LADY BUSIG OCH LYCKLIG!

Hej därute. Vädret är vackert idag, och jag har legat och sovit till 09. Jag jobbar ju kväll så jag börjar inte förrän halv fyra. Grannens hund skäller för fullt, men grannen har varit och rastat den redan. Igår så var jag ledig och då gjorde jag linsgryta. Idag så hade jag tänkt göra korvstroganoff, men upptäckte att jag inte hade någon lök så jag får köpa det efter arbetstid imorgon. Nu så ska jag göra en ordentlig frukost. Hoppas att ni alla får en trevlig dag. See you!

LINSGRYTA!

4 dl torkade gröna linser
1 st gul lök
1 msk olja
1 msk garam Masala
1 st 5 kronas stor bit färsk inefära
1 1/2 tsk salt
1 burk kokosmjölk
400 g krossade tomater
1 styck röd chili, finhackad
 
Lägg linserna i kallt vatten medan du förbereder resten. Hacka löken och fräs den i olja tills den blir mjuk.
Tillsätt garam Masala och riv ner ingefäran i löken. Tillsätt salt, kokosmjök, tomater, 4 dl vatten och avrunna linser.
Koka upp under omrörning och sjud sedan försiktigt under lock ca 20 minuter eller tills linserna är kokta. Tillsätt mer vatten om det behövs och smaka av. Tillsätt eventuellt 1 finhackad röd chili. Serveras med råris.

KYCKLINGSOPPA MED CHILI!

Hej därute. Idag så är det bara -7 grader ute och snö. Men det gör ju ingenting. Det gick bra hos läkaren. Idag har jag gjort en dressing som blev jättegod. Gick förbi Hemma Hos Molly och köpte mig en flaska som jag kan använda till dressingen. Sedan så har jag gjort en god kycklingsoppa. Här kommer receptet på den. See you!
 
                                                    KYCKLINGSOPPA MED CHILI !
 
 
1 kilo kycklingfilé
1 burk champinjoner
1 chili
1 purjolök
3 msk kycklingfond
1 hönsbuljong
1 vitlöksklyfta
 
                                                            GÖR SÅ HÄR!
 
Skär fileérna i tärningar. Bryn de och lägg i en kastrull. Skiva purjolöken och bryn den tillsammans med chilin som du har tärnat. Häll i blandningen i kastrullen, och häll i champinjoner. Täck kycklingen med vatten och lägg i buljong och fonden. Red av med lite vatten och mjöl efter eget tycke. Koka i en halvtimme. Smaklig måltid.
 

TREVLIG HELG!

Var på storheden och handlade på vägen hem. Ska till doktorn imorgon och be att få utskrivet medicin. Känns inte kul men ibland så måste det till att man äter medicin för att kunna må bra. I helgen var jag ju i Umeå och det var trevligt. Har shoppat lite grann och ätit gott. Var - 30 grader på lördag i Boden. I Umeå så var det -4 och 7 grader minus. På lördagkväll blåste det kallt men det blev bättre på dagarna. Ha en trevlig kväll. See you!

UMEÅ!

Imorgon så åker jag till Umeå och blir borta hela helgen. Jag är långledig. Det ska bli skönt att komma iväg. Jag har kattvakt. Jobbar kvällen ikväll. Tittar på termometern ute, och det är fantastiska - 7 grader. vad månde bli av detta.
Lady ligger och sover bredvid mig på stolen, och Lufsen kom och bjöd mig på en morgonpuss när han hörde att jag började röra på mig. Hoppas att ni alla får en trevlig dag. Ha det gott. See you!

BLÅBÄRSPAJ!

Sov ut på morgonen, har gjort fisk i ugn med bearnaisesås , tomater samt paprika. Gott! Har även gjort en blåbärspaj, den blev god den också. Har suttit och tittat på en gammal DVD film och sedan så har jag tittat på gamla inslag från när jag bodde i huset. Skönt att vara ledig. Ska sätta mig ner och dricka en kopp te med mjölk.
Har en längre tid haft väldig värk i magen. Kan bero på att jag druckit för mycket te som varit svart utan mjölk.
Hoppas att ni alla får en trevlig kväll. Var rädda om varandra. See you!

JAHA! DÅ VAR DET DAGS IGEN!

