KUNGLIGT FIRANDE OCH VALBORGSMÄSSOAFTON!

Hej därute. Sitter och tittar på kungafamiljen samt väntar på att få främmande idag av mamma. Vi ska äta gott och ha det trevligt. Solen skiner och jag har avnjutit en god mugg med kaffe och en god frukost. Lufsen ligger och sover på klösträdet i sovrummet och Lady ligger och sover på sängen. Vi ska åka en sväng till Dollar Store för jag måste inhandla lite saker. Till middag blir det alspånsrökt karreé samt potatissallad och vitlöksbröd. Till efterrätt vet jag inte ännu vad det blir. Vi ska gå ner och se på majbrasan klockan 20 ikväll. Det ska bli roligt att se om det är några människor som har samlats vid Kvarnängen. Det vetter ju ut mot vattnet så det är väldigt vackert. Hoppas att vädret håller i sig. Imorgon så ska jag laga mycket mat inför jobbet den här månaden. Jag gör ju storkok varje månad. Hoppas att ni alla får en riktigt trevlig valborg. See You!
 
 

STORSTÄDNING OCH UPPLADDNING INFÖR VALBORG!

Det blir naturligtvis nyktert på valborgsmässoafton. Men jag har städat och fejat mycket sedan jag kom hem från jobbet idag. Vädret har varit soligt och varmt. Jag har varit ut med Lufsen en stund och nu ligger han och sover i docksängen. Imorgon så ska jag klippa mig och sedan kommer en kompis på en snabb kopp te innan hon börjar jobba. Nu ska jag titta på brottsplats Sverige innan det är dax för sängen. Ha en trevlig kväll. See You!

KAFFEBRYGGARE OCH FJÄLLUGGLA!

Hej därute. Idag så har jag ätit en stadig frukost. Jag ska på mun och tandvårdsutbildning innan jag börjar jobba klockan 4. Det ska bli intressant. Igår var jag på Specsavers och provade ut nya glasöon. Min närsynthet hade inte försämrats någonting, det var ju skönt. Jag har lite torra slemhinnor i ögonen men man kan ju köpa ögonfuktande droppar om det är besvärligt. Sedan gick jag iväg till COOP och där kände jag för att köpa en kaffebryggare. Har inte haft någon sedan jag flyttade till lägenheten. Mamma kom på besök och jag hade inte något kaffemått hemma, så det blev 4 msk kaffe till 4 koppar. Det blev stadigt måste jag säga. Det tyckte hon också. Vi beslöt oss för att promenera till min närliggande konsumbutik och köpa ett mått vilket vi gjorde. På vägen dit så blev det mer och mer blåsigt, de hade ju lovat snö och vi hann precis hem så började ett snöoväder. Sedan for mamma hem. Jag ska berätta att jag shoppade i en leksaksbutik också när jag skulle på COOP. De hade en jättesöt, ganska stor fjälluggla i skyltfönstret. De har haft det en tid, och jag har tyckt att den varit så söt så nu kunde jag inte hålla mig längre, så jag köpte en. Så nu står den i min vardagsrumssoffa.
Hoppas att ni alla får en trevlig och skön dag utan snöoväder. Ha det så gott. See You!
 
Stadig frukost.
 

SYNUNDERSÖKNING OCH RÖDKALLEN!

