BESÖKET!

Hej därute. Igår och i förrgår var ju min kompis på besök och sov över. Hon kom på söndagkväll. Först var vi förbi affären och köpte lite godsaker. Sedan satt vi och såg på film och pratade till 01:00. Dagen efter så gick jag och min kompis på stan, där inhandlade jag kläder. Av henne fick jag en present i förskott. Ett par snygga höst och vinterskor som är sköna och supersnygga. Igår förmiddag följde jag henne till Luleå, för hon skulle ta bussen hem. Medan vi väntade så gick vi till te- shopen i Luleå. Där inhandlade jag teer. Sedan köpte jag mig en god mjukglass med choklad och sedan så följde jag henne till bussen. När jag kom hem så bakade jag chokladmuffins med hallon som jag ska ha då jag fyller år på söndag. Idag var jag och grattade en gammal vän som jag känt i över 20 år. Det var trevligt. Efter det så promenerade jag till second- handbutiken som jag och mamma besökte förra måndagen. När jag skulle åka upp med hissen så tog det flera sekunder innan hissen bestämde sig för att åka upp. Jag ringde Bodenbo och gjorde en felanmälan. Sedan fick Lady och Lufsen en skräckfylld upplevelse, när 2 personer med taklift  kikade förbi mina fönster, de håller antagligen på att ta bort fågelbon under takkanterna på våra hyreshus. Lady fick lika korta ben som en tax, och Lufsen gömde sig under min madrass. Ha en fortsatt trevlig dag. See You!
 
 
 

SOLIG OCH TREVLIG DAG!

Hej därute. Har varit med min kompis på sta´n och shoppat. Sedan så var vi och åt på en pizzeria. Vädret är varmt och katterna har det bra, ha det gott. See You!

TREVLIG DAG!

Hej därute. Imorgon får jag främmande av en kompis, som ska sova över hos mig. Det blir trevligt. Vi ska gå ut och äta och prata och ha det trevligt. Men först så ska jag göra något annat trevligt. Då ska jag ut och äta med en annan kompis. Så det blir till att göra flera roliga saker imorgon. Det är kul när det händer saker som man inte har planerat. Jag har ätit så jag mår illa, men det går ju över. Man ska unna sig gott när man har semester. Solen har varit framme några timmar på eftermiddagen. Nu ska jag snart lägga mig ner och mysa framför Tv:n. Ha en trevlig kväll. See You!

MYSDAG!

Hej därute. Idag så har jag en mysdag när jag inte har några måsten att göra. Jag har varit en sväng på sta´n och fått mig lite luft. I morse var jag ute tidigt med katten, och det blev en spännande upplevelse för honom. Han kände lukten av någon hund som varit och pinkat mot en trädörr. Han blev ståendes där jättelänge. Imorgon ska jag hälsa på en gammal kompis till mig. Det ska bli trevligt. Vi har inte träffats ordentligt på säkert 10 år. Det blir roligt att umgås och prata. Har sytt lite på min löpare. Idag har jag inte så mycket att skriva om, men det blir ju så ibland.
Ha en fortsatt trevlig dag. See You!
 

KORVSTROGANOFF!

Hej därute. Idag har jag och katterna en innedag. Det är mulet ute och katterna sover mest hela dagen. Igår såg jag ju näst sista avsnittet av Our Girl. Det var både spännande och romantiskt. Jag är en hopplös romantiker. Det var så spännande avsnitt att jag måste se sista delen nästa måndag. Det är inte ofta jag brukar följa TV-serier men den här är något alldeles extra. Chefen till tjejen som är med i serien är så snygg och behändig. Något vackert att vila ögonen på. Igår berättade han dessutom att han ville ha henne. Men det var inte slut där. Serien utspelar sig i Afghanistan, och en trupp med brittiska soldater är där nere och ska skydda befolkningen från talibaner. Andra serier som jag har följt genom åren är bland annat Downton Abbey. Det är också en bra serie. Jag har även många äldre serier som jag har köpt på DVD och som jag brukar titta på när det är alltför tråkigt på TV. Lotta på Liseberg och Allsång på Skansen är inte precis mina favoriter. Men smaken är ju som baken. Den är delad. Idag så har jag gjort korvstroganoff med ris. Nu är jag ju inne på min andra semestervecka. Vädret har varit hyfsat än så länge. Det är ju inte regn varje dag. Tack Eva och Gunilla för era kommentarer. De värmer. Ha en fortsatt trevlig dag. See You!