När jag kommer hem från jobbet in i goa värmen.....men vänta lite, elementen är ju iskalla och det är - 29 grader ute. Nåja, har ringt Securitas och de meddelade på Bodenbo att problemet är på väg att fixa sig. Katterna har legat och värmt sig bredvid mig sedan jag kom hem från jobbet. Lady var på väg att hoppa ner i tvättkorgen som står utmed elementet, men hon hoppade raskt ur och kom och lade sig i min famn. Mysgumman. Tur att katterna har päls. Hoppas att ni som läser min blogg har det varmare. Imorgon så är jag ledig. Äntligen. See you!

 

 

 


SKOGAR!

Jag tänker på att det finns olika typer av skogar, granskog och tallskog. Den mysigaste och bästa typen av skog tycker jag är granskogen. Den ska vara tät med mycket mossa och stenar där man går. Det brukar gunga under fötterna när man går på mjuk mossa. När jag var barn hade jag en sådan skog i närheten där mina föräldrar har sommarstuga, och det har jag ju skrivit och berättat om tidigare. Det låter så mysigt när det blåser i trädtopparna i en gammal granskog. När jag var i Småland för några år sedan så fanns det riktigt tät och fin skog.
 
Sedan så har vi ju regnskog som inte finns i Skandinavien , där är det nog också mysigt att promenera. Där finns det ju även mycket djur som man inte ser här i Sverige. Det är tråkigt när de hugger bort så mycket så att djuren inte kan leva kvar. Jag tycker att vi ska värna om skogarna, såväl i Skandinavien som i övriga världen. Tallskogar tycker jag också är väldigt fina, särskilt om de är jämt gallrade, och ingenting går väl upp mot snötyngda granar en natt med fullmåne, som man själv har fått uppleva. Jag tycker att våra barn ska få uppleva hur det är att promenera i en riktig skog. En dag har vi inte skog kvar som våra barn kan visa sina barn. Det känns lite trist. Men man får njuta av tiden som skogarna finns kvar, och man kan ligga bland mossan och blicka upp mot trädtopparna och lyssna till suset i trädkronorna. Och fåglarna kvittrar glatt.

IMORGON BLIR DET LATJOO!

Hej där ute, var hos en väninna efter jobbet idag. Trevligt. Gick sedan raskt hem eftersom det var 22 minusgrader och lite blåst. Imorgon så är jag ensam med bara vikarier. Vad roligt vi ska ha. Då kan vi anordna disco. Skämt å sido så är vikarierna duktiga så det ska nog inte vara något problem. Hoppas att ni andra har haft en trevlig dag.
Lufsen och Lady är busiga som vanligt. Men det är de ju alltid. Ha en trevlig kväll. See you!

JOBBARHELG!

Hej, Idag så har jag jobbat 7- 12, skönt. Imorgon så jobbar jag 7- 12, skönt. Sedan så ska jag hälsa på en gammal arbetskollega, och se hur hon har det. Här var det 18 grader varmt i lägenheten i morse. När jag ringde och gjorde en felanmälan till Bodenbo, så hann jag nästan inte öppna foderluckan förrän hon frågade om det var kallt. De hade tydligen blivit nerringda av andra hyresgäster. Det var ett centralfel som de sedan hade åtgärdat när jag frusen kom in i lägenheten efter avslutad arbetsdag. Idag så har jag varit nyttig och ätit sallad, det var gott.
Sedan så har jag ätit svarta oliver på burk som både jag och Lufsen tycker om. Funderar på att göra en blåbärspaj imorgon när jag kommer hem från min arbetskompis. Det kan vara gott inför helgen när jag jobbar. See you !

LEDIG IMORGON!

Hej. Sitter med en kopp välling och har gråtit framför TV: n när jag såg djurens hjältar och en husse som var tvungen att avliva sin labrador. Usch, tänk att en dag kommer jag vara i samma situation. Men jag är så otroligt tacksam över att jag har mina busfrön. Man får njuta av de medan de finns. Har jobbat till klockan fem, och på vägen hem så köpte jag sushi. Det var jättegott. Nej nu så ska jag snart krypa i säng. Är ledig imorgon för jag jobbar långhelg. Ha det så gott. See you!

ÄPPLE OCH KIWIPAJ!

Hej därute. Idag så har jag gjort äpple och kiwi paj. Den blev underbart god. Vackert väder idag också. Lägger ut bilder på köket som jag lovade igår, ha det bra. See  you!
 
Det är inte så stor skillnad i vardagsrummet. Det var bara köket som fick en upplyftning.
Vacker prydnad.
 
