TREVLIG NYÅRSAFTON!

Hej. Har haft en trevlig dag. Först så jobbade jag till klockan 14 sedan blev jag bjuden på god middag hos min moster. När jag kom hem nu ikväll så kom en kompis och hälsade på mig en stund. Ha det bra. Gott nytt år!
See You!

TUR!

Hej därute. Idag så fick jag göra ett passbyte, så att jag jobbade på förmiddagen istället för eftermiddagen. Sedan gick jag och klippte mig. Skönt!!. Idag åt jag tacos när jag kom från jobbet och det var jättegott. Sedan så har jag sytt på jultavlan samt ätit gott. Såg på dokumentären om Magnus Härenstam på TV igår. Det var bra. Ikväll så visar de ju hans sista föreställning och den ska jag se. Idag när jag skulle dammsuga så gick motorn sönder och började lukta backelit. Så nu måste jag införskaffa mig en ny dammsugare. Ja, ja. Det kommer ibland oförutsedda utgifter. Nu ikväll så ska jag bara mysa med mina katter och ha det skönt. Sov så gott. See You!

VILKEN TREVLIG DAG!

Hej därute. Imorse vaknade jag jättetidigt. Då klev jag upp och gav katterna mat, diskade bort och gick och duschade. Sedan somnade jag om och sov till klockan 10. Då steg jag upp och gjorde mig iordning för att gå på gudstjänst.Det är två äldre damer som ständigt och troget sitter med varje söndag när jag kommer. Det var en bra predikan. Sedan när jag skulle ut ur kyrkan så ville en av damerna att jag skulle gå armkrok med henne så att jag inte ramlade. Det är 2 branta trappor upp till kyrkan och visst hade de sandat men det var ändå halt. Då blev det inte 2 gummor som gick armkrok utan 3. Vi är lika långa alla tre. Sedan skulle jag gå i affärerna och se om jag hittade en snygg klännning att ha på mig på nyårsafton. Men först gick jag förbi grillen för jag var vrålhungrig. Killen som jobbar där är jättetrevlig och frågade mig hur julen hade varit. Det var bara jag och en barnfamilj där.
 
Sedan gick jag förbi min moster en snabbis och pratade med henne en stund. Efter det började jag gå mot gallerian. Det var som väntat mycket folk och jag hittade först en klänning som var lite glittrig, men den var inte skön, så då bestämde jag mig för att gå på H&M och kan ni tänka er, jag hittade det jag ville ha. En skön svart klänning som passade och sedan köpte jag svarta leggings med fleece innanför. De är jättesköna att ha på sig.
Jag fick nyttja checken från Bodens kommun, så jag behövde inte betala ett öre. Sedan gick jag glad i hågen för att köpa mer kattmat till mina älsklingar samt kattgodis som både herr och fru katt tycker om. De är ju lite kräsna.
Medan jag stod och använde schopexpress så kom det en medelålders kvinna och började samtala med mig.
Hon hade också en katt som bara åt en viss sorts mat. Jag sa att det är ju ingen idé att köpa några nya smaker för då får man bara kasta bort det. Jag berättade att jag hade 2 sibiriska katter, och då berättade hon att hennes katt också var sibirisk, den var 3 år. Jag berättade att mina katter fyller 5 år i februari. Nu ska jag fortsätta njuta av den här dagen, och ikväll så ska jag se dokumentären om Magnus Härenstam. Här kommer bilder. See You!
 
Fru katt utforskar och godkänner klänningen.
 
Det här ska jag ha på mig på nyårsafton.

HEMMA HOS MAMMA!