Hej därute. Idag skiner solen men det kommer lite mörkare blåton i horisonten. De har lovat snö i eftermiddag, skulle visst komma 2 dm. Idag så ska jag på synunderökning. Har inte varit och undersökt mina ögon på 6 år så det kanske börjar vara dags. Har börjat att bli tvungen att hålla mindre text en bit ifrån ögonen. Jag har dessutom brytningsfel på höger öga. Ska dessutom skaffa mig nya bågar också. Det ska bli spännande att se om jag hittar några som passar mig. I dagens tidning så läste jag om att i maj kommer Luleå Kommun och de som äger ön Rödkallen i Luleå Skärgård att försöka enas om att hjälpa till med att rusta upp hamnen så att fritidsbåtar samt turbåtar ska kunna angöra där. Det skulle vara så roligt om man skulle kunna åka dit ut över dagen med turbåt. Det finns 2 fyrar samt stugor och stenlabyrinter på ön. samt en fiskarkyrka från 1700- talet. Jag har alltid drömt om att få kunna åka dit och besöka ön. På 90 talet så hade de dagsturer ut till ön. men då bodde jag i Stockholm.
Sedan så lade de ner turerna. Jag ska gå in på nätet och se om det finns att köpa böcker om Rödkallen. Idag så är jag ledig, det är skönt. Jag ska få främmande på eftermiddagen. Ha en trevlig dag. See You!

GOD LUNCH!

Hej därute. Jobbar delad tur idag och gör ett snabbt inlägg. Blev jättehungrig innan jag skulle gå hem klockan 12. 
Köpte då mat från restaurangen på jobbet. Den var väldigt god. Kycklingfilé med potatisgratäng. Lufsen har inte gapat och velat ut på gården sedan jag kom hem. Nu ligger båda så snällt och är mätta. Solen skiner och det är ganska varmt. Skönt. Ska snart iväg igen och arbeta. Sedan jobbar jag imorgon, och måndag är jag ledig. Hoppas att ni alla får en fortsatt skön helg. Hör av mig på måndag. See You!

GLÖMSK!

Hej därute. Idag har jag varit glömsk när jag skulle köpa ett vadderat kuvert och skicka min änglatavla till min kompis. På väg till Opalen för att unna mig lite gott och fira att Prins Carl Philip och Sofia fått en pojke. Köpte det jag skulle och tittade i min dramaten. Inget vadderat kuvert där inte. SUCK! Gick tillbaka mot posten med förhoppning om att kuvertet skulle vara kvar. Som tur var behövde jag inte stå i kö för att en kvinna skulle hjälpa mig och hitta kuvertet, Jo då, det fanns kvar. Kvinnan som expedierat mig hade lagt undan kuvertet. Gick hem igen glad i hågen för att äntligen få komma hem igen. Det blåste ganska kraftigt just då. Packar upp mina varor och skulle stoppa in bakelsen som jag köpt dagen till ära. Till min fasa upptäcker jag att jag glömt den på konditoriet. Det var bara för mig att börja vandra tillbaka till stan, tur att det är nära. Seglade in på konditoriet och berättade att jag varit och köpt en bakelse men glömt den. Jo då, de hade lagt undan bakelsen. PUHH! Gick tillbaka hem och gick ner i tvättstugan. Lufsen har varit ut 2 gånger idag. Nu ligger han och myser bredvid mig.
Hoppas att ni alla får en underbart trevlig kväll. See You!
 
Frukt är nyttigare än..........
Det här, men ack vad det här är mycket godare,eller hur?

NEJ SE DET SNÖAR!

Hej därute. Idag börjar jag klockan 4 och då är jag ju ledig några timmar på förmiddagen. Brrr, men det snöar ute och det är bra för då åker sista snön bort från backen. Igår bokade jag tid både till frissan och specsavers. Måste skaffa mig nya glasögon. Det är bra pris på deras glasögon. Men det ska vara rektangulära bågar och inte runda glasögon. Det passar jag inte i. Igårkväll drev katten mig till vansinne när han först gapade och skulle ut fast han själv varit ute och ville in. Sedan vid 12 inatt började han leva om och jama och skulle in i toalettskåpet igen.
Det är ju för spännande där inne. När jag skulle kamma honom idag så blev han arg när jag sedan skulle klippa klorna på honom, då bet han mig rejält. Det gjorde han igår också föresten, men nu är vi sams. Lady har bara gått här och knorrat och jamat och velat kela och ligga bredvid mig. Ja, se dessa katter.  Nu slipper de mig några timmar när jag jobbar. Imorgon är jag ledig för jag jobbar långhelg. Ha det gott och skönt idag. Var rädd om varandra. See You!
 
