KLUSÅN!

Hej därute, idag så börjar jag arbeta igen efter en välbehövlig semester. Igår uppträdde jag med kören Exodus i Klusån. Det är en liten by utanför Harads. Vi samåkte med bilar dit, och skulle träffas i församlingsgården där vi brukar öva på måndagar. Jag var först och då var dörren låst, men strax så kom prästen som skulle följa med och predika och låste upp. Vi satt och hade ett långt och givande samtal om tro innan de andra anlände och vi skulle åka. När vi kom till byn Klusån där vi skulle uppträda så fick vi se 2 älgar som sprang på isen nedanför. Det var mysigt. Prästen körde först med sin bil, och plötsligt körde han för nära vägkanten så han fastnade med sin bil, Opps!!!!. Han hade tyvärr ingen dragkrok på sin bil så vi kunde inte hjälpa till och dra upp den. Den fick stå där den stod så länge. När vi kom fram till Missionshuset där vi skulle vara, hade några varit och eldat i en kamin som stod inne i kyrksalen. Det luktade så gott. Jag var väldigt kissnödig och frågade om det fanns någon toalett att låna, Jo då , det fanns det: ett utedass. Ha,ha. Det stod en bit bort från huset. Mamma har ju ett i sin stuga, så det var bara mysigt tyckte jag. Ett av de små fönstren var trasig så man fick känna på den friska lantluften då man satt där. Efteråt så fick man gå in i missionshuset där de hade en spann med kallt vatten och en annan med skållhett vatten. De blandade dessa två och hällde i en balja och så fick jag använda diskmedel som tvål. Jag var så tacksam så, var precis som det var innan mamma och pappa drog in varmvatten i sin sommarstuga så jag tyckte bara det var roligt. När vi skulle börja öva så hade de inte hunnit komma med någon bärbar orgel, så körledaren började spela på orgeln som fanns där från början av 1900 talet. Ni kan tänka er hur det lät. Men till sist kom de med en orgel och kopplade in, så då kunde vi börja öva på allvar. Det kom mycket folk och lyssnade på gudstjänsten. Efteråt så bjöds det på varm choklad och hembakta semlor som några från församlingen hade gjort. Det var mums. De hade en stor öppen spis i matsalen så det sprakade härligt. Passade på att ta lite bilder när jag var där. När vi hade fikat färdigt åkte vi hem medan de som varit på gudstjänsten skulle åka pulka med barnen. Hur gick det med prästens bil undrar kanske ni: när vi körde tillbaka stod det några från byn och försökte få upp den. När han hälsade på oss såg han lite skamfilad ut. Men det är ju sådant som händer och ingen kom ju till skada, han gled bara ner mjukt så det var ju huvudsaken.Jag kan bara konstatera att gårdagen var en trevlig avslutning på en rolig och händelserik vecka. Ha en trevlig dag, på onsdag får jag lööööön!!!!!. Äntligen, det ser jag fram emot. See You!
Utedasset.Jag bara älskade det.
Dasset är dörren längst bort till höger i bild.
Missionshuset.
Den öppna spisen som sprakade mysigt i matsalen.
Kaminen som stod mitt i kyrksalen.
Orgeln som körledaren spelade en stund på innan den andra orgeln kom.
Ett gammalt piano.
De hade vackra stora fönster i huset. Måste bara få lägga ut bilden på tavlan med ram som jag målat färdig i veckan.
Oinramad
Inramad.

PITEÅRESA OCH GIFFLAR!

