NYA GLASÖGON!

Hej därute, vädret fortsätter att vara vackert men kallt, och igår när jag kom från stan och hade hämtat ut mina nya glasögon såg jag en hop med svanar som trumpetade farväl för den här sommaren. Det känns alltid lite vemodigt att se dessa fågel streck och veta att de kommer vara borta tills nästa vår. Men det är vackert. En kväll förra veckan skrev en kompis till mig på Facebook och berättade att hon hade sett en ensam svan som ropade på hjälp ute vid en sjö. Den satt fastfrusen i isen, men några timmar senare skrev hon och berättade att den hade lyckats ta sig lös efter mycket möda. Då blev jag överlycklig. Vill ju som bekant inte se djur fara illa.
I söndags kom en före detta arbetskollega och hälsade på mig. Vi satt först och pratade i köket. Sedan gick vi in i vardagsrummet, och satte oss. Efter en stund hörde jag hur Lufsen hoppade upp på spisen, samtidigt som det lät som om stolen framför vickade till. Jag gick dit men märkte ingenting särskilt. Gick tillbaka till vardagsrummet, och kände efter ett tag att det började lukta väldigt bränt, från min lägenhet. Jag gick in i köket igen, då hade tydligen stolen som vickat mot spisen råkat slå på stora plattan. Jag hade spislock över och den var alldeles svart och så rykte det från locket. Emaljen hade även börjat smälta, så jag skyndade mig att stänga av plattan och lät locket vara kvar och öppnade köksfönstret, det var - 11 grader kallt ute så det gick snabbt att kyla ner plattan. Brandlarmet kom aldrig igång som tur var.
Lufsen hoppade upp på köksbordet efter en stund och puffade mig i pannan som för att komma och fråga om vi var vänner.Han rådde ju inte för att det blev så tokigt. Igår hade jag namnsdag,så då gick jag på mitt favoritställe och åt en god varm smörgås med kladdkaka och vispgrädde till efterrätt. Det var gott. Provade att steka några goda korvar igår och hade potatissallad till.
Sedan så gjorde jag lite ommöbleringar och flyttade bord och stolar i köket så inte söndagens händelse skulle upprepa sig. Det blev så här.
Telefonbordet flyttade jag till vardagsrummet och fick då mer plats.
Satte mitt runda träbord i hallen med en stol så det blev en mysig hörna.
Kökssoffan hamnade där den egentligen ska vara, i köket.
Ibland så blir man bara trött på matte som ska hålla på att möblera hela tiden. Avslutar inlägget att visa mina glasögon. Tyckte att jag fick ett annat utseende, nåja. Ha det så gott. See You!
.

SHOPPINGRUNDA MED MAMMA!

Hej därute, idag så kom mamma vid 11, och då fikade vi hemmagjorda pepparkakor och äppelkaka som mamma har bakat. Sedan så promenerade vi till stan, och då gick vi först in på Röda Korset och där fick jag syn på 3 fina krukor som jag passade på att köpa. De har ganska mycket att titta på där. Sedan så gick vi bland annat på Fritz Olsson där jag köpte mig en berlock till mitt silverhalsband. Sedan passade jag på att handla rengöringsvätska till silver. När vi kom hem från stan så satt vi en stund och pratade och sedan så gick vi och beställde oss en pizza var, det blev samma som förra gången. Önskar er en fortsatt trevlig helg. Kommer att läsa bloggar imorgon. See You!
Försökte rita av en julprydnad som jag har hemma i veckan.
Berlocken som jag köpte.

VARFÖR?

