FOTOKAVALKAD!

 

PIZZADAGS!

Hej därute. Var på en rask promenad idag. Har ju varit vackert väder men kallt, som det ska vara i november. Skönt att det blir december nu. Var och beställde en familjepizza på närpizzerian. Mätt är man. Ska inte skriva på bloggen förrän på söndagkväll. Då har det hunnit hända en del kul. Ha en fortsatt trevlig helg. Ta hand om varandra. See you.

Kisse med fräs!

Hej därute. Idag har jag gått två snabba och raska promenader. Det har varit minusgrader och Lufsen fick gå ut på gården efter att jag hade klippt mig. När vi hade åkt ner med hissen så kom brevbäraren, samtidigt som sopbilen körde in på gården. Plötsligt så hade jag en tax istället för sibirisk katt. Nåja, hur som helst så sprang han upp för trapporna som hör till huset. Bakom honom kom brevbäraren tillbaka, varpå Lufsen vände på huvudet och gav ifrån sig ett stort fräs. Det var nog inte hans mening att vara otrevlig, han är ju en gentleman egentligen. Men det blev nog lite för mycket intryck för hans del, stackarn. Ikväll har jag fått tag i ett bibliotek som förhoppningsvis har en bok som jag letar intensivt efter. Ska ringa universitetsbiblioteket i Umeå imorgon och kolla efter om de har boken. See you. Måste ju visa min gentleman med fräs.
 
 
En till snygging som också kan fräsa ifrån då hon måste.
 
 

LADYS TASS I MIN HAND!

Hej därute. Idag har jag varit på sta´n och köpt mer te med kanel och ingefära. Min lilla Lady låg och vilade hos mig en stund innan jag åt middag. Då låg hon med huvudet på min arm och hade ena tassen i min hand. Sedan så låg hon och spann hela tiden. Lufsen busar just nu med en foliebit. Ha en trevlig kväll. See you.

FOTOUPPDATERING PÅ LUSSEKATTER SAMT ADVENTSPYNT!

 
Undrar om det finns några ekorrar här
 
Man blir alldeles euforisk när man ser alla paket som tillhör mormor och morfar
 
Måste känna efter om det är ett riktigt äpple.
 
Nu är jag helt slut, hej då från mig. Mjau!
 
 
 
 

STJÄRNA OCH STAKAR UPP!

Hej, Lufsen har varit jättearg och sur på mig idag för att han bara har fått vara ute på balkongen. Stackarn. men när mina föräldrar kom och hjälpte mig sätta upp julgardiner, då blev det en annan ton i källan. Jag har faktiskt även tagit fram julgranen också. Det blev inte någon levande gran för mig i år, men plastgran får duga. Lady gjorde några tappra försök att kliva in i granen, men misslyckades. Lufsen lade sig snällt under granen och njöt av att få vara i skogen.Hoppas att ni får en trevlig kväll. Det ska då jag ha med chips, godis och julmust. See you.

BLÅSA I MUNNEN!

Hej därute. Idag har jag tvättstuga och ajaj i munnen. En blåsa har lagt sig kring min visdomstand. Jag antar att det är en vass kant på visdomstanden som har orsakat blåsan. Men det brukar ju gå bort av sig själv efter ett tag. Ska gå på apoteket och köpa klorhexidin. Det hjälper nog. Grått och mulet men det är ju november. Snön lyser däremot med sin frånvaro. Hoppas att ni alla får en bra dag. See you.

DAGEN EFTER!

Hej därute. Nä, jag är inte bakfull men kom hem vid 02:30. Har sovit i omgångar och ska inte göra så många knop idag. Jag ska försöka sy på min tavla i helgen. Känns lite motigt, men tavlan syr ju inte sig själv om man säger så. Beställde en bok igår om hur man överlever ett äktenskap när ena parten har varit otrogen. Det kan vara intressant att läsa om. Det är en kristen bok, så det blir intressant att se hur kristna ser på otrohet inom äktenskapet. Känner en viss hatkärlek till frikyrkan, eftersom jag för 20 år sedan gick med i en baptistförsamling och var där några år. Men jag kände mig aldrig riktigt hemma där. Be i tungor och lovsjunga herren i 1 timme innan predikan är inte min grej. Nu räcker det med att jag går i svenska kyrkan, en timmes predikan och nattvard för att få sina synder förlåtna en vecka framåt, det är grejer det. Nog om det. Vädret ute är gråmulet. Katterna har varit ute på balkongen en stund, så nu är förhoppningsvis Lufsen nöjd. Hoppas att ni alla får en trevlig dag. See you.

