FREDAG OCH JOBBARHELG!

Hej därute, hoppas att ni har det lika soligt som jag. Var och klippte mig nu på morgonen, kan ni tro att det var skönt. Som en ny människa. Sprang sedan in på COOP för att handla månadens blötfoder till katterna. När jag kom hem åt jag lite mjölk och havreringar med jordgubb, tycker att det är så gott. Lufsen fick sitta ute 10 minuter på balkongen, sedan ville han komma in. Förstår honom, det var ju ganska kallt. La mig i sängen och gosade med honom en stund efteråt som vi brukar. Sedan så tyckte jag att han skulle kammas. Då blev det månskenssonaten , han tycker inte om att bli kammad, ändå så använder jag djurbalsam. Lilla gubben. Sedan så var det Ladys tur, hon gjorde som hon brukar när hon inte vill bli kammad, hon springer iväg. Men jag fick fast henne och då slickade hon mig på handen som hon brukar. Hon är så otroligt snäll. I helgen blir det inget bloggande eftersom jag jobbar helg, då är jag ju så slut när jag kommer hem. men sedan så är jag ledig måndag och tisdag. På måndag ska jag besöka pappas grav och passa på att hälsa på min mamma samtidigt. Ska bli bjuden på mat, mamma lagar alltid så god mat. Hon är även duktig på att baka. Hoppas att ni får en trevlig helg alla. Kram på er. See You!
 

DAGS ATT GÅ OCH SOVA!

Hej därute, nu trodde ni kanske att jag hade glömt bort att skriva, men det har jag inte. Flitens lampa har lyst över mig ikväll. Jag började sticka på en socka ikväll och nu när jag ska snutta kudden så har jag hunnit sticka hälstege samt börjat maska av vid kilen på sockan. Garnet är så fint och det blir täta och fina maskor när jag stickar. När de är färdiga så får jag lägga ut bilder på de. de blir som sagt lila, men med kameran ser det ut som att de är blå.
Det har blåst nordanvindar idag, men det blev lite varmare på eftermiddagen. Katterna går här och väntar på att jag ska lägga mig så nu säger jag god natt. See You!

PIZZABULLAR OCH LASAGNE!

Hej därute, idag så har jag haft tvättstuga, bakat pizzabullar , gått på stan och köpt ett garnnystan till sockar som jag ska sticka till mig själv. Sedan så köpte jag en trisslott och vann. Inte mycket men lite grann. Sedan så har jag gjort lasagne i ugn som jag inte gjort på år och dar. På fredag så ska jag klippa mig, jag längtar. Hoppas att ni haft en trevlig dag alla. Var även förbi en kompis en sväng innan jag gick på affären nu i kväll. See You!
Pizzabullar
 
 
 
 

SORGLIGA NYHETER!

 
Lufsen när han var ungefär ett halvt år.
 
Hej därute, fick veta idag att ett syskon till Lady och Lufsen från samma kull, har genom en tragisk olyckshändelse fått somna in. Det blev en chock för mig. Han var väldigt lik Lufsen. Annars har jag varit och storhandlat och mamma har varit på besök. Jag jobbar kvällen och imorgon är jag ledig. Då blir det till att baka pizzabullar. Vädret är soligt, men det har blåst hårt ute idag och varit kallt. Ha det bra. See You!

DET HAR FLUTIT PÅ BRA!

Hej därute. Det gick tungt på morgonen. Allt gick i ultrarapid även då jag skulle äta frukost. Det blev bättre efter lunch. Har kommit hem och som ofta den senaste tiden så har jag lite huvudvärk. Jag brukar få det även på jobbet i samband med dålig balans. Vet ej vad det beror på, men jag vill inte knapra värktabletter. Har ätit middag och ska sätta mig framför TV: n. Imorgon får jag lön. Ha, ha. Då ska jag månadshandla mycket mat. Det är alltid lika skojigt i 10 minuter när man ser hur mycket man får i börsen en stund.
Orkar inte skriva mer, börjar få sådan huvudvärk. Ha en trevlig kväll. See You!

TREVLIG DAG!

Hej därute, idag så hade jag besök av kompisen som ska följa mig till London. Vi satt och tittade på film och åt gott och hade det trevligt. Sedan så var jag förbi en annan kompis och satt där i några timmar. Vi pratade och hade det trevligt. Sedan så skrev jag upp receptet på pizzabullar. Så på onsdag så blir det till att baka. Här kommer receptet.
See you!
                                                                        
                                                         PIZZABULLAR!
25 g jäst
3 dl fingervarmt vatten
1 tsk salt
2 msk rapsolja
9 till 10 dl vetemjöl
1 1/2 dl krossad tomat
 
                                                            FYLLNING!
 
 
200 gram rökt skinka
300 gram riven ost
ev oregano eller pizzakrydda
 
Jäs degen 30 minuter. Dela degen i 2 delar och kavla ut. Fyll med krossad tomat, skinka, champinjoner kryddor samt riven ost. Rulla ihop och skär ungefär 2 cm breda skivor. Lägg i formar. Låt jäsa ytterligare på bakplåt i 20 till 30 minuter. Grädda mitt i ugnen 8 till 10 minuter i 250 grader. Lägg över en bakduk.
 

BERÖM!

