GÅRDAGEN!

Hej därute. Igår for jag in till Luleå och köpte mig en snygg tröja. Sedan köpte jag lite teér. Senare på dagen gick jag på Opalen och köpte mig lite fika. Vädret var varmt och det var lite kvavt. Idag ska jag gå på en Antikaffär här i Boden och senare ikväll ska jag gå på stan för butikerna har öppet till 21. Hoppas att ni alla får en trevlig dag. See You!
 
 

LAXFILEÈR I UGN MED STUVAD SPENAT!

Hej. Tack Eva för din senaste kommentar. Här kommer ett recept på lax som ni kommer att gilla.
                                           LAXFILÈER I UGN!
 
4 laxfiléer
1 frp stuvad spenat
1 pkt matlagningsrädde
2 vitlöksklyftor
1-2 tomater
salt och peppar
riven ost
 
Smörj en glasform och lägg ut frysta spenatstuvningen i botten. Lägg laxfiléerna ovanpå. Strö salt och peppar. Pressa sedan vitlöksklyftorna och strö jämnt fördelat över laxfileérna. Skiva tomaterna och lägg över alla bitarna.
Avsluta med att hälla över riven ost samt matlagningsgrädde. In i ugnen i näst nedersta falsen på 225 grader i 20-25 minuter. Servera med tagliatelle. Ät och njut. Åt det igår och det blev mums.Ha en bra dag. See You!
 
 
 
 
 

LITE BILDER FRÅN DE SENASTE DAGARNA!

Hej därute. Jag brukar ju inte titta så mycket på fotboll annars, men igår kväll blev det en riktig rysare, och det har nog inte undgått någon att Island vann över England i fotboll. Lufsen kom och lade sig bredvid mig och myste.
Jag såg hela matchen. På söndag ska jag se nästa match då Island spelar mot värdlandet Frankrike. Vilken spännande match det också kommer att bli. Idag cyklade jag till Vacker Tass och köpte torrfoder till katterna. På vägen hem cyklade jag förbi godisarenan och köpte lite godis som jag tänker äta i helgen. Sedan gjorde jag lax i ugn med salt, peppar, tomat vitlök samt grädde och riven ost. Det ska jag äta till middag. Just nu är det uppehhåll i vädret men det har varit lite molnigt. Hoppas att ni alla får en bra dag. See You!
Bokhyllsprydnad
Glasfigurer som jag har haft sedan barn men som jag har glömt bort att jag hade
Se sån stil man har
Fukosten idag
Blev lättare lunch idag
Ska äta det här till middag om jag orkar. 
 
 
 

UNDERBAR SEMESTERDAG!

Hej därute. Oj vad jag har unnat mig mycket gott idag. Och gjort mycket. Bland annat koldolmar, men de blev smaklösa, men jag får väl salta och peppra då jag ska äta de och äta de med sås. Sedan skulle jag steka köttfärsen som blev över och då var jag så snabb så jag hällde i alla ingredienserna före jag brynt köttfärsen.
Men skam den som ger sig. Jag kokade allt väldigt länge så det blev till slut som jag ville ha det. När jag hade varit och klippt mig, så gick jag och köpte mig jordgubbar, så nu sitter jag och äter jordgubbar med Marabou Japp. Japp det gör jag. Ikväll ska jag se fotbollsmatchen där Island spelar. Och bara mysa. Lägger ut lite bilder imorgon, då har ni ju något att längta efter. See You!

LITE BILDER FRÅN MIDSOMMARHELGEN SAMT ETT RECEPT!

                        FLÄSKFILEÈGRYTA MED PEPPARSÅS!
 
600 gram fläskfilée i skivor
salt
peppar
4 dl creme fraiche
1/2 dl grädde
Koka ihop creme fraiche med grädde och 1-2 tsk krossad svartpeppar, 1 tsk krossad grönpeppar, 1 tsk roseépeppar samt 1 1/2 msk soja
Lägg fileébitarna i såsen och koka ihop en stund. Servera med ris.
 
 
 
 

TILLBAKA!

Hej därute. I helgen har jag haft det trevligt med god mat och trevligt umgänge. Det har varit fint väder och det har varit mysigt i husvagnen. Jag hade en radio i husvagnen och på midsommaraftons natt så var det ett radioprogram med Clabbe of Geierstam, som på den gamla goda tiden. Bra låtar att lyssna på innan man skulle somna. Igår så såg jag på Sune i Grekland, den var rolig. På midsommarafton åt jag kycklingsallad med baugetter och goda ostar.
Till efterrätt så blev det smulpaj med vaniljsås. Gott. Det var många som firade midsommar i sina stugor. Det var många goda skratt. Kossorna var ute i hagen och mådde bra. Mina älsklingar var glada och lyckliga över att jag kom hem idag. Det firade jag med att äta melonglass. Lägger ut lite bilder imorgon. Nu ska jag äta god fläskfilégryta. Imorgon klipper jag mig. See You!

