I MORGON ÄR EN ANNAN DAG!

Hej därute, Imorgon blir det en lååång dag. Jag ska ställa fram extra mycket kattmat. Jag jobbar först till klockan fem. Sedan så ska jag duscha och byta om på jobbet. Förbereda för sextioårsfesten. Det blir väl att man går hem vid ett  på natten. Det gäller att skynda sig hem, så man inte blir överfallen. I värsta fall får jag åka taxi hem.
Har jobbat till klockan fem idag också. Roligt på jobbet som vanligt. Nu ska jag hoppa i duschen. See you.

Kommer att sakna denna snutta imorgonkväll. Och hennes bror.
 

STÄDNING OCH HÖSTRENSNING!


Hej därute. Idag städar jag medan jag väntar på att börja jobba klockan 17. Lufsen kröp in i en hylla i sovrummet och petade ner det som jag nyss hade lagt där. Det är mulet ute, men det verkar ändå vara skönt. I övermorgon så är det ju personalfest. Då blir det nog roligt. Jag kanske lagar någon god lunch och tar med till jobbet imorgon. Jag tycker att det går bra att jobba till klockan 17. Timmarna går fort ändå. Man har det väldigt trevligt med sina arbetskamrater. Nu ska jag ringa och boka biljetter till Hamilton 2. Bäst att vara ute i god tid. See you.
 

Frukt är nyttigt.
 

Men det här är ju betydligt godare
 

För att inte tala om det här.
Det blir nog stekt grillkorv med kryddig smak och mos. Det duger bra för mig.
 
 
 
 

LITE BILDER FRÅN KATTUTSTÄLLNINGEN!

Hej därute. Idag har jag inte gjort så mycket av vikt. Jag gick en snabb promednad till Dollar Store och köpte mig nya batterier till mina TV-dosor. Båda dosorna hade nämligen slutat att fungera. Mina små katter har busat nu på förmiddagen. Jag låg och halvsov någon timme och då låg Lady nedanför mina fötter och Lufsen låg utefter ena armen på mig. De har tydligen saknat mig under veckan som var. Här kommer lite bilder från kattutställningen i söndags. Hoppas att ni alla får en fortsatt trevlig dag, medan jag lyssnar på målarna när de renoverar grannens lägenhet. Den blir nog supersnygg eftersom de tapetserar och målar om. See you.
 
En hankatt som tillhör min uppfödare.
 
Lady och Lufsens mamma.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

REGN, REGN OCH KATTERNA ÄNTLIGEN HEMMA!

Hej därute. Löning, handling på Willys och LEDIG imorgon. Då menar jag också ledig. Ingen tvätttid som ska passas, kan få sova ut på morgonen. Nu är katterna äntligen hemma. De mår bra och har ätit en stor potion med tonfisk på burk. Jammi, jammi. Själv så var jag och klippte mig på förmiddagen så att jag ser någorlunda klok ut på festen på fredag. Det bara regnar och regnar därute. Nu är det höst. Ha det gott därute. See you !
 
We are back, but not the school. Its gone with the wind.
 
 

KATTUTSTÄLLNING OCH KINAMAT!

Hej därute. Oj, idag har det varit en hektisk men rolig dag. Först så har jag sovit dåligt natten som var. Sedan så
jobbade jag till klockan tolv. Sedan så åkte jag på kattutställning i Luleå. Jag fick hålla Lady och Lufsens mamma.
Gissa om jag kände mig lycklig. Sedan så fick jag hålla i uppfödarens andra katter också. Jag passade på att fota också. Det var inte lika mycket folk den här gången som när jag och min föredetta man ställde ut. Vid klockan halv tre så åkte vi tillbaka till Boden och åt kinamat. Det var gott. Sedan så har jag jobbat fram till nu klockan 22. Längtar efter katterna. De kommer hem imorgon förmiddag. Det ska bli kul. Ha det bra allihop. See you.
Sommaren är kort.
 
Den här bilden får msn minnas när det är -30 grader.
 
 

LÖRDAG OCH MYSPYS!