Hej därute, äntligen är jag tillbaka på bloggen, i lördags kom min mor och hälsade på och vi gick på Dollar Store. Jag köpte bara 1 meter popcorn samt lättsaltade skruvar. Innan vi gick dit bjöd jag på fika.
När vi kom hem igen satt vi och såg på en film och åt gott. På söndagen var jag bara hemma för det snöade så mycket. Måndag kväll var jag med kören och sjöng och hade årsmöte. På tisdag var det dax att åka till Piteå med mina mostrar och min mamma. Jag skulle betala en tur och returbiljett från Boden till Piteå men när jag satte mig ner och tittade på biljetten såg jag att han hade slagit in senior, så jag fick resan billigare. När vi kom fram till Luleå busstation så gick jag fram och frågade om det gick att få en ny biljett men han brydde sig inte utan tyckte att jag kunde åka på den biljetten. Det funkade hela vägen dit och tillbaka.( Jag måste se väldigt gammal ut). När vi kom fram så gick vi ett ärende och sedan så gick vi på kvartersbageriet och åt.
Vi gick sedan till en butik som säljer mycket presentartiklar och där köpte jag billiga nya spislock.
Sedan gick vi i Småstaden en stund, det var trevligt.Det ser så mysigt ut med små hus innanför.
När jag och min ena moster skulle gå till Bussen och åka hem så passerade vi en skylt med en stooor kaffekanna och en kaffekopp, var bara tvungen att fota den.
En stor kaffe latte tack! Igår skulle jag närvara 2 timmar på ett viktigt möte på jobbet, på vägen hem köpte jag ingredienser till att baka gifflar, har aldrig gjort det förut. Degen blev perfekt, fyllde de med köttfärs blandat med lök och vitlök och ost. Samt gjorde några gifflar med skinka och ost och några med bara skinka. Jag penslade de med ägg och hällde vallmofrön över. Ser riktigt proffsigt ut om jag får säga det själv. De blev supergoda och fluffiga. Åt 3 st igår kväll.
Idag är det kallt ute, så då håller jag mig inne, men ikväll så ska jag gå förbi en arbetskollega med några gifflar. Är ledig 4 dagar till. På söndag åker jag till en by som heter Klusån och uppträder med kören. Avslutar inlägget med en bild på min tavla som jag målar. See You!

LEDIG I 9 DAGAR!

Hej därute, idag är det 2 plusgrader ute och mulet. Min mamma kommer vid 11 tiden och då ska vi först fika och sedan gå till Dollar Stores för det var något som hon skulle handla där. Igår så jobbade jag till 12 och sedan gick jag på 9 dagars ledighet, det är skööönt!!!!!. I morse sov jag ut innan jag steg upp och åt frukost. Igår kväll så såg jag mycket filmer och program från min nya TV. Bland annat Livet från den ljusa sidan från -97. Det är en bra komedi med ett budskap om hur man kan förändras som människa genom mötet med andra samt olika omständigheter. En låt som spelades i filmen har jag sökt på Spotify i flera år men inte hittat. Men igår kväll fann jag den, gissa om jag blev lycklig. Jag har målat mycket på min Alp tavla igår, när den är färdig så ska jag rama in den. Jag får fota den och lägga ut den här på bloggen. Längtar så mycket efter sommaren. Igår när jag såg på Vi på Saltkråkan så kom jag bara ihåg samma sommar som pappa hade dött. Då åkte jag med släktingar ut till några öar i Luleå Skärgård, jag vet att jag har lagt ut de förr men jag kan inte låta bli att lägga ut de igen, det är så fint med Skärgård. Med risk för att bli tjatig lägger jag ut lite fler gamla sommarbilder.På tisdag åker jag till Piteå, det blir roligt, då får jag fota lite bilder och lägga ut lite nytt. Ha en skön helg alla. See You!

PAPPA!

