Tisdag och grilldax

Hej därute. Igår var jag med mina föräldrar och min faster från Stockholm ut till lillpite och vischan. Jag hann bara vara där i fem minuter så fick jag syn på ett par vackra moccakoppar. Det var tolv stycken. Jag köpte de.
Efter ett tag åkte vi till öjebyby kyrkstuguområde och fikade på ett café som heter humlan. Det var roligt. Min faster bjöd oss alla på fika för hon ville det. Sen åkte vi hem till mina föräldrar där mina föräldrar bjöd på en god oxfilégryta. Till efterätt så åt vi glass och jag tog hemmagjord kolasås till. Efter någon timme så skjutsade vi min faster till Kallax flygplats. Sedan skjutsade mina föräldrar hem mig till Boden. Det blev en trevlig dag. Nu är jag ju äntligen helt frisk från förkylningen. Jag har varit feberfri sedan söndag. men då har jag ju också varit förkyld och haft feber sedan förra lördagen. Det var en seg förkylning. Ikväll så ska jag grilla med några jobbarkompisar. Hoppas att ni alla får en fin dag. Jo, jag glömde skriva att vi var igår på ett annat ställe i Öjebyn och då köpte jag ett snyggt telefonbord också. Men jag ska måla om den först innan jag tar kort. See you.



Vacker prydnad






Euphoria!

Hej därute. Idag har är det ju morsdag. Så jag hoppas att alla mammor har blivit firade idag. Sedan så får man ju fira att Sverige äntligen på 13 år gick och vann schlagerfestivalen. Igår kväll åt jag kyckling med ris. Och till efterätt så åt jag kladdkaka med vispggrädde. Gott tyckte jag. Imorgon så ska jag till lillpite med min faster och mina föräldrar. Sedan ska jag och mina föräldrar köra henne till flyget. hon ska flyga hem till Stockholm då.
Imorgon så inleder jag ju också min semestervecka. Skönt, med tanke på att jag har varit så sjuk. På onsdag så ska jag vaccinera katterna, sedan så bär det iväg till mina föräldrars stuga och till min husvagn. Där ska jag vara fram till söndag. Så då kommer jag inte att blogga på ett par dagar. Ha en fortsatt trevlig dag. See you.

Äntligen bättre

Hej, idag mår jag mycket bättre. Idag orkar jag nog sy på min tavla lite grann. Ikväll så är det ju eurovisionschlagerfestivalen. Jag håller verkligen tummarna för att Loreen kommer att vinna den här gången.
Ute är det vackert väder och jag tror att det blir varmt idag. Lufsen och Lady är väldigt busiga. Ikväll får jag se om jag äter något gott framför TV:n. Hoppas att ni alla får en bra och skön dag. See you.





Inte fullt så här lugn just nu.

Fortfarande sjuk

Feber, värk i kroppen och snurrig i huvudet och förkyld. Desorienterad ibland dessutom. En kortfattad sammanfattning av min fredag så här långt. Mina föräldrar har varit hit och fixa lite mat till mig och the kids.
Ska gå och lägga mig igen. Är inte frisk. Är inte pig, utan cat. Hi, hi. Suck, dåligt skämt jag vet. Men det är allt jag orkar prestera för den här dagen. Adjö and  see you. Bye.

Beviljad semester

Jippi, jag fick beviljat min semester. Så då är jag ledig måndag nästa vecka till och med söndag den 3 juni. Vad härligt det ska bli. Är fortfarande dunderförkyld, men jag har sovit och sovit, druckit te och honungsvatten och så har jag sovit. Jag har ätit lite grann, men jag har ingen matlust så det har blivit att jag har ätit lite. Hoppas att ni alla får en fortsatt skön dag. Ska försöka orka vara uppe en timme eller två. Risken är annars att jag får svårt att sova inatt. Jag dricker honungsvatten, och det är det äckligaste jag vet. Jag tycker att det luktar så illa om honung. Det sitter i sedan jag var barn. Jag dricker det bara när jag är förkyld. För jag vet att det hjälper. Ha det bra därute idag. Kram från mig. See you.