REGNIG DAG!

Hej därute. Har varit på stan och ätit på kinarestaurang, och det var trevligt. Efter det så for jag på ett ställe där de hade second- handsaker. Jag lyckades hitta en kopp till en serie som jag sökt i flera år. Själv har jag bara lite porslin från serien. Men efter flytten från Stockholm så blev mycket kvar där. Så jag passar på att köpa allt eftersom jag hittar i second- handbutiker. Katterna har varit busiga och ligger och sover just nu. Ikväll så ska jag se näst sista avsnittet av en serie som jag börjat se. Den är verkligen bra och heter our  girl. Ha det gott. See You!
 

AMIRALEN!

Doften av urin mötte Eva när hon klev in genom dörren till Herr Andersson. Andersson hade jobbat som amiral i hela sitt verksamma liv. Amiralen var känd för att vara barsk och hyste inte några varmare känslor för kvinnor.
När Eva närmade sig Amiralen så tittade han upp där han satt på en stol i köket. Tapeterna var från 70- talet och skåpluckorna var mörkbruna. En klocka i trä tickade sakta  ovanför ingången till köket.
- Jaha, och vad har ni här att göra då, frågade amiralen barskt och spände ögonen i Eva.
- Jag tänker bara värma lite mat, för det är middagstid, svarade Eva vänligt. Amiralen fnyste och såg ännu argare ut på Eva.
-Jag har levt ensam i 5 år nu utan att jag har behövt ha ett fruntimmer som kommer och hjälper mig med en sådan simpel sak som middag. Eva öppnade kylen, och där fanns det bara lite mjölk, smör och bröd och en gammal ostbit. Eva öppnade dörren till frysen och hoppades på att det fanns någon färdig mat. Men till sin stora besvikelse upptäckte hon att där bara fanns ett torskpaket, en falukorvring och en abborre som amiralen själv hade fiskat i somras.
-Jag gör i ordning några smörgåsar och ger er ett glas mjölk, något annat hinner jag tyvärr inte tillaga. Ni måste skaffa mera mat, förklarade Eva vänligt men bestämt.
- Jaså, ni hinner inte med att laga någon ordentlig mat. Ni tror att jag bara ska leva på smörgåsar. Envisa fruntimmer. Hade min hustru varit här så hade hon vetat vad som skulle tillagas. Min hustru sade aldrig emot, det fick hon minsann erfara tidigt, sa amiralen högröd i ansiktet. Fruntimmer ska veta sin plats, sa han kort. Amiralen hade varit gift med en kvinna i 30 år, och de hade en son som bodde i södra Sverige. Gården var stor, och amiralen hade skött om gården i alla år. Men sedan hustrun dog så hade han tappat lusten att sköta om den.
Sonen brukade komma upp 1 gång per år. De hade inte någon vidare kontakt med varandra. På vintern anlitade amiralen en avlägsen granne med snöröjning. Eva skyndade bort till rummet där mobiletten stod. Hon tog snabbt in den på toaletten och tömde den. En slö geting hade tydligen förirrat sig och kommit in. Fönstret i toaletten stod öppet, så Eva lyckades fösa ut getingen och stängde igen fönstret snabbt. Det var september månad och luften var klar och kall. Hur hade hustrun stått ut med en sådan hemsk människa under alla dessa år tänkte Eva när hon ställde tillbaka hinken i mobiletten.
- Jag går nu, det kommer en annan till dig imorgon och värmer mat. Du kan väl ta fram falukorven från frysen, så att den hinner tina, sade Eva till Amiralen. Amiralen såg upp på Eva och gav ifrån sig ett bullrande skratt.
- Jag tror nog att jag överlever på smörgåsar också, tack i alla fall för att ni kom hit och tog er tid. Amiralen verkade ha tinat upp. Kan ni inte stanna en stund till?
- Tyvärr, jag hade gärna stannat en stund, men det får bli en annan gång. Ni ska ju få städat i övermorgon, då kan jag sätta mig ner en stund och prata om ni vill. Amiralen sken upp.
- Gör gärna det. Då ska jag laga till abborren som jag fångade i somras, om ni vill smaka. Eva kände en värme sprida sig i hennes kropp.
- Det gör jag gärna. Hejdå, vi syns i övermorgon. Eva klev ut på bron. Nu hade det börjat skymma. Färgerna på träden var så vackra. Hon log för sig själv. Hon hade lyckats få honom att må bra mitt i sin ensamhet på den stora gården. I fjärran hördes en bil. Eva gick bort till sin tjänstebil och satte sig en stund tyst och blundade, innan hon vred om nyckeln i låset och startade bilen. I köksfönstret stod Amiralen och såg vemodigt när bilen körde iväg. Ännu en lång kväll och natt innan det blev morgon igen, och nu hade mörkret lagt sig.
 