FÖRBEREDELSER!

Hej därute. Har nu packat ryggsäcken för i helgen, ska bli skönt att få åka ut till husvagnen och vara där ett tag.
Ostarna som jag åt igår kväll var väldigt goda. De lär inte ta slut i första taget. Här är vädret soligt och det skramlas på baksidan, nu är det ju jordhögar där skolan fanns förut. Hoppas att ni får njuta av midsommarhelgen.
Jag skriver ingenting imorgon för jag ska göra annat innan jag åker ut till stugan, så see you later och Glad Midsommar från mig och katterna. Ät god mat och njut av sommaren. 
 

KATTVAKT!

Hej därute. Idag så har det varit soligt ute. När jag var på COOP och köpte lite ostar till fotbollen ikväll, så mötte jag en arbetskollega. Kramade om henne och önskade henne trevlig midsommar. Sedan så har jag haft besök av en vän som fyllt år. Hon satt och pratade någon timme och jag bjöd på fika. Jag köpte en present till henne som hon har nytta av. Hon erbjöd sig att vara kattvakt till på söndag, vilket innebär att jag kan sova i husvagnen till på söndag. Jag blev jätteglad. Här kommer lite bilder från de närmaste dagarna. Ha det bra. See You!
 
 

ANTIKT!

Hej därute. Igår var min mamma på besök och då åkte vi och skulle se på en seond handbutik, men de hade så dåligt med utbud, så då for vi till Dollar Store. Där köpte jag en Family Fresch med vattenmelon. Det är så gott med vattenmeloner. Sedan köpte jag en present till en kompis som kommer till mig imorgon och som har fyllt år.
Idag är det mulet. men jag ska nog vara mest inomhus för det är skönt ibland det också. Hoppas att ni alla får en trevlig dag. See You!

LADY OCH RODEL!

Hej därute. Idag så var jag på gudstjänst i svenska kyrkan, mycket bra predikan om att inte döma. Tog nattvarden efteråt och gick hem. När jag kom hem storstädade jag., då menar jag storstädade. När jag vaskat färdigt golven hör jag hur Lady gör en rivstart från sovrummet, springer med full fart ut genom sovrummet, kanar på hallgolvet och åker in i garderoben i hallen med en smäll. Tror ni hon tvärstannar där, nej hon fortsätter med hög fart in i vardagsrummet och blir sittandes på bokhyllan en god stund. Min förra katt som jag hade och som flyttade till mina föräldrar när jag flyttade till Stockholm, brukade visst också älska när mamma vaskat golven. Då åkte hon också kana och for in i väggar och skåp så det bara small. Nåja, lite roar smått som man brukar säga.Grannarna här nere håller på att dunka och smälla så det låter som att de har bagarstuga med egen försäljning. Ikväll blir det snacks framför TV:n och sedan börjar min egentliga semester imorgon. Lady och Lufsen har förresten sett på naturprogram utanför mitt sovrumsfönster, blev inte att jag fotade det. Hoppas att ni alla får en mysig kväll och uppladdning inför antingen ledighet eller arbete. See You!

FÖRKYLD!

Lady har bitit av sladden till musen så den gick inte att använda. Därför blev det inte bilder igårkväll men här är de. See You!
 
 
.   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                                                                             
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
+

ÄNTLIGEN SOMMARSEMESTER!

Hej därute. Ja, som sagt så gick jag på min sommarsemester nu idag. Det har jag firat med att äta en god pizza och se på en rolig film som jag har hemma. Tack, ni som skrev senaste kommentarerna om mina kattbilder. Det är roligt att ni tycker om de. Ska lägga ut lite mer bilder imorgon, men nu orkar jag bara slappa i soffan. Känner mig som en pytonorm som nyss har svalt ett stort megsbyte. Är inte van vid att äta nästan en hel pizza. Ändå så är de inte så stora som jag brukar äta. Men man vill ju fira att man har semester. Måste avslöja att jag åt lite godis också när jag kom hem från jobbet. Det gick ju inte så bra för Sverige i fotboll, så det var tyst hos grannen.
Ni kanske undrar över vad jag åt för pizza, jo en enkel capricciosa men den är faktiskt jättegod. Regnet öser ner och Lufsen har legat och slappat med mig en stund. Lady har knorrat och velat kela i några timmar, men nu har hon också intagit horisontalläge. Nu blir det mys ramför TV:n och sedan vakna förvirrad imorgon och tro att jag ska upp och jobba, bara för att en stund senare komma ihåg att man är ledig inte bara över helgen. See You!