Hej därute. Hoppas att vädret är bra där ni bor. Idag så har jag varit och ätit julmiddag hos min mamma. Hon hade mycket gott. Bland annat gravad lax som jag tycker så mycket om. Sedan hade hon gjort god ris a la Malta med apelsinklyftor till. När jag åkte hem med bussen, så var jag tvungen att ingripa. Det var två flickor som skulle hoppa av bussen vid tågstationen. Busschauffören öppnade bakdörrarna, men en av flickorna gick tillbaka till sin plats för att kolla en sak, antaglien om hon glömt något så han smällde igen dörren just när de skulle gå av. Sedan var det en kille som ville kliva på bussen. Tjejerna tryckte på knappen bak men han öppnade inte. Sedan stängde han fram till och skulle börja köra iväg. Tjejerna sa inget. Då ropade jag med hög röst att det fanns folk som ville hoppa av. Då släppte han ut de. Imorgon ska jag på stan och se om jag hittar något snyggt att ha på mig på nyårsafton. ikväll så ska jag se Downton Abbey. Det är ju det absolut sista avsnittet över huvud taget. Här kommer lite bilder från min mammas lägenhet. Hon har så fint hemma tycker jag. Ha det gott. See You!
 
En köksklocka jag gett mamma och pappa i julklapp ett år.
 
 
 
 
 
 
En korsstyngstavla som jag sydde till mamma och pappa en jul. Den är 30 gånger 40 i storlek och jag sydde den färdig på ungefär ett halvt år. Det gör jag aldrig om igen.
 
En annan tavla som jag sytt åt de en gång.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

BILDER FRÅN JULEN SAMT NORRSKEN!

 
Imorgon ska jag och fira annandag jul hos min mamma. Det ska bli roligt. Ha en fortsatt trevlig jul.See You!

JULAFTON!

Skulle ta fram tomteluvan som jag hade tänkt ha på mig idag. Då visade det sig att jag hade städat bort den.
Katterna har myst med mig på morgonen. Fått strumpor och annat till julklapp och det var trevligt. Jobbar bara imorgon också till 12 sedan är jag ledig helgen. På lördag så ska jag fira julen med mamma. På söndag har jag tänkt gå på stan för att shoppa till nyår. Hoppas att ni har haft en trevlig julafton, sov gott. Kommer lite bilder imorgon.See You!

EN RIKTIGT GOD JUL ÖNSKAR LADY, LUFSEN OCH ANNIKA!

Jag vill önska alla som läst min blogg under det gångna året En Riktigt God Jul. Jag provade min nya dammsugarslang och den fungerade jättebra. När jag kom hem från jobbet så beställde jag hem en god pizza.
Jag firar ju julafton ensam i år för jag börjar jobba klockan 5 imorgon, men det gör ingenting. Har ju köpt hem god julmat, så sedan jag dukat fram på julbordet så är det bara att mysa och öppna paket. men först ska jag sova ut ordentligt. Hade ju tänkt lägga julklapparna under granen som jag fick av mamma, men mina fyrbenta vänner började försöka öppna paketen, och det går ju inte. Ajabaja. Just nu ligger mina busisar och sover. See You!
 
 
 

NORRSKEN!

Hej därute. Igår när jag gick hem från jobbet på kvällen så var det ett vackert sprakande norrsken som lös upp himlen, försökte fota men jag tyckte inte att bilderna blev nåt bra. Idag när jag och mamma gick på stan så träffade jag många vänner som jag kramade om och önskade God Jul. I eftermiddag så har jag kokat hjortronsylt samt sytt på en jultavla som jag fick av en vän förra veckan. Gick i kväll en snabbis på stan för att hitta något som jag kunde handla för presentchecken som vi fick från Bodens Kommun, men jag ska avvakta med det. Har lekt mycket med Lufsen ikväll, men nu ska jag snart krypa ner i soffan och mysa framför TV:n. Det är varmgrader ute just nu. Söderut hörs det ju vara flera plusgrader. Jag är glad att jag har lite snö. När man var barn så kunde man ha snö ända upp till början av sovrumsfönstret. Man hoppade från höga höjder ner i snön, det tyckte jag var kul.Hoppas att ni får en fortsatt trevlig kväll. See You!
 