TVÄTTSTUGA!

Hej därute. Igår kväll blev jag tvungen att tända lite lampor, men det var bara mysigt. När jag kvart i ett på natten var upp fram och tillbaka och tittade ut igenom mitt köksfönster, så märkte jag att det har börjat skymma. Men det gör ingenting. I dag så har jag tvättstuga, sedan så ska jag mest sy på min löpare. Jag städade ur min garderob igår, så då slängde jag lite kläder. En del ska jag lämna till Kapp Ahl. Hittade bland annat en t- shirt som jag har sökt efter. Det känns alltid roligt när man städar ut garderoben mellan varven. Får passa på att göra sådana saker nu när jag har semester. Lufsen vill inte vara ute lika länge idag på balkongen för det har regnat. Får se om det klarnar upp på förmiddagen. Idag har jag redan haft en veckas semester. Det går så fort. Ha en bra dag. See You!

VISCHAN!

Hej därute. I tisdags så var jag i lillpite och handlade i en del secondhandbutiker. Vädret var underbart. Skönt med semester. God mat och god stämning var det. Lufsen har legat ute på balkongen nästan 40 minuter och sedan så har han även varit ute på gården. Här kommer lite bilder från vischan. Ha det gott. See You!
 
 
 
Måste 
Måste få avsluta med en bild som jag lyckades ta på Lady för några dagar sedan. Snacka om att må skönt.
 
 
 
 
 
 
 

SÖNDAG!

Hej därute. För en del börjar kneget igen, men för mig så börjar SEMESTERN imorgon. Härligt. Var i kyrkan idag och det var en bra predikan. Solen sken och jag träffade en morgonpigg granne i morse.Lufsen har legat nästan en timme på balkongen i eftermiddag, naturligtvis så hade jag vatten i en skål till honom. Han tyckte det var skönt.
Har börjat sy på en löpare med violer på. Den blir snygg när den blir klar. Ska mysa framför TV:n ikväll och bara ha det skönt. Igår var min mor på besök och hade då med sig en lampa och ett tidningsställ. Nu ska jag dyka ner i korsorden som jag har. Hoppas att ni får en trevlig kväll. Må så gott. See YOU!

ÄNTLIGEN SEMESTER!

Hej därute. I eftermiddags så lämnade jag nyckeln till kontoret och gick äntligen på semester. Jag firade med att köpa en trisslott samt äta en god glass. Även om vädret verkligen inte fick mig att tänka på solsken. Nu ikväll så har jag varit med Lufsen på gården. Han försökte jaga en fågel med list, men fågeln var listigare. Den flög upp i ett träd och Lufsen klättrade en bit men sedan tog snöret stopp. Jag såg naturligtvis till att han inte lyckades med sina bravader. Men han såg så koncentrerad ut när han jagade. Skönt att veta att man kan sova ut på morgonen.
Ha det så gott alla. See You!
 
