JULSKYLTNING!

Hej därute. Idag har jag kokat ärtsoppa, något som jag aldrig gjort förut. Men den blev jättelyckad. Sedan gick jag en sväng på julmarknaden och köpte bland annat julkort som jag tänker skicka iväg senare. På sta´n så hade de ponnyridning med en ponny som de satt 2 renhorn i tyg i pannan och ett rött täcke på ryggen. Tyvärr så hade jag ingen kamera med mig så att jag kunde fota. Väl hemma igen så hade jag tänkt börja sticka sockar till mamma, men då fick Lufsen för sig att han skulle leka med garnet, så det blev inget av med det. När jag satt och åt middag så tänkte jag på hur det kändes när jag nyss hade flyttat hit. Det är i dagarna 4 år sedan jag och min dåvarande man skiljde oss. Då hade jag precis fått lägenheten och det kändes som att komma hem på en gång. Jag trivdes direkt. Tänk vad tiden går fort. Imorgon börjar jag på ett nytt schema och jobbar bara till 3 imorgon. Det känns lyxigt. Den enda gången som jag kommer att jobba till 5 är 1 dag under mina jobbarhelger och då börjar jag klockan 8. Hoppas att ni alla får en trevlig kväll. Kan tipsa om programmet om isbjörnar på Sveriges Television klockan 19 ikväll. Ha det gott. See You!
 
 
Min allra första korsstyngnstavla som jag sydde för 22 år sedan.Den heter " God Jul kisse".
 
 

LUSSEKATTER!

Hej därute. Idag har jag gjort lasange och flygande jakob. Det blev lyckat. På eftermiddagen blev jag sugen på att baka lussekatter. Jag provade att göra en fläta och den blev bra. Igår kväll hade det uppstått en jätteläcka där allt vatten kommer i kranarna, så då blev det till att springa halv tio på kvällen till konsum och investera i vattenflaskor. På vägen dit mötte jag grannen som också varit och köpt vatten på konsum. När jag kom in på affären så höll en man på att plocka i flaskor i en kasse. Här gäller det att vara snabb tänkte jag, och hann precis haffa sista 1 1/2 l flaskan innan en dam hann ta alla. Som tur var så kom vattnet tillbaka i morse. Nu ska jag mysa i soffan och äta gott. See You!
 
 
 
 
 
 

LÅNGPROMENAD!

Hej därute. Äntligen är det fredag och jag är långledig. Imorse vaknade jag tidigt, vid 11 kom mamma och vi gick in till sta´n. Först skulle vi kolla om min arbetsjacka var färdiglagad men det var den inte. Sedan gick vi några kilometer och köpte en påse torrfoder till katterna. Väl där träffade vi en som vi kände som vi stod och pratade med en lååång stund. Fick förresten en axelväska gratis och torrfodret på rabatt. Sedan gick vi tillbaka till sta´n och köpte broddar och klädvårdsrullar. Katterna släpper ju en del hår. Sedan gick vi på COOP och jag handlade ganska mycket. Får passa på medan man kan. När vi kom hem gick vi till min pizzeria och jag bjöd mamma på en pizza. Där träffade jag en som jag kände. Sedan gick vi och plockade vidjor till katterna. Imorgon ska jag göra lasange samt flygande jakob. Gott. Nu ska jag busa med katterna och mysa framför TV:n . Har köpt både chokladskum med jordgubb i samt julmust. See You!

EN DAG KVAR!

Sedan är jag ledig 3 dagar. Ska bli jätteskönt. Sitter här och frossar i choklad och ostbågar. Mums. Idag har det snöat stora lapphandskar. Kul med snö. I Luleå har tydligen all snö regnat bort och det är vatten på isfläckar. Livsfarligt.Ska mysa med mina katter nu när jag är hemma. De har det så mysigt medan jag är på jobbet om dagarna nu när jag julpyntat. Hoppas att ni får en fortsatt trevlig kväll. See You!

HÄR ÄR LITE BILDER PÅ HUR DET BLEV!

 

ADVENTSPYNT!

Hej därute. Igår julpyntade jag och faktiskt så satte jag fram alla julsakerna och även plastgranen. Det kan verka knasigt men jag lever ensam och jag tycker att det är ett så mysigt sken både från alla stjärnor samt ljusstakarna.
När jag var ner i källaren och bestämde mig för att ta upp julgranen så hoppades jag innerligt att ingen granne skulle dyka upp. Men vem tror ni öppnar dörren och ska ut när jag står utanför min lägenhetsdörr om inte en av grannarna. Jag var tvungen att komma med en bortförklaring varför jag stod med granen i högsta hugg, så jag sa att jag skulle göra bort att ta upp den nu så jag slipper göra det senare. Det verkade som att hon accepterade den bortförklaringen. Sedan skyndade jag mig in. Jag behöver ju inte tända den förrän det blir december iallafall. Det är bara snyggt där den står välklädd. Mötte en annan granne igår eftermiddag med en kartong med julsaker, så jag är ju inte ensam om att börja. När jag en stund senare gick runt hyreshuset så såg jag att nästan alla hade satt upp julstjärnan och ljusstakarna. Ska ta lite bilder senare och lägga ut.Har även satt upp julgardiner. Jag sov länge idag, till klockan 10:30. Hoppas att ni alla får en riktigt skön söndag. det har jag. See You!

LEDIG HELG!

