KOCKANDE!

Hej därute. Idag jobbar jag kväll och jag sov dåligt inatt, för Lufsen ville bara busa och gå ut på balkongen. Till slut satte jag ut honom en lång stund och då kom han och sov hos mig. I söndags kväll då jag hade jobbat färdigt så mötte jag mitt ex, han blev glad att se mig. Men hos mig väckte det mycket starka känslor. Allt var som vanligt som då vi var man och hustru. I stadsparken var det några ungdomar som satt vid kanten till vår fina fontän, jag anade ugglor i mossen och fick rätt. När jag skulle gå hem från jobbet så var det fullt med skum i fontänen. Idag så har jag stekt kycklig och gjort en gryta av det. Ska bara ta det lugnt och njuta av solen tills jag ska jobba. Igår köpte jag ju en ringklocka till min cykel, så den får jag sätta fast innan jag far iväg. Hoppas att ni alla får en trevlig dag. See you!
Fiskgryta.

SOMMAR!

Hej därute. Puh, idag så har det varit en riktigt varm sommardag och jag har fått mycket gjort. Mamma kom vid halv ett och då åkte vi först på Dollar Store och där köpte jag mig en stor bal med toapapper. Sedan så åkte vi till en cykelaffär och där köpte jag en ringklocka till cykeln, måste ju ha det. Sedan så hjälptes vi åt med att skruva ihop en klätterställning som var lös. Det tyckte katterna var jättespännande. Vi åt varma smörgåsar och det var gott. Igår kväll såg jag Mamma Mia och till det så åt jag räkor med rostat bröd till och ägg. Ikväll ska jag bara ta det lugnt. Har nyss gjort fiskgryta med grädde och paprikapulver. Mys framför TV:n och sedan sova för imorgon jobbar jag kväll. Ha det gott alla. See You!

TREVLIG HELG!

Idag har solen lyst och det har varit lagom varmt. Var och handlade efter att jag kom hem från jobbet. Nu blir det myskväll framför TV:n innan natti natti. Jobbar delad tur imorgon till 22. Har köpt en morsdagspresent till mamma som hon ska få när hon kommer till mig på måndag. Lufsen har hunnit vara ute en stund. Nu har de rivit Lundagårdsskolan helt. Nu blir det bostadsrätter som byggs där. Önskar en trevlig helg. See You!

VACKERT VÄDER OCH LEDIG!

Hej därute. Idag är jag ledig för jag jobbar helgen. Idag har jag bara tagit det lugnt och sett på en film och ätit lite gott. Lufsen har velat busa hela förmiddagen så till slut struntade jag i honom. Nu sover han som en stock. Lady har gått omkring och knorrat. Vädret är vackert och grävmaskinisten är ledig idag tydligen. Det är lugnt och stilla.
Imorgon börjar jag inte förrän klockan 16 och jag har tvättstuga. Igår så var jag och lämnade in lite kläder till röda korset. Oj så luftigt det blev i garderoben. Skönt att vårstäda ur den ordentligt. Har gjort lite middag som jag ska äta imorgon innan jag åker och jobbar. Hoppas att ni får en fortsatt trevlig dag. See You!

MULEN DAG!

Hej därute. Idag tänker jag bara mysa i soffan. Det är mulet ute och jag börjar inte jobba förrän klockan 16. Så det blir till att ligga och mysa och se på film. Utanför slamrar det och lever om när grävmaskinisten tuggar sönder sista gaveln av gamla skolan. Igår så var jag och sjöng i kören sista gången före sommaruppehållet. Vi ska börja igen 12:e september. Det är roligt att få vara med i kören, det är inte så många i kören och det tycker jag är bra.
Då lär man känna de som är med bättre. Glada och trevliga är de. När jag promenerade hem därifrån gick jag och såg på alla löv som spruckit ut. Det är nästan som högsommar. Förhoppningsvis fryser inte allt innan midsommar.
Jag hoppas alla att ni får en trevlig dag. Ha det gott. See You!
 
Snart är skolan borta.Tyvärr.
 

TREVLIG DAG PÅ LANDET!

Hej därute. Igår var en mycket trevlig dag, med god mat och djur och vacker havsutsikt. Det började på morgonen med att jag satte ut Lady och Lufsen på balkongen. Då kilade en ekorrunge förbi mitt köksfönster och bort mot min balkong. Lufsens hals blev lång och Lady spionerade också intresserat på ekorrungen. Den sprang över till min grannes vägg och satt länge och tryckte. Lufsen jamade och ekorren svarade med att väsa. Till slut så lyckades den klättra förbi Lufsen utan att det blev några otrevligheter. Jag passade på att fota och filma den. Sedan åkte jag iväg till Luleå för att möta upp min mor, som skulle hämta mig och skjutsa mig till stugan. På väg till Luleå så klev det på ett stort gäng med kvinnor som skulle på möhippa. Den ena hade nämligen ett prinsessdiadem på huvudet.
 
