GOTT NYTT ÅR!

Hej därute. Vill bara tacka alla bloggläsare för det här året och önska er alla ett GOTT NYTT ÅR! Välkommen tillbaka nästa år.

LITE BÄTTRE!

Igår kväll så var jag uppe ganska mycket. Men på kvällen då jag skulle lägga mig så fick jag jättehuvudvärk. Jag blev tvungen att ta 2 panodil. Då kände jag mig jättekonstig i huvudet några timmar. Jag somnade efter ett och sov sedan ganska bra. Nu är det lite bättre med huvudvärken på morgonen. Huvudvärken som jag hade igår kväll kom från nacken, för den hade jag också ont i. Nu ska jag äta frukost. det som är trist med hjärnskakningen är att jag inte orkar sy på tavlan som jag håller på med. Men nästa vecka kan jag nog börja igen. Avslutar mitt inlägg med ett gott recept som jag fått tag i och som jag smakat. Ha det gott och gå försiktigt. See you!
 
                                                       KYCKLINGRATÄNG!
 
1/2 grillad kyckling
1/2 röd paprika
1 banan
1 1/2 dl vispgrädde
1/2 dl mango chutney
1/2 tsk sambal oelek
 
                                                         GÖR SÅ HÄR!
 
1. Rensa ur kycklingköttet och lägg det i en ugnsfast form. Strimla paprikan och skiva bananerna och lägg ovanpå
kycklingen.
2. Vispa grädden och rör i mango chutney samt sambal oelek och klicka såsen över kycklingen. Gratinera i 15 minuter. Servera ris till.
 

SÄMRE DAG!

Hej därute. Vaknade vid 3- tiden i natt och hade jätteont i huvudet. Sedan så somnade jag om och sov till klockan 8. Mår illa, men till skillnad från i förrgår så har jag aptit och kände hunger när jag vaknade. Idag så ska jag ligga mer än igår. Det är en plusgrad ute, och snön smälter sakta bort. Har så ont bakom nacken, så jag ska inte sitta så länge vid datorn. Satt och spelade spel på telefonen igår kväll, men jag slutade när jag kände att det blev nog.
 
Var ju uppe nästan hela dagen igår. Så jag kanske måste ligga fler kortare stunder idag. Katterna har det bara bra.
Lufsen låg i mitt knä igår jättelänge då jag såg på SOS- en segelsällskapsresa. Lady går här och knorrar på och vill att jag ska leka. Hoppas att ni alla får en skön lördag. See you!

HJÄRNSKAKNING!

Hej därute. Fick en trist fortsättning på juldagsmorgonen då jag föll utanför min arbetsplats när jag skulle slänga sopor. Hade haft broddar när jag gick till andra hus på morgonen. Men sedan så skulle jag ha en vårdtagare inomhus, och då behöver man ju inte broddar. När jag var färdig så skulle jag gå med sopor till soprummet som fanns mitt framför mig. Är bara en bit att gå. Då flög jag och slog bakhuvudet med en hård duns. Blev liggandes i blötan en stund innan jag vågade sätta mig upp och ringa efter hjälp. Efter en kort stund kom två arbetskollegor
och hjälpte mig upp. Jag hade världens bula i bakhuvudet. De hjälpte mig in och ringde efter en ambulans.
 
När jag kom till sjukhuset så skickade läkaren mig till röntgen. Han sa att de inte alltid brukar göra det men han tyckte att jag var ett gränsfall. Efter en kort stund så fick jag reda på att jag hade fått en skallfraktur ,en spricka i bakhuvudet. Men han sa att det skulle läka ihop av sig själv. Sedan så sa han att jag hade fått en hjärnskakning.
Han sjukskrev mig en vecka. Igår kräktes jag hela dagen, men idag får jag behålla maten. Så nu får jag rehabilitera mig och ta det väldigt lugnt. Hoppas att ni andra har haft en trevlig jul. See you!

JULFÖRBEREDELSER!

God afton i stugorna. Håller på med sista förberedelserna inför julafton. Imorgon så jobbar jag ju på eftermiddagen.
Men vi ska ha julklappsöppning på morgonen jag och mina föräldrar. Har nyss lagat en ris a la malta som blev suverän. Ikväll så ska jag och katterna äta lite räkor, och jag ska sitta uppe lite längre än vanligt. Jag har satt igång julgranen som har en massa tåg som kör runt och spelar samtidigt. Måste ju passa på nu när det är jul. Toppstjärnan samt en del renhorn till släden med tomten som ska åka runt har ju katterna gnagt bort tidigare år.
Så i år så är det bara en gran utan tomte med släde, men det får vara så.
 
