4 kilo bananer!

Hej därute, i torsdags kväll så var jag på väg att bli förkyld. Fredag morgon hoppades jag att jag skulle må bättre men icke, det hade blivit värre. Så jag ringde och sjukanmälde mig. Då ville chefen att jag skulle gå och ta ett covid-19 test, och jag skulle inte få komma tillbaka till jobbet förrän jag hade fått svar. Jag skulle ha jobbat helgen, men har haft huvudvärk, yrsel, snuva samt ont i halsen.
 
På lördag kom jag på ide´n att beställa hem matvaror från COOP och få de levererade hem till dörren. Det fungerade hur fint som helst. I förrgår beställde jag hem råvaror, för jag tänker göra färdig mat och lägga i frysen. Ikväll så kommer de med kassar fyllda med mat som jag beställt. En rolig sak som dock inträffade när jag gjorde min senaste beställnig var att jag råkade beställa 4 kilo bananer. Jag hade redan hunnit betala allting men ringde igår och tjejen som svarade sa att hon skulle lämna en lapp till de som skulle packa ihop varorna.I veckan så har jag tänkt göra gifflar bland annat med köttfärs och skinka. Jag sätter ost över. Sedan så ska jag prova göra ett nytt fiskrecept, det blir spännande.
 
Jag syr och målar i min målarbok, lyssnar på musik samt gör lite annat trevligt nu när jag är i karantän.
Katterna håller mig sällskap. Idag så beställde jag filmversionen från 2017 om Skönheten och Odjuret.
När jag skulle ta provet idag så var det jätteobehagligt när sköterskan grävde långt upp i näsan och sedan i svalget. Men det gick ju fort över, det var tur det.Sedan så gick jag bums hem igen och in i värmen. Hoppas att ni andra är friska och krya. Ha det så gott. See You!
En gammal bild på Lady när jag hade en hel klätterställning i hallen.
 
 
Syskonkärlek på högsta nivå.
 
 

STÄNGNING AV HUSVAGNEN!

Hej därute, i fredags så var jag ut till mammas sommarstuga, och fikade en sista gång i min husvagn.
Det kändes lite vemodigt tyckte jag. Vi blev tvungna att sitta på värmedynor för det var lite kallt.
Men det var vackert väder och hård blåst så man fick verkligen hålla fast sig när vi gick en promenad.
 
Passade på att ta lite bilder. Naturen är verkligen vacker i höstens alla färger.
Idag kommer en arbetskollega och då ska vi se Livet från den ljusa sidan, samt beställa hem mat.
Önskar er alla en fortsatt trevlig vecka. See You!
 

SOFFAN HAR KOMMIT!

Hej därute, igår så ringde möbelfirman där jag hade beställt soffan och meddelade att den hade kommit. Jag nästan skrek i luren av glädje med killen som jag pratade med. Sedan så var det bara hem och förbereda inför ankomsten av soffan när jag hade gått av min arbetshelg. Idag så kom den.
Visst blev den snygg. Innan de kom så tog jag en sista bild på den gamla soffan innan den åkte ut. Nog märks det ju att den nya passar bättre än den gamla. Den var så nersutten också.
 
Det blev allt lite spännande för killarna från möbelaffären, för en av de berättade att hissen hade stannat 3 gånger när han skulle åka upp. Då hade de inte burit upp min nya soffa än. Jag menade på att då blev det hela mer spännande. Vet ej om han höll med mig. Nåväl, upp med soffan kom de
och allt blev så bra. jag hade köpt 3 filtar som går i mörkblått som jag täckte över soffan med.
Katterna undersökte den skeptiskt, och sedan gick jag på stan och åt lunch. På restaurangen började en kvinna som satt snett emot mig att samtala. Innan jag ätit upp maten och båda skulle gå så satt vi och pratade mycket. Det var trevligt. Det visade sig att hon också varit i Paris samt älskade staden Wien. Jag berättade för henne att jag hade tänkt resa till Bad Gastein men att det blev inställt på grund av corona. När jag gått ut från restaurangen så gick jag en stund i butiker, det slutade med att jag köpte en målarbok för vuxna med motiv av lanskap och djur. Det är roligt.
 
Idag så njuter jag bara, sedan så jobbar jag bara imorgon och på torsdag. Sedan är jag ledig 3 dagar, det ska bli så skönt. Jag njuter verkligen av tillvaron. Katterna mår också bra. Nu tycker jag att jag har fått det fint hemma. Nu är allt perfekt. Ikväll så får jag tända belysning och mysa i soffan
Önskar er alla en fortsatt trevlig vecka. See You!
 