 

GOD FÖRMIDDAG!

God förmiddag. Idag snöar det för fullt och jag börjar 17 och ska jobba helgen. Har haft en skön sovmorgon. Katterna har legat i omgångar nedanför mina fötter. Nu ska jag gå en rask promenad och plocka vidjor till katterna. Måste ju byta ut de med jämna mellanrum, annars så blir de hårda. Ska se om Lufsen vill gå ut idag.
Här kommer lite sköna bilder på mina busfrön. Hoppas att ni får en skön helg. See You on monday !
 
Inte riktigt överens, men om man ska vara med på bild så får man väl behålla julfriden med syrran.
Hon vänder mig ju ryggen. Så fort matte har fotat klart så flyger jag på syrran.
 
 

SKÖN LEDIG DAG!

Jag har varit ledig min sista dag och jag var bjuden på middag hos en före detta arbetskollega, det var trevligt.
Hon bjöd på god mat och vi satt och pratade och skrattade. Jag hade köpt henne en chokladask med exlusiv choklad från Anthon Berg. Hon gav mig bland annat en grön fin schal och ett julbroderi som var jättesött. Sedan så gav hon mig ett hjärta som man hänger på väggen i keramik med rosor på. Det var jättevackert. Här kommer bilder på det hon gav mig.Men tavlan får jag vänta med tills den är helt färdig. Hoppas att ni får en trevlig dag imorgon. See You!
 
 

BESÖK!

Hej därute. Snart så ska jag följa min kompis som varit hos mig i 3 dagar till bussen. Det har varit jättetrevligt och jag har fått lite julklappar av henne. Jag har redan fått de men det gör ju ingenting.Vi har ätit gott och vi har suttit och tittat på filmer som är bra på kvällarna. Igår så var vi på stan hela dagen. Det är så mysigt att gå på stan nu när de har julpyntat överallt. I måndags köpte vi vegetariska biffar och schnitslar, men igår blev det faktiskt ett skrovmål och det var så gott.Jag bjöd henne på julfika som jag bakat och det blev lyckat. Här kommer bilder på det min kompis gav mig. Ha det så gott. See You!
 
 
 
 
 
En filt som är jätteskön
 
 
Den här julgranssaken köpte jag i en butik här i Boden.
 

NÅGRA AV MINA FAVORITBILDER I REPRIS!

 

MER BILDER FRÅN JULMARKNADEN!

Hej därute. Idag ska jag städa och göra fint tills min kompis kommer och hälsar på  i 3 dagar, det ska bli roligt.
Vi träffas så sällan och hon bor i en annan stad. Vi har känt varandra i 25 år. Vi har gått igenom mycket tillsammans genom åren men hon har alltid funnits där. Vi hörde inget från varandra på 4 år, men sedan tog hon kontakt med mig. Vi har aldrig brutit vår vänskap även fast vi har haft fullt upp på var sitt håll. Vi har alltid mycket att prata om när vi träffas. Det blir nog som senast hon var till mig att vi är uppe till sent på natten och pratar och har det trevligt.
Jag kommer inte att skriva på bloggen medan hon är här, men på onsdagkväll så ska jag lägga ut lite mer bilder och berätta allt det roliga som vi har gjort.Hoppas att ni får ha det bra till dess. See You!
 
 
Änglarna som jag hade tänkt ge min kompis innan Lufsen började spela ishockey med den ena och den gick i kras. Nu blir det bara 1 ängel. Köpte senare 1 hjärta i silver men det har jag inte fotat.
 
 
Kompisen som jag skulle åka iväg till London med. Hon har gett mig tillåtelse att lägga ut foto på henne.
 
 
Ett får som en av mina släktingar köpte. Jag tycker att den ser så snäll ut.
 
