TREVLIG SÖNDAG!

Hej därute. Igår kom min mor på besök och då gick vi först en långpromenad och köpte balsamspray till katterna med doft av cocos och lime. Fick det för halva priset. Sedan gjorde jag varma smörgåsar och sedan satt vi och åt godis till kaffet. Vi pratade och hade det trevligt några timmar och kurade skymning som man brukade säga förut.
Sedan ringde jag en vän och bjöd över henne på lunch idag. Det blev tacos. Sprang på affären och provade köpa nya tacoskal som ser ut som glassbåtar i formen. De var praktiska och mjuka. När hon kom hade jag precis duschat och öppnade i bara handduk. Naturligtvis såg jag vem det var innan jag öppnade. Hade varit pinsamt om någon granne hade ringt på och jag bara öppnat. Sedan satt vi och pratade och hade det trevligt i några timmar.
Lufsen njöt av att bli kliad under magen. Han ville vara med hela tiden. Efter att främmandet hade gått så sökte han efter henne. Sedan har jag sytt på min änglatavla. Hela kvällen. Nu har jag förberett för morgondagen. Då ska jag ju åka till Piteå och ha det trevligt tilsammans med min mamma. Man får åka mycket för pengarna när man åker dit. Här kommer lite bilder från idag bland annat. Ha en trevlig dag imorgon. See You!
 
Alltså, är man livsnjutare så är man.
 
 
 
 
Inte riktigt överens
Väldigt arg
Kom inte hit och sno min plats 
För då smäller det.
 
 
 
 
 

SEMESTER!

Just det. Idag klockan 12 så gick jag på efterlängtad semester. Hela arbetsdagen gick lekande lätt, solen har lyst och det har inte varit allt för kallt ute. I morse upptäckte jag att det hade börjat ljusna när jag skulle gå från lokalen till mina vårdtagare. Det är en trevlig nyhet. Jag har städat och gjort fint här hemma tills jag får besök imorgon. Har busat mycket med katterna och nu ska jag sätta mig framför TV:n och bara njuta med något gott. Hoppas att ni alla får en trevlig kväll med nära och kära. See You!

Hemtjänstens dag!

Hej därute. Igår var det hemtjänstens dag. Då bjöd kommunen oss på tårtor. Det var jättegott. Igår fick jag ju lön också. Det var skönt med lite inkomst. Idag så var jag och plockade 2 vidjor till Lufsen. Nu jobbar jag bara idag och imorgon fram till 12. Sedan så går jag på 9 dagars semester. Det ska bli underbart. Lufsen och Lady har fått fisk och det slinker alltid ner. Hoppas att ni alla får en skön dag. See You!

STORSTÄDNING!

Hej därute. Idag vaknade jag av att telefonen ringde vid 9- tiden. Jag svarade hallå, och då var det killen som skulle komma och sätta upp nya persienner i köket och vardagsrummet. Jag blev glad och hoppade ur sängen.
Stängde in 2 förvånade katter och en kattlåda och stängde dörren till sovrummet. Han dök upp vid 10- tiden. Han var väldigt trevlig och pratsam. När det var färdimonterat i alla rummen så gick han. Då fick jag inspiration att städa toaletten,grundligt. Jag rensade och slängde bort gamla flaskor och tuber som var tomma och städade allt i toan. Efteråt gick jag en sväng med dammsugaren och vaskade alla rum förutom vardagsrummet eftersom det är parkettgolv. Så timmarna har bara flugit iväg, snart ska jag iväg och jobba. Hoppas att ni får en trevlig kväll. See You!
 
vacker utsikt från mitt vardagsrumsfönster.
 
 
Båda katterna ville vara med när jag sydde på änglatavlan. Man ser lite av ansiktet och håret på ängeln.
Trött kisse efter alla händelser idag.
 
 
 

SJUK IGÅR, FRISK IDAG!

