ÅSKOVÄDER!

Hej därute,nu har jag börjat jobba igen. Det känns riktigt roligt. Jag inledde min arbetsvecka igår med att jobba 13 till 22. Förra veckan en kväll så fick jag uppleva ett åskoväder som jag aldrig tidigare hade upplevt. Det hade mullrat lite tidigare på eftermiddagen. Men jag tänkte inte mer på det. Sedan blev det plötsligt ett konstigt sken på himlen. Då var klockan runt 21 på kvällen. 
Åskan börjar sin ljusshow.
Sedan brakade ett fyrverkeri med starka kraftiga blixtar varannan sekund. Det störtregnade i omgångar och blev alldeles mörkt. Jag låg i min säng och mös och spelade in fyrverkeriet.
Jag har inget konto på youtube, men jag lade ut det på Facebook. Det bara smattrade när åskan mullrade. Jag hörde folk som var ute skrika, några ungdomar var ute med en Golden Retriver, och hoppade och plaskade i de stora vattenpölar som hade samlats.De första 90 minuterna var det kraftiga blixtar runt mitt fönster var och varannan sekund. Jag har aldrig upplevt något liknande.
 
Vid 20 i elva hade mullret blivit svagare även om blixtarna var kraftiga, åskovädret hade gått över och jag vände ryggen mot fönstret och somnade. Jag blev less att se det. Gud hade bjudit på en avskedsföreställning av min semester, det tackar jag för. Katterna gick och gömde sig.
 
Dagen efter sken solen som om ingenting hade hänt kvällen innan. Igår så var jag på vårdcentralen och följde upp mitt hjärta. Läkaren skickade en remiss att göra arbets EKG. I morse när jag var på jobbet ringde de och frågade om jag kunde komma redan imorgon för de hade fått 2 avbokningar.
Men jag kunde inte på grund av jobbet, så de skulle skicka en tid istället, det gick fort må jag säga.
Sedan så ska jag fortsätta äta Metoprolol och gå på årskontroller hädanefter, det låter ju bra.
Jag kände lite grann av arbetstempot i morse, men sedan hade jag mindre arbetsamt att göra på eftermiddagen. Det känns skönt att ha börjat jobba, fick veta igår att min sofffa kommer vecka 39, 40. Så nu har jag ju något att se fram emot. Soffan ska få stå där den gamla står nu. Nu är jag ledig  2 helger i följd. Det ska bli skönt. Önskar er en fin fortsatt vecka. See You!
Ge sjutton i min vattenskål, den är min!
 
 

SAMMANFATTNING AV SEMESTERN! ( LÅNGT INLÄGG!)

Hej därute, nu är jag inne på sista veckan av min semester. Jag kan sammanfatta den med ett ord.
Intressant samt lite dramatisk.I måndags var en klasskompis från grundskolan på besök. Vi har känt varandra sedan vi var 6 år gamla. Jag hade gjort fläskfilégryta med kokt potatis och sallad till.
Det blev uppskattat. Jag hade väldigt mycket biverkningar av min hjärtmedicin så det var tur att hon var och hälsade på och jag hade någon att prata med. Efter lunchen gick vi först ut på ängen nedanför och hade stjärnkikaren med oss. Jag visade henne lite tallar som hon kunde titta närmare på. Efter det så gick vi en promenad och sedan åkte vi till huset där jag och min före detta man bodde, Vi avslutade dagen med ett besök på Dollar Sores, där köpte jag en tavla som jag bara älskar.Jag hängde upp den i köket och där passar den verkligen. Här kommer en sammanfattning av dagen i bilder.
 
Igår så kom min mamma och hämtade mig och sedan så åkte vi till en restaurang i Luleå där hon skulle bjuda mig på plankstek som jag inte ätit på flera år. Först fanns det inte möjlighet att få plankstek för det var mitt under lunchtid och det var så mycket folk.Men killen som tog emot beställningen frågade om vi kunde vänta 45 minuter så kunde han göra de. Det gick vi med på och åkte iväg och gjorde lite ärenden. När vi kom tillbaka så bjöd han oss först på sallad, och sedan så fick vi en jättegod plankstek. Och mätt blev vi, det kan jag lova.
Bilder från restaurangen.
Mysigt ställe tyckte jag och mor.
Det var verkligen mumsigt.
Efter maten åkte vi ut till min mammas stuga, och där så gjorde jag iordning lite i husvagnen och sedan fikade vi inne där. Det var trevligt.
 
Då var det ju det här med dramatiken då, och det är ju helt klart hjärtat. Mitt hjärta slår alldeles för fort, och de trodde först att det var sköldkörteln som var orsaken, men det var helt normalt.De vet inte ännu vad det kan bero på. Jag fick ju först en styrka på hjärtmedicinen som skulle få hjärtat att slå saktare, men det visade sig att hjärtat fick jobba mycket mer och pulsen blev hög iallafall.
Då ordnade de så att jag bara ska ta 1/2 tablett fram till nästa läkarbesök som är om en vecka.
 