Hej därute. Idag så har jag varit ute med Lufsen 2 gånger och båda gångerna har han fått beröm för hur vacker han är. Jag känner mig väldigt stolt över att ha en sådan fin katt. Annars så har jag storstädat och gått en sväng på stan. Det var varmgrader när jag gick ut första gången, men det tvärvände och blev kyligt. Längtar tills snön kommer så man inte behöver tänka på halkan. Hoppas att det blir mycket snö i år och inte som de senaste 2 åren.
För 2 år sedan slutade det ju i kraftig hjärnskakning på juldagen när jag var på jobbet. Men det var ju självförvållat.
Hade jag väntat med att ta ut sopor när jag var inomhus så hade det inte hänt. Då hade jag satt på mig broddar.
Fattar fortfarande inte varför jag tog de med i ambulansen, men jag var ju i och för sig ganska omtöcknad.
Det blev ju upptakten till många obehagliga och tragiska saker i mitt liv. Det blir så ibland. Ibland avlöser prövningarna varandra. Men nu är jag i alla fall noga med att ta på mig broddar när det är vinter.
Ikväll så ska jag titta på Downton Abbey, det blir spännande för det händer alltid något nytt i varje avsnitt. See You!
 

BILDER FRÅN FREDAGSMYS!

Middagen blev god, sedan har jag suttit och stickat i några timmar. Ikväll blir det väl till att äta lite gott. See You!
Godis, och till kvällen blir det ostsnacks med italiensk ost.
Så här blev fläskfilén det lilla som syns.
Köttbullar till lunch är inte heller fel.
 

TACK!

Hej därute. Jag vill tacka alla som kommenterar min blogg, och tycker att den är bra. Det inspirerar mig bara mer att fortsätta blogga. Och det är jätteroligt Jag skriver bloggen för att folk ska få veta vad jag gör. Jag svarar inte alltid på kommentarerna, men det innebär inte att jag inte blir glad över de. Så förlåt mig för att jag är dålig på att svara. Jag ska skärpa mig. Idag så var jag på affären och köpte ingredienser till fredagsmys. Jag köpte bland annat bearnaise sås med chili. Ikväll så ska jag lyxa till det för mig själv och duka fint och äta fläskfilé med bearnaise sås samt stekta färska champinjoner . Jag gjorde en marinad till fläskfilén och den var mycket enkel. Soja, svartpeppar, vitlöksklyftor samt franska örter. Något som jag kan tycka är rent utav roligt, det är när man har jätteont om pengar, strax innan man får lön och går på affären. Då finner man en massa mat och grejer som man inte tänkt på att man behöver och så tänker jag att det där ska jag minsann köpa när jag får lön. Lite roar smått som sagt var. Ikväll ska jag lägga ut lite bilder på fredagsmyset och då får ni även se fläskfilén hur den blev. Jag ska även fortsätta sticka sockar. Jag hade ett jättefint garn hemma, så det blir spännande att se hur de blir. Det har regnat idag, men det var uppehåll då jag gick på affären. P.S. Jag har skrivit angående kommentarerna förut, men jag skriver det gärna igen. TV kör ju bara en massa repriser, då kan ju jag göra det också. Hi, hi. See You!

TAVLOR SOM JAG SYTT!

Hej, jag tänker lägga ut bilder på korsstygnstavlor som jag sytt och ramat in för nytillkomna läsare på bloggen.
Tycker att det är roligt att sy. Sista bilden är däremot en planch som jag köpte i Louvren i Paris. Men jag måste bara lägga ut den för den är så vacker. Drömmer om att jag skulle haft en sådan klänning som hon. Det finns ju de som syr rokokokrinoliner. Jag är en typisk romantiker och har alltid älskat allt som har med 1700- talet att göra. Har i och för sig en balklänning som går i lila som jag kunde ha en gång i tiden, men nu hänger den nere i mitt förråd.  Men det gör inget. Den är ett minne från flydda tider  och kommer att så förbli. Det var roligt då jag kunde ha den. Nu ska jag sluta skriva för ikväll. Här kommer tavlorna . God natt. See You!
 
 
 
 
 Om det är någon som läser min blogg och vet vem hon är så får ni gärna skriva det i bloggen.
 
 
 
 
 
 

MINA TANKAR GÅR JUST NU TILL ALLA DRABBADE AV TRAUMAT I TROLLHÄTTAN!

Hej, måste bara få flika in med att det känns så tragiskt och meningslöst det som hände i Trollhättan idag. Mina tankar går som sagt till alla som går och jobbar på den skola som det tragiska skedde.

FULLT UPP!

Godkväll i stugan. Idag var jag först och hälsade på en före detta arbetskollega. Sedan så hann jag inte mer än att komma hem så ringde en kompis och frågade om hon kunde komma förbi och det ville jag att hon skulle. Jag har även stickat strumpor färdigt idag och börjat på ett par nya. Synd bara att man får så ont i axlarna. Har också varit på en promenad. Sedan så har jag busat med Lady och Lufsen i eftermiddag.. Hoppas att ni alla får en skön kväll. See You! Förresten, glömde skriva och berätta att igår frågade jag Lufsen om han kunde tänka sig att göra reklam för Lundby Dockskåp och det ville han mer än gärna.
LUNDBY DOCKSKÅP: SÅ STORT OCH RYMLIGT ATT EN SIBIRISK HANKATT PÅ NÄRA 5 KILO
FÅR PLATS I VARDAGSRUMMET MED MÖBLER OCH ALLT: OBS! KATT INGÅR EJ I PRISET!

