OPERATION!

Hej därute, i morse klockan 7:30 kom taxi och hämtade mig och körde mig till veterinären. Lufsen fick komma in ganska fort. Vädret var varmt och soligt och det töade ute medan jag satt och väntade på att Lufsen skulle bli färdigbehandlad. Vid 10 så kom veterinären ut med Lufsen i famnen. Jag fick hålla honom och låta honom kvickna till medan veterinären gick igenom och berättade vad hon gjort med honom. Det var en cysta som hon avlägsnat, samtidigt som hon spolat rent tänderna längst bak.
Han har fått en tratt som han ska avlägsna om 14 dagar, han har lärt sig att äta mat med tratten runt huvudet nu på eftermiddagen till min stora glädje. Lady går och undrar och funderar och luktar på Lufsen, men jag ser till så att Lufsen får vara ifred. Jag märker att han vill att jag kelar med honom och stryker honom, och det är ju ett gott tecken, samt att han spinner när jag kelar med honom. Han har även fått värktabletter som han ska ta från och med imorgon i 4 dagar. En varje dag. Igår när jag gick till jobbet igår på morgonen så var det fullmåne. Var tvungen att fota. Sedan var det en varm vårsol som fick snön från taken att droppa. Samma sak har det varit idag.
Igår kväll slog jag på stort och åt tacos framför TV:n och idag när jag var ut en snabb sväng på stan så köpte jag mig en napoleonbakelse. Köpte även en dyna till en stol som jag sällan använder.
Önskar er alla en skön helg. See You!

LIVSERFARENHETER!

Hej därute, tänkte bara skriva ner en reflektion som jag gjort i veckan. Genom åren som gått så har man gjort misstag i livet. Vissa saker har varit mindre bra. Men en sak har jag insett, det förflutna har varit, och man måste förlåta sig själv och andra för att kunna gå vidare i livet. Varje dag är unik att man får finnas till. Det som är sagt är sagt, och det som är gjort är gjort och går inte att ändra på. Nog om det. Tidigare i veckan så blev jag färdig med mitt pussel över Stockholm. Katterna var naturligtvis med.
I veckan kom även en vaktmästare på området och fixade en ny upphängning till gardinstången i köket. På ena sidan så har det suttit löst och har inte gått att skruva åt ordentligt. Men när han var färdig så blev det rakt. Så nu är det bara att hänga upp gardinerna. På onsdag så kom en korsordstidning som jag börjat prenumenera på. Den kommer 1 gång i månaden och har lagom svåra kryss. I torsdags när jag kom till jobbet så hade en arbetskollega lagt en present i mitt arbetsfack. Det var fint gjort tycker jag. Det är alltid trevligt med överraskningar. Här kommer det jag fick.
Idag så har jag varit och inhandlat en påskhare som är så söt, den är ganska stor. Var bara tvungen att köpa den. Föll för den direkt.
Annars ska jag bara ta det lugnt i helgen och njuta. Hoppas att ni har det bra också. Nu är det bara en vecka kvar av februari, var har dagarna tagit vägen? Nu när jag pusslat färdigt så återgår jag till att sy på min tomtetavla. Avslutar med en tavla som tog mig 3 år att sy. Önskar er en fortsatt trevlig helg samt trevlig kommande vecka. See You!

MYCKET GJORT IDAG!

