ÄNTLIGEN LEDIG DAG!

Jag har varit ledig idag och det har varit underbart, för jag var jätteförkyld i morse med feber men då tog jag 2 panodil och somnade om. Sedan åkte jag till stan och inhandlade för matlagning och bakning. Det blev färska jordgubbar, sedan lagade jag köttbullar, vårlåda samt en supergod kycklingryta med creme fraiche franska örter. Jordgubbstårtan som jag gjorde var god, för jag har gjort den saftig. Lady ligger bredvid mig just nu och sover. Ha en fortsatt trevlig dag. See you!

Fågelungar!

Hej därute. Idag är det varmt ute. Varit ute med kissen och sedan legat och småslumrat i väntan på att jobba de sista timmarna till 22. Imorgon blir det matlagning samt tårta med ananas och jordgubbssylt.. När jag var ute med Lufsen så kom mamma talgoxe med en insekt i munnen. Lufsen låg och råstirrade på fågeln. Hon satt länge och väntade på att vi skulle gå därifrån. Då vi gått en bra bit från boet så flög hon till sina ungar för att ge de mat.Ha det bra. See You!

ARBETSHELG!

Hoppas att ni får fint väder alla. Ha det så bra. See You!

JOBB IMORGON!

Hej därute, idag har det varit hög luftfuktighet och kokhett i lägenheten, men jag har haft på fläkten. Har fått ligga och vila flera gånger för att jag känt mig matt efter influensan men imorgon så ska jag gå och jobba. Imorgon förmiddag ska jag gå förbi en kompis som fyller 50 och gratulera. Sedan så jobbar jag 15 till 22 och helgen. Lady ligger och håller mig sällskap och Lufsen ligger och vilar någon annan stans. Önskar er alla en fortsatt skön dag. See You!

FATTAR MIG KORT!

Hej därute, tack för de uppmuntrande kommentarerna som jag fick. Jag mår bättre idag och har vilat mig mycket. Känns fortfarande i kroppen och i huvudet. Suttit och tittat på gamla program från TV på svt-play. Det är bra att man kan gå in och titta där ibland. Har stekt fiskpinnar idag för att kattmaten börjar att sina, tror ni Lady åt det? Nej, men jag hade tagit bort paneringen så det var bara fisken kvar. Hoppas att ni andra har det bra. See You!

DUNDERSJUK!

Hej därute, blev tvungen att sjukskriva mig idag och imorgon för jag har fått en rejäl influensa. När jag senare får lön och blir frisk så ska jag gå och köpa mig en ordentlig termometer så jag jag kan ta tempen. Brukar inte behöva göra det, men det kan vara bra att ha. Min andra termometer använde jag ju till Lufsen när han var sjuk sist. Den vill man ju gärna inte använda. Har inte så mycket att förtälja annat än att Lufsen gjorde ett svanhopp när en fågel kom flygande rakt mot honom i rätt höjd igår när jag var ute med honom. Nu ska jag krypa ner under täcket och sova. Ha en trevlig dag. See You!

SOLIG DAG MEN SNUVIG!

Hej därute, idag så har jag varit ute med katten, och då fick jag syn på en död skogsduva. Jag träffade en annan granne som var ute med sin katt och hon sa att hon trodde att det var en duvhök som tagit den. Lufsen var naturligtvis intresserad av den och jag fick göra allt för att få honom därifrån. Min dag har annars bestått i att sy mycket på min tavla och tagit det lugnt, för jag har ont i halsen och börjar bli förkyld. Solen har lyst och det är varmt. Ha det gott. See You!

RÄVASTEN!

Vackert väder, trevligt sällskap och god mat har det varit under denna lördag. Här kommer lite bilder från dagen. See You!

MARKNAD OCH RÄVASTEN!