FAR EAST!

Hej därute.Ikväll är jag bjuden på Far East här i Boden. En kompis till mig ville så gärna ha någon som följer med. Har även varit på ett årskalas, det var trevligt. Ettåringen fick några snygga kläder. Ställde också en fråga till en kristen sajt. Kanske frågan som jag ställde och det jag skrev, gjorde att jag har stoppat huvudet i en getingbilla. Men å andra sidan så måste man ju få ha åsikter. Jag får nog inte svar på ett tag tror jag. Hur som helst, ha en trevlig kväll. Det ska jag ha. See you.

LUFSENVÄCKNING!

Hej därute. Inatt så har jag sovit bra i sovrummet. Det var ganska mysigt, sedan jag möblerade om. Jag brukar ju annars sova i vardagsrummet, men nu ska jag börja sova i sovrummet hädanefter. Lufsen väckte mig klockan sex och då gick vi på en liten kort promenad, sedan så fick han sitta ute på balkongen. Hur har er natt varit. Hoppas att ni inte har fått sova dåligt. Idag kommer mina föräldrar på besök. Vi ska baka lussekatter och pepparkakor. See you.

FRÄMMANDE!

Hej därute. Hoppas att ni har det bra. Har panikstädat en timme, sedan fick jag besök. Det var trevligt. Gick sedan en promenad och sedan en promenad med Lufsen. Lufsen sitter mellan varven och sjunger och ska ut. Nu så ska jag bara mysa med Lufsen och Lady innan jag lägger mig och myser framför Tv:n. Ha det gott. See you.

LÅNGPROMENAD!

Hej därute. Nu på morgonen så gick lufsen och jag ut på en långpromenad. Han är så rolig att ha ut i sele för han, till skillnad från Lady går ju och promenerar när man har ut honom. Idag har jag tänkt städa kylen och spisen. Sedan så ska jag pyssla med andra saker. Det verkar bli vackert väder ute idag, för det är kallt ute. Jag ska till affären en stund sedan så ska jag nog gå på en långpromenad. Hoppas att ni alla får en skön dag, See you.

TREVLIG DAG PÅ KINARESTAURANG!

Hej därute. Jag har haft en fantastiskt trevlig dag med en arbetskollega i Luleå. Först så var vi och gick en stund i Smedjan. När vi hade varit in på Kapp Ahl, så kom en kvinna fram och presenterade sig som reporter för Norrbottens Kuriren. Hon frågade om hon fick ta en bild på mig samt fick material till en artikel som ska publiceras i tidningen i morgon. Sedan så åt vi på Waldorf lunchbuffé. Det var gott och man blev mätt. Sedan så gick vi till några butiker och sedan for vi hem. Jag känner mig alldeles slut. Nu ska jag berätta för er vad jag menar ibland, när jag skriver om min änglatavla. Jag syr mycket räknade korsstygnstavlor. De ramas sedan in och hängs upp på väggen. Jag tänker här visa några av mina tavlor som jag gjort. (Inte misstag alltså). Sedan tänker jag visa lite mysbilder på Lufsen samt avsluta med att visa vad som kan hända om man sitter för mycket vid datorn. Ha det bra. See you.

ROLIG DAG PÅ ÖJEBY MARKNAD

Hej därute. Idag har jag varit på öjeby julmarknad, det var trevligt och det var mycket folk. Vädret var okej. Vi köpte inte så mycket. Men efteråt åkte vi till Piteå och åt på Blå Ängeln. När jag kom hem så beställde jag en bok på nätet. Lufsen och Lady busar för fullt. Nu ska jag snart lägga mig. Ha en fortsatt trevlig kväll. See you.

SOLIGT OCH VARMT!

Hej därute, här är det strålande sol och skönt ute. Bara någon minusgrad. Var ut med Lufsen nu på förmiddagen och då kom en granne förbi som jag aldrig hade träffat. Hon berättade att hon hade två pappilionhundar. Hon tyckte att Lufsen var så fin. Gissa om jag kände mig stolt. Hade problem att rymmas i hissen för jag blev så lång. (hi,hi). Ska umgås med en arbetskompis idag, vi ska gå en promenad bland annat, och jag ska bjuda henne på min gravade lax. Hoppas att ni alla får en fortsatt skön dag. Var rädd om varandra och sköt om er. See you.