LÅNGPROMENAD TILL GODISAFFÄREN!

Hej därute, idag skiner solen och det är lite halkigt och kallt, men det gör ju ingenting. Jag gick en långpromenad till godisaffären. Lufsen muckar gräl med Lady mellan varven. Igår så var jag och hälsade på en vän i Luleå. Då var det också vackert väder. Jag fick lära mig hur man stickar hälstege till raggsockar. Börjar ju bli vinter ute. Sedan blev jag bjuden på en god lunch. Mitt på dagen så gick vi en promenad längs en strand och det var så vackert.
Sedan gick vi en sväng in på en möbelaffär i närheten. När jag åkte hem igen, så satt det en kvinna på bussen som hade suttit mitt emot på väg till Luleå. Jag satte mig bredvid henne och vi började prata. Det är roligt när man möter människor som är sociala och vill prata fast de inte känner en. Nu idag så ska jag bara mysa och se på film.
På väg till främmandet.
Bilder från strandpromenaden.

PARISRESAN!

När jag flög ner till Paris 2008 med en kompis så började det med att jag och min före detta man hämtade min kompis på Luleå Busstation. Sedan åkte vi hem till Boden och beställde hem hamburgare från Max. Det var gott.
Senare på kvällen blev det mycket fniss och skratt, och gå igenom vad vi hade packat ner för kläder som vi skulle ha med. Innan vi gick och lade oss så låg vi och tittade på Grabben i graven bredvid. Hon hade aldrig sett den.
Nästa dag så fick vi skjuts till flygplatsen. När vi kom på Arlanda så fick vi vänta några timmar innan planet till Paris gick. Det blev strul när min kompis skulle ta ut sin flygbiljett men allt ordnade upp sig så vi kom iväg.
 
När vi gick in för landning, så släckte de ner all belysning och när man tittade ner så såg man ut över Paris. Det var vackert. Paris kallas ju för ljusets stad. Väl framme så tog vi en buss in mot centrum. På vägen dit, så reste sig Eiffeltornet över hustaken full med blå gnistrande belysning. Då fick man en uppfattning om hur högt Eiffeltornet är.
När vi hoppat av bussen så fick vi vänta en stund på att det skulle komma en taxi. Till slut så kom det en och vi hoppade in. På väg till hotellet så åkte vi förbi floden Seine som var vackert upplyst. Jag satt och njöt av utsikten, men inte min kompis och det fanns verkligen en anledning till det. Killen som körde taxin satt och läste tidningen medan han körde. Ni läste rätt, det var inte bara vid stoppljusen som han läste. Så min kompis fick sitta med hjärtat i halsgropen. Till slut så var vi framme vid hotellet.
Sacré Coeur.
 
Väl inne på hotellet så möttes vi av en trevlig hotellägare som gav oss en nyckel till rummet. Det var någon våning upp, vi var ju ganska trötta så det skulle bli spännande att se hur rummet såg ut.
Det var som att kliva in i en garderob, i och för sig så var det 2 stjärnigt så det var väl okej. Det stod 2 tältsängar bredvid varandra, ett litet skrivbord samt en garderob. Jag gick snabbt in i badrummet som jag tyckte såg fräsch ut och tog mig en dusch som piggade upp mig. Det fanns en TV också där de visade filmer dubbade till franska.
 
Dagen efter gick vi ner och skulle äta frukost. Den innehöll 2 croissenter , ( tror att det stavas så ), marmelad samt te och kaffe. Jag tog 2 bröd och jag var fortfarande mätt vid halv fem på eftermiddagen. När vi hade gjort oss i ordning så gick vi ner mot närmaste Metro för att köpa var sitt 3- dygnskort som vi skulle åka med när vi var där. Jag gick fram till biljettluckan och bad på engelska om att få 2 stycken 3- dygnskort.
Då såg hon frågande på mig, så jag fick ta till min nödfranska som var väldigt torftig så jag ställde om frågan på franska, varpå kvinnan i biljettluckan utropar Oui! och då fick jag mina kort. Vi åkte till Trocadero där Eiffeltornet låg. På vägen upp från tunnelbanan stod det några studenter och sålde souvenirer från Paris. Jag köpte en nyckelring som jag brukar använda på jobbet.
Eiffeltornet i soldis. Tornet såg litet ut på håll. Men när man kom närmare ändrade man uppfattning.
 
Vi stod och köade i 45 minuter för det var så lång kö, ändå var det här i mitten av september ska ni veta.
Vi köpte en biljett som tog oss ända upp till toppen. Vi gjorde några snabbstopp på de andra våningarna i väntan på nästa hiss. Första våningen hissnade man, men andra våningen tappade man begreppet om höjden så då gick det bra. Kan varmt rekommendera de två första våningarna som har museér samt lite butiker, vi gick inte dit. Väl uppe på toppen gick man ut och såg ut över hela Paris, det var galler över huvudet så man behövde inte vara rädd för att ramla ner. När vi kom ner igen gick jag till en korvgubbe och köpte mig en french hot dog.
 