Hej, I morse så låg det en tjock dimma när jag tittade ut genom fönstret. Burr tänkte jag. Men samtidigt så gjorde det ingenting. Jag började ju inte förrän halv ett. Jag har bara jobbat 4 och en halv timma idag. Så klockan fem så slutade jag. Nu är det fint väder. Men man märker att hösten är här. Nu har de börjat annonsera på biografen om Hamilton 2. Peter Eggers är ju med i den filmen. Det blir så kul att gå och se den. Man kan ju behöva ha något snyggt att titta på när det är höst och man är ensam med två katter. Funderar på att beställa en ljudbok nästa månad. Det är en bok som utspelar sig under franska revolutionen, mitt favoritämne. Boken heter Giljotinen.
Det kan vara kul att lyssna på en bok istället för att läsa den. Det är författaren som själv läser.
Imorgon så är det dags. Då ska jag ÄNTLIGEN åka på kattutställning i några timmar i Arcus i Luleå. Jag börjar sedan klockan fem igen. Sedan så kanske vi ska äta på en kinarestaurang, om det inte blir att vi fikar där på utställningen. De brukar ha servering och lotter som man kan köpa. Jag blev så vansinnigt sugen på att ställa ut mina katter nästa år i Luleå, så jag får se hur jag gör. Ha det så trevligt ikväll mina vänner. See you!
 
 
Lufsen som liten och nyfiken.
 
 
Lady som liten och förlägen.
 
 
 
 
 

FREDAG OCH FRÄMMANDE!

Hej, idag har jag jobbat till klockan 15:00. Det var skönt att få sluta lite tidigare. I eftermiddag så kommer några på besök. Jag bakade ju baugetter igår och då ska jag bjuda från de. Det är ju skördemarknad här i Boden.
Mina föräldrar skulle dit. Nu ska jag bara ta det lugnt och slappa. Innan främmandet kommer. Det går ovanligt bra
att vara utan katterna. Men på tisdag eller måndag tidigast så kommer de hem igen. Hoppas att ni alla får en skön helg. Kram från Annika. See you.
 
Partytime.
 
 

CITAT!

De senaste två dagarna passar så bra in i ett citat som jag tänker skriva ner här: Tiden och vännerna flyr, den trogna det eviga bliver.

LITE HÄFTIGA BILDER PÅ LUFSEN!

Hej igen. Ville bara lägga ut några vackra kort på Lufsen. Håll till godo.
 
 
 
 
 
 
 
 

TRÖTT MEN GLAD!

Idag så har jag jobbat till fem. Det har gått bra att jobba. Jag ringde hem till mamma och Lufsen och Lady hade det bra enligt mormor. Det är så konstigt tyst i lägenheten. Jag är ju van att de rumstrerar om annars.Samtidigt så känns det ganska skönt att de inte är här. På söndag så ska jag och några till åka och titta på kattutställningen i Arcus i Luleå. Jag ska hålla tummarna att det går bra för min kattuppfödares katter. De är så fina. See You.

BARNLEDIGT!

Så är man då ensam i en vecka. Mormor och morfar ska ta hand om barnbarnen. Så nu ska jag vara ensam på kvällarna. Skönt ska det bli. Det känns skönt att jag hunnit skriva färdigt mina memoarer. Det blev ju 126 sidor. Det är roligt att läsa om när man är 60 år. Till helgen jobbar jag. 4 dagar men så är jag ledig på torsdag. Nu ska jag kanske titta på Dallas som börjar 21. Blir väl lite 80-tals nostalgi igen. Ha det gott. See you.
 
Äntligen fri morsan ett tag.Nu ska här levas livet.
 
Tråkigt att inte få vara ute pga harpesten. Men man kan ju titta på de iallafall. Mormor och morfar har ju
så stora fönster i sitt hus på landet.

DÖDA KATTER OCH HARPEST!

Så har det fruktansvärda drabbat mig. Harpesten har slagit till mot mina älskade harungar som skuttat runt husvagnen i sommar. Det är inte roligt, men det är ju naturens egna sätt att rensa när det blir för mycket av något.
Själv ligger mina katter och sover just nu och tycker att de har det väldigt skönt. Jag ska ju jobba några timmar i morgon, men sedan så är jag ju ledig måndag också. Då får jag ha det lugnt och skönt. Det är halvklart till mulet ute, jag har nyss druckit glögg, det var gott. Blev så fruktansvärt sötsugen och hade ingen godis hemma. Så vad gör man, jo man tar fram från kylen glöggtetran som går ut nästa vår och värmer. Det var riktigt gott. See you.
 
 
Död katt nr 1
 
 
Död katt nr 2.
 
R.I.P.
 
 
 
 
 

TRÖTT!

Idag har jag jobbat, städat och legat och vilat. Sen så ska jag snart gå och lägga mig. Jag jobbar ju några timmar extra på söndag. Sedan bär det ju iväg för katterna till friheten på landet. Ha det bra. See you.

cykeltur

Hej därute. Idag jobbade jag först till klockan fem, sedan kom en jobbarkompis som  aldrig varit hos mig tidigare. Hon föreslog att vi skulle cykla till pingstkyrkans secondhandbutik som ligger här i närheten. Sagt och gjort. Vi gjorde det. Hon bjöd mig på en hamburgare. Det var roligt att hon kom förbi. Katterna har fått vara ute ikväll på balkongen. Hoppas att alla har det bra. See you.

