LITE TREVLIGA BILDER FRÅN NYÅRSKVÄLLEN!

Denna vackra orkidee hade jag och min mor köpt till värdinnan.
Det blev mycket god mat.
 
 
 

ATT GÖMMA SIG FÖR OMVÄRLDEN!

Jag och katterna önskar er alla ett Gott Slut och Ett Gott Nytt År!

IMORGON ÄR DET FREDAG!

Hej därute, idag så är det 2 plusgrader ute. Snön tinar bort. Det är nästan så att man får vårkänslor. Imorgon jobbar jag bara 7 till halv tio på förmiddagen sedan så är jag ledig 3 dagar. På nyårsafton så är jag bortbjuden på middag. Igår plockade jag fram färdigt det som jag ska ha på mig. Måste ta på mig rymliga kläder för när man är där hos den jag är bjuden till så äter man mycket och gott. Jag får skriva och berätta sedan vad det blev för något.
Jag var på stan en sväng igår och då köpte jag 2 påsar lösviktste som jag tycker så mycket om. Tesorten upphör efter jul och kommer inte tillbaka förrän nästa säsong. Lufsen går här och känner sig onyttig medan Lady går och småpratar. Nu blir det till att ha det lugnt och skönt och spela lite spel. Ha det så bra. See You!

KYCKLING MED RÅSTEKT POTATIS BEARNAISESÅS OCH BROCCOLI!

Hej därute. Idag så var jag och inhandlade 3 t- shirts till jobbet men jag ska behålla den ena och ha till privat bruk.
Det snöar men är ändå skönt ute. Idag så har jag bara en mysdag då jag bara gör det jag vill. Jag köpte också en vippa till katterna som Lufsen har lekt med sedan jag kom hem. Nu steker jag kykling i ugn och till det så blir det råstekt potatis med bearnaissås och broccoli. På nyårsafton är jag bortbjuden och det blir trevligt. Hoppas att ni alla får en fortsatt skön dag. See You!

GOD FORTSÄTTNING!

Hej därute och God fortsättning. Vädret var inte det bästa igår när jag och min mamma åkte ut till stugan igår för att fira julafton. Det var snöstorm. Men trevligt hade vi. Jag fick träffa några som jag bara ser någon gång per år. 
Vi åt god mat och hade det trevligt. Det blev julklappsutdelning till ungdomarna. På kvällen så gick mamma och jag till vår sommarstuga och då tog jag lite bilder. När jag kom hem till mamma för att sova över där så satt vi och fikade och såg på TV. Hennes katt såg förvånad ut när jag kom men fann sig ganska snart i att jag var där. Idag har solen varit framme, och när jag kom hem till min mina älskade katter så fick jag ett varmt mottagande. Nu ska jag bara mysa och se på TV och äta gott resten av dagen. Jag är ledig imorgon också. Ha det så gott. See You!
 
 

GOD JUL OCH ETT GOTT NYTT ÅR ÖNSKAR JAG ALLA LÄSARE!

Förkylningen är mycket bättre. Har varit och klippt mig idag på förmiddagen. Det var skönt. Tro mig. Igår så var mamma och lämnade julklappar och jag gav henne sina julklappar. Vi drack glögg och fikade gott. På kvällen gick jag och lade mig tidigt för jag var så dålig, då plötsligt ringer det på dörren. Då kommer flickan som jag beställde från jultidningar upp.
Ikväll så börjar jag klockan 4. Lady och Lufsen busar emellanåt. Vädret har varit fint. Eva, jag önskar dig en God Jul och Ett Gott Nytt År och tackar för att du läser min blogg. Jag tackar även er andra också för att ni kikar in i min blogg och läser vad mina busfrön tar sig för. Hoppas att ni alla får en välsignad Jul och att ni är rädda om varandra. Det vet jag att ni är. På lördag så åker jag ut till släktingar och firar julafton och det har inte skett på flera år då jag ofta brukar jobba långkväll på julafton. Det blir trevligt. See You!
Ska hjälpa mamma att lösa korsord. Jag är nämligen expert på detta.
Kan matte aldrig sluta fota. ( Svar nej).