Hej därute. Idag så är jag ledig och jag har haft lite sysslor inplanerade. Men igårkväll så blev jag plötsligt tvärsjuk.
Då var jag på jobbet. Det började snurra jättemycket i huvudet, och jag fick jätteont i mitt vänstra ben och värktabletterna som jag tog fungerade bara lite grann. Sedan, på natten så började få ont i halsen och frossa. Svettades om vartannat, men på morgonen kände jag mig mycket piggare. Så nu känner jag mig helt frisk.
Var en sväng på stan på eftermiddagen och sedan var jag förbi en som jag kände. Nu ska jag förtära pannbiff med salsasås och bandspagetti, sedan blir det mys i soffan med lite gott. Börjar 17 imorgon, ha det gott. See You!
 
 
 
 

HUND!

Hej därute. Idag så har det varit - 18 grader kallt ute, så det biter inte lika hårt i kinderna som när det var - 30. 
Idag när jag kom hem från jobbet så värmde jag kyckling och ris. Då ser jag efter en stund hur 2 framtassar och en nos sticker upp vid matbordskanten. Då står Lufsen på bakbenen och spanar in om han kan hitta något gott den lilla filuren. Han ser så söt ut där han står och kikar över bordskanten med framtassarna på bordet. Han tror uppenbarligen att han är en hund. Han vill också väldigt gärna vara med när jag lagar mat och håller till vid diskbänken.Nu så ska jag bara göra de viktigaste sysslorna och sedan ska jag mysa framför TV:n. Igår så såg jag på en film som heter Outbreak- I farozonen. Jag har sett den på Bio när den gick i Luleå.Den handlar om ett dödligt virus som sprider sig till en liten stad i USA: Hörde förresten att de har snökaos just nu där. Ha det så gott. See You!

ISKALL DAG!

Hej därute. Idag så är jag ledig. Sov ut till 7 på morgonen. Då kom Lufsen och väckte mig. Jag har klippt klorna på Lufsen och kammat båda två. Det var väldigt mycket hår kring golvet fast jag dammsög igår. Vädret är vackert och ca 30 gader. Ska skynda mig till affären en snabbis, och lägga på ett brev. man kommer nog vara rask i gången. Har sytt mycket på tavlan som jag håller på med. Men nu behöver jag en paus känner jag. Ska äta kycklingsoppa idag. Det blir gott. Hoppas att vädret är vackert hos er. Men inte 30 grader hoppas jag. Idag kom tidningen EXTRA: Där var det en bild på en som skötte om min pappa när han låg på sjukhus. Det var ett repotage om Stroke. Jag kände igen någon fler också från avdelningen. Ha det så bra. See You!

LYXIG ONSDAG!

Hej därute. Idag så slutade jag 12, sedan satt jag och sydde jättelänge på min änglatavla. När det blev kväll beställde jag hem en god pizza, sedan har jag unnat mig lite godis. Är ledig i morgon för jag jobbar helgen.
Lady och Lufsen har varit jättebusiga idag sedan jag kom hem. Det märks att de blir glada när jag är hemma.
Imorgon bitti så ska jag sova ut, och sedan ska jag bara göra det jag vill. Stor kram på er där ute. See You!

MAMMOGRAFI!

Hej därute. Idag slutade jag klockan 12. Efter det skyndade jag mig hem och åt. Sedan var det bara ut i kylan igen, till mammografin. Minusgrader ute. Hörde på nyheterna att Göteborg fått mycket snö. Imorse när jag gått med soporna och skulle gå till jobbet stack grannen nedanför ut huvudet genom porten i morgonrock och frågade om jag kunde gå ut med hennes hund. Jag lät pudeln pinka av sig, sedan ville den snabbt in igen.Jag hann i tid till jobbet.
Ska sy på änglatavlan idag och bara ha det skönt inomhus. Har sökt semester så jag blir ledig 9 dagar, med start från nästa lördag. Det ska bli underbart skönt.Då har jag tänkt åka in till Luleå en dag och äta lunch med mamma på en restaurang som jag inte har besökt på flera år. Det ska bli trevligt. Ha en varm och skön innekväll ikväll. See You!
 
En av många millitäranläggningar i Boden. Måste ju visa att jag bor i en militärstad.
Vacker solnedgång i fredags.
 
Ibland måster man hålla sams, vi är ju ändå syskon.
Nu märks det att jag plockat bort julen, granen är borta och de nya gardinerna hänger där de ska.
 

TREVLIG LÖRDAG!