MYSBILDER!

Hej därute. Idag sitter jag och myser innan jag ska åka och jobba. Solen lyser och jag jobbar 13 till 22. Sedan jobbar jag till 12 imorgon innan jag lämnar nycklar och telefon på jobbet. Här kommer lite mysbilder på mina katter.
 
 

MASSOR GJORT!

Hej därute. Imorse när jag klev upp så dammsög jag hela lägenheten, det var så mycket damm och katthår. När jag var klar gick jag ut en sväng med katten och passade på att laga mat till i eftermiddag innan jag börjar jobbet.
Sedan kokade jag fisk till katterna och det var uppskattat. Lady och Lufsen ligger nu och sover så sött efter maten. Igår cyklade jag till en second hand butik men de öppnade inte förrän 12 så då cyklade jag in till stan och köpte mig 3 t- shirts. Det var en väldigt lugn dag jag gjorde mig igår och sedan låg jag och såg på Sverigematchen. Nu vet jag vad jag ska ha för kläder på mig på midsommarafton. I år behöver jag inte vara orolig för att mammas katt ska pinka i min resväska för jag ska ju sova i min mysiga husvagn. Ikväll börjar jag 17 och sedan går jag till 15 imorgon. Då är det bara 2 dagar kvar att jobba tills jag går på min semester. See You!
 

ÄNTLIGEN LEDIG 1 DAG!

Hej därute. Hoppas att ni alla har haft en skön helg. Jag har jobbat och det har gått bra. I lördags när jag tittade ut mot Kvarnängen såg jag en stor folksamling. Idag när jag läste tidningen så förstod jag varför. Det var studentbal i Boden i helgen. Vädret har varit vackert men lite blåsigt. Men man är ju härdad. På morgonen drömde jag en så hemsk dröm. Jag drömde att Lufsen hoppade över balkongen och över vägen och försvann. Fy vad hemskt. Tur att det bara var en dröm. Igår hade jag delad tur, och när jag kom hem så gjorde jag räksmörgåsar. Hade kvar i frysen, det blev supergott. Tror ni att jag fick sällskap av några fyrbenta? Jo, det fick jag. De var så glada när de fick smaka. Idag har jag tänkt gå på en långpromenad bort till en secondhand butik, jag har redan mycket saker. Men det är roligt att gå och titta iallafall. Köpte ju rotfruktschips tidigare i veckan, lägger ut lite bilder på de. Ha en trevlig dag. See You!
Det är chips med röbetor, palsternacka samt potatis.
Kaffekaffetåren varje dag. Inte med naturchips men med en tallrik gröt. Då kan man vandra flera mil.
 

DAGS FÖR JOBBARHELG!

Hej därute, idag är det dags för jobbarhelg och då vet ju ni som följer min blogg att jag brukar inte skriva något för då vill jag bara softa och ta det lugnt när jag kommer hem. Brukar vara alldeles slut... Sista jobbarhelgen innan semestern jippi vad härligt. Idag har Lufsen varit ut en stund på balkongen. Vinden har avtagit.
Hoppas att det inte kommer att regna i helgen. Köpte nya chips som jag ska prova imorgon. Det är grönsaker som de rostat och saltat. Hoppas att ni alla får en underbart skön helg, ha det gott. See You på måndag.

SOVARDAG!

Hej därute. Idag har jag haft det väldigt skönt. Har tvättat, lagat kyckling i ugn samt sett på bra filmer som jag har hemma och som jag inte sett på länge. Vädret ute är ruggigt och kallt, men jag och katterna har myst här hemma.
Lufsen gjorde ett tappert försök att vara ute några minuter i ösregn och hård vind, men han ändrade sig snabbt.
Kycklingen som jag gjorde i ugn tror jag blev lyckad. Ska smaka den senare med jasminris, det är så gott.
Här kommer lite mysbilder på mina katter från idag. Imorgon börjar jag inte förrän 17. Skönt. Ha det så gott. See You!
 
 

REGNET DET BARA ÖSER NER!

Hej därute. Idag så har jag varit på personalmöte, och jobbat till 3. Vi blev bjudna på tårta från kommunen, det var ju snällt. Imorgon så är jag ledig, för det är jobbhelg. Ute blåser stormen och det ösregnar. Så ikväll så blir det innekväll. Var och köpte billig kyckling idag på Coop, då kunde jag inte motstå att köpa 2 chokladkakor. Vilken är eran favorit? Min favorit är Marabou Japp samt Daim choklad. Här kommer lite bilder från nationaldagen. See You!
 

UNDERBAR DAG!

