SISTA DAGEN PÅ ÅRET!

Hej därute.Medan Lufsen desperat försöker hitta något att leka med så tänker jag summera året som gått.
Det har varit ett bra år. Det har varit ett år då jag tagit kontakt med vänner som man kommit ifrån, jag har varit på bio ett par gånger. Varit lite förälskad i män som tyvärr lika gärna kunnat vara mina söner.Hmm. Det är så när man är hormonstinn och ensam med två vilddjur. Men man kan ju få ett leende från de, det räcker ju. Så desperat är jag ju ändå inte. Har trivts bättre ensam och utan man, försökte ett tag med att vara sportig, och det gick ett tag.
Nu när jag varit sjukskriven ända från 8 november så har jag tyvärr gått upp några kilon. men som sagt så fick jag bloda tand när jag promenerade igår och det var skönt väder. Bra träning innan man börjar jobba om två veckor.
Då får man promenera oavsett om solen skiner, det är -35 grader och lite fin blåst eller haglar eller regnar. Jag har ju även skrivit en självbiografi som var nyttig för mig själv. Är bjuden hos min moster på middag, då blir man tjock igen. Ja, ja. Man får börja banta imorgon på allvar igen. Säger som Benjamin Syrsa på julafton. Från oss alla till er alla ett riktigt gott slut och ett gott nytt år. Önskar att ni alla får en skön kväll med era nära och kära. See you.

LÅNGPROMENAD!

Idag så har jag varit ut på en långpromenad. Jag känner mig nyttig och sund. Det var perfekt väder när jag gick imorse, det blåste bara lite. Idag ska jag premiäranvända mitt strykjärn som jag fick i julklapp. Katterna lär vara intresserad. De har förresten hållt mig vaken inatt.Lady och Lufsen har varit jätteolydig så jag ar varit tvungen att ta fram fyspray. Men nu sover de båda två. Måste nog busa med Lufsen så att han sover inatt. Är ju bortbjuden på middag imorgon, då kan man ju inte sitta och gäspa. Det skulle vara ofint. Hoppas att ni har det bra. See you.

VACKER DECEMBERDAG!

Tittar ut genom mitt fönster och ser att himlen är vackert rosa och blå. Det blir en vacker dag idag också.Men kall.
Måste nog gå ut ett tag idag. Ska nog sy lite på min tavla, gjorde bort att städa igår. Hade främmande igår av en kompis som jag inte har träffat på länge.Hoppas att er dag också blir vacker och bra. Hörde på nyheterna om att kvinnan som blev våldtagen i Indien hade avlidit. Får mig att tänka på ett fall i Stockholm för många år sedan,
En ung tjej blev våldtagen av flera killar i en fullsatt tunnelbanevagn, men ingen ingrep. Lufsen har varit busig inatt.
Lady har också busat men inte lika mycket. Önskar er alla en underbar decemberdag så här i slutet av året. See you.

LUFSEN I SELE!

Hej därute. Skaffade en väst som Lufsen kan ha när han är ute. Jättefin. När jag skulle fota honom idag så gick han snällt och satte sig vid ytterdörren och väntade på att få gå ut. När jag hade gjort mina ärenden och låg i soffan och såg på TV, så kom han och lade sig bredvid mig. Mysgubben. Ha det gott. See you.
 
 

MIN LILLA PLAYBOY!

 
 
 
 
 
 
 
 

OERHÖRT TACKSAM!

Ville bara skriva ner och säga att jag är oerhört tacksam för allt stöd och de vänner som jag har omkring mig. Utan vänner skulle livet kännas tungt och innehållslöst. Tack alla som läser bloggen och som följer mig och bryr sig om. Tack för att ni finns. Kram från mig. Senare ikväll så ska jag lägga ut en bild på min egen lilla playboy. See you.

JULDAGEN!