 
 
 
 
 

VÄLSTÄDAT DÄR UPPE!

Hej, måste bara berätta något tragiskt. Några personer hade nyligen haft svensexa och kört med vattenskoter en bit från mig. Då hade de kört ihjäl 7 sjöfågelungar. Det gjordes en anmälan och då hade de som kört vattenskoter sagt att ungarna fick skylla sig själva. Mamman for och skrek och saknade ungarna. Jag undrar hur man är funtad när man inte känner det minsta ånger för vad man gjort. Tyvärr så har många djur inget värde i många människors ögon, men man önskar att de skulle få sig ett rejält kok stryk som har utfört denna hemska gärning. En vän till mig sa en gång att ett effektivt sätt att ge bestraffning är att först ge piskrapp så det blir småsår, sedan skulle man strö finsalt i såren. Det är nog ett väldigt nyttigt sätt att få illasinnade människor att tänka om. Jag kommer inte ihåg om jag skrivit om en annan händelse som hände förra året, då en kvinna medvetet siktade in sig på och körde ihjäl en stackars oskyldig igelkott.De som gör sådana saker verkar ha det väldigt välstädat och tomt innanför pannbenet.Tycker inte ni det också.

TRASIGA SKOR!

Hej därute. Buhh, jag har trasiga skor redan. De tar in vatten fast det stod att de är vattentäta. Mina sockar var blöta när jag kom hem från jobbet, det var ingenting roligt. Men jag ska gå tillbaka till affären imorgon och höra om jag kan få pengarna tillbaka eller ett par nya skor. Jag köpte ju de i lördags. Imorgon är det min sista dag på jobbet sedan så går jag på 4 veckors semester. jippi. Ha en trevlig kväll. See you!

UNDERBAR HELG!

Hej därute. I helgen var jag och åt på ett franskt café här i Boden. Jag åt en god grillad smörgås med kyckling och ceasarfyllning. Till efterrätt åt jag en cheesecake med citron. Mums. Det var inte särskilt mycket folk där inne. Tidigare på dagen så var jag och köpte mig nya gympaskor som är vattenavstötande. De blir bra att ha på jobbet så jag slipper gå omkring i stövlar. Igår var jag på stan och köpte mig en cykelkorg, det är något som jag verkligen behöver.. Jag sov ut i morse. Jag vaknade inte i natt och Lufsen har sovit hela natten. Idag så är det vackert väder men blåsigt. Mitt parasoll släppte från foten på morgonen. Jag hörde ett buller och katterna som sprang mot balkongen. När jag tittade efter så låg parasollet ute på balkongkanten. Tur att inte någon fick det i huvudet. Nu ska jag snart rusa ner i tvättstugan. Jobbar kväll. Ha en bra dag. See you!.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

UPPMÄRKSAMHET!

Hej därute. Just nu ligger Lufsen och försöker väcka min uppmärksamhet. Han vill gå ut, och det ska han få när jag skrivit detta inlägg klart. I morse vaknade jag vid 3 och kunde inte somna om eftersom min fyrfota vän ville sitta ute på balkongen i 40 minuter. Då tog jag och drack en kopp te, satte mig ner och började sy på en jullöpare som jag hoppas ska bli färdig före jul. Kring 5 när jag sytt färdigt gick jag och pysslade en stund med annat. Sedan lade jag mig ner för Lufsen kom in i köket och skrek och gormade som han ibland brukar göra när han är överväntad på att jag ska komma till sängen. Han hade nämligen legat i sängen sedan han kom in igen och ville kela. Den rutinen kör han alltid när han kommer från balkongen. Idag börjar jag klockan 2 och jobbar kväll. Så jag fick sova till 9:30. Ha en skön dag. See You!

RSS 2.0