Hej därute, jag vill börja med att ta upp en sak som gör mig fruktansvärt ledsen. I helgen har det förekommit 2 grova fall av misshandel av oskyldiga katter. Den ena inträffade i Tvärån i Umeå där 2 unga män höll fast en katt och sparkade på den. Som tur var så kom det förbipasserande och då stoppades misshandeln. Den här kissen hade tur, som har börjat må bättre. Den andra misshandeln ägde rum i lördags i Kristinehamn där en bil med några unga män sköt mot en katt med troligtvis ett hagelgevär, sedan försvann de snabbt från platsen. Vittnen såg händelsen och larmade polis. När polis kom till platsen var den så allvarligt skadad att polisen bedömde att den var tvungen att avlivas på plats, den var chipmärkt så anhöriga kunde underrättas.Varför ska människor känna sådant hat mot katter. Vad är det för typ av människor som gör sådana hemska saker.Det vänder sig i magen när jag tänker på det. Att människor kan vara så respektlösa.Det är lika hemskt som när en del människor roar sig med att sparka fotboll med igelkottar. De är försvarslösa och kan ingenting annat göra än att rulla ihop sig i tron att de skyddar sig. Jag har bara en benämning om dessa hemska människor, att de är monster. Jag blir så fruktansvärt ARG!!!!!! Nog om detta. Idag så har jag slutat klockan 12 och då städade jag när jag kom hem. Hade köpt hem lite nyttigt hälsogodis samt lakrits som var jättegod. Så nu så ska jag bara mysa framför TV:n och ha det skönt. Har tur och jobbar 7 till 12 ända fram till fredag då jag slutar 15:40. På lördag kommer min mamma och då så ska jag shoppa lite, det blir roligt. Då har jag fått lön så man får hålla hårt i pengarna iallafall. Lägger ut lite bilder från de gångna dagarna. See You!

ÅTERBESÖK!

Hej därute, igår var jag till veterinären och skulle göra en koll på Lady att läkningen av munnen gick som planenligt. Medan vi väntade kom det bland annat in en hund som skulle avlivas, fy vad jobbigt det var när den viftade på svansen och var glad mot ägaren. Det såg fint ut i Ladys mun och sedan sade veterinären att det skulle göras en efterkontroll om ett år. När vi kom hem gick mamma och gjorde lite ärenden. När hon kom tillbaka så hade hon med sig smörgåsar med brieost och salami, det var gott till kaffet.Solen skiner och katterna myser i sovrummet. Jobbar i helgen. Ha en trevlig helg alla, See You!

LÅNGPROMENAD OCH NYA GLASÖGON!

Hej därute, jag vill börja med att tacka Eva för att du gav så fina råd om Lady och FORL. Det är bra att ha med sig när hon har en sjukdom i munnen. Ni andra ska förstås också ha tack för era kommentarer, blir alltid glad när det kommer en kommentar. Skriver ju inte så ofta. I lördags gick jag på stan och köpte mig ett nytt strykjärn i lila samt ett stort vitt ledljus, får lägga ut på bloggen senare. På söndag skulle jag titta efter på mitt nya schema som vi fått. Då hade jag förlagt mig på pappret, och gick till lokalen och hämtade ett nytt. På väg dit kom jag på idén att åka och hälsa på min mor och överraska. Ringde henne för att höra om vad hon tänkt pyssla med under dagen, naturligtvis så anande hon ugglor i mossen och räknade ut att jag var på väg så det var lika bra att erkänna till slut. På väg till henne så gick jag förbi en affär i närheten och köpte gott fikabröd som vi skulle fika tänkte jag.
Mamma hade satt fram egengjord äppelkaka och filmrullar, det andra hade jag med mig, så vi blev mätta.
Mammas katt låg i soffan och var inte först så pigg på att hälsa, men efter ett tag hoppade hon upp på köksbordet. Vi gick en promenad efter fikat och sedan satt vi och pratade och umgicks, sedan åkte jag hem på eftermiddagen.
Mamma har ett sött litet skåp i miniatyr, det ville jag fota. Igår när jag skulle jobba kvällen så var jag först hos optikern och gjorde en synundersökning och beställde nya glasögon, det blev progressiva och det har jag aldrig provat. Jag hade fått försämrad syn men det var ett tag sedan jag kollade upp den. De skulle komma om två veckor och bågarna blev jag nöjd med. Sedan kom ett sms om att jag kunde hämta ut mitt paket från posten som jag beställt från Ateljé Margaretha. Så idag efter jobbet gick jag en lååååång promenad till Kvantum bara för att där få reda på att det var en annan ICA butik ännu längre bort som hade paketet. Får kolla adresserna bättre nästa gång. Nåväl, då beslöt jag nig för att i lugn och ro köpa mig ett skrovmål och sedan bita ihop och gå den låååånga vägen till ICA Supermarket, väl där fick jag ut mitt paket. Det tog mig 2 1/2 timme innan jag var hemma. Gissa om jag var slut då jag kom hem. Här kommer lite bilder från sakerna som jag hämtade ut. Nåja det var ju vackert väder och jag fick blåsa ut pumpen, det är bara nyttigt mellan varven.Ha det så gott. See You!
Lufsen funderar på vad jag har köpt,
Det är en bok som lyser, spelar sedan är det 2 figurer runt en julgran som snurrar.
Ett ledljus i rött
En scarf
Lady hoppade in i kartongen där boken legat och där var det en massa frigolit, det ser ut som om det har snöat på Lady.