Det skrattades längst bak i bussen, och när de skulle kliva av så tyckte den ena att bussen gungade så märkligt, tror nog att den som yttrade dessa ord hade fått i sig annat än havregrynsgröt till frukost. När jag kom ut till stugan så fikade jag hos min moster och sedan gick vi en promenad runt byn. Det var vackert väder och nere vid sjön ropade en storlom. Det fanns lamm och kor och en tjur också i byn som jag hälsade på. De fotade jag och filmade också. Sedan var det dags för grillning och det var gott. Min mamma hade köpt 2 t-bensstekar med 2 olika smaker. Till det åt vi sallad och sedan avslutade vi det hela med att äta god rabarberpaj som min mamma hade gjort. Det blev en mycket lyckad dag, idag ska jag bara ta det lugnt. Ha en bra dag. See You!
Nyfiken i en strut.
Får jag också vara med på bild.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

TRÖTT!

Hej därute. Imorgon är jag ledig, så då åker jag ut till mammas sommarstuga. Där ska vi grilla. Hoppas att vädret blir fint. Fick jobba över nu ikväll och är supertrött. Nu ska jag bara njuta och ha det skönt. Ha det så gott.
Hör av mig imorgon. See You!

LÖVSPRICKNING!

Hej därute. Är ju ledig idag för att jag har gjort ett turbyte på arbetet. Kändes lyxigt att få vara ledig efter att ha jobbat en dag. men imorgon jobbar jag igen och går till klockan 14. Det går också bra. Trivs med mitt jobb och mina brukare samt arbetskollegor. Var ut en sväng på stan och tittade om jag kunde finna några billiga leggings och det fanns det. Sedan var jag ut 2 gånger med Lufsen på gården. Han njöt. Nu på eftermiddagen så har jag varit och klippt en vidja till katterna. På väg dit så gick jag och såg hur vackert det var på träden. Det är ju så vårlikt nu.
Igår var jag och sjöng i kör i Svenska Kyrkan, det var jätteroligt. Jag sjunger sopran. Nästa vecka ska ja gå dit igen, sedan så blir det uppehåll till september. Men då tänker jag börja igen. Det är fina sånger vi sjunger.
Det kom lite regn på förmiddagen, sedan blev det sol igen. Just nu visar de en gammal svensk långfilm där Åke Grönberg är med och de sjunger visor av Evert Taube. Nu ska jag fortsätta mysa med mina katter. Tack Eva för din kommentar tidigare. Ha det gott. See You!
 
 
 

EUROVISION!

Hej därute. Igår så var jag ut en sväng på stan och tittade på lite kläder. På morgonen så var jag ute med min kisse 2 gånger. När jag var ute första gången och satte mig med Lufsen på en bänk så kom en granne som bor i en av de andra huslängorna och surrade en stund. Lufsen låg och rullade på marken. Det är ganska grönt på gräsmattorna, löven har däremot fått fart och börjat att slå ut ordentligt här i Boden. En och annan snöhög gör förtvivlade försök att hålla sig uppe, men de smutsiga högarna har börjart få ge vika för solen.
 
Det var däremot väldigt kallt igår morse fast solen var framme. Igår sydde jag också mycket på min tavla, det borde jag göra idag också. Till veckan så ska jag inte jobba en enda kväll, jippi. Igå så åt jag rökt skinka med potatissallad och gurka till. Det var gott. Sedan blev jag så mätt att jag lade mig någon timme. Innan Eurovision började så såg jag på Planet Earth. Då var det bland annat en elefanthjord som gjorde långa vandringar till ett vattenhål. Det blåste sandstorm och en unge kom bort från flocken och började vandra efter mamman fast åt fel håll. Framför den låg milsvidd torr öken fast räddningen fanns åt andra hållet en bit bort. Men den var så utmattad och törstig så den elefantungen gick mot en säker död. Det tyckte jag var tragiskt. När de övriga elefanterna kom till vattenhålet så såg det coolt ut när de simmade och njöt. Då fanns det gott om vatten att bada och dricka. Önskar bara att den förvirrade elefantungen också hade fått uppleva det. Såg sedan på Eurovision och jag är nöjd med att Frans kom på 5:e plats. Han var tydligen populär bland europeerna. Lady ligger just nu bredvid mig vid datorn. Måste ta och köpa mig en ny mus till datorn. Upptäckte igår att de bitit på sladden så kablarna börjat synas. Hoppas att ni får en solig dag. See You!
Mina nya glasögon.
En ensam snöhög gör ett sista försök med att hålla sig kvar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

NYA GLASÖGON!