Hej därute. Idag ska jag ut på en promenad. När jag vaknade i morse så var klockan halv sju. Katterna hade låtit mig sova hela natten. Jag har sytt lite på min tavla, senare i eftermiddag så hade jag tänkt göra pannbiffar med vitlök.Det blir gott. Annars så har jag bara tänkt att ta det lugnt. Det är tyst och stilla i huset, bortsett från någon granne som spikade i väggen för någon timme sedan. Vad fick jag i julklapp då undrar ni säkert. Jo, jag fick sådant som jag verkligen behövde, här kommer listan: Strykjärn, Påslakanset med änglar på, miniräknare, Twistpåse, ett tjog med sockar i glada färger, en figurin föreställandes ett skelett som sitter framför datorn, köksredskap, tofflor, en ängel med ledlampor i som ska hängas i fönstret(åker upp när stjärnan i vardagsrummet har tagits ner)samt salladsbestick från bodenbo. Hoppas att ni alla får en skön juldagskväll. Ha det gott så länge, see you.

GOD JUL FRÅN MIG OCH LUFSEN TILL ER ALLA!

GOD JUL FRÅN MIG
 
OCH GOD JUL FRÅN MIG

DAN FÖRE DOPPAREDAGEN!

Hej, gick till lokalen i morse och lämnade ett paket till en jobbarkompis. Har städat lite och slagit in de sista julklapparna.Just nu ligger Lady i min docksäng och mår så skönt. Hoppas att ni alla får en trevlig kväll. See you.

TREVLIG SEMESTER!

Hej därute. i övermorgon är det julafton och tomten kommer till alla barnen. Har haft en trevlig vistelse i Skellefteå.
Har mest tittat på filmer. De har ganska många, men även promenerat och varit och handlat lite. Har även fått fina julklappar av mina kompisar där nere. Nu är jag hemma igen och katterna har saknat mig. Ha det gott. See you.

NU ÅKER JAG!

Hej därute. Åker till Skellefteå nu idag och blir borta i 3 dagar. Det är som ett  julkort när man tittar ut genom fönstren. Jag gjorde bort att packa inför resan igår och städade så nu går jag bara och väntar på att han som ska hämta mig ska komma. Så nu ligger bloggen nere i 3 dagar. Hoppas att ni alla mår bra. Vi hörs 22/12. See you.

NÄSTA MÅNDAG ÄR DET JULAFTON!

Hej därute. Tänk att det är julafton om en vecka. Igen. Ett år har gått. Det har varit ett händelserikt år. Jag har tagit kontakt med vänner som jag inte har hört något från på flera år. Människor har kommit och gått i mitt liv. Snart är mina katter 2 år,men lika busiga för det. Jag tänkte jag skulle skriva ner och berätta om mina barndoms jular.
 
När jag var barn så firade vi alltid julaftonen antingen hos mina föräldrar eller hos min ena moster. Det var alltid mysigt att fira julafton hos min moster och hennes familj i deras hus. Min moster hade alltid pyntat så fint.
Vi brukade komma dit vid ett-tiden på förmiddagen. Då bjöds det på glögg först medan min moster förberedde maten. Ute var det snötyngda granar, precis som på ett julkort. Sedan åt vi mat, då blev man proppmätt. Det fanns allt ifrån skinka och lax, till hemmagjord sillsallad. Till den fanns det grädde och rödbetor.När vi hade ätit färdigt så var det dags att se Kalle Anka och hans vänner. Min moster och hennes hamilj hade två hundar som också var med. Några timmar senare var det dags för julklappsutdelning. Jag fick alltid mycket paket, det var roligt.
 
Efter det blev det fika och det hände att min mormor och morfar lade sig att vila en stund. En del blev trötta och somnade i soffan. Vi var oftast hos min moster fram till klockan nio på kvällen.Sedan så åkte vi hem. En julafton så barrade våran gran, för den hade blivit vattensjuk. Jag tyckte alltid att det luktade så gott från julgranen. See you.