 

ARBETSHELG OCH PALTKOKNING!

Hej därute, onsdag och torsdag var jag ledig från jobbet för jag jobbar helg. Och jag har verkligen tagit vara på min ledighet och verkligen njutit. Men jag kan ju börja med måndag kväll, då började jag öva med kören igen och det var trevligt att träffa mina körkompisar. vi var totalt 10 st den kvällen. I onsdags så åkte jag till veterinären med katterna och gav de vaccin mot kattsnuva samt kattpest. 
Efter besöket så bjöd jag mamma på baugetter med potatissallad och rostbiff.
I väntan på att få åka till veterinären. 
På kvällen satt jag sedan och tittade på Livet från den ljusa sidan.
Igår så sydde jag mycket på min tavla, och sedan så kokade jag palt. Jag orkade 2 stycken. Sedan så var jag mätt resten av dagen, men det var verkligen gott. Har inte kokat palt på 5 år minst.
 
I morse så unnade jag mig en riktig lyxfrukost, ska jobba 13 till 22 idag och sedan så jobbar jag lördag, söndag och måndag. Med dessa bilder önskar jag er alla en skön helg. See You!
 
 
 
 
 
 
 

LIVETS SKIFTNINGAR!

Livet är som 4 årstider. Vintern kommer och det blir kallt och mörkt, frosten griper sin kalla hand om själen och man ser ingen utväg, Man tar dag för dag, timme för timme, sekund för sekund.
Sedan kommer våren och man börjar sakta se att det börjar ljusna. Snön börjar smälta och man gläds åt alla förändringar som sker i naturen och i sitt liv. Innan man vet ordet av står plötsligt träden i grönska och värmen och ljuset får en att känna glädje och frid. Plötsligt finns inga bekymmer längre.
Sedan kommer hösten, när jobb och skola rullar på, och man kan känna att det känns grått och trist.
Mörkret börjar åter komma närmare, sjukdom och omvälvande händelser i livet kan få en att tappa modet. Man tänder ljus för att hålla mörkret borta. Så är livets skiftningar, händelser i livet kan få oss att tappa fotfästet och ibland fundera över hur det ska sluta, men man tar sig alltid igenom på något sätt fast det kan kännas hopplöst.Vid 50 års ålder har jag gått igenom många saker i livet, positiva , som negativa. Allt ifrån svartaste svart till roliga och ljusa händelser och nu kan jag äntligen landa i att allt ordnar sig till det bästa även om det kan kännas hopplöst och omöjligt att ta sig igenom ibland. Jag tar dag för dag och försöker se positivt i händelser varje dag. 
 
I onsdags var jag och klippte mig och färgade håret, det blev bra. På fredag var jag och tog fasteprov. När jag kom hem ringde en arbetskollega och frågade om jag hade lust att luncha med henne och det  hade jag. Vi var på en restaurang som heter Titanic. Tur att inte hälsan sjönk som fartyget efteråt. På kvällen tände jag ljus och mös framför TV:n och åt gott.
Jag har varit ledig 3 dagar. I går så var jag och hälsade på en bekant som bjöd mig på fika. Idag så har jag sytt mycket på min jultavla. Önskar er alla en kommande trevlig vecka. Här kommer lite bilder från veckan. Ha det gott: See You!
I väntan på förvandling av håret.
 
På besök hos en bekant.
Fredagsmys med katterna.
Lufsen som ligger och håller fast ena bakbenet. Sötnosen min.
 
 
 

RESTAURANGBESÖK!

Hej därute, i fredags gick jag och köpte mig 2 nya nattlinnen. Det var verkligen välbehövligt.
 
På lördag kom mamma på besök, då fikade vi och gick på en promenad. Det var så vackert väder. Medan mamma var hos mig så ringde en arbetskollega och frågade om jag hade lust att gå ut och äta middag på kvällen. Det ville jag gärna. Så då klädde jag mig fin och gick sedan på restaurang.
Det blev en kina restaurang. Till förrätt åt jag vitlöksbröd med aioli. Till varmrätt blev det stekt fläsk med cashewnötter och stekta grönsaker. Till efterrätt så blev det friterad ananas och glass med kaffe och chokladbit till. Vi satt 2 timmar och småpratade, och det var så mysigt tyckte jag.
 
 
 
I förrgår köpte jag en ny transportbur till katterna, för den ena buren börjar vara trasig i låset. Och nästa vecka så ska de vaccineras. Innan jag åker till jobbet idag så ska jag klippa mig och färga håret. Sedan så ska ja frysa in en laxsida som jag har gravat. Önskar er en trevlig dag. See You!
 

RSS 2.0