ALLTSÅ! VILKEN PERFEKT SHOPPINGDAG!

Goddag i stugan. Vilken rolig dag det har varit idag. Jag köpte kläder när jag var till Luleå i massor på rea. Och det var kläder som jag jag verkligen behöver.Sedan så var jag ju på restaurang och det var mysigt. Hoppas att ni också har haft en bra dag. Imorgon inleder jag min jobbarhelg men det går så bra så. Ha det gott. See you.
 

SNÖ,SNÖ OCH ÅTER SNÖ!

Hej därute. Har varit på kurs idag, det var intressant för timmarna gick fort. Träffade även arbetskollegor som jag har jobbat med tidigare. Här snöar det, men det är ändå bara 0 gradigt. Min Lufsen tror jag kommer att vara väldigt lugn och inte vilja gå ut ikväll. Lyckliga de som bor i varmare länder. Ska sätta mig ner med en god te-kopp och titta på Glamour. Sedan så ska jag förbereda mig för att fira pappas födeldsedag imorgon. Ha det gott. See you.

DENNA DAGEN ETT LIV!

Hej därute. Var ut med Lufsen och han gick lydig som en hund i västen en lång bit bredvid mig. Lillgubben. En arbetskollega var förbi en sväng efter träningen. Det var roligt. Jag bjöd på glass och te. Imorgon och på torsdag är jag ledig, men jag ska på kurs imorgon. Ska gå och äta på norrigården på lunchen imorgon. På torsdag så ska jag fira min pappas födelsedag och äta lunchbufeé på waldorf i Luleå. Sedan så ska vi gå lite i affärer. Känner mig trött och ska lägga mig att sova nu. Avslutar med ett sammanfattande ord för denna dag. DENNA DAGEN ETT LIV!

TVÅ LYCKADE RECEPT OCH LITE UPPDATERING!

Hej därute. Idag har jag varit på affären och handlat samt haft främmande. Ikväll så har jag gjort vegetarisk paj och den blev jättelyckad. Jag har hittat på det alldeles själv. Sedan så har jag tidigare i veckan bakat vitlöksbauetter med svarta oliver och basilika, det blev också en lyckad kombination. Katterna är lite busiga, har fått två nya vidjor idag med tofsar och fjädrar och en pingla. Det blev uppskattat. Här kommer recepten på baugetterna samt pajen. See you.
 
                                       Vitlöksbaugetter med svarta oliver och basilika!
 
50 g jäst
1 liter vatten
vetemjöl efter behag
1 dl finhackade svarta oliver
2 msk basilika
1 vitlöksklyfta
 
 
                                                       Gör så här!
 
 
Blanda alla ingredienser till en deg. Låt jäsa under bakduk i skålen 10 minuter. Ta sedan och arbeta lite mer med degen och skär degen i 24 lika stora bitar. Forma till baugetter. Låt jäsa under duk på plåt i ca 45 minuter. Sätt under tiden ugnen på 250 grader. När baugetterna jäst färdigt sätt plåten i mitten av ugnen och grädda ca 7-10 minuter eller till de har fått gyllenbrun färg.
 
 
 
                                               Vegetarisk paj!
 
1 sqash
1 aburgine
1 röd lök
2 hg champinjoner (färska)
Tomater
Svarta Oliver
1 vitlöksklyfta
Riven ost
2 dl creme fraiche
                                                  Gör så här!
 
Skiva aburginen och sqashen i skivor och bryn de lätt i margarin. Skiva champinjonerna.Stek alltihop. Degen till pajskalet är den klassika på 125 gram smör. 3 dl mjöl och 2 msk vatten som får stå och kallna i kylen en halvtimme och som sedan förgräddas. Blanda ner creme fraichen i ingredienserna som har stekts.Pressa 1 vitlöksklyfta . Ni har naturlitvis även stekt den skivade löken, den ska läggas ovanpå aburgine och sqashblandningen. Skiva tomater och lägg  över alltihop samt lite svarta oliver. Ovanpå alltihop strö en påse färdigriven ost. In med allt i ugnen ca 15 minuter. Servera sallad till om ni vill.Mycket gott tyckte jag iallafall.

SPENATSOPPA!

Hej därute. Har haft lite ärenden denna vackra dag. Haft tvättstuga och nu kokar jag spenatsoppa. Ska svida om till något mysigare, är ledig två dagar till. Ha det gott. See you.

MYSGUBBEN!

Hej därute. Vilket strålande väder det har varit ute. Nu ikväll då jag hade varit ut med lufsen, så var han så nöjd och glad och lade sig i mitt knä när jag skulle se på glamour. Men efter en stund så tyckte han inte att han låg så bra så han hoppade ner efter en stund och lade sig i soffan istället. Han var ute lite längre ikväll än han brukar. Hoppas att ni alla får ha en lugn och skön hemmakväll. See you.