Vad är det du sitter och säger, är det möjligt?
Ha Ha Ha
Människor tappar tänder och fåglar tappar fjädrar.
 
 
 
 

DJUNGELBOKEN!

Jag har tagit det väldigt lugnt idag. Ikväll så var jag och några kompisar och såg djungelboken och den var verkligen spännande och rolig på samma gång. Det var bra filmteknik och det var kul när djuren talade. Det var mycket folk och det var naturligtvis många barnfamiljer där också. När jag gick hem från bion så var det ljust ute.
Nu har min semestervecka tagit slut. Imorgon så jobbar jag till klockan 15. Veckan har verkligen gått fort. Nu ska jag gå och lägga mig. Jag har busat en stund med Lady och Lufsen.Hoppas att ni får en bra dag imorgon. See You!

TILLBAKA IGEN EFTER MIN LILLA TRIPP!

Hej därute. I torsdags åkte jag ner till Skellefteå och hälsade på en kompis som jag umgåtts med i många år.
Hon bjöd på god mat och vi skrattade och hade det trevligt. Vi var även och hälsade på min kompis mamma och det var trevligt. Jag fick mycket saker och jag träffade några katter som sprang på samma gata som var kelsjuka.
Igår så åt vi grillat med potatisgratäng. Mums. Sedan satt vi och såg på en långfilm. När jag skulle åka iväg i morse så hade jag sett fel på busstiderna. Vi väntade och väntade men det kom ingen buss. Till slut så fick jag reda på att bussen gick 20 över 3 på eftermiddagen. Då blev det till att åka tillbaka till Skelleftehamn och umgås några timmar till. Jag kom hem vid 19 tiden ikväll. Imorgon ska jag på bio och se djungelboken. Här kommer lite bilder från trippen till min kompis. Ha det gott. See You!
 
 
 
 

BLOGGUPPEHÅLL!

Hej därute. Idag så har det varit en trevlig och intensiv dag. Köpte ett par snygga jeans på H&M och de satt perfekt. Behöver inte ens lägga upp de. Sedan var jag bjuden på middag hos en väninna. Det var jättetrevligt.
Ska snart gå och knyta mig. Måste göra ett uppehåll på bloggen till lördag, men sedan så hör jag av mig igen.
Luleå Hockey gick det inte så bra för igår, de förlorade på hemmaplan . Frölunda gjorde 8 mål och Luleå fick 2. Nåja det är sånt som händer. Har packat färdigt resväskan. Hoppas att ni får en trevlig dag imorgon och fram till lördag. See You!

SORGLIG DAG PÅ ETT SÄTT!

Hej därute. Idag så har min mamma varit på besök och hälsat på. Vi gick på stan en sväng för jag hade lite ärenden. Idag klockan 12 minuter över 3 på eftermiddagen för 2 år sedan dog min pappa, så jag ar haft pappa i åtanke. Tänk vad åren springer iväg. Jag fattar det inte. Ikväll så ska jag se hockeymatchen som är den avgörande mellan Luleå och Frölunda. Det ska bli otroligt spännande för det blir på hemmaplan för Luleå. Vinner de så blir det en sista avgörande match i Göteborg i slutet av veckan. Annars är Luleå ute ur spelen. Det var ju 20 år sedan de vann SM guld så det kanske är dags igen. Lufsen sitter ute på balkongen och Lady är trött och ligger på soffan.
Hoppas att ni får en trevlig kväll. Snart så ska jag ladda inför matchen. See You!

TANDLÄKARBESÖK!

Hej. Idag så var jag hos tandläkaren, och då berättade tandläkaren att jag varken hade tandsten, början till hål eller annat fel. Jag frågade om jag skulle få en ny tid om något år hos tandhygienisten, men då sa hon att hon tyckte att jag hade så friska tänder att hon inte ansåg att det behövdes.Hon tyckte att jag skulle ringa nästa gång som jag får problem med tänderna. Det var ju bra. Annars så har jag varit på stan en sväng och sedan så har jag varit ut med Lufsen på gården. Lady har suttit på balkongen en lång stund idag hon också. Nu så ska jag lägga mig och sova, jag är helt slut. Har fått mycket frisk luft idag.
 