Senare på kvällen så gick vi till en restaurang som låg nära hotellet, det var både gott och trevlig personal, snygg personal. Killarna hade väldigt roligt åt mig och min kompis. Resten av dagarna köpte vi hem mat till hotellet och åt där. Vi fick vara nere i matsalen om vi lovade att städa efter oss vilket vi ju gjorde.
Dagen efter så besökte vi Louvren, det tog några timmar. Vi var även och besökte conciergeriet där drottning Marie Antoinette satt fånge under Franska Revolutionen. Jag köpte en souvenir där ifrån. Vi var även och sprang i diverse butiker. En gatumusikant hade 2 katter med sig när spelade.
Triumfbågen.
Louvren. Gick där i 4 timmar innan vi hade sett allt.
 
Tyvärr så hann jag inte besöka slottet Versailles, det hade varit fint att se. Det finns ju även många vackra slott utanför Paris för den som är intresserad av det. Efter 4 dagar åkte vi hem. På vägen hem från Arlanda så satt ett par bakom mig och min kompis, de hade med sig en babys som var någon månad gammal. Den måste ha känt av trycket i planet och fått ont, för den gallskrek från att vi taxade ut på Arlanda tills planet stod stilla vid gaten på Kallax hemma. Jag var på väg att bli sjuk , så det kändes lite jobbigt. Men jag kan ju inte klandra babysen, den rådde ju inte för att den hade ont lillvännen. Väl hemma blev jag dunderförkyld och låg i 40 graders feber en hel vecka. Det var en rolig resa fast jag blev sjuk efteråt. Imorgon ska jag skriva om vad jag gjort idag. Om någon funderar över att bilderna är lite otydliga, så beror det på att jag varit tvungen att fota korten med min mobil. Fotona är nämligen papperskort, så jag hade de inte nerladdad i datorn. Hoppas att ni har överseende med detta. See You!
 
 
 
 
 

LONDON DEL 2!

Dagen efter åkte vi pendeltåg i en halv timme till Paddington Station. Paddington Station kan liknas med Centralstationen i Stockholm. Där finns det förbindelser både med tunnelbana och buss. När man är i London så slås man av att det är så tvära kast mellan gammalt och nytt. Det finns många gamla byggnader, men det kommer upp mer och mer nya moderna byggnader mitt i alltihop. Jag var och besökte både St: Paulskatedralen samt Buckingham Palace under min vistelse i London. När man var sugen på en kopp kaffe och en smörgås så fanns det fik lite här och där. Det var inte så dyrt och det var mysigt att sitta och titta på folk som gick förbi.
 
Big Ben skymtar i bakgrunden. Jag var inte så bra på att fota då. Det var så mycket att se.
Tornet till St: paulskatedralen.
Vi besökte även Harrods. Det är ju ett lite dyrare varuhus. Kändes lite lyxigt när man gick på allmän toalett där och tvättställena var guldpläderade. Jag köpte en bunt med julkort bara för att ha som minne från butiken.
Vi åkte även dubbeldäckarna. Londons bussar. Det var kul. Man såg bra när man satt där uppe. Jag och min dåvarande man åkte även en turistbuss som man kunde hoppa av och på var man ville där det fanns en hållplats. Oftast så var det vackert väder när vi var där. En dag promenerade vi genom Hyde Park och satte oss ner i gräset för att vila. Jag kände mig som hemma i London. Där trivdes jag. Men det hände en obehaglig sak. Det var en tiggare som följde efter mig och min man och tiggde pengar fast vi sa nej. Till slut var min man tvungen att säga till på skarpen så han skulle försvinna. Jag och min kompis får verkligen se upp när vi åker ner . Maten var god som vi åt i London, och man fick bra service.
 
När vi flög hem igen så var det stränga kontroller på Heathrow. de ville t.om att vi skulle ta av oss skorna.
När vi startade så tog det en stund innan de kunde stiga till maximal höjd. Då flög vi några minuter över London och det var vackert. Allt eftersom vi närmade oss Stockholm så började solen gå ner, och jag fick bevittna en vacker solnedgång. När vi landade på Arlanda så var det kring midnatt och kolsvart ute. Vi sov över på rest and fly innan vi flög hem dagen efter. Imorgon så ska jag skriva om Parisresan. Det blir roligt att berätta. See You!
 

LONDON!

När jag och min före detta man åkte ner till London 2008 så hade jag semester. Det började med att mamma och pappa kom och hämtade oss, sedan körde de oss till flygplatsen. När vi gick ombord på Norweigen så blev det försenat i en halvtimme på grund av tekniska problem i planet. Till slut så lättade vi. När vi sedan skulle gå ombord på planet som skulle ta oss till Heathrow så gick det smidigt. När man klev ombord så var det skinnsäten. Vi flög med British Airways. Sedan , då vi hade lyft så började de ju gå omkring och sälja diverse drickor och smörgåsar. När flygvärdinnan kom till oss, halade jag upp plånboken och skulle betala för en trekantig fylld smörgås och en mugg med te. Då fick jag den informationen att man fick äta och dricka hur mycket man ville under flygningen, det ingick nämligen i priset. Det kändes lite lyxigt tyckte jag. Ovanför så fanns det TV skärmar som beskrev hur kallt det var utanför planet, samtidigt som man fick se exakt var vi befann oss i förhållande till London. När vi började gå ner för landning så upptäckte jag hur flygplan flög under oss då jag tittade ut genom fönstret.
 