Hej därute, äntligen är det fredag. Slutade klockan 12 idag och ett tag såg det mörkt ut på himlen men det har varit skönt och inte en regndroppe. Var på marknad efter att jag kommit hem. I morse när jag satt i sovrummet med katterna så hördes en dov smäll i rutan i vardagsrummet. Då hade tyvärr en trast som var stor flugit in med hög fart och brutit nacken, så jag slapp slå ihjäl den. Den landade på min Baden- Baden och gissa om katterna var intresserade. Så de hade något att pyssla med under min tid när jag var borta på jobbet. När jag kom hem igen så gick jag ut och lade den i en plastpåse och slängde den i soporna. Vad hittade jag på marknaden då? Jo, jag gick förbi katt akuten och köpte en armbandsklocka, sedan köpte jag några godisremmar. Nu är jag bara hemma och sprätter med tårna och har det gött och skönt. Imorgon så ska jag till Rävasten med min moster och mor. Då får vi äta gott. Lägger ut lite bilder då. Ha det så bra. See You!

REGNRUSK!

Hej där ute. Det finns en blogg som jag följer som heter Days by Johanna och hon har föreslagit en fest med andra bloggare. Om det är någon som är intresserad av att anmäla sig så kan ni ju gå in och läsa mer. Det är en intressant blogg. Tack alla för kommentarerna till mitt förra inlägg. Hoppas att ni tycker pizzan blir god. Idag öser regnet ner och jag jobbar 15 till 22. Men jag ska klä mig ordentligt mot regnet. Just nu ligger Lady bredvid mig och lyssnar på regnet, jag låg länge i morse också.Hoppas att ni alla får en solig och härlig dag. See You!

RECEPT PÅ KÖTTFÄRSPIZZA!

600 gram nötfärs 1 röd lök 1 burk jalapeno ( stark) 1 burk svarta oliver 2 burkar skivad svamp 3 vitlöksklyftor svarta oliver tomatpuré Gör pizzadeg, skiva löken. Bryn nötfärsen och salta och peppra. Pressa vitlöken över köttfärsen. Kavla ut pizzadegen och fördela den på 2 plåtar.Bred ett tunt lager tomatpuré på pizzorna. Häll den brynta köttfärsen över pizzorna. Lägg på champinjoner, jalapeno och rödlök jämnt fördelat.Strö till sist över svarta oliver. Sedan kan ni lägga färdigskivad lagrad ost över pizzorna. Grädda i 225 grader på mellersta falsen 15 minuter. Klart.

KÖTTFÄRSPIZZA!

Hej därute, idag har jag varit ledig för jag har jobbat helgen. Det har både varit regn och sol under mina arbetspass. Imorgon så börjar jag inte förrän klockan 3 så då får jag sovmorgon. I morse sov jag till 08:20. Det är ovanligt för mig. Idag så har jag dammsugit lägenheten, varit på affären samt tvättat och gjort 2 köttfärspizzor. De blev goda, nu ska jag bara diska undan och sedan så ska jag mysa med en stor kopp te och bara vara. Hoppas att ni också har haft en skön dag. See you!

SKÖN LEDIG ONSDAG!

Hej därute, idag så har jag varit ute med Lufsen 2 timmar sammanlagt. Det har varit kvavt ute men det har varken kommit åska eller regn. Njuter av att vara ledig, imorgon så jobbar jag och jobbar sedan hela helgen. Var ock köpte mig gott till i kväll, och ligger och myser mellan varven och tittar på TV: Tack Eva för kommentarerna om Gallejaur, det var intressant läsning. Hoppas att ni alla får en skön eftermiddag. Ha det gott. See You!

GALLEJAUR! Del 2.

Hej därute, idag är det mulet ute och jag börjar klockan 3. Vi fick gå in i ett till hus och det var det huset med källare och allt som filmades under inspelningen av " Ormens väg på Hälleberget". Det användes som vinterboende, och där inne hade de bland annat ett apoteksskåp. Han visade bland annat upp en tång för tandutdragning samt en stor lavemangspruta, den fotade jag. Sedan hade de mycket garner och en vävstol som stod inne i köket.
En barngunga vid öppna spisen.
Lavemangsprutan. Tur att de jag sköter inte behöver använda den.
Toppmodern potta för potträning. Vi fick även gå in i en bagarstuga som användes och det fanns möjlighet att få hyra rum och sova där om man ville.
En gammal transistorradio. Jag avslutar detta inlägg med att visa skogen med bland annat granar som var över 200 år gamla. Ha en fortsatt trevlig dag. See You!

