SKÖRDEMARKNAD!

Hej därute. Har varit på skördemarknad idag med några bekanta. Vädret har varit fint och jag vann bland annat ett paraply av kattakuten. Så när jag promenerar med paraplyet så kan man fråga sig om det är paraplyet som är ut och går med mig. Det var mycket folk, och jag träffade några jag känner. Gick sedan på pizzerian där jag bor och sedan bar det av hemåt för en kopp te. Hoppas att ni alla har det bra. Är ledig imorgon också. See you!

VÄLUPPFOSTRADE KATTER!

Hej, Lufsen och Lady har haft besök av uppfödaren och hennes vännina. Jag bjöd på fika och de var så imponerade av att Lufsen hade så stora tassar. Lady tyckte de hade lite lösmage. De tyckte att hon var tung, ska snart väga de igen. När de hade varit färdigt så tog jag en promenad till vacker tass och köpte Bucacat samt Steralised torrfoder 2 kg åt katterna. Sedan gick jag och lämnade in ett par skor som jag införskaffade mig  i juni och som är trasig under foten. De lovade att höra av sig så fort de visste något. Slank in på sushirestaurangen på vägen hem.
Solen skiner, och jag var ut med Lufsen en stund på eftermiddagen. Han sköt rygg åt 2 hundar som en grannkvinna hade i koppel. Ska på skördemarknad imorgon. Det blir roligt. See you!
 
 
 
 
 
 

LUFSEN OCH EKORREN!

Hej. Idag när jag var ute med Lufsen så fick han först syn på en jätteliten hund, sedan så fick han syn på en ekorre som sprang uppför väggen. Det tyckte han var så spännande att han blev sittandes en lång stund och bara stirrade. Till slut blev jag less och bar in honom igen. Då gick han och lade sig. Idag så har det varit fint väder men mycket getingar. Det är ju nu som de börjar bli lite slöa. Hade tänkt sätta mig på en bänk i sta´n, men då satt det en stor geting på bänken och värmde sig så det fick vara. Man får akta sig för att gäspa ute och inte hålla för munnen för då kan man få sig en bedövningsspruta i munnen. Det är ju inte så skönt. See you! 

SÖNDAG!

Igår var jag och hälsade på hos en moster och fikade och pratade en god stund. Lufsen var ut en snabb sväng igår men ville ganska fort in. Det var för mycket bilar i rörelse. Jag lyssnade även på klassisk musik och det var trevligt. 
Lånade några rysare av mostern som jag har börjat läsa. Brukar ju inte läsa böcker i vanliga fall, men det kan ju vara roligt att skaffa sig en ny hobby. Börjar jobbet i eftermiddag. Solen skiner och det är varmt ute. Idag började plötsligt någonting tjuta i hallen,trodde det var modemet men det visade sig vara ring- anitan. Batteriet hade tagit slut. Hann ringa telia innan jag kom på vad det var som lät. Ha en fortsatt trevlig dag. See you!

ÖSREGN!

Hej därute. Igår när jag var på jobbet så öste det ner regn. Inte förrän på eftermiddagen blev det lite uppehåll.
I helgen är jag ledig och ska bara ta det lugnt. Mina katter är lite regntrötta  och vill för det mesta sova.
Jag tänker som sagt inte göra många knop. Jag tänker inte skriva något mer i helgen så jag återkommer till veckan.
See you!

LUFSENS KOMPIS!

Hej. Idag så är jag ledig och det är så skönt. Har löst korsord och lyssnat på musik och bara njutit av ledigheten.
Lufsen har legat på bordet medan jag har löst mina korsord. Så fort jag har rest mig upp så har Lufsen följt efter mig och velat ligga bredvid mig. Har läst lite ur " Mitt liv med Bob". Den är både rolig och spännande. Nu ska jag gå och vara lite nyttig. Ha en bra dag. See you!

VÅGA SÄGA IFRÅN!

Hej därute. Idag så har jag jobbat till klockan fem. När man jobbar med människor som det jag gör, så hamnar man ibland i situationer där man inte vet om man har gjort rätt eller fel. Man kan göra sig själv en björntjänst genom att vara för snäll och vara så konflikträdd att man inte vågar säga ifrån om det är något som känns fel. Men på senare tid så har jag börjat inse att för att må bra och kunna hjälpa andra, så måste man kunna sätta gränser och kunna säga ifrån. Förr var jag väldigt konflikträdd och väl det ibland nu också. Men ju äldre man blir desto mer skinn på näsan får man. Man behöver inte ta så illa upp och tro att det är ens eget fel om människor inte alltid tycker samma sak som en själv. Det var det. Lufsen har varit ute en snabbis på eftermiddagen ända tills en granne startade sin moped och for iväg. Då fick Lufsen samma fart som när han gömmer sig för dammsugaren. Ha en god natt. See you!

KÄRA GAMLA TV- SERIER!