 
Här är Lufsen i full färd med att börja spela ishockey. Jag var så upptagen med att fota så jag tänkte inte på att den låg så nära kanten. Det är ju inte Lufsens fel att den gick i kras. Han trodde väl att det var en leksak.
 
 
Mössan som jag fick. Glöggen och anisbröden var goda.
 

JULMARKNADEN I BODENS KYRKBY!

Hej därute. Idag så var jag på julmarknad med 2 släktingar. Det var så där lagom kallt. Vi gick in i kyrkstugorna.
Av min ena släkting fick jag blåbärsglögg och av den andra släktingen så fick jag en mössa. Jag får lägga ut bilden av mössan imorgon. Jag köpte bland annat 2 glasänglar samt en bok om vänskap som jag ska ge till min kompis som kommer på besök på måndag. Sedan så köpte jag anisbröd. de var goda. Efter några timmar på marknaden, så gick jag för att lyssna på när en kompis pojkvän uppträdde och spelade munspel i en av Bodens Gallerior. Sedan blev jag bjuden på fika hos en av de som jag gått på marknaden med. Hon bjöd på sådan god saffranskaka. Det var svårt att få tag i knäck på marknaden. Till slut fick jag tag på det ialla fall. Det är mysigt att promenera bland kyrkstugorna. Jag gillar även när de eldar i öppna spisarna. Det luktar även gott i stugorna.
När jag kom hem skulle jag fota bland annat änglarna. Då på några mikrosekunder, hann Lufsen få tag på en av änglarna och rev ner den på golvet, varpå den gick sönder. Då fick jag gå iväg till marknaden igen för att köpa en ny, för jag ville ju ge min kompis 2 söta glasänglar. Så med andan i halsen och ungefär 45 minuter tills de skulle stänga, skyndade jag mig in i kyrkstugan som Svenska Kyrkan använde för att sälja dessa änglar. Då visade det sig att alla glasänglar var slutsålda och de skulle inte få in några fler, varpå jag köpte ett silverhjärta istället.Här kommer lite bilder från marknaden. Ha en trevlig kväll. See You!
 
 
 
 
 
 
 
 
Lägger ut resten av bilderna imorgon. Det blir så mycket annars.
 
 

BARA EN DAG KVAR!

Hej därute. Idag har jag jobbat till 4 och imorgon slutar jag klockan 13, det blir skönt. Efter det så är jag ledig i 6 dagar och det ska bli kul. Ska få främmande på måndag av en gammal bekant. Det blir nog till att fika och ha det trevligt. I helgen så har jag tänkt gå och titta på julmarknaden i kyrbyn här i Boden. Jag får lägga ut lite bilder från den dagen. Nu ska jag mysa framför TV:n och bara njuta. Men jag ska inte se nobelmiddagen för det har jag aldrig varit intresserad av.Ha det gott. See You!
 
 
 
 
 

JULLUNCH PÅ JOBBET!

Hej därute. Idag blev anställda i kommunen bjuden på lunch av bodens kommun. Vi fick ett julbord bestående av julskinka, gröt,köttbullar, sill, prinskorvar, memosasallad, samt rödbetssallad. Till kaffet fick vi lussekatt och godis.
Det var inte dumt och mätt blev man. Chefen hade dukat långbord där vi satt och alla tyckte att det var trevligt.
Ha en god natt. See You!

TREVLIGT JULFRÄMMANDE!

Hej därute. Idag hade jag främmande av släktingar. Jag fick bland annat en goddoftande bodylotion och duschcreme i samma. Vi åt gott och jag fotade lite med min mobil. Lufsen tyckte det var roligt att umgås med oss. Vi hade det jätteroligt och trevligt. Nu ska jag städa undan, lyssna på lite skön musik. Har jobbat i helgen och det har gått bra. Lägger ut lite bilder från dagen. Ha det gott. See You!
 
Innan främmandet kom.
 
 
 
 
 

EN JULBERÄTTELSE!

