SLUT PÅ SEMESTERN!

Igår var jag bjuden på middag hos en vän och där åt jag jättegod påskbuffé, det blev en trevlig gemenskap och många goda skratt. Idag har jag haft främmande av mina föräldrar, jag bjöd de på hemgravad lax och annat gott.
Ikväll så åkte vi iväg till affären och skulle köpa ljus, då hade de inte de jag ville ha. Vi körde då till andra butiker. Till sist hittade vi en affär som sålde ljusen som jag ville ha. När vi kom hem, så tappade jag ljusen i golvet och då knäcktes alla av. Det var ju inte så kul. Så nu får jag ta och köpa nya igen. Idag så såg jag matchen mellan Färjestad och Luleå. Luleå vann igen. Det var roligt. Hoppas att ni har haft en trevlig påsk. See you.

BILDKAVALKAD!


UNDERBAR DAG!

Hej därute. Var ju i Piteå igår. Vackert väder och glada och trevliga människor överallt. Vi började med att gå och ta en fika på stans bageri. Sedan så gick vi i lite affärer. På vägen hem så åkte vi förbi Röda Korset och då fick jag syn på en snygg kökslampa. Så den slog jag till med och köpte. När vi kom på Storheden så storhandlade jag. Hela bilen var full med matvaror. På väg upp till lägenheten så fick jag ett skrattanfall. Det blev ett helt hav av påsar. Det tog många minuter att stänga igen hissdörren, och få ut alla varor. Nu är jag ganska hängig och förkyld så jag ska hålla mig inne idag och bara ta det lugnt. Hoppas att er dag också blir bra. Imorgon så ska jag göra paté. Ha det gott. See you.

FILMEN VAR JÄTTEBRA!

Hej därute, filmen jag gick och såg i går var jättebra. Det var inte så många i salongen, kanske 20 st. Men filmen lockade fram många skratt, det var många som var i 50 till 60 års ålder. Längst fram så satt ett gäng ungdomar.
De hade laddat upp med stora bägare med popcorn och så hade de dricka med sig. Personerna som det handlar om var ju på en färja , där hände det massor med roliga saker. Bland annat så fick Kjell Bergqvist en 84 årig jubilar på halsen. Men han dansade flera gånger med henne. Brasse träffade en gammal flamma, dottern till 84 åringen.
Den tredje försökte sig på karaoke och var riktigt duktig på det. Men det blev aldrig någon kvinna som ville ha honom. Musiken i filmen var väldig vacker. Det är en kvinna som var med i melodifestivalen för några år sedan som gjort melodin. Filmen är väldigt sevärd. De 3 männen råkar ut för vissa motgångar och det är spännande att se hur de hanterar sina livssituationer. Och framför vad de gör för att ändå leva ett bra liv på ålderns höst. Gå och se den, jag lovar er att ni inte blir besvikna utan får er många goda skratt. Ha det gott. Imorgon blir det Piteå, see you!

SOVMORGON!

Hej därute. Vaknade första gången vid halv fyra av att Lufsen väckte mig och ville ha mat. Skyndade mig upp och gav honom och Lady mat, för att sedan snabbt krypa ner i sängen igen. Vaknade sedan vid halv sju. Låg och drog mig och bestämde mig senare för att stiga upp. Har bryggt mig en kanna te. Frisyren ser ut som gruppen Noice såg ut på 80-talet, så då kan ni ju tänka ut själv hur jag ser ut i håret. Strålande vackert väder. Tänker ge mig i kast med att sy på en tavla som jag brukar kalla " Café for you" tavlan. Den heter i själva verket europeiskt café. Nåväl, nu ska jag skynda mig att dricka upp mitt te, sedan så ska jag sy och dammsuga. Det blir ju mycket sådant när man har två mellanlånghåriga katter. Ska nog ut på en promenad också i det här vackra vädret. Sedan så ska jag ta bussen till Luleå och gå och se en film som heter "Bäst Före". Har inte varit på Filmstaden i Luleå sedan 90-talet.
Hoppas att ni alla får en solig och varm dag. Åh, så härligt med semester fanns ju en låt som hette, jag får sjunga den nu. Jag trivs så bra i min nya grupp, och det är jätteviktigt för att man ska må bra. Kram, kram, See you.

LITE BESVIKEN!

Hej därute. Klev upp halv fem nu på morgonen och har sovit bra. Varje morgon så brukar Lady komma till mig och vilja lägga sig på min mage och trampa. Gogumman bestämde sig i morse för att rata mig. ändå så hade jag gett henne mat. Nåja, man kan ju inte tvinga henne att komma då hon inte vill. Har inte hjärta att bli sur på henne, hon är så mysig. Och BUSIG. Nu sitter båda och tittar ut igenom mitt sovrumsfönster. Nu är det ju bara några timmar kvar, sedan går jag ju på semester. Jobbar en delad tur idag, men det går ju bra.

