Våffeljärn och veterinärbesök!

Hej därute, här uppe i Boden är det kallt men det har ändå varit vackert flera dagar. I helgen var jag ju ledig, då var jag bara hemma och mös och handlade ett våffeljärn. Blev så sugen och då satte jag cremè fraiche och röd stenbitsrom och gul lök på och det blev mums.
I flera dagar så har jag sett att Lufsen har haft svårt att äta samt att han har haft ont i tänderna, så igår så fick jag åka till Lapplands Djurklinik och där konstaterade de att han hade inflammation kring 2 tänder. På fredag så ska jag åka med honom igen och då så ska de söva honom och munsanera honom. Har jag tur så behöver de inte dra tänder. Jag åker taxi ena vägen och sedan så ska en kompis komma och hämta upp oss när hon slutat och skjutsa hem honom. Det är ju snällt. Jag får ta med mig lite tidningar att läsa. Det är ett mysigt djursjukhus som är i en villa. I söndags så uppträdde jag med kören i kyrkan och det blev uppskattat.
Önskar er alla en fortsatt trevlig dag, så hörs vi senare. Ha det, See You!

SOLIG MÅNDAG!

Hej därute, i helgen så har det gått bra att jobba. Men det har fläckvis varit riktigt halt. I dessa corona tider så har vi följt de restriktioner som krävts så att vi inte smittar de äldre samt stannar hemma om vi visar tecken på luftvägsinfektion, förkylning med feber. Det har ändå varit full arbetsstyrka så när som på en som blev sjuk. Till helgen så är jag ju ledig. Hade tänkt åka och handla en BH i Luleå men det blir till att stanna hemma. Idag är det sol och några plusgrader. Sitter just nu framför TV:n och mumsar på choklad samt ostbågar. Katterna har fått fisk till lunch och ikväll så får de räkor med fisk. Igår så hade de stängt alla butiker även en galleria mitt i centrum. Det var nästan kusligt att gå omkring där när det var så tyst och stilla.
Ikväll så blir det körövning, annars så njuter jag bara av att vara ledig en dag,, struntar i städning och tvätt. Ibland så är det skönt att bara vara.På söndag ställer vi ju om klockorna till sommartid. Då går det riktigt fort tills det syns av dagen när man slutar 22 på kvällen, det är härligt. Har gjort bort att deklarera, så nu behöver man inte ha den sysslan över sig. Önskar er en trevlig dag. See You!

LITE MATBILDER!

Hej därute, i lördags så kom min mamma på besök, vi hade tänkt gå till en second hand butik och titta. Men vi beslöt oss för att stanna hemma istället. Jag gjorde räksmörgåsar till mig och mamma.
I söndags så gjorde jag crepes med spenatstuvning samt champinjoner, vitlök och lite pastramiskinka i, de blev mättande och goda. Sedan så gjorde jag även fisk i ugn.
I måndagskväll fick jag besök av en kompis som jag inte har träffat på flera månader, det var trevligt. Idag så ska jag luncha med en före detta arbetskollega, får se om det är så mycket folk som äter ute nu när det är coronaviruset. Vi som jobbar inom vården och med äldre är ju verkligen i riskzonen men vi har god handhygien och spritar av händer och även dörrhandtag på kylskåp och frys på jobbet. Det råder ju inreseförbud i Österrike så får se om coronaviruset har försvunnit tills jag och min arbetskollega ska åka ner. Idag så är det vackert väder ute och jag är ledig för jag jobbar långhelg. Ha det gott. See You!

STRÅLANDE SOL!

Hej därute, jag har varit ledig i 2 dagar och vädret har varit underbart. I måndags tog jag mig en långpromenad till Dollar Stores. Det har slaskat under dessa 2 dagar. Igår så var jag till Luleå och då lunchade jag med mamma på en ny restaurang som jag inte har varit och besökt tidigare. De hade både kinesisk mat samt sushi, min favorit. Sedan så gick vi en stund på stan och då köpte jag ett par nya byxor, det behövde jag verkligen. De ä svarta och det gillar jag. Man kan ha vilka tröjor eller tunikor man vill då. I måndags kväll så hade vi årsmöte med kören, då bjöds det på smörgåstårta efteråt. Nu jobbar jag 15 till 22 idag och sedan 17 till 22 imorgon så jag får sova ut på morgonen. Önskar er en trevlig dag. See You!
Fullmåne, katterna var mångalen på måndagkväll.
Jag tyckte att det kändes lite trångt i sängen på morgonen.Sedan förstod jag varför.

LÄKARBESÖK!

Hej därute, idag så är det strålande solsken och lagom kallt. Igår var jag till en läkare på vårdcentralen för jag har haft känning av förmaksflimmer. Jag har haft en puls på 125 och kring 100 en längre tid. Läkaren tog ett sköldkörtelprov, sedan så ska jag få en blodtrycksmätare under 1 dygn som de senare läser av. Sedan så har jag problem med andningsuppehåll när jag ska sova samt svårt med andningen vid liggande så han skickade en remiss till lungkliniken i Sunderby sjukhus. Förra helgen när jag var ledig så gick jag på stan och gick in i en skobutik, då hittade jag dessa bedårande skor:
På lördagen så var jag och hälsade på min mamma, då gick vi ner till pappas grav och sedan så bjöd hon på kalopps med rödbetor, det är så gott. På fredagen var jag och gratulerade en kompis i efterskott, då hade hon gjort 2 goda tårtor. Bland annat en tårta med mango och passionsfrukt som var sagolik.
I helgen så jobbar jag. Nu så ska jag städa och sedan så ska jag gå till affären. Önskar er all en trevlig helg. See You!

RSS 2.0