Först började jag med att hälsa på hos en kompis, sedan gick jag till moster och hälsade på. Fick mig lite fika där.
Sedan så har mina gardiner kommit upp. Nu är julen borta hos mig. Idag så har jag suttit och sytt på en änglatavla som jag håller på med.Smällde i mig lite goda varma smörgåsar till middag och nu är jag så mätt att jag inte orkar äta blåbärspajen som jag hade tänkt. Kissarna mår bra och allt är frid och fröjd.Hoppas att ni får en skön dag imorgon.See You!

INTRESSANT FREDAG!

Hej därute. Nu är jag slut. Jobbade först till 12. Sedan gick mamma och jag till Vacker Tass och där köpte jag torrfoder. Solen sken och det kändes allmänt trevligt. Sedan hem och äta lite för att sedan börja gå till Vidars.
Hittade där en bra dammsugare, en Elextrolux med väldigt bra sugförmåga skulle det visa sig. På väg tillbaka från Vidars stannade jag till för att plocka en ny vidja till katterna. Den visade sig vara väldigt seg att få av. Under tiden stod mamma med dramaten och min nyinköpta dammsugare på gångstigen. Då kom det förbi ett gäng med invandrare, som frågade om mamma behövde hjälp. Men det behövde hon inte. Det måste ha sett väldigt komiskt ut när jag stod och slet i vidjan. När vi kom hem så hjälpte mamma mig att ta ner julsakskartongerna och granen.
Och vem tror ni dyker upp vi trappan. Jo då, mycket riktigt, samma granne som kom i trappen när jag tog upp julgranen. Då bekände jag att jag klädde granen samma kväll som den kom upp. Då fick jag veta att hon började julpynta bara några dagar efter mig. Nu ska jag städa färdigt, men orkar inte hänga upp några gardiner ikväll.
Det får bli imorgon, då ska jag även på stan en stund. Här kommer lite bilder. Ha en trevlig kväll. See You!
 
Lady sitter och tittar på Fem myror är fler än Fyra elefanter.
 
Inspektion av dammsugaren. Undrar vad mormor sysslar med.
Bra produkt.
 
 
 
 

MYSIG HEMMAKVÄLL!

Hej därute. Idag gick mina broddar sönder på jobbet, så jag har lånat ett par av kommunen som jag ska återställa så fort som jag skaffat mig nya broddar. På morgonen när jag gick till jobbet så fick jag skjuts av en arbetskollega.
Hon såg mig komma gåendes så då stannade hon bilen. Igår kväll frågade hon jag ville ha skjuts hem. Det var ju så kallt. Det tackade jag inte nej till. När jag kom hem så sydde jag lite på tavlan och sedan har jag duschat.
Nu ska jag äta lite chips framför TV:n och dricka gott te. Jag har busat med katterna. Igårkväll när jag hade gått och lagt mig, kom Lufsen till mig och lade sig som en människa i bredd bredvid mig. Sedan låg han och kisade på mig och spann, medan jag strök honom. Det tyckte han var jättemysigt. Mammas Gogubbe. Den andra mysfia ligger i sovrummet någonstans. Slog på TV:n och då var det en ny svensk Hollywoodfru i rutan.
Hon  berättade att hon shoppade varje månad för 162 000 svenska kronor. Det ni. Men jag kan inte säga att jag är avundsjuk. Jag är glad för det jag har. Hon jobbade visst som mäklare. Ha en trevlig kväll. See You!

TREVLIG LUNCH!

Hej därute i vinterkylan. Idag var jag bjuden på lunch hos en väninna, och vi var några stycken som åt och hade det trevligt. Jag har fått lov att lägga ut lite bilder från stället där jag var och åt. Jag har även införskaffat mig 2 par vantar och det är ju bra nu när kylan börjar slå till igen. Lunchen som jag åt bestod av en god fläskgryta, till efterrätt så blev det nyponsoppa med glass och senare naturligtvis te eller kaffe med dopp.Hoppas att det inte är så kallt hos dig där du är. Imorgon jobbar jag kväll igen. Ha det gott. See You!
 
 

ÄNTLIGEN LEDIG EFTER HELGEN!

