JULAFTON 2019

Hej därute, och god fortsättning på julen. På julafton jobbade jag som jag tidigare skrev till klockan 16. Då var mamma redan här och vi förberedde julmaten och drack glögg. Jag fick duka med mitt julporslin.
Vi åt de traditionsenliga maträtterna och avslutade med ris a la Malta.Mamma gör den så god tycker jag. Sedan satt vi och öppnade paket, och åt lite godis och sedan lade vi oss vid 12. Jag bäddade upp bäddsoffan, och gick sedan och lade mig för jag skulle ju upp 04:30 och jobba dagen efter. Kören sjöng under en midnattsmässa i stora kyrkan, sedan sjöng de vid julottan också. Det var säkert vackert.
Lufsen hade det skönt medan vi såg på TV.
Mina julklappar. Jag fick bland annat ett nattlinne med fickor, samt en mugg i form av ett isbjörnshuvud. Idag så åkte jag till min mor och blev bjuden på julmat, det var trevligt. Här kommer lite bilder:
Med dessa bilder önskar jag er alla ett Gott Slut och Ett Gott Nytt År! Vi hörs nästa år. See You!

LJUS I MÖRKRET!

Hej därute, i veckan så var jag och mina arbetskollegor bjudna på jullunch på en Thai restaurang här i stan. De hade bland annat sushi som jag tycker är så gott. På onsdag kväll åkte jag med kören till Gunnarsbyn och uppträdde för sista gången för i år.
. Det var uppskattat. De hade en shop också med massa spännande saker men jag köpte ingenting. Sedan så fick man köpa gott fika.
Igår hade vi arbetsplatsträff och blev då bjuden på goda tårtor för vi avtackade 3 stycken som slutar. Vi har även fått ett presentkort från Kommunen som vi får handla för här i Boden. De pengarna gick åt när jag och mamma var och handlade mat inför julafton idag. Jag jobbar 7 till 16 på julafton och sedan så ska vi äta gott och öppna paket och se på Tv.Igår var det inte någon trevlig kväll då en 19 åring blev så svårt knivskuren utanför tågstationen här i Boden så att personen avled av sina skador. Mina tankar går till anhöriga till alla drabbade, även vittnen till händelsen som bland annat gjorde hjärt och lungräddning. Tänker på en sång som vi sjöng med Exodus i onsdags, med de orden önskar jag er alla en God Jul från mig och katterna. Ljuset vi tänder för alla, ljuset som brinner är tänt. Värmer det frusna och kalla och kommer med frid i advent Adventsljus lys för mig, adventsljus lys för dig Adventsljus, lys för oss, lys för kärleken.

NU ÄR FESTEN ÖVER!

Hej därute, i helgen så har jag ju varit ledig. Det har varit skönt. Idag bjöd jag mina släktingar på julfika som jag gjort de senaste 4 åren, och det var uppskattat. God mat och mycket skratt och sorl blev det.
För ovanlighetens skull så klädde jag ut mig till tomte och delade ut paket i dörröppningen när gästerna kom. Sedan så satte vi oss ner och fikade utav fikabrödet som mamma hade bakat och tagit med sig. Jag hade dukat upp med Walt Disney porslinet. Efter att vi fikat så fick gästerna sätta sig ute i vardagsrummet. Där bjöd jag gästerna på dadlar, fikon, ostbågar, chips, engelsk konfekt samt Noblesse och mini plopp om det var någon som ville ha.
När främmandet åkte hem, så tog jag och mamma oss en promenad till konsum för att köpa batteri. När jag kom fram så kom en från kören och skulle också handla, vi ska sjunga på onsdag på en gudstjänst. Igår så var jag på en marknad här i Boden ,men det fanns inte så mycket att köpa eller titta på så jag blev snabbt färdig. Sedan så kröp jag upp i soffan, tände ledljus och tittade på Amadeus, min favoritfilm. Längtar så tills jag får besöka Mozarts födelsehus i Salzburg nästa år. Det blir trevligt.
Jag hade trevligt sällskap i soffan igår kväll framför TV:n.
Nu är årets träff slut, känns lite vemodigt.Man vet ju inte hur det ser ut nästa år om alla kan komma. Skratt och prat har tystnat, mörkret lägger sitt täcke över Boden och det snöar. Önskar er alla en fortsatt trevlig söndag och en trevlig vecka. See You!

PAKETINSLAGNING!

Hej därute, idag så har jag varit ledig, och det var skönt att sova ut på morgonen. Vid 10 tiden så gick jag på stan och inhandlade små julklappar till mina gäster på söndag. Sedan gjorde jag bort att handla till min mor. Det var riktigt vintrigt ute. På eftermiddagen så gick jag och klippte mig, sedan gick jag förbi en grill och åt ett skrovmål. Det var långa stunder bara jag som satt där så det var skönt.
Jag har handlat allt inför främmandet som kommer på söndag. På lördag ska jag gå på en marknad bland kyrkstugorna här i Boden.
Jag köpte förresten en söt figurin till mig själv när jag handlade julklappar. Sedan skojade lite inför kameran och tog på mig tomteluva och en röd klänning. Ser ut som tomtemor.
Önskar er alla en trevlig vecka. See You!
Paketen till söndag.

TREVLIG ONSDAG!

Hej därute, igår så var jag och hälsade på en arbetskollega, det var jättemysigt där de bodde.
Jag blev bjuden på mat och gott sällskap, sedan då jag kom hem så möblerade jag om i vardagsrummet. Jag blev nöjd.
I måndags så gjorde jag en lasagne i ugnen för jag tycker att det är så gott. Nu jobbar jag långa skift till på söndag, så ni får ha en trevlig helg. Ha det gott och tack för kommentarerna. See You!

KÖRSÅNG OCH DOLLAR STORE!

Hej därute, i veckan så jobbade jag bara 3 dagar för jag var ledig måndag och tisdag. I onsdags fick jag lön, och då gjorde jag 2 fynd. Det ena fyndet var en tomte i släde som dras av renar med lampor på. Katterna bet ju sönder dekorationen till min julgran med tåg, så jag ser det här som kompensation.
Det andra fyndet var på Kapp- Ahl. där hade de 30 % rabatt på tröjor, och då fick jag syn på en svart t- shirt med min favorit på, Marie Antoinette. Frankrikes sista drottning. Jag har ju läst mycket om Franska Revolutionen samt varit i Conciergeriet i Paris där hon satt fånge innan hon skulle avrättas. Så jag blev glad. Jag använder den flitigt.
På måndag kväll efter körövningen så gick jag till COOP och köpte presentpapper och slog in tomma paket och lade under granen. Jag tyckte det såg så mysigt ut. Det ska vara som dekoration.
Igår var jag och mamma och min moster på Dollar Store och återvinningen. Där gjorde jag lite fynd, bland annat så köpte jag julkort. Idag så ska jag uppträda med kören, det är andra körer också som ska uppträda, det ska bli spännande.Det brukar vara fullsatt med människor som lyssnar. Avslutar med en mysig bild från i söndags då jag var ledig några timmar innan jag åkte och jobbade igen. Ha en skön söndag, får se om jag tittar på julkalendern, See You!

RSS 2.0