NY HÄRLIG DAG!

Hej därute. Igår sydde jag mycket på min tavla. Idag ska jag träffa 2 arbetskompisar på stan och vi ska ta en fika och gå lite i affärer. Hoppas att det blir bra väder. Jag får passa på att sy så mycket som möjligt på min tavla nu när jag är sjukskriven. Jag får ju vistas ute, och man mår bara bra av att vara ute i civilisationen och träffa lite människor. Lady och Lufsen mår bra. Igår när jag skulle kamma Lufsen gick det så bra en lång stund. Sedan bet han mig plötsligt så hårt i armen att det började blöda. Det var då inte skönt ska jag säga. Men jag måste ju kamma honom. Annars får han en massa tovor. Efter en stund hoppade han upp på köksbordet där jag hade satt mig för att lösa korsord, och puffade på mig och ville bli god igen lillgubben. Han blev nog rädd för han är väldigt håröm. See you.

SOLIG DAG!

Hej därute. Lufsen jamar och ska ut. Militärerna har övningar så de kör med pansarfordon utanför mitt fönster klockan sju på morgonen. Ska till chefen och lämna in mitt läkarintyg. Sedan måste jag nog gå ut med Lufsen. Det verkar nog bli en vacker dag. Har ätit en stadig frukost, ska sy lite på min tavla sedan och gå en promenad. Hoppas att ni alla får en trevlig dag. Ska lyssna på lite musik också idag. Sköt om er alla. See you.

SÖNDAG 11/11

Hej därute. Jag förstår inte det där med att katter NÖDVÄNDIGTVIS måste ligga i trånga utrymmen. Igår hade jag bäddat och gjort fint och vad tror ni Lufsen gör då? Jo, han kryper ner i ett lock från en kartong istället. Sedan ligger Lady i detta nu i en liten hink på toaletten. Måste bara få visa det för er. Ha en fortsatt bra kväll. See you.

REGN!

Hej därute. Först var det snö, sedan blev det regn. Det är inte så lätt att veta vilka kläder som man ska ha på sig. Vad gör ni en sådan här regnig dag då? Jag ska då bara mysa inomhus, sy mycket på min änglatavla och lyssna på bra musik. Kanske se en film på TV. Hur som helst, ha en trevlig lördag ni som läser min blogg. See you.

ÄNTLIGEN FREDAG!

Hej därute, idag är det fredag och helgen stundar. Hoppas att ni alla har det bra. Lady och Lufsen busade igårkväll som om de fått en knäpp. Men den här gången så var det Lufsen som bråkade med Lady, hon åkte på mycket stryk stackarn. Jag lyfte upp henne en gång och tröstade henne. Hoppas att ni alla får en bra dag. See you.

TITTA DET SNÖAR!

Äntligen snöar det igen, och jag får lite julstämning. Jag har läst i andra bloggar som jag följer att de också har hunnit dricka julmust och även lyssnat på julsånger. Jag börjar ju inte förrän klockan fem i eftermiddag, så jag har tänkt göra kyckling i ugn. Det är en ny marinad som jag har köpt och jag ska prova om den blir god. Har suttit och tittat på Barack Obamas tacktal till nationen för att han har blivit omvald. Springer mellan varven ner till tvättstugan och passar den. Hoppas att ni alla får en skön dag, see you.

OMMÖBLERING!

Jajamen, ni läste rätt. Jag gjorde en ommöblering idag när jag var ledig och städade. I sovrummet och i köket. Imorgon så ska jag ta lite bilder så ni får se hur fint det blev. Sedan så har jag införskaffat mig lite arbetskläder samt köpt en mysig och varm stickad mohairtröja på veckans allehanda. Så min dag har varit innehållsrik. Hoppas att ni alla får en skön kväll. Själv så ska jag titta på valvaka om det blir samma president imorgon som ikväll. See you.

GRYNING IGENOM MITT FÖNSTER!

Hej igen, ville bara visa hur vackert det såg ut på morgonen när jag tittade ut igenom mitt fönster.

LAXEN BLEV GOD!