MUNSANERING!

Hej därute, igår så var jag ju med mina katter till veterinären för att skrapa tandsten. Jag var där i tid och medan vi väntade på att komma in kom det en med 2 norska skogskatter, vad stora de var jämfört med mina katter. De skulle också skrapa tandsten och hon hade gjort det förr. När de öppnade fick jag komma direkt utan att behöva ta någon kölapp.Sedan lämnade vi de och åkte hem till mamma och väntade på att de skulle ringa. Veterinären berättade att jag kanske skulle få vänta till eftermiddagen eftersom de tog djuren eftersom. Men vi var inställda på det gjorde oss ingen brådska. mamma bjöd på varma smörgåsar och te. Det var gott. Redan vid 11 tiden ringde veterinären som vi pratat med och sa att de började bli klara. Tyvärr visade det sig att Lady har drabbats av munsjukdomen Forl, så när de skulle börja putsa på Ladys första tand så lossnade hela kronan. Då röntgade de henne och fann att ytterligare 2 tänder var kraftigt angripna. De behövde inte dra bort några rötter från dessa tänder för de hade ruttnat upp och försvunnit. De satt bara fast i tandköttet.Sedan fick de slipa bort ett angripet område från en tand ända upp i käkbenet. Förstå vad lillgumman måste ha haft ont. Han sa åt mig att Lufsens tänder var ok, men om jag ville så skulle de ta bilder på hans tänder också medan han var sövd, annars skulle de börja väcka honom. Han hade sett att tänderna såg normala ut, så jag lät honom väcka Lufsen. Forl går tyvärr inte att stoppa och till slut kommer Lady att tappa alla tänder men jag ger ju Bucacat varje morgon så jag har verkligen försökt sköta deras tänder. Bucacat stoppar tandsten från att bli värre, men om katten drabbas av Forl hjälper inte det. Veterinären sa att vid 7 år och uppåt så är det vanligt förekommande att katterna drabbas.
Lämna mig ifred.
Skönt att få ta bort droppnålen och få åka hem och sussa. Innan vi åkte och hämtade katterna så besiktade mamma bilen, sedan åkte vi till Djursjukhuset för att hämta de. Lady fick utskrivet ett recept med smärtstillande medel som hon får via en spruta i munnen 1 gånger per dag i 5 dagar.Sedan åkte vi hem med katterna och jag och mamma delade på en god pizza från pizzerian nära mig. Inatt har Lady legat under sängen, och när jag vaknade på morgonen visade hon att hon hade ont för hon for med ena tassen mot munnen. Då gick jag bums och hämtade bedövningen och sprutade i hennes mun,medan Lufsen nyfiket luktade på Lady och ville kolla att allt gick som det skulle. I helgen så ska jag bara vara hemma och pyssla om katterna och äta lite gott. Önskar er alla en trevlig helg. See You!