Hej därute, Idag så har Lufsen och Lady turats om att ligga och mysa med mig i soffan. Jag har haft en riktigt skön dag. Jag var ju på vårdcentralen och kollade hjärtat, och doktorn sa att de problem som jag brukar ha är väldigt vanliga och är inte skadliga. Jag hade bra ekg samt att blodtrycket var bra. Idag så har jag gjort rabarberpaj och bakat baugetter. Sedan så har jag läst i boken om katten Bob. Jag brukar ju inte läsa böcker i vanliga fall men den här boken är bra. Ikväll så har jag tittat på youtube där huvudrollsinnehavarna i Vår Herres Hage återförenades 2003. Det tyckte jag var kul. Jag har ju TV- seriens första episoder, så det blir nog att krypa ner i sofffan och göra en nostalgitripp till 80- talet. Vädret har varit skönt idag, och Lufsen har varit lugnare. Imorgon och i helgen jobbar jag.
Ha en trevlig torsdagkväll. See you!

UNDERSÖKNING AV HJÄRTAT!

Hej därute. Imorgon så ska jag ta ekg och andra prover. Det går nog bra. Lufsen försöker driva mig till vansinne med jama och vilja gå ut hela tiden. See you!

LIVRÄDD LADY!

När jag och mamma var ute med katterna på gården en stund igår eftermiddag så blev Lady vettskrämd för alla ljud-
VI satt på en träbänk utanför min lägenhet. Lufsen lufsade naturligtvis på som vanligt. Efter en stund åkte vi iväg en stund med bilen. Idag när jag skulle gå förbi hallen till vardagsrummet small det plötsligt till något kring min skalle,
det var Lady som kände för att busa och samtidigt klappa till mig. Hon satt i rätt höjd med andra ord. Nu sitter jag och kurar skymning och lyssnar på klassisk musik, allmedan grannen har stampat högt och vrålat. Antagligen spå har Luleå Hockey spelat match ikväll. De har en flagga hängandes ut från balkongen med Luleå Hockey på. Lufsen spelar hockey just nu han med. Ha en skön kväll. See you!

BERÖM!

Hej därute. Ännu en härlig dag som inte är stekhet. Var ut en god stund med Lufsen nu på morgonen. Han ville gå på kyrkogården men det satte jag naturligtvis stopp för. Det är många grannar runt omkring som tycker att Lufsen är en vacker katt. De pratar gärna en stund med mig och frågar vad det är för ras. Det är ju trevligt oc han är ju en trevlig och busig kisse. Lady ligger bredvid mig på köksbordet just nu. Jag lyssnar på musik i bandspelaren. Jag har lagom högt för att katterna inte ska tycka det är för jobbigt. Snart så ska jag gå på gudstjänst och när jag kommer hem så ska jag sy på mammas tavla. Jag har hunnit sy mycket på den. 
 
Igår eftermiddag ringde jag en faster i södra Sverige, gissa om hon blev glatt överraskad. Vi pratade en lång stund.
Inatt när jag var upp så var det riktigt mörkt ute, så det märks att mörkret är på väg. Vi är ju på väg mot vintern.
Det är inte så kul med mörkret men det är ju bara att hänga med. I det fallet kan man inte påverka det. See you!

SKÖNT MED SKUGGA!

Är ledig idag och 2 dagar till. Var en sväng på sta´n på förmiddagen. I förrgår klippte jag bort mitt halvlånga hår. Det känns jätteskönt. Som en ny människa. Lufsen har varit ganska gnällig och aggressiv igår. Men det blir han när han inte får som han vill. Till slut så tog jag ut honom på gården en lång stund då blev han nöjd och lugn ett par timmar.
Just nu ligger han på rygg och mår skönt när det är kallare ute. Äntligen har plågan tagit slut. Hoppas att ni alla får en trevlig helg. See you!
 
 

PUH!

Ännu en stekhet dag, men jag har varit med min mor i Luleå och det var trevligt. Har även införskaffat mig mer gott te som jag får avnjuta i helgen. Åt upp det sista av smörgåstårtan. Nu ska jag inte äta smörgåstårta på ett helt år.
Köpte en bok idag som handlar om en uteliggare i London som hittade en skadad katt och tog hand om den , sedan blev de oskiljaktiga. Svetten rinner medan jag sitter och skriver. När skall detta ta slut? See you!

SMÖRGÅSTÅRTA!

Hej alla därute i govärmen. I lördags fyllde jag ju år, då hade jag trevligt sällskap och hade gjort en stor smörgåstårta i långpanna. Idag hade jag också främmande som kom och då ät vi också en smörgåstårta som jag gjort. Börjar bli lite less på tårtan, men min kära mor ska komma och hjälpa mig äta upp den imorgon. Då ska jag också gå på stan i Luleå en stund. Man uppskattar sin gamla stad när man inte bor där längre. For på cykelaffär och skulle fixa en ny ventil till cykeln, trodde jag. När jag kom dit så förklarade mannen i affären att ventilen satt fast. Kände mig dum, men han verkade förstående. Sedan så har jag varit och köpt ett par nya hörlurar som jag kan använda till datorn. Lady och Lufsen svettas med mig. Ha det gott. Det är bara 29 grader plus inne. Puh. See you!

RSS 2.0