Hej därute, idag så har jag försökt städa undan julen lite här hemma efter jobbet, men det blev ett adrupt slut när jag inte hittade kirschstänger till mina vardagsrumsgardiner. Jag har lyckats förlägga mig på de, men de kommer nog fram till slut. Min lilla Lufsen var inte på toa ett par dagar, så jag ringde min uppfödare och bad om råd.Jag gav honom lite olja i blötfodret så att han skulle få gå på toaletten. var verkligen orolig för honom. Men igår kväll när jag kom hem från jobbet hade han fått sköta magen. Har väl aldrig varit så lycklig över att se lite bajs. Ursäkta skitsnacket.Ikväll så har han varit med mig hela kvällen. Hade köpt hem boxen Fem myror är fler än fyra elefanter. Det kanske verkar lite löjligt, men jag tycker de gjorde så många roliga sketcher och bra musik, så jag slog till.
Har även beställt en kattavla som jag ska börja sy på när jag är färdig med jultavlan.'
 
Ett är då säkert, jag behöver aldrig styrketräna eller använda löpband för att gå ner i vikt. Det kör jag i natura på jobbet.( Jag går mycket alltså). I fredags kom så äntligen dagen då min vaktmästare kom för att se över mina snören till persiennen i köket.Då tyckte han att det ska bytas ut alla snören i alla rummen. Det tackade jag inte nej till. När han ringde på dörren var klockan vid 3 på eftermiddagen, och jag öppnade i nattlinnet. Han såg lite oroad ut, men jag förklarade att jag skulle och jobba om en halvtimme. När han sedan skulle gå ut genom dörren så stod han och småflinade.
Jaja, bor man ensam med två lejon i lägenheten så får människor ta mig som jag är. På fredag så ska jag äntligen gå och köpa mig en dammsugare. Lufsen nyser ibland och verkar tycka det är mycket katthår, men jag försöker hålla undan. Igår när han hade skött magen och jag kom hem från jobbet, så jagade han Lady genom hela lägenheten. Då brukar det flyga katthår. Nu ska jag sätta mig framför TV:n en stund.Ha en skön natt. See You!
 

JOBBARHELG!

Hej därute. Hade tänkt börja städa bort julen, men jag orkar inte. Jag känner mig så slut. Var på affären i förmiddags och handlade och sedan när jag gick ner i källaren och bråkade med en kartong som jag satte ihop och tog upp, så kände jag mig totalt slut. Jag orkade ingenting av det jag hade tänkt göra. Så nu så får jag skjuta på det.
Tack Eva för att du kommenterade min blogg, blir glad varje gång du skriver. Jag tackar er andra också som skickar kommentarer. Nu så ska jag lägga mig och vila en stund innan jag ska förbereda inför kvällsjobbet. Jobbar ju helgen, men på måndag ska jag till en släkting som tänker bjuda några stycken på lunch. Det ser jag fram emot.
Ha en fortsatt trevlig dag. Vädret är inte för kallt. See You!

VÅNINGSSÄNG FÖR KATTER!

Hej därute. Idag har det varit kallt, men jag gick ändå på affären och handlade det allra nödvändigaste.
Sedan slank jag in på grillen och köpte mig ett skrovmål. Har gjort lite färdiga maträtter idag. Imorgon jobbar jag förmiddag. Ha det gott. See You!
 
Våningssäng för katter med kombinerat matbord, de är ju ändå på bordet för jämnan när man läser.
Jag kommer att tänka på Ture Sventon när jag ser Lufsen, han verkar spana efter Ville Vessla.
Mår man skönt så gör man.
Broccoli i skinkrock.

SUPERHALT!

Hej därute. Det var jättehalt när jag gick till jobbet i morse. Det hade fallit nysnö och det var 15 grader kallt och blåste på det. Men i övrigt så har det varit en skön dag på jobbet.Nu blir det mys framför TV:n och sovmorgon imorgon. Var in på Aftonbladets hemsida igårkväll och fick se en hjärtskärande video, om en hundvalp som blivit slagen och misshandlad av sin ägare i många år. Den gallskrek när vårdaren skulle stryka den över ryggen, och duckade. Den kunde inte förstå att alla människor inte ville den illa. Men efter en stund vände den sig mot vårdaren som strök den försiktigt över huvudet, och sakta började den lugna ner sig. Sedan visade de hur den busade och mådde bra. Då litade den på människor igen. Det är så skönt att veta att det finns människor som även tar hand om djur. Särskilt de djur som farit illa. Just nu ligger Lady bredvid mig och tittar mot hallen. Hon undrar nog var Lufsen tagit vägen.Ha en trevlig kväll. See You!

