TREVLIGT SÄLLSKAP!

Hej. Igår hade jag främmande av några vänner. Det blev jättetrevligt. Jag bjöd på jul fika beståendes av hembakta lussekatter, Tosca rutor samt hemmagjorda mazariner. Det blev många goda skratt runt fikabordet. När de hade förflyttat sig från köket och gått in i rummet så hade jag dukat upp med frukter i en skål och engelsk konfekt samt jul skum, och så lite jordnötter och annan snacks. Till det serverade jag olika mineralvatten samt julmust. Idag så har jag tagit mig ett fotbad , filat fötterna samt smort in de med fot kräm, Det behövdes verkligen för mina trötta fötter. Idag är min sista semesterdag och då ska jag gå på julkonsert, det blir trevligt. Hoppas att ni alla får en skön dag. See you!

IMORGON FÅR JAG FRÄMMANDE!

Det känns roligt att förbereda inför gäster. Man städar och gör fint och dukar upp. Själva uppdukningen i sig är trevlig tycker jag. Ska på affären och köpa lite grejer till besöket. Nu är det bara 3 dagar innan jag börjar jobba igen. Men jag är ledig måndag också. Sedan jobbar jag tisdag kväll och är ledig onsdag. Så jag gör en mjukstart. I morse hittade jag Lufsen i min lilla gröna hink, så det är inte bara Lady som ligger i den. Han som dessutom är så stor.
Ha det bra. See you!
 
 

LÖVBIFF MED DILJONSENAP OCH PURJOLÖK!

Hej därute, har prövat ett nytt recept med lövbiff, det blev supergott. Här kommer receptet för den som vill testa.
 
1 kg lövbiff
2 dl majonäs
2 tsk diljonsenap
2 krm franska örter
1 vitlöksklyfta
 
Finhacka purjolöken och pressa vitlöksklyftan. Blanda majonäs, diljonsenap samt 2 krm franska örter. Bred på blandningen över lövbiffarna. Rulla ihop och sätt en tandpetare. Stek varje sida i 5 minuter vardera. Lägg rulladerna i en ugnsfast form. Lägg några klickar smör och 1 dl vatten över rullarna. Sätt på ugnen på 175 grader och lägg ugnsfolie över. Låt vara i näst nedersta falsen i ugnen i 20 minuter. Ät och njut.

STORSTÄDNING!

Hej därute. Idag är det tomtarnas verkstad hemma hos mig. Jag har bland annat städat ur mitt städskåp, det blev skillnad må ni tro. Sedan så har jag sytt, och gjort ugnspannkaka. Snart så ska jag gå ut med grovsopor och sedan så ska jag väl se glamour. Sov till klockan halv nio i morse. det var skönt att sova ut. Passade på att hänga upp julgardiner samt sätta fram lite julsaker igår. Eftersom jag ska jobba hela julhelgen och kommer att tillbringa den ensam så ska jag inte ha så mycket saker framme. Det räcker med det jag har framme nu. Igår var jag även hos mamma och bakade och det blev lyckat. Usch vad trist väder det har varit idag. Bara grått, men det hör ju till. Kanske inte ösregn som det var på förmiddagen. See You!

JULPYNT!

Hej därute. Igår plockade jag fram julsakerna, men jag har inte börjat pynta ännu. Hade främmande igår och sedan så gjorde jag två maträtter. Flygande Jakob samt Fläskfilégryta. Har ju semester nästa vecka också. Det är så skönt. Imorgon ska jag baka till främmandet nästa lördag. Igår var jag och plockade några vidjor till katterna.
Idag ska jag på gudstjänst samt sy på mammas tavla. Ha det gott. See you!

BILDER FRÅN DET JAG SHOPPADE I PITEÅ!

Hej därute. Har haft besök idag och det var trevligt. Igår kväll var jag ju hos en kompis, och vi pratade mycket om astronomi. Något som vi gillar väldigt mycket båda två. Jag fick fika och jag satt där i över 2 timmar. Sedan så gick jag hem. Lägger ut lite bilder från shoppandet i Piteå i förrgår. Katterna har legat och sovit större delen av dagen.
Saknar min pappa väldigt mycket. Imorgon ska jag bara ta det lugnt, möjligen gå ut på en promenad. Ha det gott.
See you!
 
 
 

RESAN TILL PITEÅ!

Hej därute. Igår var jag och en annan till Piteå och fikade samt handlade lite som jag behövde. Bland annat  köpte jag nya vinterskor, och jag hoppas innerligt att jag ska bli bättre i foten efter det. Idag ska jag hälsa på en kompis som jag inte har träffat på länge. Köpte förresten igår boken om "Tomten" av Viktor Rydberg. Det är så fina bilder, som julkort så jag kunde inte motstå den. Lägger ut lite bilder från sovrummet sedan jag möblerade om. Lampan som hänger i fönstret är ny. Ha det gott. See You!
 
 

MINA VAKTKATTER!

 
Vad tycker ni om mina vaktande katter.
 

DÅ VAR DET FREDAG IGEN!