 
 

PIZZALÖRDAG OCH MASSOR MED BILDER!

Hej allihopa. Idag har mina föräldrar varit här och hjälpt mig att plocka ner granen i källaren. Sedan gick vi och åt en underbart god pizza i närheten. Solen har varit framme idag och till min stora glädje så var det ljust efter fyra på eftermiddagen. Nu sitter jag bara och myser. Här kommer lite bildkavalkad från både jul och i helgen. Lägger ut bilder på ommöbleringen imorgon. See you!
 
Undrar vad som finns i kartongen?
Jo, det är ju en marsipangris
Ibland så kan man bli lite uttråkad, eller vad tycker ni
Åh, det luktar så gott om mammas skor. Jag blir alldeles euforisk.
 
 

LUFSEN ÄTER TUNNBRÖD!

Har gett Lufsen några små bitar tunnbröd igår och idag. Han gillade det skarpt. Det beror nog mest på att det knastrar när han tuggar. Det smakar ju inte så mycket. Ikväll var han så busig när jag pratade i telefonen att han började bita på min golvmopp. Då var det bara att busa med honom så att han fick som han ville. Lady är också jättebusig och leker mycket hon också.

BÖRJAT JOBBA IGEN!

Jaha, då har man börjat jobba igen. Var helt slut när jag kom hem igår från jobbet. Hade huvudvärk och yrsel och yrsel även idag. Men det får jag nog räkna med att få ha ett bra tag framöver.. Såg en stund på Eva Rydberg igår, men det var så trist så att jag stängde av. Inte min humor. Idag har halkan varit mindre, så idag så hade jag bra före när jag gick till jobbet. Hoppas att ni alla har haft en trevlig dag. Var rädd om varandra. See you!

FÖRBEREDELSER INFÖR JOBBET!

Ja, nu är det dags imorgon för att jobba. Det känns bra. Det är nollgradigt ute så jag får gå med lillfoten  imorgon.
Ska städa för det behövs. Sedan kanske man har lättare att somna ikväll när man ska upp klockan 5 imorgon.
Hoppas att ni får en skön söndag. Var rädd om varandra. See you!

KAMERAN FIXAD!

Det var tydligen något tillfälligt fel på kameran. Men ska ändå låta den vila en vecka och har laddat den ordentligt nu. Halkigt ute enligt senaste rapporten. Har lyssnat lite på Mozart idag. Det var behagligt att lyssna på. Har ätit kycklingpaj idag med chili och paprika bland annat och det var mycket gott. Nu är det bara 1 dag kvar så ska jag börja jobba igen. Ha det gott. See you!
Det var då det.
 
 
 

SOVMORGON!

Hej därute. Idag har jag haft sovmorgon. Efter att jag hade ringt och friskanmält mig så somnade jag om och vaknade inte förrän tjugo över tolv. Har sytt lite på min änglatavla idag. Kul med lite omväxlande motiv. Det är tydligen fortfarande halkigt ute, så det är skönt att man är inomhus. Hoppas att ni alla får en skön hemmakväll.
Var rädd om varandra. See you!

OMKLÄDNING AV SOFFTYG!

Idag så är jag helt återställd. Har sytt överdrag till kökssoffan av tyget som blev över från klänningen och det blev fint. Katterna var nyfikna. Tyvärr så kan jag inte ta några bilder för kameran är ju trasig. Nu håller jag på att steka pannbiff med senap och vitlök i. Det ska bli spännande att smaka. Till det så har jag bearnaisesås och kokt ris som jag måste äta upp. Ska nog se på en rysare på TV ikväll som heter tyskungen. Ha det gott. See you!

I STORT SETT ÅTERSTÄLLD!

Hej därute. Hoppas att ni har haft ett trevligt nyårs firande. Jag sov ut på morgonen till klockan 10. Det är mulet ute idag. Igår tänkte jag filma med digitalkameran från mitt fönster. Det blev ingenting av med det. Plötsligt så lade den av. Misstänker att batteriet är helt dött. Får ta och köpa mig ett nytt batteri. Det har ju varit samma batteri sedan jag köpte kameran, då jag reste ner till Wien 2010. Någon gång så måste det ju ta slut. Hoppas bara inte att batteriet kostar för mycket. Hur som helst så ska jag vila mycket idag också. Känner mig nästan helt återställd från hjärnskakningen. Har inte behövt ta några värktabletter idag. Hoppas att ni får det bra. See you!

RSS 2.0