Hej därute. Igår så var jag ju och luncade med en kompis. Jag åt mixad sushi med lax. Mätt blev man. Jag beställde även misosoppa. Igår unnade jag mig även att köpa lite smågodis, något som jag inte har gjort på flera veckor, inte sedan min förra semester. det var gott. På eftermiddagen så hämtade jag ut mina nya glasögon, de satt bra. Men jag tänker mixa mina nya och gamla glasögon i början. De nya tänker jag ha på jobbet första veckan, tills mina ögon har vant sig med de nya. Jag har ju kvar de gamla. Idag så har jag tänkt sy på min tavla ,kanske gå ut och plocka nya vidjor till mina katter. Det är då soligt väder ute. Nu sitter båda mina katter på balkongen. Sedan så ska jag äta korv med potassallad till middag, det blir mumma. Ikväll så är det ju Eurovision Song Contest och det vill man ju inte missa. Hoppas att ni alla får en trevlig lördag med nära och kära, bara var.
Håll tummmarna för Franz ikväll. Imorgon sätter jag ut bilderna på mina nya glasögon.See You!
 
 

SJUKSKRIVEN!

Hej därute. har varit sjukskriven sedan tisdag. Har haft feber och magsjuka. Men katterna har hållt mig sällskap och legat hos mig. De har ju börjat riva lundagårdsskolan, så det smäller och lever om och då vill inte Lufsen gå ut. Imorgon jobbar jag till 12 och efter det så ska jag luncha med en kompis. Sedan så ska jag hämta ut mina glasögon. Igår kom min bok som jag hade beställt om Rödkallen, den är fin med mycket bilder i. Hoppas att ni alla får en skön dag och att ni har det bra på jobbet. Nu ska jag äta en glass, ikväll så ska jag se på Eurovision song contest. Det blir roligt att höra de andra bidragen. see You!

BILDER FRÅN IGÅR!

I vardagsrummet satte jag upp mörkblåa gardinlängder. Jag hade inte så mycket att välja på. See You!

FÖNSTERPUTSNING!

Hej därute. Idag så har jag putsat alla fönstren. ( Även tagit mellan ) och det blev bra. Min mamma har varit på besök och det var trevligt, men när det var 40 grader i solen när jag putsade köksfönstrena så tyckte jag att det blev lite väl varmt. För att inte tala om när jag höll på att hänga upp gardinerna i köket. Då råkade jag slå på ena plattan när jag gick med stolen till fönstret. Efter ett tag tyckte jag att det började lukta bränt. Då hade stolen kommit åt ena spisknappen och slagit på 6:an. Spiskåporna var över alla platterna, så jag hann upptäcka det i tid. Nu så ska jag inte göra något mer idag för jag orkar inte. Ska bara diska bort nu. Var förresten på specsavers och skulle höra om de skickat något sms om glasögonen hade kommit. Då de gick in och kollade så hade de inte ens rätt mobilnummer, utan de fick mitt nuvarande telefonnummer till mobilen. Kvinnan som expedierade mig trodde att de skulle komma imorgon. Hoppas att det blir så. 
 
Sedan åkte jag och mamma iväg till Dollar Stores för jag skulle titta på en ny strykbräda, då såg jag tussilago som blommade och löv som hade börjat spricka ut. Vad härligt med sommaren på väg. Om 6 veckor så ska jag gå på semester. Till helgen så ska jag åka ut till stugan om det är fint väder. Imorgon börjar jag klockan 17, då ska jag lägga ut lite fina bilder som jag tagit under dagen. Hoppas att ni alla får en fin och skön försommarkväll. See You!

SNABBT HANDLAT!

Hej därute. Solen skiner och det är varmt ute. Har nyss ätit en god glass av de glassar jag köpte igår hos Hemglass. Cyklade iväg vid 10 för att köpa mer torrfoder till katterna. Cyklade sedan och köpte en present till kompisen som jag gratulerade igår. Lämnade paketet och var hemma 10:30. Det tog alltså bara en halvtimme att cykla runt hela stan och en bit bortanför och sedan hem. Boden är verkligen inte stort. Jippi, jag upptäckte att jag är ledig nästa helg då det är melodifestivalen från Globen. Då måste jag bara titta. Annars brukar jag inte bry mig i Eurovision Song Contest. men eftersom det är från Sverige så vill jag inte missa det. Jag ska med mamma ut till stugan samma dag om det är vackert väder förstås.Det blir trevligt. Lufsen ligger ute i min solstol och sover, han ska få vara ute tills jag åker och jobbar om några timmar. Han verkar inte vilja gå in. Tittar till honom lite nu och då. Jobbar ju helgen så vi hörs på måndag. Ha en trevlig och skön helg alla. See You!
 