Mörkret har för länge sedan lagt sig när jag vandrar genom stan. I skyltfönstren är det julpyntat och vackert.
Runt omkring mig lyser adventsstjärnor och ljusstakar i fönstren. Doften av julskinka blandas med glögg och stearindoft. Just i detta nu firar många julen med släkt och vänner, det är paketöppning och på TV visas Karl- Bertil Jonssons storverk. Snön knarrar under mina fötter och snön faller sakta genom luften. All stress och jäkt har för en stund lagt sig och det är lugnt och stilla. För de flesta är det en härlig stund, för en del är det en smärtsam högtid där ensamheten känns svår. En del firar julafton på härbärgen runt om i landet som bjuder på julmat och gemenskap några timmar. Julen ser så olika ut för alla människor. Jag närmar mig mitt jobb, drar på mig tomteluvan som jag köpte året innan för att glädja de som är ensam på julafton. För mig innebär julen ett självvalt alternativ att jobba på julafton. Det gör ingenting att jag inte firar den med släkt och vänner, det är roligt att se de äldres glada ansiktsuttryck när man kommer till de på julafton. Kanske barnen och barnbarnen varit förbi några timmar och umgåtts. Men när kvällen faller så kan det också kännas skönt att någon tittar förbi, och pysslar om en innan julaftonen är slut. Man kanske har en stund att sitta ner några minuter extra och prata innan man går till nästa. Så här har julen sett ut för mig många år och det någonting jag gärna gör om fler gånger.

JOBBARHELG!

Hej därute. Idag jobbar jag kväll och sedan jobbar jag helgen. Det som känns lite lyxigt är att jag börjar klockan 8 på söndagsmorgon. Det känns skönt. Imorse väckte Lufsen mig klockan halv 8. Han kom och lade sig över mig och slickade mig på händerna. Sedan när han väl fått upp mig och jag skulle ge honom mat så försvann han. Lady går här och småknorrar. Igår var det soligt och vackert väder. Jag har inte tänkt baka några pepparkakor i år. Men jag har ju bakat lussekatter och det är ju nog. På måndag får jag mycket främmande. Då ska jag duka fint. Jag har en julservis med Disneys figurer. Jag ska ta många foton från måndag och lägga ut på måndagkväll. Jag kommer inte skriva något inlägg i helgen. Hoppas att ni alla får en bra helg. Må så gott. See You!
 
'
 
 
 
 

TREVLIG LEDIG DAG!

Hej därute. Idag så har det varit en vacker vinterdag, med snö och någon minusgrad. På eftermiddagen gick jag och besökte en vän. Satt där någon timme och blev bjuden på te och kakor. Sedan så har jag stickat sockar.
Imorgon så ska jag upp tidigt igen. Hoppas att ni alla får en trevlig kväll. See You!

JULFIKA!

Hej, idag hade jag främmande av en kompis på julfika. Hon var verkligen omtyckt av Lufsen. Han hoppade upp på kökssoffan där hon satt och hon fick klia honom under magen. Det är nästan aldrig som Lufsen låter en främmande människa stryka honom så. När jag var på affären och skulle köpa julstjärnor så upptäckte jag till min fasa att det inte fanns några julstjärnor framme. Nähä, tänkte jag. Då får jag köpa vaniljmunkar då istället. Sagt och gjort så gjorde jag det. Jag gick och gjorde färdigt mina inköp, bland annat röda vackra julservetter. Men innan jag skulle gå till kassan, så gick jag förbi kondiset och då hade de börjat fylla på med julstjärnor.Så då behöll jag munkarna också. Nu sitter jag och kurar skymnig tills jag ska åka och jobba. Lufsen har legat alldeles nära mig på datorn medan jag skrivit mitt inlägg. Imorgon ska jag sticka sockar och ta det lugnt. Hoppas att ni får en fortsatt trevlig kväll och titta på julkalendern. See you!

RSS 2.0