Väl framme så tog vi oss till en guide som kunde visa oss hur vi skulle åka, för att så enkelt som möjligt ta oss till hotellet. Det låg ute vid West Croyden. När vi berättade för personalen var vi skulle bo så blev de lite oroliga, och frågade om vi hade vänner eller bekanta som vi skulle hälsa på. Men vi förklarade att vi skulle bo på hotell där, då berättade personalen på Heathrow att det var ett mycket stökigt område med mycket bråk mellan olika grupper av människor där. Nåja, tänkte jag. Det blir nog bra bara vi kommer fram. Så vi tog närmaste pendeltåg som gick mot Paddington Station. Sedan blev det problem. Vi skulle ta tunnelbanan och vi fick göra många byten innan vi var framme. Jag tror att det tog 4 timmar innan vi kom till rätt hotell. Så nu när jag åker till London i April så ska vi ta taxi från Paddington Station till hotellet eftersom vi landar så sent.
 
En pub i närheten av vårat hotell.
När vi väl kom fram till hotellet så var det mysigt. Vi fick ett rum med snedtak. När vi vilat en stund så gick vi ner på stan. Det var mysigt men väldigt skräpigt på backen. Blev vi sjuka så hade vi nära till sjukhuset för det låg bara tvärs över gatan. Frukosten på hotellet var kontinental med rostat bröd, mjölk med flingor, te eller kaffe,
Jag fortsätter att skriva om London för det finns mer att berätta och fler bilder att lägga ut. Med risk för att ni somnar för att inlägget blir för långt så kommer del 2 av Londonresan imorgon. Ha det gott. See You!
 
 
 
 
 
 
 

DET VAR DÅ DET!

Började sitta och bläddra i gamla fotoalbum och fann då bröllopskorten då jag och min före detta man gifte oss.
Det var en rolig och spännande dag. Minnen från det bröllopet är ljusa och trevliga. Jag och mitt ex åkte sedan samma natt ner till Stockholm i 3 dagar och sov på hotell. När jag berättade för mina arbetskollegor var vi skulle åka så vek de sig dubbel av skratt. De trodde väl att vi skulle till Madeira eller Bahamas en vecka eller nåt. De hade inte räknat med att få höra att vi bara skulle bila ner till Stockholm i 3 dar. Möhippan var rolig, då klädde de ut mig i kläder som 80 åringar brukar ha. ( Inget fel på den klädseln ). Samt kaninöron. Vi åkte och bowlade och jag blev bjuden på restaurang. Efter det så bjöd de ut mig på en pub. Dagen efter var det genrep inför bröllopet. Prästen som skulle viga oss skulle på älgjakt efter vår vigsel. Det var ju bra att han kunde ställa upp. Imorgon så ska jag skriva om mina resor till London och Paris. Det blev så att jag besökte London och Paris med bara 2 månaders mellanrum. See You!
 
Glad och förväntansfull.
 

SKÖNA SÖNDAG!

Hej därute, idag är jag riktigt lat. Nja, kanske ändå inte. Har städat besticklådorna och diskat alla bestick. det blev fräscht efteråt. Sedan så har Lufsen jagat bort Lady varje gång som hon velat komma till mig när jag legat i sängen.
Han äger mig, tror han i alla fall. Imorgon får jag främmande. det ska bli trevligt. Då börjar även sista semesterveckan. Fattar inte varför dagarna går så fort fast jag inte tycker att jag gör någonting. Idag har det varit sol få förmiddagen, men jag har inte tänkt att gå ut på hela dagen. Har nyss värmt älgköttfärs och kokat makaroner som jag tänkt äta till lunch. Hoppas att ni alla får en skön söndag med vackert väder. See You!

MOR OCH DOTTER!

Äntligen så har jag hittat en fin bild på Lady med sin mor.
En annan bild som jag inte lagt upp någon gång.
Det här var i samband med att jag och min dåvarande man tog de. Uppfödaren är verkligen duktig på att fotografera. Idag så ska jag ut på stan en sväng och sedan ska jag vara hemma. Har läst ut boken som jag fick igår. Den var jättebra. Förresten kom jag på att jag ska skriva vad boken egentligen heter: Jul med Bob. Det fanns bara en kvar i butiken igår. Det är mulet idag, och jag har busat med mina katter. Ha det så bra. See You!
 

Norrigården!

Hej därute. Hela veckan längtar jag till Fredag. Ha, ha. Det är verkligen en låt text som passar mig. Idag så är det ju fredag. Då var det dags för att bli bjuden på lunch på Norrigården. Det var väldigt trevligt där. Idag var det lite mulet, men jag har ju semester så vad gör väl det. Sov ut till 8 i morse. Väl på Norrigården så åt jag sallads
 
bufeé. Det kanske låter lite tråkigt, men de har stans bästa salladsbufeé. Då pratar jag inte bara sallad, tomater och gurka, utan det är inlagda champinjoner, bönor av olika slag. Oliver, goda dressingar samt nybakt varmt bröd. Kan det bli bättre. Efteråt var jag så mätt men nog slank det ner en kopp te alltid. Idag hade de inte mitt favoritte, men det var gott det jag valde i alla fall. Sedan gick vi på stan en stund, jag träffade en gammal arbetskollega, sedan fick jag en bok. Julspecial med katten Bob som jag ska frossa och läsa i helgen. ( Har inte läst den ). Nu framför mig så har jag en mugg ståendes bredvid mig. En mugg med te tänker ni: Näpp, alkoholfri kanelsmutt som jag värmt i mikro. Det är en glöggsort som jag köpte när jag var på julmarknaden förra året. Här kommer lite bilder från idag, See You!
Inne på Norr i gården.
En trevlig fredag önskar jag er alla, säger Lady. Mjau.
 