FRIA AKTIVITETER!

Hej därute. Hade tänkt sova ut på morgonen, men inte. Vaknade klockan 5 av att jag hörde Lufsen krafsade och höll på med något inne i köket. Till och med Lady var tvungen att gå och titta efter. När jag kom in såg jag att han lyckats peta loss gallret under kylen. Sedan hade han lyckats krypa in med halva kroppen så bara rumpan syntes
under kylen. Då fick jag skruva fast gallret och efter lite gormande fick jag äntligen dit gallret igen. Men han nöjde sig inte med det utan fortsatte inne i toaletten, för jag hade inte stängt igen ena skåpdörren till toalettskåpet. Då satt han i tvättstället och försökte gräva ur det som fanns där inne. Vid det här laget så var jag väldigt klarvaken. Rostade bröd och kokade mig ett ägg som jag ska äta nu. Sedan har jag ägnat mig åt att sy på min tavla. Väldigt mycket faktiskt. Båda katterna har hållt mig sällskap medan jag sytt. Ett tag lade sig Lufsen på rygg och höll ena tassen på min hand som jag sydde med. Idag ska jag kanske gå på stan och inköpa mig varma tumvantar. Det ska ju bli kallt till veckan, nu är det - 12 grader. Hoppas att ni får en trevlig dag. See You!

NÖDDUSCH!

Hej därute. Idag har jag varit flitig, mina katter har fått sig en ny vidja att leka med och så har jag tvättat kläder.
Medan maskinen var igång så gick jag på affären och handlade lite. För några dagar sedan så blev jag tvungen att dusca Lady för hon var inte bra i magen. Då skrek hon i högan sky medan Lufsen satt på andra sidan dörren och undrade vad det var som hänt med syrran. Det känns så hemskt att behöva utsätta de för dusch när jag vet att de inte vill. Men jag använder ett milt kattschampoo som luktar gott och så fort jag är färdig så lindar jag in vederbörande i en stor badhandduk. Sedan får de slicka sig torr.I början var Lady lite avvaktande mot mig, men innan dagen var över så kom hon till mig och knorrade och ville vara god som vanligt. Idag så ska jag äta mina pannbiffar som jag gjorde igår kväll. Kycklingsoppan blev supergod, den är så enkel att göra . Nu ska jag sätta mig och sy en stund på jultavlan som jag fick av min väninna. Sedan blir det mys framför TV:n resten av kvällen. Hoppas att ni alla får en skön kväll. Ha det så gott. See You!
 
Nybadad.
Nu vänder jag morsan ryggen.
Tur att det finns någon som kan ta det lugnt.

MIGRÄN!

Hej därute! Idag sov jag ut jätteläänge på morgonen. Sedan klev jag upp och åt en lyxig frukost, bestående av gott mjukt bröd, babyspenat, stenbitsrom, rödlök och gurka. Vet ni vad, det var jääätegott. Efter att jag gjort lite morgonsysslor så gick jag och handlade på affären. Jag köpte bland annat kycklingfilé, för jag ska ställa mig och göra kycklingsoppa ikväll bland annat. Sedan när jag kom hem kröp jag ner under täcket och såg Ivanhoe. Den filmen såg jag varje nyår från det jag var 14 år och framåt.Jag är ju 45 nu. Problemet har bara varit att jag har drabbats av migrän under dagen. Men jag har tagit 2 panodil och det verkar hjälpa. Det är så skönt att inte behöva åka och jobba när man inte känner sig riktigt kry. Lufsen har legat i soffan och hållt mig sällskap. Nu ska jag fixa biffarna och göra kycklingsoppa som jag kan ta med mig till jobbet. Sedan blir det väl lite ostbågar och läsk till kvällen så det blir varning för mysafton. Hoppas att ni alla får en skön kväll. See You!

RSS 2.0