Sjuk igen

Hej därute. Jag blev sjuk igen och igår har jag legat och sovit i stort sett sedan 12 igår på dagen. Feber och värk i kroppen och dunderförkyld. Har druckit mycket honungsvatten och te. Imorgon får man löning. Mina föräldrar ska komma om då med kattsand och kattmat. Sedan ska jag be de att köpa lite gott till helgen fast jag är sjuk och näsan rinner. Jag ska ju se eurovisionschlagerfinalen och det blir kul. Vädret är iallafall fint ute. Katterna hade lite slagsmål inatt om vilken sida om vitrinskåpet som de skulle ligga på. Det slutade med att Lady vann och fick ligga kvar till Lufsens förtret. Ha en trevlig dag. See you.



OBS!Det här kortet är taget i påskas, nu är träden gröna. Någon snö finns inte där nu.

Snabb uppdatering.

Hej, därute. Idag har jag jobbat till klockan 5. Vädret har varit vackert men kallt. Ikväll så ska jag titta på gummorna från ryssland när de tävlar om en finalplats i eurovisionschlagerfinalen. Hoppas att ni alla har det bra. See you.

Äntligen frisk.

Hej därute. Imorgon så ska jag börja jobba igen. Det ska faktiskt bli skönt att få komma igång igen. Ikväll har jag städat ut kattlådorna så att katterna har fått det fint. Det är soligt idag, och jag hoppas att det är lika fint ute imorgon. Det känns tyst och tomt i lägenheten just nu. Man har börjat så sakteliga att vänja sig med att bo ensam, fast jag har bott själv i lägenhet sedan november ifjol. När jag bodde i huset tidigare så fanns det ju alltid någon att prata med. Mina föräldrar var och hämtade min husvagn idag, och det gick tydligen bra. Den är så liten och behändig. Det är tur att jag har katterna då det känns ensamt. Och man kan ju alltid ringa en kompis om man känner för att prata. Jag tyckte det var värst att bo själv i vinter när det var mörkt och jag skulle gå genom stan efter jobbet klockan 22 en del kvällar. Det har varit en tung vinter på många sätt, men det är bara att försöka göra det bästa av situationen. Jag blev ju nekad semester som jag hade sökt nästa vecka, hoppas att jag får min sommarsemester beviljad. det fanns tydligen ingen vikarie för mig då. Hoppas att ni alla har det bra som läser min blogg. See you!
                                                                   En av mina kompisar

                                                                  

En annan kompis.

Fler minnen

När jag var barn, så hade mina morföräldrar tre stora potatisland. På hösten när vi skulle plocka upp denna potatis, så var det tungt men samtidigt så hade vi det väldigt roligt. Först ut i potatislandet var min ena morbror samt en moster till mig. Sedan, när mina föräldrar och jag hade ätit frukost så gick vi ut till potatislandet.
Lite senare kom min andra moster och hennes familj ut. Mina kusiner hade en stor bandspelare med sig, och där spelade de upp låtar som de hade spelat in från ett radioprogram som hette Tracks. Det var intressanta samtalsämnen som dök upp. Allt från politik, mördare och aktuella händelser. Det var roligt att lyssna på deras diskussioner för det gick mycket lättare att plocka upp potatisen. Då och då så kom mina morföräldrar och såg hur det gick för oss. Oftast så var det vackert väder, men ibland var det riktigt grått ute. Luften var så hög och klar, och det var vackra färger ute. Vid tvåtiden på dagen, så fikade vi hos mormor och morfar innan vi gick ut och fortsatte igen. Vi höll på tills det blev eftermiddag och då var all potatis uppe. Det är ett roligt minne att ha kvar.




Lördag och vackert väder

Hej därute. Igår var jag hemma från jobbet och var sjuk. Då fick inte katterna någon mat förrän vid 05- tiden. Imorse fick de vänta tills 05, så det börjar bli lite normalare morgontider. Har ont i halsen,och har värk i mina leder men det ska väl gå över. Det är ju sommar. Men det är inte konstigt om man blir sjuk när temperaturen ute gör så tvära kast.
Man får hoppas att man inte blir dunderförkyld nu innan sommaren. Det sägs ju att det är svårare att bli av med en sådan förkylning. Blev tvungen att gå upp och koka gröt nu på morgonen. Jag var superhungrig. Gröt är nyttigt och man stoppar förvånantsvärt länge på det. Hoppas att ni alla får en bra dag oavsett om ni jobbar eller är ledig. Själv så får jag krya på mig tillsammans med mina katter och hoppas att jag inte blir dunderförkyld. See you.