Hej därute. Idag sov jag ut länge på morgonen. Solen lös på förmiddagen så jag gick en promenad in till stan och unnade mig en räksmörgås och en Sverigebakelse. När jag kom hem åt jag smörgåsen. Med sällskap av katterna.
Sedan gick jag ut med Lufsen, då kom en granne ut från en balkong och visade upp sin vackra misse. Först upptäckte inte Lufsen henne, men sedan blev han upprymd och började jama. Vi stod och pratade en lång stund, och under tiden så blev den andra katten allt styvare, helt plötsligt började hon morra och skrek högt, då skyndade sig grannen in med sin katt. Sedan så har jag sett en film samt löst lite korsord. Nu ska jag göra mig färdig för morgondagen. Ikväll så ska jag se taptot på slottet när de halar flaggan. Ikväll har katterna fått fisk så de har också firat nationaldagen. Hoppas att ni andra också har haft en skön dag. See You!

ATT VÅGA VARA DEN MAN ÄR!

Hej därute. Solen skiner men parasollet lyser med sin frånvaro. Har hört mig för med någon mer granne om han hade sett till mitt parasoll, men det hade han inte. Turligt nog så är nog de flesta bortresta nu i helgen. Jag har dammsugat och sytt på min tavla och sett lite på TV. Är ledig imorgon också. Men fy vad det blåser kallt ute.
En sak som jag tänkte skriva om idag är vikten av att våga vara den man är. Att inte bry sig om vad andra människor tycker och tänker om en. Varje människa är ju unik och speciell, det möts man mycket av när man jobbar inom vården. Att man behöver inte följa en viss mall eller göra exakt vad andra gör utan att man ska ha rätt att bli accepterad som man är och bli behandlad med respekt. Det är jätteviktigt om alla ska må bra. Nog sagt om det. Ska sitta och lösa lite korsord och sedan ska jag sjunka ner igen i soffan och titta på någon bra film. Såg en jättebra film på TV sent igår kväll. Det var ett kärleksdrama och jag brukar inte vara intresserad av att se sådana filmer, men nu satt jag som fastklistrad och såg hela filmen från början till slut. Börjar väl vara lite blödig. ha, ha.
Hoppas att ni alla får en varmare dag än vad jag har. Må så bra. See You!
 
 

EFTERLYSNING!

Hej därute. Igår morse när jag skulle cykla till jobbet så skulle man ha behövt både långkalsonger, vantar och mössa på sig. Det blåste minst 10 sekundmeter , så det var inte trevligt att cykla i motvind. Det var antagligen då som mitt parasoll bestämde sig för att flyga iväg. För i morse när jag skulle dra upp persiennerna och åka med bussen till Luleå, upptäckte jag till min fasa att parasollet var borta. Jag hade haft det fastsatt med en tung plastlåda fylld med vatten, men det hade ju inte hjälpt uppenbarligen. Jag sprang ner till grannen längst ner och ringde på hans dörr och frågade om han hade fått ett svart parasoll på sin balkong. Men det hade han inte. Då gick jag med raska steg till bussen. Så nu är mitt parasoll någon annanstans.
 
När jag kom ut till min mammas stuga så hjäpte jag henne att få loss ett köksfönster för det skulle putsas, sedan så städade jag ur min husvagn, så nu är den ren och fin. Jag ska sova där natten mot midsommardagen. Då har jag ju semester också. Vädret är vackert men kyligt. Nu ska jag bara mysa framför TV:n och äta gott. Ha en fortsatt trevlig kväll. See Y
 
-
 
+
 
 
 
 
 

STORSTÄDNING INFÖR LÅNGLEDIGHETEN!

Hej därute, idag så har jag storstädat lägenheten inför min långledighet, katterna har legat uppflugna på garderob och stol. Det är skönt när man får rensa bort lite katthår, det blir så snabbt det i min lägenhet. Imorgon slutar jag 12 och sedan är jag ledig till på tisdag. Måste sluta skriva nu för Lufsen vill ut. Ha det så gott . Tack Eva för senaste kommentaren. Hoppas du såg att jag skrivit ett svar. See You!

SOMMAR OCH SOL!

Hej därute. Igår när jag kom hem från jobbet på kvällen så kom ett stilla regn som varade över natten. Då blev det lite svalare. Lufsen blev pigg och jamade och var allmänt orolig. När jag skulle åka till jobbet så låg han naturligtvis och slappade, utvilad. När jag kom hem från jobbet så var båda utslagna av värmen så Lufsen vill inte gå ut just nu. Till middag blev det en banan och en persika, var inte ens hungrig. Man orkar inte så mycket när det är så är varmt, det tar på krafterna. Hoppas att du som läser min blogg också har haft en solig och varm dag. Ha det gott.
See You!

RSS 2.0