FÖRKYLT!

Hej därute. Idag så har jag varit jättesnuvig och mått dåligt. Ont i halsen, värk i lederna. Lufsen har lekt doktor och kommit och tittat till mig då och då. Så idag så har det varit horisontalläge och legat och tittat på skidor. Och ätit gott. Igår blev det en lyckad eftermiddag då jag och mamma var och hämtade vidjor till katterna, vi började med att slinka in på konsum och där köpte jag inte bara nyttigheter, de hade bland annat skumskallar i två smaker, de var jättegoda. När vi gick efter vägen så höll solen på att gå ner, mamma fotade för jag hade inte med mig någon kamera. Det var bara 4 grader kallt, men det kändes som 10 minst. När vi kom hem så bjöd jag på kycklingfileerna som blev supergod. Imorgon jobbar jag förniddag några timmar. Och vet ni, nu är det bara 6 dagar kvar till julafton. Jag hoppas innerligt att jag ska hinna bli fri min förkylning innan dess. Det är inte så roligt att sitta och vara trevlig med feber och rinnande näsa. Jag har proppat i mig idag allt från strepsil till honungsvatten som jag inte brukar dricka annars. Jag har även fått många uppmuntrande sms via facebook, så det ska väl göra susen. Nu ska jag leka tandhygienist innan jag kryper ner som ormen i Robin Hood på julafton under mitt varma sköna täcke. See You!

KYCKLINFILEE MED VITLÖKSSALAMI OCH BRIEOST!

1 kg kycklingfileer
1 st brieost
1 frp vitlökssalami
5 dl grädde 
1 hönsbuljongtärning
 
                                             Gör så här:
Dela kycklingfileerna. Lägg en skiva vitlökssalami och en skiva med brieost och rulla ihop. Sätt en tandpetare som håller ihop kycklingen. Smörj en ugnsfast form och bryn kycklingen i stekpanna på medelsvag värme i ca 5 minuter på varje sida. Häll grädde över och bryt sönder en hönsbuljongtärning och strö jämnt över kycklingen. Täck över med folie och sätt ugnen på 225 grader. Sätt formen på näst nedersta falsen och grädda i ca 40 minuter. Klart. Servera ris till.
Lufsen och jag blev ovänner på morgonen. Jag skulle kamma honom och då var han orolig. Men det var inte som det brukar vara.Han sprang fram och tillbaka flera gånger i rummet stackaren. Jag gav honom godis men Lufsen var ändå misstänksam på mig. Nu börjar han nog lita på mig iallafall,han springer inte iväg så fort jag går mot honom.
 
Igårkväll så hade jag tänkt sova i sovrummet, men det gillade inte Lufsen. Han gav mig en förnärmad blick så jag blev tvungen att bädda upp soffan i vardagsrummet igen. Sedan kom han och lade sig bredvid mig som brukligt medan jag såg på svenska hjältargalan. Jag tyckte att sista hjälten som arbetat med Hudiksvallsgänget var en värdig vinnare, De är så duktiga. Bra att de fått sig en turnèbuss så att de kan ta sig fram obehindrat. Och när de sjöng för honom rann tårarna på mig. Idag så kommer mamma och hälsar på, då ska jag bjuda henne på kycklingen. Hoppas att ni alla får en trevlig dag. See You!
Hello music lovers.
Ibland så måste man få sova ut.
Satt och såg på djurakuten med matte nu på morgonen. 
 
Månen vandrar sin tysta ban, snön lyser vit på fur och gran. Snön lyser vit på taken endast Lady är vaken.
 
 

ÄNTLIGEN LEDIG!