ÄNTLIGEN ÄR JAG FRISK!

Hej därute. Nu är jag äntligen frisk, ska gå och jobba imorgon. Hoppas att ni alla har det bra. Lufsen och Lady mår också bara bra. Vädret är klart och vackert utanför mitt sovrumsfönster. Här kommer lite kattbilder. See you.
 
 

LEGAT OCH SOVIT FRAM TILL FYRA!

Hej därute. Har känt mig jättehängig på förmiddagen så jag gick och lade mig vid 12. Vaknade klockan fyra av att solen hade börjat gå ner.Så jag blir iallafall hemma imorgon. Hostan har iallafall blivit bättre. Min katter ligger och vilar just nu. Ha en fortsatt trevlig eftermiddag och kväll. See you.

ONT OM PLATS!

Så här gemytligt och mysigt såg det ut igår eftermiddag. Båda ville ligga i docksängen. Det började med att Lady låg ensam i docksängen. Då hoppade Lufsen dit och försökte mota bort henne. Men han fick ge sig.
Oftast är det Lady som måste ge sig nu för tiden. När det gäller maten så måste man passa honom, för annars går han och motar bort Lady. Hur som helst, efter en stund kom Lufsen tillbaka igen och då var de sams.See you.

BÄTTRE OCH BÄTTRE DAG FÖR DAG!

Hej därute. Jag är lite bättre idag. Jag har ett knep hur jag ska bli frisk fortare. Jag beställde i veckan en skiva med Sickan Carlsson. Hon låter alltid så klämkäck när hon sjunger. Bland annat så finns en sång med på skivan som heter glittrande glad. Jag tror att om man gör saker som är mysigt och samtidigt tar det lugnt så blir man fortare frisk. Har legat och tittat på Hamilton 2 tidigare i veckan. Tyvärr så var ju Peter Eggers inte med så mycket i filmen som jag hade hoppats. Men det är ju bra det lilla som är. I början av filmen finns en katt med som heter Gorbatjov.
 
Det var in väldigt många på min blogg igår och jag har fått många uppmuntrande krya på dig hälsningar på bloggen. Det känns roligt. Och det är roligt att så många är intresserade av att läsa det jag skriver, att det fängslar.
Senare idag så ska jag äta lite gott. Det är ju iallafall lördag och jag har ju fått tillbaka aptiten.Sen vilar jag mycket.
Lady mådde inte så bra i magen igår kväll, eller snarare inatt. Gumman som är så snäll annars gormade på mig och det är ju förståeligt. När jag skulle tvätta bort smutsen så ömsom slickade hon min hand, ömsom bet. See you.

PÅ BÄTTRINGSVÄGEN!

Hej därute. Idag är jag på bättringsvägen. Har svettats som en gris inatt, för jag hade hög feber igårkväll innan jag gick och lade mig. Det blev inte många timmars sömn vill jag lova. Lady och Lufsen är busiga och morgonpigga.
Nu ska jag ta och dricka en stor mugg gott te som heter sommarsaga på sommaren, på vintern heter det blåbär oc lime. Hoppas att ni alla får vara friska och krya och kan orka jobba, det hade jag önskat jag kunde. See you.

SJUK!

Hej därute. Natten till igår bröt en influensa ut på mig, ett tag mitt på dagen hade jag 39.9 graders feber. Fy, det är jobbigt att vara sjuk. Idag har jag iallafall fått behålla maten. Katterna var väldigt lugna igår. Lufsen hoppade upp på sängen och luktade på mig då och då. Ska inrikta mig på att orka jobba på måndag. Då borde all feber vara helt borta. En kompis till mig kommer kanske och hälsar på mig några dagar i februari. Ha en bra dag. See you.

VILKEN SKÖN OCH HÄRLIG DAG!

Hej därute. Idag är jag ledig och får främmande som jag ska bjuda på middag. Det blir laxkotletter i ugn med spenatstuvning och jasminris. Hoppas att ni alla får en skön dag. Sov länge imorse. See you.

SOLIG OCH HÄRLIG SÖNDAG!

Vädret är vackert och det är min sista dag innan jag ska börja jobba. Känner mig glad att få träffa alla igen. Var ute med Lufsen direkt på morgonen och han tyckte att det var så skönt att han var ute i 10 minuter. Idag så ska jag sy på min tavla hela dagen. Sedan ikväll så ska jag börja förbereda inför morgondagen. Mina förhoppningar inför morgondagen är stora. Det kommer kännas skönt när jag kommer hem och har jobbat min första dag. See you.

MORGONPASSET I P3!