LUUULLLEEEEÅÅÅÅÅÅ!

Luleå gick vidare till semifinal, bra gjort tycker jag. Hoppas att det blir Luleå och Skellefteå som kommer att mötas i final. Då gör det inte så mycket om Skellefteå vinner, för det är ju grannarna. Men det blir nog roliga matcher. En dag kvar, sedan semester i en vecka. Vad det ska bli kul. Ska sätta mig ner och lyssna på lite klassisk musik, sedan blir det till att snutta kudden. (hi, hi ). Hoppas att vädret har varit lika fint hos er andra. Här har det tinat. Katterna har haft frispel och varit jättebusiga sedan jag kom hem vid kvart över fem. Trevlig kväll. See you.

TREVLIG DAG IGÅR!

Hej. Mina föräldrar var förbi igår. Då bjöd jag de först på marängtårta med vispad grädde och drottningsylt emellan.
Sedan så bad jag de stanna och äta fläskfile´och krämig potatisgratäng till. Det gjorde de. Vi var även ut på en promenad för att gå ner grädden till tårtan. Jo just det, glömde ju att skriva att jag som garnering till tårtan hade satt skivade bananer och blåbär. Det blev supergott. Ibland så känner man för att ha en dag då man frossar. Igår kväll satt jag och tittade på slutspelet i ishockey. Under sista halvtimmen så måste jag ha somnat till, för jag missade ett mål. Sedan så såg jag hur Luleå Hockey drämde till med att göra 4 mål totalt. Bättre avslutning på dagen kan man inte få det. Det är vackert väder ute, och Lufsen signalerar att han vill gå ut. Ha en bra dag, see you.

LEDIG INFÖR HELGEN!

Hej. Hur har ni det. Känns lite konstigt när jag inte längre är med i facebook. de fortsätter att skicka till min mail. Men det kan ta några veckor innan de slutar skicka om spel som jag haft där. Djuren i Farmville 2 lär väl svälta ihjäl till slut, men det är ju bara på datorn och inte levande varelser som tur är. Tänker sy på min tavla, det närmar sig sakta att den blir färdig, men det tar ju som sagt lite tid. Man ska sy i varje ruta och sedan så är det ju olika nyanser som gör att tavlan ser verklighetstrogen ut. Sedan så räknar man fel ibland, och då måste man sprätta upp. Då går det garn till spillo. Då får man ibland köpa garn från en närliggande sybutik. Igår så åt jag sushi igen. Det är så vansinnigt gott, med ingefära och wasabi. Brukar köpa Alaska rulle. Den innehåller rökt lax, majonäs, brieost och purjolök. Jag köpte nio bitar så jag blev rejält mätt. Synd att man inte är så van annars skulle man ha gjort det själv.
 
Nu är jag ledig idag, sedan jobbar jag tre dagar innan jag går på semester. Ska bli underbart härligt. Då får man göra precis vad man vill. Ska ju till Piteå en dag, det är mysigt att gå i Småstaden. Sedan ska jag storhandla. funderar på att köpa en laxsida och grava den till påskhelgen. Har funderat över varför Lufsen jamar så ynkligt innan han går på toa, men det är nog att han tycker att det är obehagligt det här med toabesök.Hoppas att ni alla får en bra dag med sol och vackert väder. Kram på er. See you.
 

STÄDNING ; VACKERT VÄDER OCH JOBB!

Hej därute. Var och shoppade på stan igår. Unnade mig sushi till lunch och så köpte jag lite annat åt mig själv. Bland annat så köpte jag en nyckelring med ett bi, hoppas inte att getingarna blir intresserade av den i sommar. De äter ju bin. Sparade på youtube ett inslag från gamla stan i stockholm samt en förort till Stockholm som fyller mig med speciella minnen. Har varit ut med Lady och Lufsen idag och grannen tittade ut igenom fönstret. Hon tyckte nog det var roligt att se min lilla trasdocka vara ute. Hon är som en ledlös trasdocka när man tar upp henne i famnen.Katten alltså, inte grannen. Städar just nu och tar bort lite damm, Så det ska bli fint här när jag jobbar i helgen. Har gått ur facebook idag också. Vill inte vara med där längre. Ha en bra dag. See you.

BARA MYS OCH BUS IDAG!

Hej därute. Har busat med katterna idag och bara myst. Det har varit roligt. Är ledig imorgon också. lufsen var ut en sväng på förmiddagen. Annars är det ingenting nytt som hänt. Ska ligga och se på en gammal film nu. See you.

DENNA FÖRVIRRADE KVÄLL!

Hej och hå. Ibland är det inte lätt att hitta i labyrinterna där jag nu jobbar ibland. Bad till slut om sällskap dit jag skulle. Nåja, så småningom så kommer jag väl in i det. Idag har det inte gått så bra. Tur att jag bara jobbar 7 till 5 imorgon och att jag sedan är ledig tre långa härliga dagar. Blotta tanken får mig att känna mig bättre till mods. Får sjunga som Sickan Carlsson. "Jag är så glittrande glad". Nacken spänner och gör ont så nu går jag och lägger mig. See you.