Hej därute. Idag så blev det tajt om tid på jobbet men jag hann det jag skulle göra ändå. Det har varit plusgrader ute. Lufsen ligger bredvid mig och sover. Och vet ni vad det bästa av allt är: Jo, jag är ledig i 3 dagar. Mamma kommer och hälsar på mig på lördag. Imorgon så ska jag bara gå här hemma och sprätta med tårna. Jag gravade en sida lax när jag kom hem. Annars så har jag bara tagit det lugnt. Tänk er, nu är det ännu närmare jul. Ni har väl ordnat med allt till jul nu, Eller?. Igår så hade vi julfest på jobbet med lunch, fika och julklappsutdelning. Det blev mycket trevligt. Avslutar med en trött Lufsen, jag har säkert lagt ut bilden förut. Ha det gott.See You!
 
 
 

SKÖNT MED NY DATOR!

Lufsen ligger bakom min rygg och får en mysstund. Idag när jag kom hem så skar jag upp 5 lagom tjocka skivor med blodpudding. Hade tänkt äta upp det som var i förpackningen. Men jag insåg snart att jag inte skulle orka med det, så jag får äta upp resten imorgon. Imorgon efter jobbet så ska jag köpa en julklapp som jag ska ha med mig till personalmötet. Det blir roligt. Vi ska byta julklappar med varandra. Jag har laddat ner några gratis spel som jag tycker om. Det är skönt att ha fått sig en ny dator. Då har man ju lite pyssel. Vädret har varit skönt idag. Hoppas att ni alla får en trevlig eftermiddag och kväll. Må så gott. See You!
 
 

Köttgryta!

1800 gram Högrev
6 stora färska champinjoner
1 1/2 paprika ( röd och gul )
7 dl grädde
3 dl mjölk
1 msk pepparot på tub
2 tsk soja
2 tsk potatismjöl till redning
Skär köttet i små bitar. Bryn de några minuter. Häll de i en stor kastrull. Skiva champinjoner och paprika.Fräs de i pannan ett par minuter. Häll över i kastrullen. Häll pepparrot, grädde, mjölk och soja i kastrullen. Låt småputtra på svag värme i 4 timmar. Servera med ris eller pasta.
 
 

MARKNAD OCH NY DATOR!

Hej därute. Var med min moster idag på julmarknad i kyrkstugorna. Det var trevligt, vi gick ganska tidigt så det hann inte bli så mycket folk. Vädret var fint och jag handlade lite. Min kompis från Skellefteå kom på torsdag eftermiddag. Vi satt länge och pratade och såg senare på film och åt gott. Vi gick och lade oss ganska tidigt för jag skulle upp och jobba. Men jag jobbar just nu bara 50 % så jag var hemma igen ganska tidigt. Efter att jag hade kommit hem så åt vi frukost, för mig blev det nummer 2. Sedan gick vi till stan en stund och tittade i affärer. Min kompis tycker att jag bor i en mysig stad. På eftermiddagen så följde jag henne till Luleå och väntade tills hon hade åkt hem.Ska ta det lugnt ikväll. Har sådan sprängande huvudvärk så jag blir omtöcknad. Jag ska inte se Nobelmiddagen, har aldrig varit intresserad av det. Hoppas att ni alla får en skön kväll. Ha det gott. See You!
 
 
 

The food has melt!

 

Främmande och dator!

Hej. Imorgon kommer min kompis från Skellefteå.  Hon stannar till fredag. Då ska jag bjuda henne på fläskfile med ris. Hon har med sig datorn som hon har beställt åt mig. Tidigai eftermiddag så var det strömavbrott.  Ingenting funkade i 30 minuter. Ha det bra. See you!

Snömängder!

Hej därute. Idag när jag gick till affären så hade det fallit mycket snö. Det var vackert men oplogat. Mina katter har varit busig på förmiddagen. Jag har gjort kassler i ugnen och det blev gott. Såg på skidtävling medan jag åt.
Tack Eva för din kommentar. Mina katter brukar nafsa på de nedre grenarna. Ha en trevlig dag. See you!
 

Shopping!

Det blev ingen shopping.  Men det blev god mat och så fick jag 2 påsar te av mamma. Vackert väder var det. Nu ska jag bara mysa. See you!

RSS 2.0