STRÅLANDE SOL!

Hej därute, vilken underbar dag det har varit idag. Varmt och skönt. De ringde och frågade om jag kunde komma och jobba förmiddag istället för kvällen och det tackade jag ju inte nej till. När jag kom hem blev det en stor bägare vaniljglass med salt lakrits topping. Sedan blev det färska jordgubbar med grädde, smågodis och hembakad pizza. Nu ligger jag och jäser som en nyäten pytonorm. Jobbar ju helgen så vi hörs på måndag igen. See You!

SNABBA RYCK!

Hej därute. Idag så har jag jobbat till 12, sedan åkte jag in till stan och åt en god lunch på croissant. Sedan cyklade jag och köpte 3 kattsands påsar. Åkte hem och lämnade sanden. Sedan promenerade jag till COOP och köpte mat. Väl hemma så rengjorde jag kattlådorna, kokade fisk till katterna som blev supernöjda. Sedan ställde jag mig och bakade en gräddtårta med färska jordgubbar och choklad. Sedan frös jag in den i bitar som jag kan ta fram och äta sedan om jag blir sugen. Har inte gjort så mycket annat än duschat ikväll. Timmarna gick undan. Hoppas att ni också har haft en bra dag. See You!

KOSSOR I DET GRÖNA!

Hej därute, igår var jag ut till min mammas sommarstuga, det var jättetrevligt. Solen sken på eftermiddagen och vi åt kycklingsallad och äppelpaj med vaniljsås som traditionen bjuder. I morse gick jag en promenad runt byn och tog kort på kossor och får. Igår kväll sov jag över i min husvagn och där hade jag transistorradion på och en bordslampa tänd. Det var verkligen mysigt. Jag sov gott. Till frukost blev det baugetter med gravad lax, mums. När jag kom hem igen så var katterna glada att se mig. Nu är vädret mulet men jag har haft en trevlig midsommarhelg så vad gör det.Tack Eva för kommentaren. Hoppas att du också har haft en skön midsommarhelg. Ha en fortsatt trevlig dag. See You!

TREVLIG MIDSOMMAR!

Det önskar jag er alla. Ska ut till mammas stuga och fira midsommar imorgon. Sedan sover jag över i husvagnen. Det är kallt ute, 12 grader varmt. En hederlig svensk midsommar. Fram med långkalsonger. På måndag börjar jag jobba igen, men vet ni jag är nöjd med vädret som har varit under de här 2 veckorna. Och det är alldeles lagom för mig. När jag var på COOP och skulle handla mig något gott så träffade jag många arbetskollegor. Ha en trevlig midsommar och ta hand om varandra. See You!

LANTLIV!

Hej därute, igår så var jag till min mammas sommarstuga och där blev jag bjuden på en god tonfisksallad. Jag skulle fota kossorna men då hade de traskat över till andra sidan sjön. Men jag ska ju dit på midsommarafton så jag får väl fota då istället. Här kommer iallafall lite bilder från stugan. Ha en fortsatt trevlig sommardag. See You!

CYKELTUR!

Hej därute. Idag så har jag varit och hälsat på en kompis. Jag cyklade dit. Sedan så har jag varit en sväng på stan och köpt mig en mjukglass. Solen skiner och det är jättevarmt ute. Katterna sitter ute på balkongen. På väg hem från kompisen så tog jag lite bilder. Hoppas att ni alla får en fortsatt skön fredag. See You!

UNDERBAR SOLIG DAG!

Hej därute,jag har verkligen tur med vädret. Idag så har jag varit en sväng till stan. Sedan har jag varit ute på gården med både Lady och Lufsen. Nåja, Lady satt mest utanför porten, men iallafall. Sedan så har jag postat ett kort och sedan så har jag legat och slappat mest hela dagen. Här kommer lite mer bilder från Storforsen. See You!

EN NY SOLIG SEMESTERDAG!

Hej därute, solen skiner åter och jag har fullt upp på agendan idag, ska bland annat göra crepes. Ska prova göra smeten utan ägg,kan bli intressant. Får lägga ut receptet ifall det blir lyckat. Måste snart iväg så jag önskar er alla en trevlig dag. Tack för alla fina kommentarer om Storforsen. See You!

STORFORSEN!

Hej därute. Vackert väder, trevligt sällskap och god mat har präglat denna härliga söndag. Vi promenerade ner mot hotellet och där åt vi en lunchbufeé och där köpte jag även en nyckelring. Sedan gick vi tillbaka till bilen och då gick vi till shopen och där köpte jag ett halssmycke. Sedan åkte vi hem. Här kommer lite bilder. See You!

Trevlig lunch!

Hej därute, solen skiner och det är riktigt varmt ute. Varit ute med Lufsen på morgonen och sedan gick jag och handlade. Klockan 11 var jag och klippte mig. Efter det så gick jag till Le Croissant och åt en god lunch med godbit efteråt. Det är så skönt att vara ledig. Hoppas att ni också har det trevligt. See You!
Lufsen erkänd videomontör!
Rolig historia! Jag har gjort slut med killen. Katten var allergisk.

SISTA DAGEN!

Hej därute, idag så är det sista dagen innan min semester och det ska bli så skönt. Var till läkaren igår och fick en remiss till sunderby sjukhus. Jag har problem med magen. Annars så var det varmaste dagen och Lufsen var ute på gården en stund. Vi blev tvungen att ta trapporna för hissen var trasig igen. Kanske börjar bli dags att byta ut den. Jobbar till 4 idag. På söndag åker jag mor till Storforsen. Det är så vackert där. Vi ska äta lunch där på hotellet. Verkar bli vackert väder idag också. Ha det så bra. See You!

LITE BILDER!


Sötsur kinagryta från hemkunskapen i nian.

Hej därute, har jobbat helg, och det har gått bra. Det var väldigt kallt på fredag när jag jobbade. Nu först har värmen börjat komma igång. Idag så åkte jag buss ut till en kompis och då var det en granne till mig som körde.
Sedan var jag och hälsade på en kollega som hade fått en liten babys. Den var söt. Lägger här ut ett recept på en sötsur kinagryta som jag gjorde på hemkunskapen i 9:an.
 
Sötsur kinagryta!
6 hg griskött, bog eller skinka
4 msk vetemjöl
2 medelstora lökar
4 morötter
2 paprikor
4 ananasringar
1 1/2 dl ananasspad
1 1/2 dl vatten eller mer
6 msk kinesisk soja
3 msk vinäger
3 msk tomatpuré
3 krm salt.
 Till stekning 2 msk olja. Stektid 15 min. koktid 10 minuter.
 
Skär köttet i strimlor. Stek dem bruna i oljan. Lägg köttet i en gryta. Häll på mjölet och rör om. Skala och skär löken i tärningar. Skala morötterna och skär dem i tärningar. Kärna ur och skölj paprikan. Skär dem i strimlor. Skär ananasringar i bitar. Värm 1 msk olja och stek ananasen och grönsakerna i 5 minuter. Lägg över grönsakerna i grytan med köttet. Häll ananasspad, vatten, soja,vinäger, tomatpuré och salt i stekpannan. Rör om. Häll sås över köttet och grönsakerna. Låt koka på svag värme i 10 minuter eller mer. Var noga med att köttet är mört. servera med ris.

Trevlig helg.

Hej därute. Har haft främmande idag och nu jobbar jag mycket i helgen så vi hörs till veckan med lite bilder. See You!

RSS 2.0