 
 

MONOPOL!

Hej därute. Idag har jag varit ute med katten flera gånger Det har varit soligt och varmt. Igår så var jag hos en kompis och jag och några till spelade monopol. Det var jättekul. Vi blev bjudna på fika och tilltugg. Jag vann med mest pengar. Ha, ha.Kompisen bor i hus, det var fint. Imorgon ska jag till tandläkaren på årskontroll. Sedan vet jag inte vad jag ska hitta på. Det är ju min första semesterdag så dagen är som ett oskrivet blad. Såg på matchen mellan Luleå Hockey och Frölunda. Frölunda vann efter förlängning. Typiskt, jaja det är ju bara ett spel. Hoppas att ni alla får en trevlig dag imorgon. See You!

BRA TIPS FÖR ATT GÅ NER I VIKT!

Hej, idag är jag bara hemma och myser. Har sytt på min tavla och ikväll ska jag hälsa på hos en vän och vi ska ha det trevligt och umgås. Jag tänkte ge lite enkla tips som jag brukar använda mig av när jag vill gå ner några kilon. Ät havregynsgröt till frukost. Det är bra för kolestrolhalten. Byt gärna ut pasta och potatis mot grönsaker vid måltid. Ät på bestämda tider. Ät frukt och grönt. Unna dig något sött och gott mellan varven och motionera. Många gånger brukar jag tumma på vissa av dessa råd. Men jag vet att det fungerar.Man går inte snabbt ner, men det är bättre att gå ner sakta i vikt än för snabbt. Och framför allt. Tyck om dig själv för den du är. Du är värdefull som du är som person. Ha en trevlig afton. See You!

SEMESTER PÅ MÅNDAG!

Jodå ni läste rätt. Solen skiner och jag slutade 12 idag. Jag var ut en sväng med Lufsen på gården och där träffade vi några grannar som hälsade på Lufsen. Han gick fram till de och hälsade och var social och fick väldigt mycket beröm. Nu ikväll så är det ju hockey igen mellan Luleå och Frölunda. Imorgon ska jag umgås med några vänner på kvällen. Jag har fullspäckat schema till veckan. Så jag lär ha något att skriva om varje dag. Hoppas att ni också får en mysig hemmakväll. Hasta  La Vista.
Längtar till sommaren. Det gör alla tror jag.Fast det här var höstbilder.

SPÄNNANDE DAG!

Hej därute, idag har det varit blandat väder.. Vaknade av att telefonen ringde strax efter sju. Då var det från jobbet. Det var akut personalbrist, så jag gick med på att jobba dag istället för kväll. När jag var på en ledsagning så mötte jag en gammal vikarie från en tidigare hemtjänstgrupp som jag jobbat med. Hon hade fått barn och var med sin mor på affären som jag och vårdtagaren var på. När jag såg in i vagnen så sprack barnets ansikte upp i ett jätteleende. Jag måste ha sett väldigt rolig ut. Barnet var bara ett halvår gammalt. Ikväll har jag sett på en film som jag fått av min moster. Vad rolig den var. Jag satt och skrattade många gånger allt medan Lady och Lufsen slogs i omångar med varandra. Filmen heter När hjärtat blir varmt. Igår satt jag ju och såg på en hockeymatch mellan Luleå och Frölunda som slutade med 3-0 till Frölunda. Hmmm. Imorgon är det match igen och jag går på 1 veckas semester. Då får jag sitta och se på matchen och veta att jag har 9 dagars ledighet framför mig.Ha en go kväll alla. See You!

DAGS FÖR MATCH IGEN!