 
 
 
 
 

TREVLIG TORSDAG!

Hej därute. Idag så var jag och hälsade på hos min mor, och hon bjöd på trevlig fläskfilé med makaroner och sallad. Först så tog vi en promenad till kyrkogården för att tända ett ljus på pappas grav. Det kändes bra att få vara där en stund och umgås med honom. Sedan så satt vi och fikade ett gott bröd som hon hade bakat. Självklart så drack jag te till det med persika och mango, mums. När vi hade sett ett rafflande avsnitt av Hem till gården så gjorde mamma middag och jag satt och tittade på Lyxfällan. När jag senare åkte hem så behövde jag inte vänta så länge mellan bussarna. Jag höll nästan på att somna under färden. Väl hemma så ringde jag och berättade för min mamma att jag hade kommit fram, jag hade stoppat in sladden till laddaren och stod och pratade med henne. Då började Lufsen att jaga Lady från garderoben och ner på vitrinskåpet så det skallrade i glasen . Sedan fick jag agera vägspärr när Lufsen och Lady hade hoppat ner från sängen och kom ångandes som ett lokomotiv. Lady sprang på mina fötter för att komma undan Lufsen. Detta är ett återkommande mönster som jag ser hos de när jag varit borta länge. Nåväl, tillbaka till telefonsamtalet,då fick jag ju höra den glada nyheten att prins Carl Philip och Sofia väntar barn. Ibland blir man lite royalist iallafall. Nu ska jag bara sitta och mysa framför TV:n och konstatera att snart har första semesterveckan passerat. Huj vad det går undan. See You!

ONSDAG!

Hej därute. I natt är det första gången som jag har fått sova hela natten igenom ända sedan igår kväll. Satt igår och tittade på prästerna och pastorn som söker sig en partner, det fanns ett par som jag tyckte passade och som verkligen fick ihop det . Det var killen som satt och spelade gitarr. Mannen som varit i Afrika tycker jag hade lite för bråttom med att vilja flytta ihop med prästen. Skönt att man lever ensam med sina älskade husdjur. De ger mig villkorslös kärlek och tröstar när man är ledsen. Just nu sitter Lady och tittar ut genom köksfönstret. Det har nog varit kallt i natt för det är frost på marken. Idag så ska jag bara vara hemma, det kanske kommer en kompis förbi under dagen. Imorgon och på fredag så har jag ju planer. Så jag får ha en riktig slapp dag när jag bara tofflar på här hemma.  Det enda nyttiga som jag ska göra är att göra köttfärssås gjort på älgköttfärs. Det ska bli spännande att smaka. Det lär nog vara lite viltsmak i det. Vet inte om jag ger katterna något av det. Ha en trevlig och vacker höstdag. See You!

VACKER KVÄLLSSOL GENOM MITT KÖKSFÖNSTER!

 

TVÄTTSTUGA OCH MIN FÖRSTA SEMESTERDAG!

Hej därute. Solen skiner och det är vackert ute. Lady ligger bredvid mig på köksbordet . Lufsen går omkring och jamar. Han har varit ut nu på förmiddagen, efter att jag var och handlade. Jag har haft tvättstugan på morgonen, sedan så har jag sytt lite på min jultavla, men blev tvungen att göra uppehåll, då katten kom och lade sig på tavlan. Det är ju det vanliga. Idag är min första semesterdag, var ju ledig igår för att jag hade jobbat helgen. Hade först tänkt baka något tills jag får främmande på måndag, men så hittade jag goda muffins som jag hade i frysen. Då behöver jag ju inte göra det. Nu ska jag mysa och äta gott och bara göra det jag vill. Nämligen njuta av min semester. Ha en trevlig dag, See You!

LUFSEN OCH IGELKOTTEN!

Hej därute, det ordnade sig med Telia så att jag får det billigare om 2 månader. Var till stan en sväng, när jag kom hem igen så gick jag ut med Lufsen. Väl ute så kom en igelkott kilandes, den brydde sig inte alls om mig och katten. Lufsen var väldigt intresserad, jag blev tvungen att hålla honom tillbaka så att han inte skulle gå fram till igelkotten. I morse så kom det en ung kille och skulle lufta mina element, det var väldigt mycket luft i alla elementen. Han såg smått chockad ut när jag öppnade i bara nattlinnet. Men jag skyndade mig att förklara att jag hade semester. Jaha, sa han och så mer lättad ut . Han berättade att han hade skaffat sig en kattunge i somras. Då lär han ju ha mycket jobb. Förklarade för honom att det är mycket och städa när man har katt, och det höll han med om. Sedan så skyndade han sig ut, och jag stängde dörren. Det är vackert väder men kallt, men vad gör det, jag har ju äntligen fått min semester. Ha en trevlig dag. See You!

IRRITERAD!