JOBBAT EXTRA!

Hej därute. Idag har jag jobbat extra, från 8-16. De ringde och frågade om jag kunde komma och jobba. Så nu har jag mjukat upp inför imorgon, då jag egentligen skulle börja jobba. Lufsen har låtit mig sova inatt. Hoppas att ni alla har det bra. Nu ska jag ta och städa lite och brygga en stor, god kopp te. See you!
 

Envisa kisse

Lufsen har levt om inatt igen. Han börjar vid klockan 01 och håller sedan på några timmar. Vid sex tycker han att det är dags att kliva upp. Har jag sovrumsdörren stängd så krafsar han på dörren och ska komma in. Jag vet inte varför han håller på så  här. Antagligen så känner han frustration för att inte få vara i det fria som de fick när de fick vara i stugan. Sedan så är han pipig, jag försöker hålla honom sysselsatt men det hjälper bara en stund. Jag känner mig jättetrött. Sedan är han trotsig och biter på snören som jag kanske sen måste ersätta till Bodenbo.
Lady är lite bättre, men hon går också och knorrar och piper. Hon vill också ut. I morgon kväll så måste jag få sova, för då ska jag ju upp och jobba. Jag jobbar ju helgen om 2 veckor, då ska mina föräldrar få ta ut honom och henne
i en hel vecka. De trivs ju så bra i stugan som mina föräldrar har. Lufsen skrämmer mig ibland med sina olater.
Hoppas att ni iallafall har en skön dag. Nu ska jag lägga mig och försöka sova en stund. See you.

MEMOARER!

Hej därute. Inatt har katterna levt om och hållt mig vaken. Bland annat så har Lufsen tippat ut kattsand från en kartong som jag hade. Det for ut på golvet i en stor hög. Så jag var inte glad åt de på morgonen. Jag var in till sta´n en sväng och köpte material till mina memoarer. Jag har bestämt mig för att avsluta boken idag. Det har varit intressant att skriva. Man kommer ihåg gamla händelser, både roliga och dåliga. Men de dåliga minnena kommer jag inte skriva så mycket om. Ifall att någon någongång får syn på boken och börjar läsa,så kan det vara bra att inte har lämnat ut allt för mycket. Jag har lagt ner väldigt mycket tid och gjort om och ändrat och lagt till saker. Nu renskriver jag, och sedan får boken bli som den är. Jag kommer inte att ändra något mer. Det som jag missat får vara missat. Jag har varit med om mycket i mitt 42 åriga liv. Saker som har format mig till den jag är. Det är roligt att skriva ner händelser, så kan man gå tillbaka om 20 år och läsa och komma ihåg. Jag tycker att det är kul att ha.
 
Nu är det bara 2 dagar kvar innan jag börjar jobba igen. Det ska bli skönt på ett sätt. Det har jag ju skrivit och berättat tidigare. Hoppas att ni alla får en fortsatt trevlig dag. Sköt om er själva och varandra. See you.
 
 

Fredagsmys och sushi!

Hej därute. Idag är det vackert väder och bara fyra dagar kvar innan jag börjar jobba. Ska bli skönt att ta det lugnt de här sista dagarna innan semestern är slut. Jag har städat och donat. Sedan gick jag på en sushibar här i Boden
och köpte dagens lunch. Det var jättegott. Nu sitter katterna på balkongen och hör på när de gräver och har sig.
Jag var in på datorn och tittade på lyxiga hotellrum i Gamla Stan. Jag blev så sugen på att fara dit någon gång i framtiden. Jag har ju bott i Stockholm. När jag bodde ihop med en kille för många år sedan, så var vi och hälsade på hans föräldrar en decemberhelg. Vi var bland annat på nordiska museet och på julmarknaden på Skansen.
Jag tyckte det var så mysigt. Det är bara att konstatera att Stockholm är en vacker stad (Jag är ju född där).
Det finns så mycket att titta på där nere i Stockholm. Man skulle bara ha haft någon som följde med.
 
När jag var ut i dag så kändes det ganska skönt i luften. Nästa vecka tror jag att rötmånaden slutar. Då brukar luften bli så hög och klar. Det är vackert med alla färger på träden. Nu ska jag röja upp här efter katterna.
Hoppas att ni får en fortsatt trevlig dag som läser min blogg. See you.
 
 
Så här mysigt hade Lady det i mina föräldrars stuga.
 
 
 
Hasse harpalt höll katterna sysselsatta och roade de dessutom.
 