Hej därute. Idag så har det regnat och snöat samtidigt. Ikväll så är det hockey igen mellan Luleå och Frölunda. Ska bli kul och se om Luleå vinner idag igen. Det lär vara mycket folk som sitter och tittar. Idag har jag jobbat till 3 och det har gått över förväntan faktiskt. Jag har hunnit det jag ska utan att behöva stressa. Nu jobbar jag bara 2 dagar till, sedan så går jag på semester. Det ska bli skönt att vara ledig 2 dagar extra. Hoppas att vädret blir bättre än som det är idag. Imorgon får jag sova ut igen det blir skönt. Börjar inte förrän 5 igen. Hoppas att ni alla får en trevlig kväll oavsett ni ser på hockey eller inte. Ha det så gott. See You!
 
 
 

HOCKEYDAGS!

Hej därute, igår var jag ju ledig efter att ha jobbat långhelg. Det var skönt och välbehövligt, tro mig. När jag gick in på statistiken nu på morgonen fick jag en chock. 56 personer har tydligen varit in på min blogg igår. Det var ju roligt att se. Har aldrig haft så många läsare förut. Igår blev det tvättstuga, måste tvätta ofta mina arbetskläder eftersom vi som bekant måste hålla med kläder själv inom hemtjänsten. Sedan tog jag det bara lugnt. På kvällen satte jag mig ner och skulle se på TV och då såg jag att det var hockeymatch mellan Luleå och Frölunda. Jag är ju uppvuxen i Luleå, och det är alltid trevligt att vara där några timmar och bara gå och strosa. Allt eftersom åren gått så har ju stadsbilden förändrats något. Matchen var en riktig nagelbitare, sista målet gjordes framför tom bur.
Undrar just var målvakten tog vägen. Han kanske blev tvungen att besöka toan.( Nu var jag lite stygg). Hur som helst kommer min mamma på en snabbvisit idag, då ska hon få smaka mina torra muffins. Jag har förvarnat henne om hur jag upplevde att de blev. Sedan så ska jag jobba kväll. Börjar inte förrän klockan 5. See You!
 
 
 
 
 
 
 

JOBBARHELG IGEN

Tjenare därute. Just nu ligger Lady och tvättar tassarna medan Lufsen kliar sin långa och håriga päls som jag nyss har dammsugat upp. Hade tänkt sova ut på morgonen. Tror ni att jag gjorde det? Nej, ja vaknade pigg och utvilad vid halv sex. Då klev jag upp och åt 2 rostade brödskivor med den nya gravade laxen. Tyckte först att den inte var så salt så jag tänkte att då är det sushi jag äter, men det berodde nog på att jag hade satt gurkskivor på laxbitarna. Nu när jag åt laxen smakade den salt. Hmmm, nåja. Hoppade in i duschen och sedan tog jag mig en promenad för att hämta lite vidjor. Blev tvungen att kliva som en älg genom skogen för att hitta bra pinnar. Tro mig, vi pratar om att hitta leksaker till 2 kräsna katter, jodå så det duger inte med vad som helst inte. När jag kom hem efter att jag med mycket stor möda äntligen hade hittat 3 fina och smala vidjor, mötte de mig förväntansfullt i dörröppningen. Tittade lite slött på de när jag skulle börja leka. Där blev det tvärstopp. Jag gav ifrån mig en djup suck och började dammsuga istället. Men efter dammsugningen blev Lufsen sugen på att anfalla en av vidjorna i någon minut, sedan räckte det. Dessa katter. Bortskämda så det är inte sant. Har lyckats pina ner 2 morötter till lunch. Ni får förlåta mig när jag säger att jag avskyr morötter. Ska gå över till kålrot istället. Just nu damp det ner en kalleslse från tandläkaren för årlig kontroll. som tur var så fick jag en tid min första semesterdag. Men det är hos en bra tandläkare så jag känner mig trygg. Hoppas att ni alla får en trevlig helg. Hör av mig på måndag. See You!

RSS 2.0