Hej därute, äntligen ledig efter att ha jobbat helgen. Som jag skrev igår så ska jag bara göra sådant som jag vill göra idag. Det enda nödvändiga som jag tänker göra är att gå ner och boka tvättstuga imorgon. Jag sydde mycket på min änglatavla igår och det blev RÄTT det jag sydde. Hade tänkt sova ut på morgonen, men Lufsen väckte mig klockan sex, så det var bara att kliva upp och utfodra mina djur. Hoppas att det blir fint väder på dagen, för då tänkte jag nästan gå en promenad. Det är länge sedan som jag klippte mig, så nästa vecka ska jag nog beställa tid, så att man ser välvårdad ut vid jul. Laxen som jag hade gravat blev jättegod. Medan jag har suttit och skrivit på min blogg, så har Lady spöat upp Lufsen Hi, Hi. Det händer ibland att hon får övertaget. Ha det gott idag. See you.

ÄNTLIGEN JOBBAT MIN HELG!

Hej därute, vad skönt att äntligen ha gått av helgen. Imorgon ska jag sova ut och bara göra sådant som jag vill göra. Inga måsten. Köpte mig ett skrovmål på väg från jobbet. Nästa helg är jag ju ledig. Ska försöka orka sy på min änglatavla, men jag måste vara ordentligt utvilad för att göra det. Katterna tittar nyfiket ut genom ett fönster. Idag är min gravade lax färdig, så jag får se hur den blev. Ha det gott. See you.

HEM LJUVA HEM!

Hej därute, vädret är grått och det har regnat och skvalat hela dagen. Isen är nästan borta helt,men på vissa ställen så är det fortfarande halkigt. Har suttit en stund efter jobbet och ätit några goda ostar. Sitter och myser och mumsar i mig lite godis också. Lufsen piper och vill att jag ska busa. Hoppas att ni får en fortsatt trevlig kväll. See you.

NOSTALGI!

Hej därute. Sitter i min ensamhet och lyssnar på gamla kasettband sedan jag var 12-13 år gammal. Jag har varit rädd om de banden. De har funnits på mina föräldrars vind i deras sommarstuga. När jag hade semester nu i somras, så gick mina föräldrar och jag igenom många kartonger med allt ifrån leksaker till teckningar sedan jag gick i skolan. När jag var barn och vi skulle sluta terminen, så gav mina klasskompisar deras teckningar och saker som de hade gjort, för de visste att jag sparade de och tog hem de. Under årens lopp så har min mor slängt mycket av saker som jag sparat på igenom åren. Nu i somras under min semester tog jag hem lite saker. Jag samlade bland annat på så kallade filmisar som det hette. Jag har räknat ihop till över 200 kort. Sedan så har jag tagit hem mitt Madickenspel, det var nämligen min favorit bland Astrid Lindgrens sagofigurer. Det är roligt att ha kvar som minne. Idag var jag förbi COOP på vägen hem. Då kunde jag inte låta bli att köpa hem lite ostar, samt en sida lax som jag satt på gravning. Imorgon så jobbar jag till klockan fem, sedan så ska jag nog gå en sväng förbi kyrkogården och se hur vackert det är på gravarna. Jag har ju kyrkogården alldeles runt knuten om man säger så. Det är så vackert när anhöriga har börjat tända ljuslyktor. Än så har det inte ringt mer än två spöken bakom dörren som frågat efter bus eller godis, men jag har laddat med mycket godis ifall att det skulle komma mer spöken under helgen. Avslutar med några bilder från förra helgen på min kompis när hon var här. Ha det så skönt i kväll och var rädd om varandra. See you.

ÄNTLIGEBN FREDAG!

Hej därute. Idag är det fredag, och fast jag ska jobba helgen så är det något speciellt med fredagar. Jag jobbar bara till klockan tre, sedan så ska jag gå förbi affären på vägen hem. Kan bara göra ett kort inlägg för jag måste gå iväg och jobba. Hoppas att ni alla får en skön och bra dag, oavsett vad ni tar er till. Hörs i kväll. See you.

LITE BILDER FRÅN HELGEN!

Här kommer lite kattbilder från helgen. Håll till godo.

KUL DAG!

Hej därute. Var först på Norrigården och åt hamburgertallrik med föräldrar och moster. Sedan så var vi på stan en sväng, och då fick jag syn på ett vardagsrumsbord som var lite gammaldags. Lovely tänkte jag men det visade sig att bordet var för lågt. Så det blev inte av med något köp. Katterna tar det ganska lugnt idag. Ska krypa ner under täcket sedan, för jag känner mig inte kry. Hoppas att ni alla får en skön dag. Hörs senare. See you.

RSS 2.0