Hej därute, nu äntligen så har jag gått på semester. Men det är en sak som stör mig. Telia har skickat en räkning som de har höjt summan på som jag inte har gått med på. Jag tycker att de har nog dyra abonnemang. Jag ska idag ringa de och säga bort det de försöker få mig att betala. Det är en summa som jag ska betala varje månad men nu har de höjt med flera kronor till. Jag tänker ringa till de och säga vad jag tycker. Helst så skulle jag vilja slippa Telia helt och hållet. Sedan måste jag ringa Bodenbo, och be de komma och lufta 2 av mina element. Det blir bara varmt i hälften av elementen. Förra gången som jag gjorde en felanmälan så sa de att de gjort felanmälan 2 gånger fast de inte gjort det. Jag fick veta det av vaktmästaren som skulle komma och titta på felet. Jag tycker att man ska få den service man har rätt till när man betalar så pass mycket i hyra. Annars så har jag det bra, mina 2 katter har sovit hos mig i natt. Ska ta mig en tur till stan sedan för att ögonshoppa. I fredags så investerade jag i en hemstickad stor varm och skön halsduk för 20 kronor. Det tyckte jag var en bra investering. Hoppas att ni alla får en trevlig och skön dag. See You!

RYMDEN!

Hej därute. Idag blir det klart men kallt ute. Just i detta nu håller Lady på att tvätta min arm. Måste vara väldigt smutsig. Tur att man ska duscha innan man åker till jobbet. Låg under täcket nyss och tänkte på rymden, vad härligt det hade varit att vara några timmar ovanför jorden och se våran vackra planet. Jag har varit intresserad av rymden sedan jag var barn. det gick en serie när jag var kring 12 år gjord av Carl Sagan där han berättade om universum och alla planeterna. Jag känner en som har byggt ett stort eget teleskop som han har hemma. Genom det så kan man faktiskt se Saturnus ringar svagt. Även mars går att skönja. När man tittar på himlen en molnfri höstkväll, så är det så otroligt vackert med alla stjärnor. Jag tänker på Voyager 1, satelliten som passerat vårat solsystem. När jag var barn så kunde ibland dessa tankar om rymden skrämma mig, men nu tycker jag bara att det är faschinerande att läsa om rymden. Tänk att vi är en så liten prick i vårat solsystem, färgglad och vacker men ändå så full av ondska. Önskar att det inte var så. Önskar att vi fick behålla våra vackra skogar( jordens lunga). Önskar att djuren fick må bra utan att plågas och bli illa behandlade, jag älskar ju djur. Önskar att människor var goda mot varandra och inte onda. Nu är det ju tyvärr inte så. Men jag är glad att jag har haft en bra och lycklig uppväxt och att jag har fått vara frisk, det är ju inte alla som får vara det. Jag känner tacksamhet varje morgon som jag stiger upp och får gå till jobbet. Det är en bonus att man dessutom trivs med sitt jobb. Visst kan det vara svackor ibland , och man kan känna olust över att gå till jobbet. Men det har nog de flesta upplevt. Jag kanske låter lite skrytsam när jag skriver så här, men jag hoppas att ni inte tar det så. Jag hoppas att ni alla får en skön helg. Jag tänker inte skriva något imorgon och på söndag eftersom jag jobbar då. Men på måndag så kommer jag säkert att skriva ett inlägg för då har jag gått på 2 veckors semester. Det ska bli skönt. Ha det gott till på måndag, See You!

LÅNGPROMENAD OCH VÄNNER!

Hej därute. Så fick jag då äntligen lite bilder att lägga ut på bloggen. Först så hade jag främmande av en före detta arbetskollega som jag inte träffar så ofta. När hon gick hem ett par timmar senare så gick jag ut på en promenad för att fotografera lite höstbilder. Vädret var mulet och grått, men jag gick ner till vattnet här i Boden och fotade. När jag var på väg hem, så fick jag syn på en annan gammal arbetskollega. När jag hade pratat med henne en god stund så kom jag på idén att ringa en kompis och höra om hon var hemma. Jag tänkte komma förbi som hastigast, och då var hon hemma. Då satt jag där en timme och drack te och hade det trevligt. Sedan gick jag hem. På vägen stötte jag på en kisse och en igelkott som inte har gått i idé än. Förra veckan så räddade jag 2 nyckelpigor som var små, hoppas att de klarade sig. Nu så ska jag bara vara inne och mysa resten av dagen. Det är bara 6 grader varmt ute. Jag tror Lufsen också tycker att det är lite för kallt ute. Brrrr. Ha det gott. See You!
 
 

IMORGON BLIR DET VACKRA HÖSTBILDER FRÅN BODEN!

Hej därute, idag hade jag tänkt lägga ut vackra bilder från Bodån, men då visade det sig att det inte gick att gå där jag hade tänkt. Så det blev några halvtaskiga bilder i närheten. Men imorgon då jag är ledig så ska jag promenera en annan väg, då ska jag fota bort mot campingen här i Boden. Idag blev det bara några stubbar som jag fotade. Har storstädat sedan jag kom hem från jobbet. Det blev en snabb cykeltur till konsumbutiken, sedan tog jag ut mitt vilddjur. Han har gått ännu längre idag, till slut blev jag tvungen att lyfta upp honom och bära hem honom. Då gormade han på mig. Men jag tror inte han tyckte det var oskönt med lite värme. I morse 20 minuter innan jag skulle gå på jobbet, så ville han ligga och mysa tillsammans med mig. Det fick han. Sedan strax innan jag skulle kliva upp så kom Lady och ville vara med på ett hörn. de är för mysiga. Jag vill inte ladda ner 2 bilder till datorn, utan jag väntar till imorgon då jag får lägga ut flera bilder på en gång. Visste ju inte att det inte gick idag som jag tänkt. Ledsen för det. Men håll ut; för imorgon kommer de. Ha en trevlig kväll. See You!.