Var in på coop och handlade idag. Det var smockat med folk ska jag säga. Trängsel. Men det hör ju till.
Sedan så var vi och fixade lite vidjor så att katterna får lite motion. Det uppskattades. Från mig och katterna till er alla.
EN RIKTIGT GOD JUL!

JULKLAPPAR!

Sitter och väntar på att en tjej som sålt jultidningar i höstas ska komma och leverera varor. Har ju haft tvättstuga också, men jag kände mig som Gunde Svan när han slogs om hundradelssekunderna på 80- talet när jag skulle städa ur tvättstugan. Jag vill ju inte missa henne. Nåväl, sitter och försöker knåpa ihop julklappen till mina föräldrar
så att den blir färdig innan julafton, annars så får det bli en försenad julklapp. Det går ju också. Nu börjar det skymma. Idag är det ju vintersolståndet, årets mörkaste dag. Sedan så står det ju still i några dagar, sedan vänder det och går mot ljuset. SKÖNT! Nu ska jag fortsätta arbeta på julklappen. Ha det gott. See you!

FRÄMMANDE!

Hej därute. Idag har jag varit ledig efter att jag har jobbat helgen. Mina mostrar och morbröder var på fika hos mig och vi åt och drack gott. Jag fick några presenter. En te mugg som var jättefin samt te. En marsipangris, söt.
Sedan så fick jag tvål, dusch kräm samt en burk att förvara saker i. Det var som att fira julafton redan. Imorgon ska jag också ha främmande, sedan så jobbar jag kvällen. Jag jobbar fram till och med fredag. Sedan så är jag ledig ända fram till julafton. Då får jag förbereda inför julfirandet. Är det någon som har sett årets julkalender. Vad tycker ni om den? Jag tycker ändå att den går att se på. Nu ska jag snart gå och lägga mig. God natt!

SANKTA LUCIA!

Jaha, då var det Lucia igen. Får stämma in i Just D:s klämmiga refräng, Nu är det jul igen. Tycker nyss att det var jul, sommaren är som bortglömd. Var tar tiden vägen? Har suttit och tittat på youtube och snart är det natti natti. Ska ju upp klockan fem imorgon bitti. Hoppas att ni alla haft en trevlig Lucia. Sov gott alla.

SNÖ!

Hej därute. Ikväll så har det snöat mycket. Det är vackert ute. En kompis till mig dök upp och vi fikade, det var trevligt. Imorgon så slutar jag tolv också. Hoppas att ni alla har det bra där ni är. Snart så är det läggdags och det ska bli skönt.. Sov gott. See you!

ÄNTLIGEN TILLBAKA!

 
Så här blev klänningen och förklädet. Det känns skönt att den är färdig. Jag har fått hjälp med att ändra klänningen lite. Det har varit intressanta dagar i Umeå. Men nu känns det skönt att vara hemma hos mina katter igen. Förklädet kommer längre ner då jag har klänningen på mig, och så är klänningen mindre vid. Det är inte någon klänning som jag ska ha bland folk, utan bara här hemma. Igår så var jag hos frissan i Umeå. Det var skönt för jag behövde klippa mig. Så nu är jag snygg inför julen.
 
Resan ner gick bra. det var inte så mycket folk på bussen som jag hade väntat mig. Det har blåst lite grann och yrt snö, men det har ändå varit vackert väder från måndag till och med lördag. det har varit mycket spring på stan och handla julklappar, det är alltid lika roligt. Katterna tycker att det är skönt att jag är hemma.
 
När jag klev in genom dörren så luktade Lufsen misstänksamt på mig, men sedan så var han överlycklig när han kände igen mig. Lady var alltid lika trevlig som vanligt och jag kliade henne på magen.
 
Lägger ut lite fler bilder, ska bara meddela att katterna har haft sällskap hela veckan som jag har varit borta.
Hoppas att ni alla får en skön vecka. Nu börjar vardagslunket för mig igen. Ha det gott och var rädda om varandra. see you!
 
 
 
 

HÄLSNINGAR FRÅN UMEÅ!

Idag har jag varit på stan och handlat julklappar. Det var trevligt. Här så har det snöat. Det är mysigt på stan nu när det närmar sig jul. Alla butiker försöker sälja så mycket de bara kan. Ikväll har jag ätit pizza med min kompis.
Ha det gott. See you!

RSS 2.0