ÄNTLIGEN!

Hej därute. Säger som Gert Fylking. Efter 20 års sökande efter en underbart vacker sång som jag inte har vetat namnet på googlade jag och fick svar. Underbart vackert  och varmt väder ute förresten. Melodin är Jean Sibelius,Impromtu for string orchestra. Op 5:5-6 Adante lirico.Den finns med som slutvinjett i serien om Hermans Historia. Den är underbart vacker att lyssna till. Idag har jag haft tvättstuga och skurat tvättstugan så svetten har lackat. Toaletten var inte städad sedan slutet på 1700 -talet. Kan inte säga att jag bidragit tidigare själv. Bara någon enstaka gång. Man skurar ju oftast ut golvet, torkskåpet och torktumlaren. Men jag kände mig på städhumör så jag tog en vals med rotborste och min egen Ajax. Fick diverse hostattacker när de tjocka dammtussarna landade på golvet, allt medan jag skurade ur hyllorna som hade(och jag ljuger inte), någon cm hög dammbeläggning. Grannen nedanför med astma kommer nog tycka att det är lättare att andas där nere nu. Nåväl, nog om detta. En god vän till mig var och hälsade på mig och vi drack te och hon gav mig en bok som handlade om förhållandet mellan Marie  Antoinette och Axel Von Fersen. Måste sätta mig ner och läsa den bums. Imorgon så kommer en annan vän till mig och ser Schindlers list. Ska bli roligt att höra vad hon tyckte om filmen. Ha en fortsatt underbar dag. See you.

EN AV VÄRLDENS COOLASTE KATTER!

Hej därute. Strålande sol men kallt på morgonen. Här kommer en av världens många coola kissar. Mjau på er.
 
Fin utsikt man har här uppe.
 
Undrar om man skulle öppna dörren och se vad som händer.
 
Äsch, jag tyckte det här var mycket roligare och skönare. Fint att kunna ha syrran som huvudkudde.
 
 
 

Lufsen kelsjuk!

Hej. Ikväll har Lufsen legat i mitt knä i 1 timme igen. Till slut var jag tvungen att lyfta ner honom för jag blev så stel i benen. Hoppas att ni får en trevlig helg. see you.
 
 

NYA VINTERSKOR!

Hej därute. Hoppas att ni alla mår bra. Tycker att det är jätteroligt att ha börjat i den nya hemtjänstgruppen. Idag har jag slutat tolv och det har varit underbart väder. Jag har köpt mig nya vinterskor, det var rea, halva priset på de.
De gamla tog in snö så jag blev kall om fötterna.Nu ska jag bara njuta av kvällen och se på film och mysa. Ha det bra. See you,

VACKERT VÄDER OCH STORSTÄDNING!

Hej därute. Idag är jag ledig och det är vackert väder- På förmiddagen snöade det, men efter 12 blev det strålande sol. Jag har haft storstädning här hemma. Lufsen har legat i mitt knä i 1 timme. Har aldrig hänt förut. Längtar till sommaren. Det ska bli skönt. Synd bara för alla insekter, men de får man stå ut med. Ska titta lite på filminspelningar som jag har sparat på datorn. Hoppas att ni har haft en trevlig dag. See you.

SLUT PÅ LÅNGLEDIGHETEN!

Hej därute. Nu är det slut för den här gången. Men det har varit riktigt underbart tycker jag. Satt nyss och såg färdigt Schindlers List. den är gripande och bra. Var i kväll och hälsade på en gammal kompis, men han skulle på middag så jag stannade inte så länge. Imorgon börjar jag i den nya gruppen. Det känns spännande. Lufsen har varit kring mig och velat kela hela dagen. Busen. Jag tycker så mycket om de små liven. Ha det bra. See you.
 
 
 
 
 
 
 
 

AKUT ANALSÄCKSKSINFLAMMATION!

Hej därute. Klockan halv elva idag så kom jag in med Lufsen till veterinären. Det hade gått relativt bra att låta honom fasta. När jag kom dit, så konstaterades det att han hade akut analsäcksinflammation. De skickade då upp honom direkt på operation, gav honom en lugnande spruta och spolade igenom hans säckar. Det upptäcktes också att den ena säcken var större än den andra och att det kom lite var ut när hon klämde. Om några månader så tänker jag åka dit igen så att de får kolla upp de. Blir det samma procedur så får det väl bli så. Veterinären tyckte att om det inte blir bättre, så är det lika bra att operera bort de helt. Idag så har han raglat lite och mest velat vara ifred-. Men när jag hade köpt hem en dvd med inbyggd videobandspelare, blev nyfikenheten för stor. Han har god aptit igen lilla gubben.Nu är han slut och det är jag med fast klockan är 20. Ha det bra. See you.

RSS 2.0