Avslutningsvis vill jag bara utropa SUSHITIME!
 
 

NÄRMAR SIG!

Hej därute. Idag är det en dag mindre tills att jag ska börja jobba. Idag har jag varit på sta´n och shoppat. Jag köpte bland annat lite nytt te, som smakade gott. Jag har upptäckt att Lufsen har börjat få inslag av brunt i sin päls.
På ryggen och bakom nacken. Det gör ingenting, han är så vacker och fin som han är. Lady har samma färger som vanligt. Det är soligt ute, och ganska varmt. Igår var det en riktig höstdag, för då blåste det kallt. Jag kommer inte att besöka kattutställningen i Arcus, för jag jobbar den helgen. Men det hade varit roligt att få vara med. Igår beslutade jag mig för att gå ur facebook, jag var trött på alla spel. Det räcker med att jag har denna blogg. Ha det bra därute. See you.
 
Lufsen i posé
Lady ser ut som en räv här, men en snygg sådan.
 
 

HELT SLUT!

Hej därute. Nu har jag tänkt gå och lägga mig. Jag var hos en arbetskollega och planerade en fest tillsammans med en annan jobbarkompis. Sedan så hände en sak när jag kom hem, som gjorde mig jättearg. När jag hade lugnat ner mig, så blev jag så slut. Jag har sytt en stund på min tavla, men nu funderar jag på att gå och lägga mig. Katterna ligger redan och sover också. Jag märkte inatt att det var kolmörkt ute. Så nu är mörkret på väg tillbaka.
Nu har jag bara 5 semesterdagar kvar. Det ska bli skönt att få börja jobba igen och få komma in i gamla rutiner, samt träffa jobbarkompisar. Åh, jag längtar till 7 september, då har Hamilton 2 biopremiär. Det ska bli roligt att gå och se den, den verkar vara bra när man ser trailern. Ha det bra ikväll, ni som läser min blogg. See you.
 
 
 

Främmande

Hej därute. Idag har jag haft främmande i stort sett hela dagen. En jobbarkompis till mig kom och vi satt och såg på hitchkocks "fåglarna". Ruggig men sevärd. Sedan har jag varit och cyklat en sväng, sedan åkte jag förbi dollarstores. Ikväll har jag gjort köttbullar, de blev goda. Det har varit vackert hela dagen. imorgon så ska jag till en annan kompis. Imorgon så är det ju tisdag. Undrar om det är någon som läser min blogg, som ser på OS.
Mina föräldrar var också hit en sväng idag. de hade med sig en vidja, som katterna har lekt med. Ha det bra. See you.
 
 
 
Så här lat har jag varit under min semester
 
Fast det är klart, man har ju tränat också på olika sätt.
 
 
 
 

Dagen efter

Hej därute. Igår var jag med några arbetskollegor hos en gammal jobbarkompis som fyllde sextio. Vi åt god mat, och det var trevlliga människor. Det var italiensk salladsbuffé som hon bjöd på. Mätt blev man, så nu blir det till att hårdträna idag. Jag köpte igår en bikini som jag tänker ha nästa sommar. Tyvärr blev det en fläck på klänningen som inte gick bort när jag tvättade den. Så jag ska gå på affären och köpa en ny, hoppas att min storlek finns kvar.
Nu har jag bara en vecka kvar av min semester, så man får passa på att njuta den sista veckan. Den 7 september så ska jag och mamma gå på premiären av Hamilton 2. Peter Eggers är ju med i den filmen. Då ska jag ha min högtidsstund. Jag tycker att han är så snygg. Särskilt när han har håret uppsatt i svans. Jag gillar killar i svans.
Jag är väl lite (djurisk av mig, på tal om svansar) Hi, Hi. Imorgon förmiddag så ska mina föräldrar komma förbi. Då blir det kloklippning samt kamning av katterna. Idag ska jag dusha och tvätta katterna. Jag har inte gjort det på länge, så det lär bli Allsång på Skansen. Grannarna kanske kommer att tro att jag agar mina kissar. De hatar ju allt vad vatten heter. Rosorna som jag fick av mina gamla arbetskollegor i onsdags har börjat vissna. See you.
 
 
 
 
 

Varmt!

Hej därute. Igår var jag till en jobbarkompis. Det var tänkt att hon skulle följa mig på sta´n innan hon skulle börja jobba. När vi kom in till sta´n, frågade hon om jag inte hade haft en väska med mig till henne. Där låg nycklar och börs och viktiga saker. Det var bara för mig att vända om och gå och hämta väskan. Jag fick låna hennes hemnyckel. Det var mindre än en timme kvar innan hon skulle börja. Och det var väldigt varmt ute. Svetten rann.
Så jag fick minnsann motion. Jag ska på 60- årskalas ikväll. Det blir nog roligt. Vi skulle bli bjudna på mat.
 