SNABBT INLÄGG IDAG!

Hej därute. Idag så har jag varit med Lufsen på en långpromenad, sedan jag kom hem från jobbet. Snart så ska jag värma kycklingklubba med bearnaisesås och makaroner. Det blir gott. Det har varit en vacker dag ute, med sol hela dagen. Nu börjar det skymma och klockan är bara 10 minuter i 6 på kvällen. Imorgon så ska jag se om jag lägger ut några vackra höstbilder. Ha en fortsatt trevlig kväll. See You!

SOLIGT OCH LEDIG MED INSLAG AV FIKA!

Hej därute. Jag har fått många kommentarer till mitt senaste inlägg med bilder från havsutflykten förra sommaren, det är roligt. Idag så har Lufsen varit ute en sväng på gården. När jag vaknade så var det - 2 grader ute. Brrrr. Som tur var så fungerade elementen som de skulle. Vädret är soligt och jag gick en sväng till Dollarstores med mina nya höstskor. Var först orolig att jag först inte skulle orka gå hela vägen dit och tillbaka, eftersom det är lite klack på de.
Jodå, det gick bra, bara lite öm i fötterna men det kan jag stå ut med. Har plockat fram rejäla höstskor som jag ska ha nu på jobbet fram till dess att snön och den riktiga, norrbottniska vinterkylan kommer. Då pratar jag om mellan- 18 och - 25 grader. Det är tur att man är härdad. Hoppas bara att det inte är så dåligt väder när jag går på semester nästa vecka. Nåja, det kan ju inte hjälpas att det regnar då, man kan ju vara inne. Har inte tänkt investera i ett nytt paraply. De som man köper i klädbutiker och går på runt 50 kronor går sönder bara man tittar på de.( Nu var jag elak). Men de tål i alla fall inte så kraftiga vindar så vänder de sig och knäcks. Jag har inte råd med att köpa ett paraply i veckan. Snart så ska jag fika hos en bekant, det ska bli riktigt trevligt. Det skulle visst bjudas på anisbröd, det älskar jag. Helst utan socker utanpå. Hoppas att ni får en riktigt skön fortsatt trevlig dag. See You!
Nya gardiner i köket.
Vardagsrummet. Ena gardinomtaget hänger lite snett men jag ska gå och rätta till det nu.
Sovrummet.
Vissa kan lata sig och må skönt hela dagarna om de vill.
Som sagt var.
 
 
 
 
 
 

KAN INTE LÅTA BLI!

Så här vackra bilder lyckades jag fota förra sommaren, min sista semestervecka.
Det hade varit kallt och blåsigt i 2 veckor, man gick omkring i långkalsonger men sista 2 veckorna
 
kom värmen, och sedan blev det ju högtryck i 2 månader efteråt.
Vi gick iland på en ö och det var så otroligt vackert och roligt att kunna ta sig ut på sjön.
Vi åkte förbi några öar och hällar. Man var helt slut när man kom hem. Sjön suger som det heter.

FÖNSTERPUTSNING OCH PANNBIFFAR!

Hej därute. Idag så steker jag pannbiffar och fläskfilé. Tittar ut över köksfönstret, det blir nog en fin dag idag.
Igår så putsade jag fönstren, och satte upp nya gardiner. Det blev en kort kappa i köket, det är bara bra om det kommer in lite ljus i köket nu när det blir mörkare och mörkare ute. Idag så ska jag nog gå på en långpromenad om vädret håller i sig. Igår hade jag främmande och vi åt gott och satt och såg på en film senare, det var trevligt.
Lady och Lufsen har fått smaka rå fläskfilé, Lady är mest förtjust i det. Hoppas att ni alla får en skön söndag. See you!

SO LONG OLD FRIEND!

 
Hej därute. Ibland kan flera tråkiga saker inträffa, idag så har det gjort det för mig. Det började med att mitt fina och starka paraply vek sig och totaldemolerades när det kom en kraftig vindby. Jag har varit jätterädd om det där paraplyet för det har varit stort och rejält. Sedan när jag kom hem så hade tidningen Gustaf kommit i brevlådan. Jag prenumererar på den, då följde det med en lapp, där det stod att tyvärr så slutar Gustaf komma ut som serietidning och att detta nummer är det sista. Gustaf har jag prenumererat på i många år och det känns trist att den upphör. Får stämma in i sången som sjungs i den animerade Gustaf filmen från 80- talet:
So long old friend, I wish that  I could see you once again... I never knew the time would come when I`d be losing you... I hope you know I never meant to treat you badly... and now I know just what a friend like you is for
I never thought that it would end so sadly, and you´d be Walking through that door...
So long old friend... I wish that I could see you once again... I never knew the time would come when I´d be losing you... I Always thought our fun and games would just go on and on... I never knew I´d have to say sooooo long...
RIP Garfield.
 

TRÖTT!

Hej därute. Lufsen sover i min säng och jag har nyss diskat färdigt, nu ska jag snart krypa ner under täcket en stund. Var och cyklade till Djurmagazinet efter jobbet och köpte kattsand. Så det gick bra och snabbt. Blir lite kortfattad ikväll för jag orkar inte tänka mer nu ikväll. Sov gott. See You!

RSS 2.0