Hej därute, idag så har jag varit ledig och det har varit strålande solsken. Jag har haft ut sängkläder och storstädat. Gick till Hemtex och hämtade ut ett par gardiner till påsk som jag hade lagt undan. Då passade jag även på att köpa mig 2 kuddar som jag kan ha året om.
Nu är det ljust tidigt på morgonen när jag går till jobbet. Det märkte jag i helgen då jag jobbade. Och på lördag då jag gick till 22 så var det riktigt soligt men kallt. Varmare var det på söndag. Idag så har jag bakat en kaka med ananas och kokos. Den blev jättegod. Här kommer receptet.
ANANASKAKA MED KOKOS! 150 gram smör 3 dl strösocker 3 ägg 4 dl vetemjöl 1/2 dl potatismjöl 2 tsk bakbulver 2 tsk vaniljsocker 1 burk krossad ananas ca 430 gram ! eldfast långpanna som är ca 25X30 cm. Glasyr: 2 dl florsocker 1 1/2 msk ananas 1 dl kokos GÖR SÅ HÄR! Sätt ugnen på 175 . Lägg bakplåtspapper i en liten långpanna ca 25x30 cm. Vispa ihop smör och socker. Rör i ett ägg i taget. blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Häll av och spara ananas spadet. Blanda i ananaskrosset och häll smeten i långpannan. Grädda kakan mitt i ugnen ca 25 minuter. Ta ut kakan och låt svalna. Rör ihop florsocker och ananasspadet och bred ut över kakan. OBS! Jag hällde lite vatten och spädde ut. Annars hade den blivit för torr glasyr. Strö över kokos och låt svalna helt. Vad gällande Lufsens veterinärbesök som var planerat idag så skulle veterinären som skulle utföra ingreppen vara i Arvidsjaur idag och de ville att jag skulle ta en tid då hon är tillbaka eftersom hon vet vad det handlar om. Jag har fått en ny tid 26:e februari istället. I onsdags var jag ledig för att jag skulle jobba helgen och då lunchade jag med en arbetskollega. Vi åt kinamat och sedan så bjöd jag henne på en god efterrätt.Nämligen friterad ananas som är min absoluta favorit. Ha det gott . See You!

VETERINÄRBESÖK!

Hej därute,i fredags var jag till veterinären med Lufsen för att kolla upp vårtan. Det var en vattenfylld vårta som veterinären ska ta bort under ett återbesök. Då ska hon även spola bakre tänderna som var lite inflammerade. Men hon tyckte att de såg bra ut i övrigt med tanke på att jag inte borstar hans tänder. Lady har jag däremot börjat borsta tänderna på, hon har ju behov av det. Det var inte så svårt. Jag ställer henne på toalettgolvet, och sedan tar jag och böjer försiktigt bak hennes huvud och för fingret med tandpasta runt så gott det går. Det är ju bättre än ingenting alls.
Igår ringde en kompis som jag känt i 30 år, och sedan så har jag pusslat. Idag så ska jag och hälsa på en vännina. Jag tänker ta med lite bullar och kakor som jag bakade för 2 veckor sedan. Nu har det börjat vara ljusare på eftermiddagarna. Så när jag går till jobbet efter 16 när jag jobbar till 22 så ser man fortfarande av dagen. Det är så mysigt tycker jag. Det ljusnar tidigare också. Avslutar med bilder från den gångna vecka. Ha det så gott alla. See You!

ÅTER EN JOBBARHELG ÖVER!

Hej därute, i veckan som var köpte jag mig ett dammsugarmunstycke som de sålde billigt på COOP och gissa om det sög bra. Annars så har jag bokat en veterinärtid på fredag för Lufsen och kolla upp vårtan. I helgen så har jag jobbat, sedan så har jag börjat bygga pusslet som jag fick av min reskompis till jul. När jag kom hem första kvällen och hade lagt en massa bitar, så hade katterna naturligtvis rivit upp en massa bitar. Men idag när jag kom hem från jobbet så pusslade jag en stund och hann mycket. Igår när jag slutade fem så fick jag skjuts hem av en arbetskollega, och då gick jag in på en restaurang i närheten där jag bor, och beställde en pizza. Det sade bara slurp, så var den slut.
När jag kom hem så gjorde jag bort att städa lägenheten så att jag slipper imorgon. Hoppas att ni har haft det skönt i helgen och inte alltför kallt. Imorgon så ska jag laga färdiga maträtter. Idag när jag hem från jobbet köpte jag hem mat och köpte 2 så vackra minnesljus att sätta vid pappas grav på Gilla.
Avslutar mitt inlägg med att visa lite kattbilder från den gångna veckan. Ha det gott. See You!
2021-02-01 @ 17:39:00 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0