Igårkväll började jag läsa en bok som jag lånat av mamma. Jag brukar inte läsa romaner. Men den här var riktigt bra faktiskt. Den var dramatisk och var en kristen bok. Berättelsen utspelar sig bland annat i den afrikanska djungeln. Jag började sträckläsa den från början klockan 22 och hade läst ut den från början till slut kl:02:00.
 
Sedan skulle jag lägga mig och sova. Då tyckte Lady att det var dax att börja leka med ett plastglas som hon petat ner på golvet någon sekund tidigare. Jag hade salta pinnar i den som jag blev tvungen att slänga. Inatt när jag skulle sova upptäckte jag hur skumt det hade börjat bli ute. Nu märks det att hösten är på väg. Ha det bra. See you.
 

42 år

Hej därute. Klockan 19 minuter över tre på morgonen, den 2 augusti 1970 föddes jag på St:Eriks sjukhus i Stockholm. Pappa hade de kört ut från förlossningsrummet några minuter tidigare. De hade snabbt rullat in mamma i ett annat rum. Efter en stund, så kom de ut och gratulerade honom till ett välskapt flickebarn.
Jazz- sångerskan Alice- Babs, var också på BB, för hennes äldsta dotter hade fått barn. Hon hade hälsat på mamma innan jag föddes, och önskade då mamma lycka till. När sedan Alice- Babs var och tittade på sitt barnbarn, så passade hon på att titta efter vad jag blev för sort. På den tiden fick anhöriga titta på bebisarna genom ett glasfönster. Bebisarna låg i ett rum, sedan fick mammorna då och då in sina barn på sitt rum, för att ammas osv.
 
I radion spelade de svensktoppen, och då låg en låt etta som hette " Mitt sommarlov". Det kommer aldrig min mamma att glömma. Det låter som om jag är väldigt gammal, men jag känner mig väldigt ungdomlig inombords.
Jag hade mycket hår på huvudet när jag föddes, och personalen satte upp mitt hår i en rosett innan mamma och pappa for hem från BB. Det var tider det. Nu tror jag att mamman och pappan får åka hem bara några timmar efter förlossningen om allt har gått bra. Mamma låg visst en vecka. Jag är ju bara 1.51 lång, så jag är ju ganska liten, men jag tar mig bra fram i livet ändå. Liten men naggande god, som det så fint heter. Nog om det.
 
Idag ska jag bjuda mig själv frukost på sängen. Lufsen och Lady har redan kommit upp på sängen och grattat mig.
Ett par jobbarkompisar till mig kommer och äter smörgåstårta hos mig idag. Det är skönt att vara fortsatt semester-ledig några dagar och få vara i sta´n. Vädret är soligt, så det blir nog en vacker dag. Mina föräldrar kommer på förmiddagen med smörgåstårta. Jag ska även öppna några paket som jag fått. Hoppas alla får en skön dag. See you.
 
 
 
 
 
 
 
 

FRÄMMANDE!

Jag har haft besök idag utav två före detta jobbarkompisar. Det var jättetrevligt. Jag hade köpt kladdkaka med belgisk choklad på. Sedan så har jag bakat blåbärsmuffins som de också fick smaka. De hade med sig rosor, de var vackra. Lady och Lufsen tänkte, bättre fly än illa fäkta. Så de flög upp och lade sig på vitrinskåpet. Lady och Lufsen har ju varit i mina föräldrars sommarstuga i två och en halv vecka, så de har fått se både harar och fåglar.
De var helt slut när de kom hem. Jag har inhandlat lite saker från vishan i helgen. När vi var in på en annan secondhandbutik, som hade DYRA saker, så skulle jag titta på en fin prydnadsak.Pang, så var det något som föll ner på en kopp och ett fat från ryssland. Fatet gick sönder. Alla vände sig om. Jag började svettas. Som tur var så räddade min mamma situationen, och betalade koppen. Sedan betalade hon även för fatet. Imorgon ska jag också få främmande. Jag ger er här receptet på brödet som jag lovade ge ut förra gången. Seee you.
 
Laponialimpa.
50 gram jäst
8 dl ljummet vatten
1 msk salt
1/2 dl solrosfrön
1 kg dinkelmjöl
 
Smörj en långpanna i oliv eller rapsolja. Klappa ut degen i långpannan. Jäs i 30 minuter. Grädda i näst nedersta falsen  i 50-55 min i 200 grader.
 

RSS 2.0