Jag kan ju säga att jag mår mycket bättre nu, och orkar mer. Men vi får avvakta och se vad som händer framöver. Man tappar fotfästet och tappar kontrollen över sin egen kropps reaktion. Men jag tror att det blir bra så småningom. Jag kan inte gå lika fort som tidigare för medicinen bromsar in hjärtat, men det får ta den tid det tar med att göra det jag ska. Det är tur att jag har semester nu medan kroppen ställer in sig på medicinen.
 
Jag har träffat många gamla bekanta nu under min semester, och sedan så blev jag ju firad på min 50 årsdag, och det var inte måttligt vill jag mena. Men det var jättetrevligt. Idag så kommer en kompis på besök, då ska jag bjuda henne på fika.I helgen lade jag färdigt pusslet som jag hade  köpt. Önskar er en fortsatt trevlig vecka. See You!
 
 
 
 
 
 

GAMLA BEKANTA!

Hej därute, i förrgår så ringde en klasskompis till mig från skoltiden. På måndag så kommer hon och hälsar på mig, det ska bli trevligt. Vi har inte träffats sedan pappa dog 2016. Igår var mor på besök, då gick vi en promenad och sedan så åt vi pizza från affären. Tidigare i veckan så köpte jag mig 2 nya fönsterlampor till sovrummet samt köket. Äntligen går sladdarna ner till golvet. Det blev mycket snyggt.
Igår när jag tagit min medicin blev jag så tungandad och det har jag inte varit så mycket sedan jag började äta Metoprolol för drygt 2 veckor sedan. Ringde och pratade med vårdcentralen som tyckte att jag ska börja ta 1/2 tablett per dag istället från occh med imorgon. Sedan så ska jag på återbesök om 2 veckor. Men jag mådde inte bra, så jag gick till apoteket och skulle ta blodtrycket där. Men då visade det sig att de inte tog blodtryck nu under pandemin. Så jag gick vidare till vårdcentralen som tog blodtryck och prover samt EKG! Alla prover såg normala ut och sköterskan förklarade att man kan få sådana känningar. Men skulle det bli värre så skulle jag kontakta jouren i helgen. Skönt att bli tagen på allvar. Jag ska ta det lugnt i helgen och bara vila.Har ju börjat sy på min jultavla. Önskar er alla en trevlig helg. See You!
 
 
 
 

FORTSATT FIRANDE SAMT METOPROLOL!

Hej därute,Tusen Tack för alla gratulationshälsningar på min 50 årsdag här på bloggen. Det värmer. I onsdags så kom ett par arbetskollegor och hade pizza med sig. Vi satt och åt och det var mysigt. Sedan gav de mig en stor korg med lite presenter. Bland annat en stor fin vit orkideé. Sedan så hade en av arbetskollegorna bakat mjukkakor, samt gjort krusbärsmarmelad, gjort 2 olika bärsafter. I korgen låg det också 3 olika tesorter samt 4 linneservetter som var gröna samt ett presentkort att handla för på coop. Här kommer lite bilder på presenterna.
 
Igår så cyklade jag till Dollar Stores, jag hade spanat in gröna tallrikar, och de hade även assietter i samma mönster. Då tog jag och köpte 4 assietter och 4 tallrikar. Sedan så hade de gröna underlägg som var formade som blad så då köpte jag 4 sådana. När jag kom hem dukade jag upp för att se hur det blev och jag blev väldigt nöjd. Nu saknas bara gästerna.
 
I fredags så var jag på stan för att kika på lite saker och då gick jag förbi en blomsterbutik och köpte lite blommor, vill ha lite färger nu när det börjar vara höst.
Tidigare i veckan köpte jag ett pussel på 1000 bitar med Askungen från 1950. Sedan kom tavlan som ska sys i räknade korsstygn i fredags så jag har börjat sy på den. Hoppas bli färdig med den till jul. Nu saknas bara soffan som jag har beställt till vardagsrummet, det behövs. Tro mig.
 
Så ser den ut. Det är en 3 sits soffa och tyget är nästan likadan som på stolarna i ek. Nu ska gamla soffan ut, möbelfirman tar den när de kommer med den nya soffan, det blir i början på september.
Jag har börjat att äta hjärtmedicin för min höga puls, det var inte sköldkörteln utan något annat som de inte vet vad det beror på. Får se om det blir någon ytterligare utredning. Nu har min halva semesterperiod gått, nu är det lika länge kvar. Vad tiden går fort. Ha det gott, See You!
 
 
 
 
 

50 ÅRSKALAS SAMT UTFLYKT TILL STORFORSEN!

Hej därute, i söndags fyllde jag 50 år. Då blev jag ordentligt firad. Mamma hade gjort en smörgåstårta och kom förbi med den. Den var jättegod.Sedan kom några arbetskollegor förbi och firade mig.
Jag fick flera rosor också. Min kompis som jag känt i 30 år kom också och gratulerade mig.
 
Igår åkte jag och några till ut till Storforsen, vi fick verkligen tur med vädret. Jag lyckades ta några fina bilder och lite ovanligare bilder än bara från forsen. Det var hemskt mycket folk.Men vi höll ändå avståndet. Sedan så gick vi och åt på Hotell Storforsen, där var det buffé. Det var gott.
 
Idag så ska jag bara ta det lugnt och inte stressa. Hoppas att ni får en fortsatt trevlig dag. See You!
 
 
 
 

RSS 2.0