Ledig och varm dag.

Hej där ute. Idag hade jag besök av mina föräldrar. Sedan så kom två arbetskollegor och hälsade på. Det var trevligt. Vi åt baugetter med brie ost och såg på Anno 1790.

Soligt och varmt och LEDIG I TVÅ DAGAR!

Hej därute. Har städat som en tok på förmiddagen. Får kanske främmande imorgon. Bakade baugetter igår. Det var gott att äta det med brie ost till. Mums. Var ut en sväng med soporna och det var faktiskt varmt för en gång skull. Ska gå ut på en långpromenad sedan tror jag. Jag är ju ledig i två dagar, så jag får passa på att njuta av det vackra vädret. Till helgen så ska jag ut till mina föräldrars stuga och ta med mig katterna. Vi ska visst grilla ute. Jag kommer att sova över där. Katterna är busiga som vanligt. Ska försöka ta mig i kragen och sy lite idag. Hoppas att ni alla har fint väder och mår bra. Tänker skriva upp ännu ett minne från min barndom. See you.

                                               Min bardoms jular.

Jularna som barn var alltid mysiga. Vi firade julafton varannan gång hos min moster och varannan gång hemma hos mig och mina föräldrar. Jag tyckte personligen att det var mysigast att fira julafton hos min moster för de bor i hus. Hon hade pyntat så fint. Det doftade alltid speciellt hos de. (gott alltså). När vi kom till de vid 13-tiden så bjöds man på glögg. Radion spelade julsånger. Utanför fanns det snötyngda träd. Någon timme senare  bjöds det på julmat. Man var alltid sprängmätt när man ätit klart. Klockan tre så såg vi Kalle Anka. Sedan blev det julklappsutdelning. Jag fick massor med paket. En jul när vi firade julafton hos oss så barrade granen för den var vattensjuk, men det var inte bara den som var vattensjuk, Vi fick vattenskada den julen och var tvungen att få utbytt flera golv. Det hade runnit avloppsvatten från grannen ovanför i flera år, för att de som ägde fastigheten hade slarvat och inte satt fast vissa rör ordentligt. Som tur var så fanns det en ledig lägenhet precis mittemot, så då ordnade riksbyggen så att vi fick flytta dit medan de renoverade och tog bort all jord som var fuktig. Vi fick ringa från den gamla lägenheten. En gång när jag skulle ringa, så låg det en massa jord i alla rum. Man kunde inte tro att man hade bott där innan. Och det luktade inte gott. Men det blev fint när det var färdigt. Vi fick även omtapetserat i de rum som renoverades. Det var allt för den här gången. Hejdå från mig.









Höstminnen från det jag var barn.

Hej, idag har det blåst jättekallt. är det så här kallt imorgon så tar jag vantarna med mig till jobbet. Katterna busar. Jag har gjort köttbullar till i morgon. Jättegoda. Mums. Jag hoppas att alla har haft en bra dag idag.

                                                  Höstminnen,

När jag var barn så fanns det gott om skog  kring stugan där jag brukade vistas i. På hösten när vi plockade blåbär i skogen, så tog vi med oss fika . När det blåste så hörde man hur det susade i trädtopparna.
Det tyckte jag lät så mysigt. Det fanns gott om höga granar. Jag tyckte att de var så vackra. Mina mostrar och mina morbröder brukade också följa med. Det smakade alltid bra att fika ute. Det gör det fortfarande.

En kväll när vi gick en promenad efter landsvägen i kolmörkret, så hörde vi att en bil kom körandes från byn som låg bredvid. Han vansinneskörde, bilen lät väldigt illa. Jag hoppades innerligt att bilisten skulle svänga åt ett annat håll, men han svängde upp och körde mot vårat håll. Bilisten gasade på och kom med full fart. Jag blev jätterädd och sprang ner i diket, så att åtminstone jag skulle klara mig om han körde på någon av oss. Det blev en riktig rysare. En annan höstkväll när jag var barn så hade jag sett ett jättespännande avsnitt av Remington Steel. Och när programmet var färdigt så gick jag mot ett av köksfönstren. Då åkte rullgardinen upp som mamma hade dragit ner. Utan att jag hade rört den. Då hoppade jag rakt upp.
Det var allt för ikväll. See you.

upprörd över våldet där jag bor.

