JUL OCH NYTT ÅR!

Hej därute, På julaftonen firade jag och mamma med att äta god mat. Sedan åkte jag iväg och jobbade 15 till 22. När jag kom hem så öppnade vi paket och åt lite gott. Juldagen och annandagen firade vi med att gå lite och shoppa i stan samt gå promenader och ät gott. Mamma stannade i 4 dagar och Maja tyckte att det var så trevligt med mormors besök Det tyckte jag också.

1vecka!

Hej därute, känner bara att jag behöver skriva av mig och berätta om Lufsens bortgång. Idag är det en vecka sedan han dog. När jag kom in med honom till Djursjukhuset i Gammelstad, så fick de lite information om hans tillstånd. Jag lyfte bort taket på buren och Lufsen hoppade ner och luktade och undersökte lite. Sedan lyfte veterinären upp honom och kände på honom och tittade på hans tänder. Tog tempen, och sedan efter att ha hört att jag fått ge honom insulinfoder konstaterade hon att han även behövde insulin och att han bara skulle bli sämre. Då fattade jag beslutet att låta honom somna in. Mamma kom efter ett tag, och vi strök Lufsen och pratade med honom medan veterinären gav honom starkt lugnande medel. Sedan släckte hon lyset och lämnade bara en liten lampa över Lufsen tänd. Vi såg hur Lufsens nos sjönk djupare och djupare ner i kudden som han låg på. Sedan slutade han reagera på ljud, då förstod jag att han var borta. Efter en kvart kom en annan veterinär och lade en infart i ena tassen för avlivningsvätskan. Lufsen kände ju ingenting. Just då kände jag mig lugn. Efter en liten stund kom första veterinären och gav honom den dödande sprutan. Hon lyssnade med stetoskopet när hon nästan var klar och kunde då konstatera att hjärtat hade stannat. Jag ville att hon skulle ge allt för säkerhets skull. Sedan lade hon honom på en filt som de lagt på undersökningsbordet. Sedan fick vi stanna och ta farväl hur länge vi ville. Det blev ett väldigt lugnt och stilla avslut. På bild 2 är han inte död utan har bara fått kraftigt lugnande.
I fredags åkte jag till Djursjukhuset och hämtade ut askan, den var redan klar. Sedan så gick jag in på Gilla Kreativ och köpte lite spets för att lägga runt urnan. Hade även köpt en knopp på Gilla som jag klistrade fast på urnan. Sedan köpte jag ett modellbygge i form av ett hus, lyckades sätta ihop det på 2 timmar. Inte illa. Tycker att huset blev gulligt och ska färglägga det snart. Maja tröstar mig när jag är ledsen och ligger hos mig i sängen. Igår så var jag och mamma och en moster på marknad, och sedan gick vi och hälsade på en kvinna som hade jättemycket julpynt. Det var mysigt. Tack alla ni som skrivit och kommenterat Lufsens bortgång. Ha det gott. See You!

LUFSEN, alias ANAEL Född 21/2 2011 DÖD 12/12 2021.

Hej därute, jag är helt förkrossad, i dag blev jag tvungen att ta avsked av Lufsen. Han blev allt sämre under morgonen. Vid 11 tiden kom han in i köket och jamade med sprucken röst. Jag såg att han var sjuk. Gav honom lite vatten, då låg han på klösbrädan. Han var helt slut i blicken. Då beslöt jag mig för att ringa Djursjukhuset i Gammelstad. Min mamma kom från Hertsön och mötte upp mig. De konstaterade att diabetesfodret bara var ett komplement och att han skulle bli sämre och sämre för att han behövde insulin. Då beslöt jag att han skulle få somna in. Allt gick lugnt och stilla tillväga. De berömde Lufsen för han var så snäll. Senast i morse kom han upp på mitt bröst och spann och trampade och slickade mig på händerna. På 7 månader har jag förlorat 2 katter. De var dessutom syskon. Jag har beställt urna, de meddelar när den är klar och gör det själv på kliniken. Jag får se om jag fortsätter med bloggandet. Å andra sidan så har jag ju Maja kvar som jag kan uppdatera er om. På återseende.

Lufsen är sjuk.

Hej därute, jag tänker göra ett blogguppehåll ett tag fram över. Lufsen har varit väldigt trött och underlig sista tiden. Han har dessutom druckit mycket vatten och velat äta ofta. Var med honom till veterinären igår och fick mina farhågor besannade. Lufsen har fått diabetes precis som sin syster. Eftersom jag inte har möjlighet att ge honom insulin så ville veterinären ge det en chans i form av diabetesfoder. Jag har fått tid hos veterinär 27/12. Då ska det tas ett nytt blodprov. Visar långtidssockret att det har sjunkit så får jag fortsätta ge honom fodret livet ut. Har det däremot ökat så måste jag tyvärr låta honom somna in. Maja känner att något är i görningen. Hon ligger och trycker under soffan och går bara fram och äter när hon är riktigt hungrig. Har varit ledig igår och idag för jag jobbar helgen. Önskar er alla en God Jul och Gott nytt år. Återkommer. See you.

IDAG ÅKER MITT FRÄMMANDE HEM!

Hej därute, idag så åker min kompis som jag har haft på besök hem. Jag mötte upp henne på onsdag kväll när hon kom med bussen. Klockan var mycket men vi satt och fikade och försökte vara så tysta som möjligt. Klockan 01:00 bestämde vi oss föra att gå och lägga oss. Jag hade tänt mina ljuslyktor som jag har i hörnan i vardagsrummet. Böjde mig försiktigt ner, och när jag lyfter huvudet åker min tunga väggljushållare med ljus ner på parkettgolvet. PANG! Sa det, och jag och mitt främmande började storskratta. Särskilt jag. Nåja, vi kom oss i säng i alla fall till slut. Dagen efter tog vi sovmorgon. och jag bjöd på en riktig vrakfrukost. Sedan satt vi och pusslade ett par timmar innan vi bestämde oss för att gå på stan. Jag köpte några doftljus och hon inhandlade kläder. När vi kom hem bjöd jag på fläskfile med potatisgratäng och broccoli.
Dagen efter satt vi mest och pusslade. och senare på kvällen satt vi och såg en film till klockan var tidig lördag morgon. Igår så bakade jag lussekatter och sedan gick vi en rask kvällspromenad, för det var -10 grader ute. Sedan såg vi film och fikade gott. Kan sammanfatta besöket med god mat, mycket skratt, filmtittande samt 2 färdigställda pussel på 1000 bitar under 4 dagar samt lite shopping. Det ni. Idag har jag tänkt bjuda mitt främmande på våffelfrukost med grädde, glass och jordgubbssylt. Ha det så gott. See You!

RSS 2.0