Hej därute. Det verkar bli en fin dag idag också. Lufsen tittar ut igenom mitt sovrumsfönster. Imorse hörde jag signaturmelodin till morgonpasset i p3, och då tänkte jag på en sommar när jag och min föredetta man åkte till järvsö. På vägen dit så spelade de också morgonpasset i p3 i radion. Det var gröna skogar runt omkring. Vi hade stannat för att fika innan vi skulle mot Järvsö. Det var soligt ute. Det var tänkt att vi skulle titta på gården som användes när de spelade in "Driver dagg faller regn". Men huset öppnade inte förrän några dagar efter att vi var där. Många år när jag växte upp, och jag var i mina föräldrars sommarstuga så lyssnade mina föräldrar på ring så spelar vi på lördagar. På söndagar var det melodikrysset. Eftersom dessa två program påminner mig om min barndom, så har de en speciell symbolik för mig. Hoppas ni får en trevlig dag. See you.

LUFSEN ÄR ODYGDIG!

Hej därute. I morse när jag åt frukost och gav mat till katterna så försökte Lufsen som vanligt att äta upp maten för Lady, men då satte jag mig ner på golvet i hallen så att Lady kunde äta upp all mat. Vilket hon också gjorde. Strax efter att Lady gått iväg så flög Lufsen på henne. Han är den som vill bestämma.Och han är väldigt svartsjuk av sig.
Idag ska jag jag göra mycket och även gå ut en promenad, det ska bli skönt. Lufsen pep och jamade och ville ut för en halvtimme sedan, men han tröttnade när han inte fick som han ville. Nu ligger han bredvid mig i docksängen.
 
Maten som jag hade gjort igår blev mycket lyckad. Det räckte till många portioner. Idag ska jag storhandla till katterna.Nu närmar det sig måndag men det känns roligt att börja jobba igen. Jag har inte varit hemma så här länge sedan jag opererades för sex år sedan. Men nu är det bara att sparka igång och som jag sa så blir det kul.
Det ska bli skönt att träffa jobbarkompisar och de man sköter om. Avslutar med att visa bild på maten som jag gjorde igår samt en rolig bild av Lufsen igår. Tur att man har kamera. Ha en bra fredag. See you.
 
 

FLÄSKFILE` A LA ANNIKA!

Hej därute. Har gjort en god fläskfilè i ugn som jag ska avnjuta med ris till. Lady och Lufsen har varit väldigt intresserade av vad jag har haft för mig. Det har ju varit så vackert väder idag, så jag gick in till stan och köpte ingredienserna till fläskfilén och fem i halv fyra så var jag tvungen att fota utanför mitt fönster. Det var så vackert på himlen. Tänkte att jag skulle visa bilderna här samt ge receptet på fién. Ha en trevlig kväll. See you.
 
Måste få avsluta bilkavalkaden med en bild på Lady igår samt en rolig sovställning på Lufsen.
 
Han har vridit kroppen så han ligger så här lillgubben. Visst är han söt.
 
                                        FLÄSKFILÈ A LA ANNIKA!
 
1 kg fläskfilé'
1 hg färska champinjoner
5 dl grädde
1 pressad vitlök
1 msk bong kalvfond
 
                                        GÖR SÅ HÄR!
 
Smörja en eldfast form
Strö salt och peppar över fläskfilén
Skiva champinjonerna och fräs de i smör i stekpanna
Skiva och bryn fläskfilén i stekpanna några minuter
Häll grädde, fond och pressad vitlök i en skål
Lägg de brynta fläskfilébitarna i den ugnsfasta formen
Häll över gräddblandningen över fläskfilébitarna
Låt vara i ugnen ca 20 minuter. Servera med ris till.
 
 
 

BÖRJAR KÄNNAS PIRRIGT!

Hej därute. Vilken härlig dag och lagom kallt ute. Nu är det inte många dagar kvar tills jag ska börja jobba igen. Det känns pirrigt ,men jag är samtidigt förväntansfull och tycker att det ska bli roligt att träffa både vårdtagare och arbetskamrater. Idag vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på att göra. Jag kommer väl på något. Hoppas att ni alla får en bra dag och att den blir som ni hade hoppats på. Lufsen sover och Lady fångar fåglar som flyger på andra sidan fönstret. Så de har det bara bra liksom jag. See you.

PALTTIME!

Tjenare allihopa.Idag har jag bjudit mina föräldrar på paltsvängen och det var populärt.Sedan så har jag köpt Hamilton 2 och den var lika bra andra gången som jag såg den. Enda skillnaden nu var att jag hörde ingen som sa :så där ja, när Micke Persbrandt och kvinnan möttes i slutet av filmen. Lufsen har jag busat mycket med nu i kväll för mina föräldrar hade plockat lite vidjor som var mjuka och böjliga. Nu ska jag tvaga mig och sedan så ska här sys för brinnande livet. Det är tur att jag har flera olika tavlor att sy så att jag har lite omväxling. See you.