Hej därute. Idag har jag jobbat till fem. Åt lax i ugn när jag kom hem, med potatismos. Jag läste i den lokala tidningen, om två våldtäkter de senaste två veckorna där jag bor. Båda är utförda av män och det är män som har blivit våldtagna. Jag undrar bara vart samhället är på väg. det går snart inte en dag, utan att man läser om våld i lokala tidningen. Det känns inte alls bra. Det börjar bli rena rama vilda western. Fy, säger jag bara.

                                            Perioden i mitt liv som ledde till vården av äldre.

När jag på hösten -88 hade gått ut gymnasiet, så visste jag inte om det var inom handels som jag ville jobba. Jag hade gjort praktik på Domus i Luleå under min utbildning. Jag jobbade lite extra vid jul och tjänade en slant.
Jag jobbade ett tag i en affär, genom att gå en kassakurs några dagar. Men jag kände inte att gav mig något.
Jag gick upp på Bodens Kommuns kontor i stan, och anmälde mig som arbetssökande. Där träffade jag en kille
som hjälpte mig så att jag fick börja jobba inom hemtjänsten i några veckor. Jag hamnade bland annat en gång hos en kvinna som skulle ha hjälp med att kratta löv. Hon bjöd på fika och några timmar senare bjöd hon mig på mat. Till slut så hade det mörknat ute. Då kom mina föräldrar förbi och hämtade mig. Det blev en lång dag men det var trevligt att lära känna henne. Jag jobbade inte mer än två veckor inom hemtjänsten. Sedan hamnade jag inom något som heter arbetslag. Det var också ett stort avstamp i mitt liv. Ha det bra. See you.


Ledig dag inför helgen

Hej, hoppas att ni har det bra. Mina föräldrar har nyss varit här och hämtat lite kläder. Jag har klippt lady och lufsens klor. Imorgon går jag på jobbarhelgen. Det ska bli skönt att göra bort den, så att jag får vara ledig sedan. Tycker att det är så skönt när man får vara ledig. Hade jag varit arbetslös så kanske man inte hade uppskattat ledigheten på samma sätt. I helgen så är det avslutningsfest här i Boden för kattklubben som min uppfödare håller i. Som jag skrev i min förra blogg så kommer jag inte att ställa ut mina katter i år. Men däremot så kommer jag att åka och titta på kattutställningen i Arcus i augusti. Ha det gott. See you.

                                                    Fler barndomsminnen.

På höstkvällarna när jag var barn så brukade vi gå runt byn, och bara ha reflexer och en ficklampa med oss.
Det sägs att det spökar i ett av husen i byn, som är obebott just nu. Varje gång som vi närmade oss gatlyset som fanns vid vägen som gick ner till spökhuset, så slocknade lampan. När man hade gått en bra bit ner mot det så kallade spökhuset, så tändes gatlyset. Jag kan fortfarande än idag inte förstå hur det kunde bli så. Det finns ingen logisk förklaring. Även sällskapsdjur som passerat det huset har börjat morra när de gått förbi. Människor som bott där har inte velat stanna där för att de sagt att det spökar. En gång när min mormor och morfar levde så råkade min morfar titta över på andra sidan byn, och fick då se att det var tänt överallt i huset. Ingen var där. Jag tyckte att det var otäckt att gå där. Jag tror inte på spöken, men det är ändå obehagligt. Det var allt  jag hade att skriva för den här gången. See you.

                                              

Hund

Hej därute. Idag har det varit strålande sol och lite blåst. De har börjat med glassförsäljning på sina ställen.
Igårkväll när jag busade med Lufsen så märkte jag att han tar fast i vidjan som jag leker med. Sedan så, när jag försöker ta den ifrån honom så vägrar han släppa den. Jag säger loss, men han håller envist kvar vidjan i munnen. Precis som en hund. Nu håller jag på att vårstäda garderoberna så att det ser snyggt och prydligt ut.
Nu ska jag skriva andra delen som handlar om min barndom.

                                                 De olika årstiderna.

