KALASGOTT I LÅNGPANNA!

Hej, här kommer ett recept på en god påsktårta som jag tänker prova att göra i helgen.
 
                                           Påsktårta! Ugn 175 grader
 
                                        Botten
 
200 gram smör
6 ägg
3 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
 
 
 
                                        Fyllning!
 
ca 1 1/2 dl aprikoskräm
ca 250 gram tärnad mango färsk eller fryst
ca 250 gram tärnad ananas helst färsk
 
 
                                       Glasyr
 
200 gram mörk choklad
2 dl vispgrädde
3 msk ljus sirap
2 msk mjukt smör
 
                                    Garnering
 
marsipankycklingar, chokladägg eller annat påskgodis
 
Gör så här!
 
1. Botten: Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl ,kakao, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner det i ägg smeten  tillsammans med smöret. Bred ut smeten i en långpanna ca 30x40 cm, klädd med bakpapper.
Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt svalna. Fyllning: Bred marmelad på botten och dela den på mitten.
Fördela mango och ananas på den ena halvan. Lägg på den andra botten med marmeladen neråt och tryck till lite lätt. Glasyr: Hacka chokladen. Låt grädde och sirap koka upp. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt chokladen och rör tills den smält. Klicka i smöret och rör tills den är en blank, slät glasyr. Låt svalna och tjockna till bredbar konsistens. bred glasyren på kakan. Garnera med marsipankycklingar och ägg. Som tillbehör så kan man servera en klick grädde.
 

MAT!

Hej därute. Idag har jag varit flitig. Har lagat 3 maträtter samt varit 2 gånger på coop och handlat. Så man har verkligen fått motion. Nu är det mulet ute, men annars är allting bra. Lufsen har varit ute en stund idag på morgonen efter att jag pigg som en mört vaknade (hör och häpna) 20 över 4 på morgonen. Bestämde mig för att göra bort att betala räkningar. Nu jobbar jag helgen samt måndag och tisdag nästa vecka. Sedan så jobbar jag 2 dagar och blir sedan ledig i 4 hela dagar. Skönt! Hoppas att ni alla får en skön helg. Jag kommer inte att skriva något i bloggen i helgen för då är jag så trött i huvudet. Ses nästa vecka. Ha det gott. See You!

LÖNINGSDAGS!

Hela veckan längtar jag till fredag, då är måndag glömd för länge sen. Får sjunga som Vikingarna. Ikväll är det tjejträff i Boden med kvällsöppet fram till klockan 22. Är ledig imorgon, bra dag att vara ledig när det är löning. Har snabbstädat nu ikväll. Imorgon är jag ledig som sagt, sedan jobbar jag 4 dagar i rad långa turen. Men då är jag ledig påskhelgen samt måndag och tisdag veckan efter. Ska snart knyta mig. Vad hemskt det är med flygkraschen där andrepiloten valde att ta sitt liv och samtidigt ta så många med sig. Usch, tragiskt, skönt att man inte flyger. Jag är lite tjatig med att berätta att jag är LEDIG imorgon, men det var det samma. Då kan ni inte ha missat det, Ha, ha. Ha det bra. See you!

GUDSTJÄNST!

Hej därute. Idag var jag på Gudstjänst. Det var verkligen en bra predikan som fick mig att känna mig uppmuntrad.
När predikan var slut så gick jag fram till prästen, tog honom i hand och sa att jag tyckte att han var bra på att predika. Då sken han upp. Det tyckte han var roligt att höra. Sedan gick jag hem och fortsatte sy på min tavla. 
Lufsen har varit ut en stund idag och då var det glashalt ute, så man fick hålla tungan rätt i mun. Sedan gjorde det ju inte saken bättre att Lufsen började dra medan jag försökte koncentrera mig på att hålla mig på benen.

PIZZABAK!

Hej därute. Igår var det en trevlig dag. Då var min mor på besök och vi bakade pizza. Det var goda pizzor. Hon hade gjort en sallad på rivna äpplen och morötter och vinäger som var jättegod. Ska gå och lägga mig nu. See you!

BILDER FRÅN IDAG!