GALLEJAUR! Del 1.

Hej därute, det finns bara en sak att säga om min resa till Gallejaur. Helt makalöst. Det kändes som att tiden stod stilla. Ingenting av det som fanns på gården var ändrat sedan de som växt upp och bott där lämnade det. Och så var det den höga vackra skogen med mycket lingon och blåbärsris. Det var så mjukt och mysigt när man gick där. Det tog lång tid att köra dit, ca 2 1/2 timme. Men vädret var vackert och då och då stötte vi på renar efter vägen. Vi var ju ända upp i Lappland, där är det ju renar. När vi till slut kom fram dit så var vi först, men eftersom dök det upp fler och fler bilar. Vi gick in i restaurangen, vi kom lagom tills de öppnade. I anslutning till restaurangen så fanns det lite souvenirer och häften som man kunde köpa. Vi åt renskav med klyftpotatis och sedan så hade de ugn stekt lax.
Bilder från restaurangen. Klockan 13 var det guidad visning, och den ville vi gå på. Guiden som vi fick var väldigt duktig på att berätta. Han berättade bland annat inledningsvis att det enda som de gjort är att byta ut stockar till exempelvis ladugården. Sedan berättade han att de hässjar hö på sommaren och sköter om gården som de som levde och bodde där gjorde. Det fanns 3 systrar som hette Karlsson som bodde där, deras närmaste grannar var deras 3 bröder som hjälpte systrarna med slåtter och annat. Alla förblev ogift. Vi gick in i en gård där allting var orört sedan den sista av systrarna flyttade där ifrån 1993. Det var mysigt att gå in och titta för jag älskar allt som är gammaldags och hur folk levde för länge sedan.
På väg upp till Karlssons gårdar.
Första gården som vi fick gå in i.
Guiden berättade att ute exteriörerna till filmen " Ormens väg på Hälleberget" som regisserades av Bo Wideberg togs från systrarna Karlssons gård. Pernilla Wahlgren, Pernilla August samt Stellan Skarsgård var med och tog scener där, och systrarna tyckte mycket om Pernilla Wahlgren. De tyckte hon var trevlig och söt. Sedan berättade han att det finns ett stort fint kort där Stellan Skarsgård står och håller om systrarna Karlsson. Det spelades också in en dokumentär om systrarna och deras liv i slutet på 80- talet. Den finns tyvärr bara att hyra på bibliotek och är på VHS band. Jag ska lägga ut mer bilder i morgon och berätta mer. Det får inte bli ett för långt inlägg så det blir tråkigt att läsa. Men här kommer lite mer bilder. Ha det gott. See You!

GALLIJAURE!

Hej därute, lady sitter på soffan med mig. Brygger mig en tekanna medan solens ljus lyser genom persiennen. Idag kommer mamma och hälsar på mig, då ska vi äta varma smörgåsar i smörgåsgrill. Sedan blir det tårtbit efteråt. Sedan åker jag ut till stugan, och imorgon bär det iväg till Gallijaur som ligger upp mot Arvidsjaur. Det ska bli intressant. Vi ska äta där borta och gå på en guidad visning.De har gamla hus och vacker hög granskog som jag ÄLSKAR! Katterna är hemma men jag kommer ju tillbaka imorgon.. Önskar er alla en trevlig helg. See You!

LITE SKÖNA BILDER FRÅN IDAG!

Hej därute. Sov ut på morgonen efter en arbetshelg. Skönt. Sedan var jag en sväng på myrorna och hittade 2 t-shirts billigt. På lördag åker jag till Gallijaure som ligger i Arvidsjaur. Det är soligt och kvavt ute. See You!

RSS 2.0