Hej därute, vill ägna detta inlägg till min pappa. Pappa var alltid snäll, bråkade aldrig eller var otrevlig. Pappa var alltid tacksam för maten som min mamma bjöd på, han älskade att lösa korsord, lägga pussel och köra bil. När jag gick i grundskolan så gjorde jag praktik på pappas jobb 2 gånger. Då fick jag följa med honom till jobbet på morgonen, sedan åkte jag hem med honom på eftermiddagen. Han jobbade på KF lagercentral i Luleå och skickade iväg varubeställningar som sedan kördes ut till konsum butikerna. Vid jul så fick han alltid hem 2 papperskassar med julmat samt en chokladask. En gång kom han hem med en kartong som det stod Marabou med russin och mandel. Vi öppnade asken förväntansfullt och blev lika långa i ansiktet allihop när det visade sig vara ett smakprov från Marabou. I asken så låg det en ruta med russin, en ruta med mandel och en ruta med kakao. Så blev det med den chokladkakan. Kommer ihåg när pappa låg på sjukhus någon vecka innan han fick Stroken för hjärtproblem. På kvällen försökte han ringa mig men det tutade bara upptaget i min telefon, men det var bara så att pappa hade slagit telefonnumret till sin egen mobiltelefon, lilla pappa men det var ändå tanken som räknades tycker jag. Samma dag som pappa insjuknade så var han och mamma förbi min lägenhet. Innan de gick gav han mig en kram och strök mig över kinden. Jag ställde mig och tittade genom kikhålet när de gick in i hissen. Senare på kvällen ringde mamma till mig och berättade att de var på väg in med ambulans och att det inte såg bra ut. 15 dagar senare gav han upp andan med mig och mamma vid sin sida. Jag är så oerhört tacksam över att få ha min pappa så länge han levde.Jag besöker hans grav då och då när jag hälsar på mamma och jag minns honom för alltid. Han var de bästa pappa man kan ha. Har jobbat helgen, då var det snö vill jag lova, chefen för de som skulle skotta försov sig men då började de anställda ringa till varandra och tyckte att de skulle ut och skotta ändå, men jag fick plumsa i snön när jag gick till jobbet. Som tur var så fick jag åka bil de andra gångerna under helgen. I dag så är jag ledig och har tvättstuga. Katterna myser med mig och jag ser bland annat på min nya TV: See You! och tack alla ni som skrivit kommentarer.

MIN NYA TV!

Hej därute, i måndags förmiddag så gick jag till Vidars och beställde en TV och det blev en 40 tums platt TV. När jag skulle jobba på kvällen så började jag känna mig yr och började matt svettas. Försökte hålla humöret uppe, jag hade en introduktion med mig som ska börja jobba inom äldreomsorgen. Men vid 21:30 skickade en arbetskollega hem mig för hon såg på mig att jag inte mådde bra. Så jag skyndade mig hem. Kände mig dålig redan på fredag kväll men på lördag hade det blivit lite bättre. När jag lade mig på sängen så snurrade det och jag kände mig förkyld. Svettades jättemycket och mitt i natten var jag jättedålig. Ringde och sjukanmälde mig på tisdagen.Sedan har jag varit sängliggandes igår och i tisdags. Var och nöd handlade kattmat till mina kids idag på förmiddagen så att de har mat över helgen. Jobbar helgen och måndag, tisdag nästa vecka så jag tar det lugnt idag och imorgon också. I eftermiddags kom de med min nya TV. Blev tvungen att stänga in katterna medan killen var här. Ha det gott och tack för kommentarerna. See You!
Kattmat inför helgen.
Den här TV.n hade jag och mitt ex i husvagnen. Har även haft en 28 tums bildrörs TV i vardagsrummet.
Den här nya TV:n är en 40 tums platt-TV. Det blev lite skillnad.

NY TV!

Hej därute, på torsdag nästa vecka kommer det någon från Vidars och hämtar min gamla tjock TV och kommer med den nya som jag köpt i dag. Det ska bli skönt med större bildskärm än den jag har nu. När jag och mamma promenerade till butiken blåste det väldigt kallt och var väldigt halt, men det var vackert och soligt. Nu ser man fortfarande av dagen vid 18 tiden när man tittar ut genom mina fönster. Mormor hade köpt en ny leksak med kattmynta som katterna tyckte väldigt mycket om. De slogs om vem som skulle ha den. När vi kom hem från butiken så gjorde jag varma smörgåsar i smörgåsgrillen. Det blev smaskens, och när mamma kom så bjöd jag henne på cocosbollar och filmrullar med mintsmak.Det blev uppskattat. Igår sjöng jag med kören och det kom ganska mycket folk till gudstjänsten, man fick fika om man ville men jag åkte hem med en gång för jag var trött och hungrig. Ikväll så ska jag titta på Andra Chansen i Melodifestivalen, och imorgon bitti ska jag kliva upp vid kvart i åtta och bänka mig framför TV:n och se Vasaloppet. Det är alltid något speciellt. Ha det gott. See You och tack alla ni som skrivit kommentarer, det är roligt.
Snön yrde men det blev sol till sist med bara några minusgrader.
Så här slut var Lady och Lufsen när mormor åkte hem.

RSS 2.0