STÄDNING OCH PALTKOKNING!

Hej därute. Idag ska jag koka palt och fortsätta att städa bort julen. Jag sprang upp och ner i källaren igår
 för att slänga ner grejer  och sedan så passade jag på att städa ur mina garderober så jag fick lite ordning. Idag när jag hade tagit fram stora skålen som jag använder när jag ska koka palt så upptäckte jag att Lufsen hade lagt sig i skålen.
Måste ta och diska ur den innan jag börjar göra paltsmeten. Sedan så ska jag sy igen på min tavla som heter europesiskt cafe´, den blir fin när den blir klar. Hoppas att ni alla får det bra och har fint väder där ni är. See you.
 
 

STÄDAR UT JULEN!

Hej därute. Har börjat så smått att plocka ner sakerna från julen. Ska ta och sätta upp de nya gardinerna. Var på coop idag och då hittade jag billiga långkalsonger för 75 kronor och självklart så köpte jag de. Jag kan inte ställa ut mina katter något mer,så jag har bestämt mig för att inte vara med i SÄSK och betala avgift. Det har varit en underbar dag ute, med vackert väder . Nu när klockan är 15:48 så ser man fortfarande av dagen. Har sytt på min tavla idag. Ha det gott allihop. Så kanske jag skriver imorgon. See you.

ÄLSKA SIN NÄSTA SOM SIG SJÄLV!

Hej därute. Igår var jag ju bjuden på middag. Det var väldigt trevligt. Idag så var jag på gudstjänst och det var som vanligt mycket folk. Idag så hade de julspel också. Innan vi skulle gå så kom en kyrkvärd som varit det i 20 år fram och tackade för tiden som han jobbat i kyrkan.Kyrkvärden skulle flytta till annan ort. Han var så glad över att han hade Jesus i sitt liv. Och berättade hur det hade varit att jobba som kyrkvärd under de här 20 åren. Han berättade också hur viktigt det är att älska sin nästa som sig själv, och då tänkte jag på hur lätt det är att döma andra. (Nu utgår jag bara från mig själv). Det var väldigt bra det han sa. Det är viktigt att vi älskar och är rädda om varandra, och framför allt att vi bryr oss om. Det behövs kramar och kärlek i den här kalla världen. Det är så viktigt för att vi ska orka när det är svårt. Tänk vad mycket ett leende från någon eller ett hej kan göra mycket utan att vi alltid tänker på det. Idag ska jag ta det lugnt och sy på min tavla samt laga mat. På onsdag åker julgranen ner i källaren. och sedan kommer den inte upp färrän om ca 15 år. Men då kanske jag har skaffat mig en ny katt. Börjar smått tröttna på att Lady klättrar i granen. 3 gånger har den vält på grund av henne. Nåja, Här kommer en bild som visar på sann kamratskap . Ha en bra dag allihop. Nu är det bara en vecka kvar tills jag börjar jobba. See you.
 
Sann kamratskap och syskonkärlek över gränserna. Oftast.

VILKEN VACKER VINTERDAG!

Hej därute. Det har varit lagom kallt och strålande sol idag. Var först till läkaren och sedan gick jag till jobbet en sväng. Jag har varit flitig och städat ur lite lådor som behövde rensas. Lady och Lufsen fick avnjuta torsk nu på eftermiddagen. Imorgon så är jag bjuden på middag så då blir det nog ingen blogg för mig. Hoppas att ni som läser min blogg har haft lika vackert väder som jag. Önskar er en riktigt mysig kväll för det är ju fredag. See you.

STORHANDLING!

Hej därute. Idag har jag varit och storhandlat på storheden. Det är alltid roligt tycker jag. Hoppas att ni har det bra.
See you tomorow.

ÅRETS FÖRSTA DAG!

Hej därute. Idag så snöar det ute, Lufsen var så söt igår när han låg och tittade ut igenom fönstret när de smällde fyrverkerier. Lady låg först oberörd på klösträdet som vanligt, men när de sköt närmare huset så satte hon sig i vardagsrummet. Idag så tänkte jag sy, sedan så ska Lufsen få vara inne idag i detta snöoväder. Tänk, nu är vi på väg mot sommar. Det är bara att suga på karamellen, för på midsommarafton vänder det ju och går mot mörkare.
Men det är många trevliga månader kvar innan dess. Jag tycker att det är mysigt när det börjar att bli mars och april.
Jag vet inte om påsken är sen i år, men det får vi ju se. Barnen har ju först sportlov, och vi får ju inte glömma semlorna. När jag var barn så åt jag hembakta semlor men då utan mandelmassa, det var alldeles för sött tyckte jag. Igår så var jag och tittade på fyrverkerierna i stan och sedan så var jag ju bjuden på middag. See you.

RSS 2.0