PIZZA!

Hej därute, igår kväll sjöng jag med kören på kvällen,och samåkte med en av körmedlemmarna. Det var en vacker afton, med vacker solnedgång. Riktigt mysigt faktiskt, medan jag stod och väntade på att bli hämtad. Mina svarta skor och min raka grå klänning hade jag på mig. Vi sjöng och jag kunde klara av sångerna fram till de 2 sista. Då var jag tvungen att vara tyst för att behålla rösten. När vi gick därifrån hade det plötsligt blivit minusgrader och blixthalka. Så vi gick som pingviner i en pingvin koloni på väg till bilarna. När jag i morse vaknade ( skulle börja 17), så steg jag upp vid 06:20 för jag tänkte att om de ringde från jobbet och frågade om jag kunde tänka mig att jobba 7 till 12 istället så skulle jag vara i det närmaste färdig för avfärd. Jag passade på att koka fisk till mina katter och precis när jag hade satt mig ner så ringde de från jobbet. Jodå, jag kunde tänka mig att komma så fort som möjligt. När jag klev ut var det lite isigt på asfalten och det hade skett lite olyckor kvällen innan pga halkan så jag gick väldigt försiktigt. Sedan när jag slutade 12 så gick jag bara hem och sedan gick jag och köpte lite mat till katterna och en pizza. Min favorit blev det i familjestorlek, så nu har jag fått flera matlådor med färdig pizza. Imorgon från 24 ska mina katter vara fastandes för att bli sövda på torsdag morgon och skrapa tandsten. Det brukar inte vara några problem att söva mina katter, men det känns ändå lite pirrigt.Min mamma kommer och hämtar mig på morgonen och så åker vi så vi är där i god tid, det tar ungefär 1/2 timme att köra dit.De ska behandlas i Gammelstad, de är duktiga och erfarna där så jag känner mig trygg. Här kommer lite bilder från de gångna dagarna. Ha det så gott alla. See You!

INTRESSANT FREDAG OCH HELG!

Hej därute, i fredags efter jag hade slutat så gick jag och lunchade på Le Croissant, där åt jag en god varm smörgås och en god cheesecake med passionsfrukt till efterrätt. Efter det så gick jag förbi LEKIA och tittade vad de hade. Är fortfarande lite barnslig och tycker att det är intressant att gå i leksaksbutiker och titta. Där hittade jag till min stora lycka figuriner på Lady och Lufsen, så jag lade undan de och sa att jag skulle återkomma om en timme och köpa de. Jodå, det gick bra sa den trevliga killen i kassan. Mindre trevligt var det som inträffade på vägen hem. När jag gick där i godan ro och lycklig över mitt kommande köp, så sa det splash, det hade nämligen ösregnat tidigare på morgonen. Jag blev formligen ner duschad och blöt från skorna upp till hjässan av en stor ponke med stooor bil som glatt körde ner i en jättepöl nära där jag gick. Nåja, jag sa högt för mig själv- Tack för det skitstövel, och gick sedan hem för att byta jacka iallafall. ( Tur ibland att man har sina arbetskläder när man är ute, de är bra till mycket).Sedan gick jag ut på stan för att köpa mig presenter till mor.
Lady och Lufsen Gick in på Kapp- Ahl och där hittade jag 2 par vantar, 1 par blåa jeans( för det behövde jag) samt 2 nattlinnen. Lägger ut bilden på vantarna nästa inlägg. Gick sedan också förbi sy affären och köpte mig ett måttband samt sytråd för att kunna lägga upp mina jeans.
Annars så har helgen förflutit lugnt och igår så hade jag tvättstugan, och idag är jag bara hemma och löser korsord och umgås med katterna.
Ikväll så ska jag titta på Allt för Sverige det tycker jag är ett bra program, de ska visst åka upp till Älvsbyn i det här avsnittet.Ha det gott alla, See You!