 

FÖDELSEDAGSBARN!

Hej därute. Idag så åkte baden-baden ut på balkongen. Solen har varit varm och jag har storstädat på förmiddagen. Köpte glass från glassbilen idag, det var väldigt gott. Bland annat summerdream och en glass med apelsin och passion. Har hunnit smaka båda. På eftermiddagen cyklade jag till en kompis som fyllde år. Lufsen har varit ute på balkongen och på gården i omgångar. Har ju även hunnit tvätta. Det var skönt. Imorgon bär det iväg till Vacker Tass och köpa torrfoder. Tur att man har cykel, nu ska jag bara mysa resten av kvällen. Ha det gott.
See You!
 

PLANERINGSDAG!

Hej därute. Igårkväll var jag på bibelstudie i Korskyrkan, det var trevligt att träffa några vänner. Imorse när jag skulle gå upp så hittade jag inte ena katten. Jag blev jätteförtvivlad, men helt plötsligt så var hon bara där. Promenerade till Oskar den andre där jag och mina arbetskollegor skulle ha planeringsdag. Det blev både gott fika samt buffeé. Hann precis in genom dörren när jag kom hem så började det ösregna. Imorgon så ska jag cykla till djuraffären och köpa torrfoder till mina 2 tigrar. Jag fick beröm för min blå sommarjacka av mina arbetskollegor.
Hoppas att ni alla har det bra som läser min blogg. Kram, See You!

STADSTRIPP!

Hej därute. Var till Luleå och luncade med mamma på Exotic. Där hade de bland annat sushi. det var vädigt gott.
Sedan så gick vi på stan en sväng och då köpte jag en ny väska som jag verkligen var i behov av. När vi kom in i en affär som sålde presenter, så hittade jag en liten kattbok och den var så söt så jag kände att jag bara inte kunde motstå den. När jag kom hem från stan så tog jag fram cykeln. Ska cykla till jobbet imorgon. Sedan har jag gjort en kycklinggratäng. Mätte lite fel i en ingrediens, men drygade ut med grädde så det blev ändå bra. Ikväll ska jag se ett program på TV som handlar om kungen som byggde sagoslottet Neunschwanstein. Har säkert stavat fel, men det är ialla fall ett slott som brukar finnas på pussel och som jag gärna skulle vilja besöka. Trevlig kväll. See You!

MATLAGNING PÅ HÖG NIVÅ!

Hej därute. Idag har solen lyst och det har varit varmt och härligt. Men jag har inte velat gå ut på balkongen eftersom det säkert är 40 grader varmt där. Inte ens Lufsen vill gå ut. Jag har haft persiennerna uppdragna i sovrummet och då gick han och lade sig på golvet nära sovrumsdörren. Mamma var ju på besök igår, då började vi med att åka till Dollar Store för jag skulle köpa en lampa som jag sett där tidigare, men då var den slut. Då köpte jag mig en dörrmatta istället som jag bara inte kunde motstå. Igår kväll var jag och mamma ner till majbrasan för att titta på vårelden. Det tog ett tag innan brandmännen fick fyr på brasan. Plötsligt började de springa upp mot brandbilen och sedan körde de iväg med sirener och blåljus på. Då hade de fått ett larm. Det var ganska mycket folk ute och lite kyligt , men det var vackert väder. På andra sidan stranden så stod det fullt med folk och lyssnade på musikunderhållning. Vattnet var alldeles spegelblankt och vi såg en skara med gäss som flög över oss. De tyckte väl att det blev för oroligt omkring de. När mamma och jag skulle gå hem igen så var det en kvinna med en söt liten hund som inte ville gå hem, utan till slut fick hon lyfta upp den och bära den. Tidigare på kvällen hade jag och mamma tittat på en film som var bra och ätit kareé med potatissallad och vitlöksbröd. Idag så har jag gjort köttbullar på 1 kg köttfärs och en köttfärslimpa med fransk löksoppa i, den blev god med potatisgratäng till. Den hade jag däremot inte gjort själv. När jag skulle börja laga köttfärslimpan så trodde jag att jag var tvungen att koka upp löksoppan först och hälla i en hel liter löksoppa. (Hmmm), men som tur var så ringde jag och rådfrågade min mor först om det verkligen var så man skulle göra och naturligtvis så var det ju inte så. Det hade blivit köttfärssoppa med fransk löksmak i så fall. Nåja, till slut blev det ju rätt. Nu ska jag bara röja undan lite och sedan njuta av söndagskvällen. Hoppas att ni också får en trevlig kväll. See You!
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0