DET ÄR MÄRKLIGT!

Ibland undrar jag hur man kan känna livsglädje och inspiration och det verkar komma helt plötsligt. Men å andra sidan så finns det de som tvingar en mer eller mindre att börja tänka positivt och inte känna efter hur man mår, och det är nog det som ligger närmast sanningen. Hur som helst så har jag varit en gång på marknaden idag också. Jag har städat och nu väntar jag på att en gammal klasskompis till mig ska komma och jag ska bjuda henne på palt. Jag kommer att vara hemma en vecka in i januari sedan så har jag inte råd att vara hemma längre. Så det är bara att börja peppa sig själv att kunna jobba igen oavsett hur man mår. Man får ta en dag i taget. Ikväll så ska jag spela bingolotto. Hoppas att ni får en gemytlig kväll. See you.

OKEJ DÅ;ETT KORT INLÄGG!

Hej därute. Har varit på julmarknad i kyrkbyn i Boden. Det var riktigt skönt och mysigt. När vi kom dit så var det inte så mycket folk där. Men vi gick i kyrkstugorna och tittade på olika saker som de sålde i stugorna. I en stuga hade svenska kyrkan försäljning. Där köpte jag en chokladkaka. En av tjejerna där tyckte att jag hade fina naglar. Jag hade nämligen målat de i grönt. Sedan så gick vi in i en större gård där de stöpte ljus bland annat. Vi fikade där och jag köpte lite mjukkakor. Medan vi fikade kom en karl körandes med häst och slädeutanför fönstret, så när vi hade fikat färdigt frågade jag om man fick åka en runda. Det fick jag, så jag åkte en bra bit med häst och släde. Då var min dag räddad. Så där ja, nu blev det ett inlägg iallafall. Så kan det vara ibland. Ha en skön dag. Imorgon ska jag koka palt och bjuda en gammal klasskompis. Så den som känner för att äta palt klockan fyra imorgon eftermiddag är välkommen. Förresten, så började mina kattskräll att bita i snörena som var runt julklapparna, så det hela slutade med att jag fick sätta de i en påse i garderoben (paketen, inte katterna alltså).

BLOGGUPPEHÅLL!

Imorgon ska jag först på en begravning, sen när jag kommer hem vet jag inte vad jag ska göra. Men så mycket kan jag meddela att av vissa anledningar som jag inte tänker gå in på här kommer jag inte att blogga på ett tag, jag orkar inte det just nu.Ni kan ju gå in då och då och se om jag har skrivit något under veckorna. Ha det så gott och God Jul och Gott nytt år. See you.

LUCIA!

Hej, hoppas att ni har haft en trevlig dag. Ibland kan det vara svårt att få hjälp, men man får inte ge upp. Saker och ting brukar lösa sig på ett eller annat sätt. Har varit ganska skönt ute idag, var förbi jobbet en sväng. Blev bjuden på fika hos en jobbarkompis. Ha en trevlig kväll. See you.

HÄRLIGT VÅDER!

Hej därute. Har varit på en rask promenad idag. Det var skönt ute. Var även ut med Lufsen, han var väldigt snöintresserad. Ska sätta mig och sy min änglatavla. Äntligen så har jag fått inspiration. Nu hoppas jag att jag hinner den färdig snart. Hoppas att ni alla har en trevlig dag. See you.

Recept på Lussekatter med kesella!

50 g jäst
5 dl mellanmjölk
2 pkt saffran
200 g margarin
1 burk kesella
1/2 tsk salt
2 dl socker
1 ägg
ca 1 1/2 l vetemjöl
 
Stöt saffran med en sockerbit i mortel. Ta lite av mjölken och låt ligga och dra i saffranet några minuter. Låt degen jäsa i 40 minuter. Pensla de färdigjästa lussekatterna med ägg. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader tills de har fått färg. Degen ska vara lite lös, inte torr. Låt er väl smaka.
 