LÅNGPROMENAD I VACKERT HÖSTVÄDER!

Hej därute, efter jobbet idag så gick jag till Djurmagazinet som ligger en bra bit bort. Vädret var kallt men vackert. Sedan så har jag tagit mig ett fotbad. Ikväll så ska jag nog se Efterlyst, tycker att Hasse Aro är så bra och imorgon efter jobbet så ska jag gå och shoppa lite på stan. Här kommer lite bilder på produkter som jag tycker är bra att använda mig av. See You!
Apoliva fotbad men också duschcreme tycker jag om. Fotsalvan är väldigt dryg men gjord på bland annat bivax som de tillsatt olika dofter av örter. Är jätteeffektiv för fötterna.
På vägen hem från djuraffären behövde jag ju lite nödproviant.
Denna flaska med karbinhake har kommunen varit generös och bjudit oss på som man kan fylla med vatten.
Lite blåmögelost på smörgåsen på morgonen piffar upp.
Avslappnad kisse nummer 1
Avslappnad kisse nummer 2.

Trött!

Hej därute och tack för alla krya på dig hälsningar. Har jobbat till 16 och är helt slut och känner fortfarande av förkylningen. Men imorgon slutar jag tidigt. Då ska jag bland annat köpa saker till katterna. Så då kanske jag lägger ut lite bilder och skriver. I kväll blir det inte att läsa bloggar utan nu blir det natti natti. See You.

LUGN OCH STILLA HELG!

Hej därute, jag skrev ju i onsdags att jag skulle jobba helg med långa turer från torsdag. Jag jobbade torsdag till 4. Under dagens lopp började jag bli jättesnuvig och det började rinna från ögon och så hade jag ont i halsen och värk i kroppen. Gjorde bort att gå förbi affären på vägen hem för att köpa kattmat över helgen, kände att jag inte skulle orka det senare på kvällen.Tänkte att det blir nog bättre till dagen efter. Men, på fredag blev jag jättesjuk och hade feber och kraftig förkylning. Ringde och sjukskrev mig över fredag och helgen, men man kan inte påstå att helgen har varit bra. När jag har legat i sängen så har jag haft så ont i mina leder att det har varit svårt att ligga skönt. Näsan och ögonen har runnit nästan konstant, och på lördag efter 3 fick jag behålla maten. Då klev jag upp och duschade och gjorde mig en varm smörgås gjord på mina hembakta baugetter. Mums, sedan har jag blivit piggare och piggare eftersom.Ringde till jobbet idag och meddelade att jag inte kommer och jobbar i morgon. Möjligen på onsdag. Katterna har gjort mig sällskap under tiden som jag varit sjuk, tack och lov för de säger jag bara. Har druckit mycket Proviva apelsin och druckit mycket te. Och framför allt sovit. Brukar vara den som har svårt att sova på natten då jag sovit på dagen, men när jag är riktigt sjuk så brukar det inte vara något problem. Skriver ner receptet på Baugetterna. Idag tar jag det bara lugnt, ha en bra dag. See You! 50 gram jäst 1 liter vatten 2 msk salt 2-3 vitlöksklyftor 10 -13 dl mjöl, eller så mycket så att degen blir fast. Blanda jäst, vatten , salt och vitlök i en bunke, häll sedan i mjölet och arbeta degen väl. En köksassistent är att föredra för att få degen slät och fin vilket jag inte har. Lägg ut 3 plåtar och täck med bakplåtspappersark, arbeta ihop degen och dela den i lagom stora delar. Forma till små avlånga bröd. Lägg på bakplåtspappret och låt jäsa i 45 minuter under bakduk. Sätt under tiden på ugnen på 250 grader och låt sedan bröden gräddas i ugnen ca 6-9 minuter i mitten av ugnen tills de fått gyllenbrun färg.Låt svalna under bakduk.

RSS 2.0