Så här ser det ut när man öppnar dörren till källarförrådet mitt.
Vänster hörn.
Höger hörn. Mitt förråd är inte så stort.
Mitt dockskåp.
Slöfockar.
Ser ut att ha varit i slagsmål med syrran. Men då fick ju syrran flytta någon annan stans.
 
 
 
 
 

FLITIG!

Hej därute. Igår var jag ju på bio och såg Askungen. Det var verkligen en bra romantisk film. Ska absolut köpa filmen när den kommer ut på DVD. Vacker musik var det också som finns tillgängling på Spotify. Jag lyssnar mycket på filmmusik till filmer som jag sett och som jag tycker är bra. Vet ni vad jag har gjort idag,ha, ha. Jag har städat ut mitt källarförråd. Det var ett måste, men vet ni vad fint det blev när jag var färdig. Sedan så har jag städat lägenheten efter det. Jag har gått upp några kilo i vikt under min semester, men jag vet ju vad det beror på. så det är bara att avstå vissa saker. Vackert väder har det också varit, så jag kan verkligen inte klaga över semestervädret. Måste avslöja att jag jobbar bara imorgon kväll, sedan så är jag ledig onsdag också. Plus helgen, då ska jag nog gå på marknad om det blir av. Jag känner mig så lycklig just nu. Jag får vara frisk och har två underbara katter. Ett arbete som jag trivs med och arbetskollegor som jag har trevligt med. Kan man ha det bättre? Jag tror inte det. Kanske fotar någon bild från källaren. Och sedan av min lägenhet. Ha det gott. See You!

IMORGON BLIR DET BIO!

Hej därute. Nu är jag bara ledig i 2 dagar till, sedan så börjar kneget igen. Idag så har jag varit ute med lufsen på en promenad, det slutade med att han blev väldigt båsig på ryggen. Nu sitter de på balkongen, vilket jag gjort tidigare idag. Var även på Ming Palace och beställde en super god vegetarisk pizza. Jag har varit mätt hela dagen.
Nu ska jag sätta mig ner och se på Melodifestivalen och imorgon så ska jag ju äntligen på bio. Det blir trevligt. Ha det så gott. See you!

SEMESTER!

O, så härligt med semester. Och vilken vacker dag det har varit idag. Har varit både på stan några gånger, varit och hämtat ut biobiljetter till söndag och sytt mycket på min stora tavla. Om jag någon gång lyckas bli färdig med min tavla så ska jag fota den och lägga ut bilden på bloggen. Imorgon så åker jag och min mamma ut till stugan över dagen. Hoppas att det då kommer att vara lika vackert väder som idag. Nu ska jag fortsätta att se Glamour.
Biobiljetterna som jag har hämtat ut är till filmen om Askungen. Typiskt mig va. Men jag har köpt biogodis och det ska bli riktigt trevligt att gå på bio, har inte varit på bio på ett tag. Ha det gott. See You!

MAGSJUK!

Solen skiner och det är 6 plusgrader ute. Själv har jag ropat på ulrik hela morgonen och haft dundervärk i huvudet. Frossa. Katterna har varit och tröstat mig som tur är. Skönt att man har semester snart så man kan få vila upp sig ordentligt. Har lyckats få behålla 2 dubbla rån med smör och kaviar, mums. Sedan lyckades jag få i mig te, det var supergott. Lufsen busar just nu och åker kana på min ryggsäck som jag brukar ha till jobbet. Är lite lull-lull i huvudet men det ska väl gå till sig. Ska krypa ner under täcket igen. Får se om jag skriver ett inlägg imorgon också. Ha det så gött ni som kan vara ute. Kram och See you!

LEDIG DAG!

Fast det var riktigt ruggigt väder ute, så gick min mamma och jag till ett mysigt hus på Hertsön. Det var ett gammalt hus med mycket trä. det var mysigt. De hade servering där.Jag åt bland annat en varm smörgås med champinjoner. det var gott. Skönt att vara ledig, är ledig imorgon också och då ska jag bara hålla mig inne. Ha det gott. See You!

RSS 2.0