Min snygging.
 
Småtrött. Har ju varit och lufsat på i snön idag.
 
 

LUFSEN PÅ PROMENAD!

Hej därute. Det snöar ymnigt och Lufsen och jag har varit på promenad, vi träffade grannen med hunden och stod och pratade en stund. Ska springa ner i tvättstugan idag och tvätta. Man måste ju det ibland också. Sedan så ska jag nog kila över till en arbetskollega och lämna tillbaka ett halsband som jag har lånat. Ha en bra dag. See you.

LÅNGPROMENAD!

Tjena. Här är det julstämning vill jag lova. Har legat i soffan och ätit choklad. Samt ätit lite skinkpaj. Idag var jag ut på en långpromenad. Det har ju varit idealiskt väder ute. Hade en rabbatcheck på Kapp-Ahl för 100 kronor, då köpte jag rejäla svarta strumpbyxor som man kan ha både till vardags och till fest. Sedan så köpte jag förutom ett par läckra strumpor även grönt nagellack som jag ska använda till min gröna klänning på julafton. Läckert va.
Hoppas att ni alla har en trevlig kväll och tar hand om varandra. See you.
 
Det här är min sovplats.
 
Avacado med skagenröra och gurkskivor och citron. Bon Appetit.

FRÄMMANDE!

Hej därute. Igår så hade jag främmande av mina släktingar och det var trevligt.Jag hade dukat upp ett ordentligt fat med fikabröd. Det blev uppskattat. De hade med sig både noblesse och en paradisask till mig. Men den måste jag försöka låta bli till jul,så jag kommer i julklänningen. Julklänningen tyckte de var jättefin. Det blir en utmaning att se om jag kommer i klänningen, frestelserna är många.Efter att jag har sett VÅRA BÄSTA ÅR, så ska jag försöka få ut bakvagnen och gå till affären och köpa riktig mat. Inte onyttig. Jag har börjat följa Glamour nu när jag är hemma.
Hoppas att ni alla har det bra som läser min blogg. Var rädd om varandra och ha en trevlig fredag. See you.

STACKARS LUFSEN!

Hej därute. Lufsen har fått en tova som har trängt in mot huden igen. Mina föräldrar skulle komma förbi och hålla. Stackars Lufsen. Inte kan han ju gå omkring med tovor. Bara det att han blir så fruktansvärt arg. Därför måste man vara två så att den ena kan hålla honom. Jag måste nog raka honom. Där det är en tova alltså. Inte hela honom.
Försöker julstäda samtidigt. Hoppas att ni har det bra därute, See you.

Kort uppdatering!

Hej därute. Har läst ut en bok som jag fick tag på. Det var en bra bok.Sedan så har jag haft främmande på förmiddagen. Under hela kvällen som jag har läst, så har Lufsen legat i mitt knä och sovit. Hoppas att ni har haft en bra dag. Det har jag haft. Imorgon så ska jag läsa fortsättningsboken till den jag läst idag. Hinner säkert läsa ut den imorgon också. Godnatt och sov gott. Det ska jag göra. See you.

JULMIDDAG!

Tjingeling därute. Idag så har jag varit och ätit jultallrik i lillpite. Det var gott. Efteråt så var vi och tittade på lite saker.Hittade bland annat en prydnadssak, föreställande en karl som ligger med tomteluva och har lagt ena handen på en kvinnas bröst. Nedanför ligger det två par tofflor. Den är väldigt detaljerad, men å andra sidan så måste ju tomten få sitt också efter att ha delat ut julklappar hela dagen.Jag ska få den som julklapp så jag kan tyvärr inte fota den ännu. Ikväll när jag låg med Lady på magen så hade jag tv:n på. Plötsligt fick Lady bråttom och sprang iväg mot TV:n. Det var nämligen djur som rörde sig där. Hon satte sig mitt framför TV:n och tittade. See you.

RSS 2.0