Hej. Var nyss ut på en blogg där någon skrev om rag dolls. När jag var på kattutställning för 3 år sedan så fick man ju se olika kattraser. Bland annat rag dolls. Det är kul att det finns så många sorters katter. Men jag skulle själv aldrig kunna tänka mig att föda upp sibiriska katter. Det kostar för mycket. Samtidigt skulle jag nog ha svårt att släppa iväg de när de skulle till nya hem. Men det är helt rätt om man känner att man vill det. Jag jobbar kväll och när jag kommer hem så ska jag mysa en stund med mina katter. Lady bet mig i handen när hon låg bredvid mig på soffan. Inte hårt, men ändå. Då sa jag åt henne på skarpen och då blev hon jättesuuuur. Men jag tolererar inte när hon biter mig utan anledning. Sedan sprang hon iväg. Hoppas att ni alla får en trevlig och myyyysig  fredagskväll.
Ha det gott. See you!

STINA!

Hej därute. Har varit ledig idag. Har varit och hälsat på en katt som heter Stina. Söt tycker jag. Vad tycker ni ?
 
Nästa gång ska jag ta bättre bilder. See you!
 

HIDDEN OBJECTS!

Hej därute. Idag jobbar jag kvällen. Sitter och spelar ett spel på datorn som handlar om Poirot som ska lösa ett mordfall. Det är bra musik och man ska hitta saker som är gömda  i olika delar i ett hus. Det är gratis så jag slösar inte pengar heller. Lufsen håller på att busa, och de har suttit ute på balkongen nu på förmiddagen. Det var så disigt i morse när jag drog upp persiennerna, så jag drog ner de igen och sov en stund till. Snart ska jag gå till affären och köpa ny tandtråd. Jag har byglar, men de har börjat göra mer skada än nytta. Jag får få ont i tandköttet av de. Så jag får köpa gamla  hederliga tandtråden... Ha en skön dag alla ni som läser min blogg. See you!

OMMÖBLERING!

Hej därute. Igår då jag var ledig passade jag på att möblera lite. Jag satte soffan där jag aldrig har haft den förut.
Titta får ni se, så fint det blev.
Jag satte tillbaka kökssoffan som den var tidigare. Det blev mysigare. Byrån som jag hade i vardagsrummet
ställde jag i sovrummet. Där har jag nu TV:n Och Videobandspelaren med inbyggd DVD: See YOU!
 

KATTBILDER!

 

STIG HELMER I KVINNLIG TAPPNING!

Hej därute. Vad det är halkigt och kallt ute. Nu ikväll så är det minus 12.6. Brrr. Ikväll när jag gick till konsum som ligger nära mig så hade jag min Dramaten med mig. Det är så skönt att ha den med sig när jag ska handla lite tyngre saker. När jag kom in i affären hade jag min röda handväska i ena armen och Dramaten släpandes i den andra. När jag skulle fråga en ung manlig expedit om samarin, såg drog han på munnen. När jag kom till kassan såg hon lika glad ut. Det såg förmodligen ganska komiskt ut med Dramaten och handväskan plus en korg med hjul.
När jag kom hem och in i hissen så förstod jag varför: Mössan hade åkt upp och hamnat med sömmen lite på sniskan på huvudet. Jag såg ut som en smurf, mössan var ju mörkblå dessutom. Jag blev en blandning av Stig Helmer, smurf och en tomtenissa. Ha, ha. Nåja, lite goda skratt kan man ju bjuda på. Jag hade nämligen även röd jacka, och leggings som var svart och vitmönstrade. Ni skulle ha sett. Så kan det gå. Nu är jag ledig 3 hela dagar. Sedan är det bara en vecka kvar så går jag på 2 veckors SEMESTER! JIPPIIII! See you!

VACKER UTSIKT!

Var in ikväll på en annan blogg och där fanns det fina bilder från ett berg som jag gick upp till när jag var yngre. Det var en fantastisk utsikt. Ett år tog jag med mig ett par kompisar dit och vi hade fika med oss. Tyvärr är skogen borthuggen så det är inte lika mysigt nu som det såg ut då. Då fanns det höga tallar och granar. Mina föräldrar och jag var dit en gång på så kallad fågelskådning. Det var trevligt.
Jag på Falkberget i slutet på 80- talet. Vilken frisyr alltså. Men det är klipporna jag vill att ni ska se.
 

Allhelgonahelgen!

Hej därute. I går var jag på en minnesgudstjänst med min mamma till minne av min pappa som hastigt gick bort i en stroke i början av april i år. Det var runt 100 personer i kyrkan och framför mig satt ett par tvilling systrar som jag lärde känna när vi gick vårdbiträdesutbildning tillsammans för 23 år sedan. De kom till och med ihåg vad jag hette efter alla dessa år. De är väldigt trevliga och sympatiska. Jag var även förbi min pappas grav. Det var fullt med bilar och av nära anhöriga som tände ett ljus på gravarna. Har börjat få så vansinnigt ont på höger sida och känner mig frusen och febrig om vartannat. Hoppas att det inte är blindtarmen. Jag mådde jätteilla tidigare idag. Hoppas i alla fall att ni har det bra. See you!

RSS 2.0