppelpaj och har grädde till det. Jag ska bjuda min mamma på middag till helgen hade jag tänkt. I torsdags köpte jag även ett par nya skor eftersom det hade gått hål i gympaskorna som jag köpte i maj. Ikväll blir det sång med kören och imorgon så ska jag äntligen få hämta ut min bettskena. Det ska bli skönt att få ordning på tänderna. Här kommer ett bildkollage från senaste helgen. Önskar er alla en trevlig dag. See You!

TUPPERWARE PARTY OCH LEDIG DAG MED HJÄRTFLADDER!

Hej därute, igår på kvällen var jag och några vänner på ett tapperware party en bit härifrån. Vilket mysigt hus värdinnan hade. För att vi skulle få se hur vissa av sakerna fungerade, fick vi alla hjälpas åt att laga mat och efterrätt. Det blev en asiatisk gryta med ångkokt ris, samt ångkokta bananer, citron och apelsin. Till det hade vi grädde. Det var jättegott. Jag köpte mig en sandwich box, som kan vara bra att ha. Det fanns mycket som var fint. I morse sov jag till 8:30 och låg och mös med Lufsen ett bra tag. När jag ätit frukost och gjort mig i ordning så cyklade jag till affären och köpte ingredienser för att göra sötsur kina gryta. Jag hade tagit fram en fläskfilé från frysen så det fick bli den. Jag passade på att köpa en Aladdin ask också för jag blev så sugen. På väg hem började jag känna mig yr i huvudet och hängig, benen ville inte riktigt bära mig. Sedan fick jag hjärtfladder som ligger i min släkt, där vart annat slag fladdrade. Så jag gjorde i ordning alla ingredienser och gick sedan och lade mig. Efter 10 minuter upphörde besvären. Tycker att det är så obehagligt när det blir så där. Narkossköterskan som övervakade EKG:et när jag opererade bort visdomsrötterna såg det på skärmen och kommenterade det innan de gav mig narkos. Jag sa att jag brukar ha så där. Jag låg i en timme, och klev sedan upp och lagade grytan. Nu tar jag det bara lugnt. Ska unna mig en mugg med glögg, har kvar en original flaska sedan förra julen. Det är så gott tycker jag. Jobbar helgen, som inleds med arbetspass imorgon fram till söndag. Hoppas att ni får en trevlig kväll. See You!
Mamma far omkring överallt i lägenheten så jag riktigt skäms.
Sötsur kinagryta som står och puttrar på spisen.
Och så här blev resultatet.
Visst är det väl ändå något speciellt med aladdin.

EN DAG PÅ LANDET!

Hej därute, igår så var jag till min mammas stuga. Där träffade jag bland annat en kusin och hans fru som jag inte träffat på ett år.Tittade på kossor och grisar. De som ägde djuren höll bland annat på att skilja kalvarna från sina mammor. Gissa om det var ett enda brölande. Jag åt surströmming för enda gången i år, körde bil som jag nästan aldrig gör och har haft körkort sedan jag var 21 år. Det var roligt. Måste ju köra så man inte glömmer bort hur man växlar... Idag är det ju min sista lediga dag. Då ska jag bara ta det lugnt och titta på valvakan. I fredags sjöng jag med kören. Jag var den enda som dök upp förutom körledarens dotter samt de båda diakonissorna som är med. Här kommer bilder från igår och idag. Ha det bra. See You!
Sköldpaddor bär skal på ryggen. Lufsen bär kartong.
Vad stirrar ni på.

BILDER FRÅN MIN STJÄRNKIKARE!

Hej därute, sov till klockan 8 och sedan testade jag om det gick att fotografera med mobiltelefonen det jag såg genom okularet. Jag stod i köket och tittade. (Ni behöver inte vara orolig att jag ska se på grannen) i huset längre bort. Men det är bra att veta att jag kan vara inomhus när det börjar bli kallt och stjärnklart. Vore häftigt om jag kunde se på månens kratrar genom mitt fönster. Så här blev resultatet.
Jag tittade på en björk utanför. I helgen satt en fågel i en av björkarna och den såg jag klart och tydligt fast han var långt bort.
Bilderna är upp och ner men när jag sedan ska börja titta på stjärnorna och månen så har det ingen betydelse. See You!

BETTSKENA!

Hej därute, idag så har jag provat ut en bettskena för mina övre tänder. Jag pressar de om nätterna så jag har fula bitmärken i kinden nertill. Det var samma tandläkare som jag träffade när jag hade problem med mina sista visdomsrötter. Bettskenan skulle jag få hämta ut om 2veckor. Annars så har jag fryst in den gravade laxbiten som jag gravade i förrgår. Sedan så har jag tittat på träd med stjärnkikaren. Vill inte gå ner på gården med den, skulle kännas fånigt. Längtar tills jag får se stjärnor samt när det blir fullmåne. Igår röstade jag i förtid, det var skönt att göra bort det. I måndags sjöng jag med kören som har börjat igen. Vi ska ju sjunga med Pontare i slutet av november, jag får se om jag kan sjunga då. Ska iallafall uppträda på en sinnesro gudstjänst på fredag. Imorgon kanske jag får främmande.Veckan går fort när man har ledigt. Ha det gott och tack för alla trevliga kommentarer om min stjärnkikare i mitt förra inlägg. Ha det så bra. See You!
Armarna utåt sträck.
Katterna har legat hos mig i sängen tillsammans i veckan.

SEMESTER, STJÄRNKIKARE OCH PLANETER!

Hej därute, i förrgår fick jag äntligen hämta ut min stjärnkikare. Paketet som jag hämtade ut var lika långt som jag. Eftersom jag inte visste innan hur stort paketet var så bestämde jag mig för att promenera. Jag stannade ibland för att vila, då kom det en vikarie som brukar jobba hos oss, och frågade om jag behövde hjälp. Han hade cykel och eftersom paketet var ganska tungt så tackade jag tacksamt ja. Vi satte det på pakethållaren till hans cykel. Han skulle sluta för dagen, så han hade inte någon brådska sa han. Han följde mig ända fram till hissen hemma. Det tyckte jag var vänligt gjort. När jag kom hem öppnade jag kartongerna och började sätta ihop kikaren. Det var inte något problem, men en kompis till mig kom förbi igår som kan det här med astronomi och visade hur jag skulle göra. Så nu kan jag det. Man ser väldigt bra med speciellt ett av okularen. Idag så hämtade jag ut en bok om rymden som jag hade beställt. När jag öppnade den var det flera pop upp bilder( 3 dimisionella) genom hela boken. Roligt tycker jag. Annars så har jag tvättat idag samt lagat 3 olika måltider och lagt i frysen. Igår kväll satt jag och mumsade på ostbricka och ikväll så ska jag äta marängswiss framför TV:n. Har semester 1 9 dagar, som dagarna kommer att vara fulltecknade med diverse trevliga aktiviteter. Önskar er alla en fortsatt trevlig helg. See You!
Lite ostbricka framför TV:n för att inviga semestern.
Lite bilder från boken.

RSS 2.0