                                                       Hösten.

Mina föräldrar äger ett sommarställe. Varje helg åkte vi dit. Jag kommer bland annat ihåg en höstkväll. Det var söndag och vi hade packat allt som skulle följa med hem till stan. Det regnade och var mörkt ute. Pappa hade tänkt köra fram bilen till bron, så att vi inte skulle behöva gå så långt. Men det ville sig så illa att han backade för nära ett dike, och körde ner där. Vi fick gå och hämta min kära morbror, och vi hjälptes alla åt med att få upp bilen. Så kan det gå ibland. Det var allt som jag hade att sktriva om idag. Ha det bra. See you.






Barndomskamrater

Jag har tänkt att skriva upp lite barndomsminnen. det är roligt att ha kvar. Idag har jag bara jobbat fram till lunch. Det är skönt när man slutar tidigt och är ledig resten av dagen. Här kommer ett barndomsminne.

                                    Barndomskamrater.

Jag och mina föräldrar flyttade upp från Stockholm vintern -76. Då var det kallt. De flyttkillar som körde våra saker från den tidigare lägenheten, hade bara lågskor. De svor och var arg för de frös. De hade haft svårt att ta sig fram på E4 an kring Medelpad. Där finns det gott om branta backar. Det var väldigt smutsigt i lägenheten, å min moster fick komma och hjälpa min mamma att städa ur lägenheten. Ett fönster i ena sovrummet var trasigt.
Det kändes lite jobbigt att flytta så långt. Min pappa hade fått jobb på en lagercentral. Min mamma var hemmafru som det hette då.

Själv började jag på lekis som låg vid några kullar. Jag har bara vaga minnen från tiden från lekis. Men jag hittade snart några lekkamrater. Vi bodde nära lekis så det var inte så långt att gå.
När jag på hösten -77 började klass 1 så gick jag i en lokal som fungerade som skola. Det fanns två klasskamrater som jag umgicks mest med. Båda kompisarna bodde på samma gata som skolan. Ibland på vintern så grälade de två kompisarna så att det hördes lång väg om vem som skulle dra pulkan när de var på väg till mig. Ibland så brukade vi gå till badhuset och bada. Det här var första delen om minnen från när jag var barn. See you.






Härlig vårdag

Hej därute. Idag har det varit en härlig vårdag. varmt och ingen snö. Jag tog mig en cykeltur runt sjön i Boden. Det var så vackert där jag cyklade. Det blåste bara lite grann.Lufsen har varit ute i sele ute på gården idag. Han ville gå in ganska snart. Idag har jag busat jättemycket med Lufsen så nu är han äntligen trött. Lady ligger och sover redan. Mina föräldrar var och hälsade på en snabbis på eftermiddgen. Det var trevligt. Ha det bra. See you.



snyggingen


små tassarna.

Solig dag äntligen.

Jag har varit i mina föräldrars stuga med mina katter idag. Det har varit strålande sol och varmt på eftermiddagen. Det var lite blött på marken, men katterna har tyckt att det var skönt i alla fall. Nu är jag ledig imorgon också, sedan så ska jag jobba igen. Det blir skönt att sova ut inmorgon. Ha det så gott. see you.



love you.

Mitt nya liv

Idag har jag varit ledsen och gråtit hela dagen. Jag har bestämt mig för att skapa en ny blogg, där bara vissa människor får veta vad jag gör och hur jag har det. Ibland känns det som att man gör något för att få en person att känna sig glad förgäves. Det finns ett ordspråk i bibeln som jag tycker är så bra. Kasta inte pärlor åt svin.
Många gånger känns det som om jag är i vägen för andra människor. Jag kanske upplevs som påträngande.
Då är det lika bra att låta dessa människor som störs av mig vara ifred. Ibland är det bra att få veta sanningar om vissa personer, även om det gör ont. Det är bara att acceptera sanningen. I detta samhälle ges inte plats för vissa människor. Och akta dig för att komma in i en grupp eller hos en person. Då är det inte alltid så bra.

Därför har jag bestämt mig för att hädanefter inte engegera mig så mycket i vissa personer. Det är bättre att släppa in få personer i livet. Som vill en väl. Nu har jag skrivit mitt första inlägg. See you.




Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0