JIPPIII!!!! MIN FYR HAR KOMMIT

Hej därute, i förrgår gjorde jag crepes med champinjoner och köttbullar så jag har lite mat i frysen. Igår kom beskedet att min fyr med sladd hade kommit. Så jag gick iväg och hämtade ut den. Visst är den fin?
Jag skyndade mig hem med lampan, sedan gick jag till en kompis och fikade,när jag gick därifrån så passade jag på att gå ner till tågstationen och laddade mitt busskort som gäller mellan Boden och Luleå. Sedan så gick jag in på Inter Sport och köpte mig nya broddar, ny mössa och halsduk. Var på jakt efter en ny vinterjacka, och hittade en grå på en affär och hade sådan tur så att jag fick den för halva priset.
Jag jobbar kväll och sedan helgen. Men det gör ingenting när jag varit ledig i 2 dagar. Önskar er alla en skön helg, med sol och umgänge. Ha det så gott. See You!

FLÄSKFILÉGRYTA MED CHAMPINJONER OCH ÄPPLE!

Hej därute, jag har varit hemma hela veckan för jag har varit rejält förkyld. På tisdag var jag och testade mig för corona. Trodde att jag skulle vara ensam i kön. Men ack så jag bedrog mig. När jag kom klockan 08:00 på morgonen så var det ca 50 före mig, och många hade med sig sina barn som också skulle testa sig. De har ju bara en liten barack där de tar provet, så det tog 50 minuter innan det var min tur. Men jag var välklädd och det började snöa, så det gjorde ingenting. Jag har lagt färdigt ett av pusslen som jag fick i julklapp. Det blev fint men nu så ska jag inte pussla på ett bra tag.
Igår så roade jag mig med att titta på diabilder på väggen. Såg ett par kort på mig sedan jag var liten, och jag lägger ut de här. På bilderna är jag mellan 2 och 3 år.
Imorgon så ska jag gå och jobba, det blir skönt. Lägger ut ett recept på Fläskfilégryta som jag gjorde för någon vecka sedan och som jag tyckte blev så gott. Ha det gott. See You! FLÄSKFILÉGRYTA MED CHAMPINJONER OCH ÄPPLE! 600 gram fläskfilé salt 1 msk grönpepparkorn smör till stekning 3 chalottenlökar 150 gram champinjoner 2 dl vatten 2 dl vispgrädde 2 msk kalvfond 1 msk diljonsenap 1 msk maizena ljus redning 1 rött äpple GARNERING! 1/2 dl lingon persilja, gärna bladpersilja 1. Putsa och skiva fläskfilén. Krydda köttet med salt och krossad grönpeppar. Bryn köttet på båda sidor i en stekpanna med smör. Lägg över i en gryta. Skala och klyfta löken. Ansa och dela stora svampar. Fräs lök och svamp i stekpannan med smör. Lägg över i grytan. Tillsätt vattnet till stekpannan och rör om. Häll över vattnet i grytan. Tillsätt grädde, fond och senap till grytan och rör om. Låt koka under lock 10 minuter. Red av grytan. Kärna ur och klyfta äpplet och lägg ner i grytan. Smaka av med salt. Låt sjuda i 5 minuter. Strö över lingon och persilja. Servera med ris eller potatis.

JÄTTEFÖRKYLD!

Hej därute, jobbade helgen som var och igår när jag skulle gå delad tur blev jag plötsligt jätteförkyld. Ska gå och ta ett covidtest imorgon. Igår var det blåsigt, jag passade på att hämta ut mitt nya körkort som jag hade fått. Beställde dessutom en lampa i form av en fyr i svart och vitt med elsladd som jag ska ha på bordet vid sovrumsfönstret. Maja sitter just nu och tittar ut genom fönstret. Jag är glad att jag inte jobbade idag utan stannade hemma från jobbet när jag var så förkyld. Vi får ju inte gå och jobba då heller. Nu blir det till att kurera sig. Det märks att det börjar ljusna längre nu på eftermiddagarna. Avslutar med att lägga ut lite fina bilder på min kompanjon samt det färdiga pusslet med Lady och Lufsen. Önskar er alla en fortsatt trevlig vecka. See You!

RAGGMUNKAR!

Hej därute, förra lördagen så var jag på besök hos min mamma. Det var vackert väder. Vi åkte förbi pappas grav och tände ljus och jag fotade lite. Efteråt åkte vi till mamma där hon bjöd på smörgåstårta.
Min moster hade varit och hälsat på min mamma och skickat ett paket till mig. Det var ett par söta tofflor som jag blev så glad över. Jag stannade några timmar, sedan så åkte jag hem.
I måndags så gjorde jag en fläskfilégryta efter recept från Året Runt. Den blev supergod. Igår så åkte jag till Luleå för att fotografera mig för att förnya mitt körkort. Det ligger alldeles intill det ålderdomshem där jag började jobba inom äldreomsorgen för över 30 år sedan. Det var sig likt och jag tog några bilder.
Idag så ska jag göra raggmunkar samt lägga mitt pussel med Lady och Lufsen, avslutar med lite fina bilder som jag tagit på Maja. Saknaden efter Lady och Lufsen är fortfarande stor. See You!

RSS 2.0