Är äntligen ledig för helgen. Men jag har svårt för att släppa jobbet. Snön är vit utanför och jag funderar på att gå en promenad för att rensa hjärnan. Jag gjorde bort att storstäda igår då jag kom hem från jobbet så idag så kan jag bara ta det lungt. Ska möjligen gå ut med Lufsen en stund. Hoppas att ni får en trevlig dag. See You!

SEG!

Hej därute. Igår var jag på personalmöte men var också ledig. Idag är jag jättehängig men ska gå och jobba ändå. Har ju bara 2 dagar kvar, så är jag ledig helgen. Ska bli underbart skönt. Igår snöade det väldigt mycket. Det blev vackert på marken. Hörde på nyheterna att isbjörnarna minskat kraftigt, men det är ju väntat. Det verkar inte vara så många som bryr sig om isbjörnarna. Jag är med i wwf och ger 100 kronor för att rädda de. Det är inte så mycket pengar men jag gör ju nånting i alla fall. Jag tycker att de som räddar utrotningshotade djur är eldsjälar. Exempelvis de som vill rädda noshörningar, och elefanter som massdödas för betarnas skull och sedan säljs som souvenir och sedan går pengarna till att köpa vapen i Afrikanska inbördeskrig. Har fått information om det så det är inget jag hittar på. Även tigrar jagas och flås för att människor vill sälja skinnet. Människan är så egoistisk och grym. Frågan är vilken framtid vi vill ge våra barn. Nu hoppas jag verkligen inte att ni som följer min blogg tror att jag utpekar er som själviska och grymma. Men det jag syftar på är de som håller på med illegal djurhandel. Tyvärr så handlar ju allt om pengar i den här världen. Hoppas att ni får en bra dag alla. Nu ska jag avnjuta en eller två muggar med hallon och lakrits te. See You!

MULEN DAG!

Hej därute. Var ut en sväng på eftermiddagen igår för att få mig lite luft. Det var välbehövligt. Jag promenerade ner mot Bodån efter ett promenadstig och tog lite bilder. Kändes kyligt i luften men det gjorde inget. Drack lite glögg när jag kom hem. Idag jobbar jag kväll, men är lyxigt ledig imorgon. Igår såg jag på Rapport att södra Sverige hade problem med getingar, här uppe hade det kommit snö. Skillnaderna är stora mellan norr och söder. Här kommer lite bilder från igår. Ha en fortsatt trevlig dag. See You!
 
 
 

KORSORD!

Hej därute. Jag lade ju ut ett recept på min blogg igår. Jag har inte provat göra det än, men det ska bli nästa månad har jag tänkt. För de som inte redan vet det , så blev det inget jobb i helgen. Jag var sjuk i influensa, så jag sov mest hela lördagen. När jag vaknade på lördagmorgon så kände jag mig så hängig och förkyld, så jag beslöt mig för att ringa till jobbet och sjukanmäla mig. Innan jag skulle lägga mig igen så slog jag på text- tv:n som jag brukar göra. Då uttryckte jag högt för mig själv VA! När jag läste att 128 personer dödats i Paris. Det är så tragiskt och hemskt. Nu håller jag på att lösa korsord, det är skönt att vara inomhus när det är grått och kallt ute. Hoppas att ni får en trevlig kväll. See You!

HEMMA OCH ÄR SJUK!

Hej därute. Det blev inget jobb i helgen. Insjuknade i influensa i fredagskväll på jobbet. Så nu är jag hemma och är sjuk. Lägger ut ett recept som jag hittade på datorn nu på morgonen. Ha det gott. See You!
 
                                  LYXIGA CHOKLADFONDANTER!
 
125 gram choklad 70% premium
100 gram osaltat smör
3 ägg
2 äggulor
1/2 dl socker
2 msk kakao
25 gram mjöl
4 rutor choklad 70% premium valfri smak
Tillbehör: Vaniljglass och hallon.
 
1. Smält ihop choklad och smör.
2. Vispa ägg, äggulor och socker.
3. Sikta i kakao och vetemjöl, rör om ordentligt.
4. Smöra och mjöla portionsformar. Häll upp smeten i formarna, tryck ner en chokladruta med valfri smak i mitten ( inte hela vägen ner). Grädda på 190 grader tills ytan precis torkat. Ca 8-12 minuter. Ta ut och låt vila 1-2 minuter. Stjälp upp på tallrik och servera med glass och lite hallon.
 

JOBBAR I HELGEN!

Hej, då vet ni att det blir tyst från mig lördag och söndag. För då sover jag mest när jag kommer hem. Hörs på måndag. See You!

FAVORITER FRÅN FÖRR!

Sträck ut din hand och finn en hand i din.
Så gjorde jag och fann en hand i min. Sträck ut din hand.
 
 

STILLSAM DAG!

Hej därute. Idag så har jag stickat på min halsduk, städat toaletten och stoppat in min så kallade duschstol där.
Jag har även klippt klorna på Lufsen samt varit på stan en sväng. En kompis till mig kommer och hälsar på mig i december så jag ska söka semester 2 dagar . Då ska jag pynta och göra fint tills hon kommer. Först hade jag inte tänkt sätta upp några julgardiner, men nu när hon kommer så får jag se hur jag gör. Imorgon inleder jag min korta jobbarhelg, med diverse arbeten. Hoppas att ni alla får en skön kväll. See You!
 
 

LEDSEN!

Hej därute. På grund av en händelse tidigare idag så känner jag mig nedstämd och fundersam. Tur att mina katter håller mig sällskap. De känner på sig att jag inte känner mig glad. Imorgon är jag ledig, då ska jag väl dammsuga.
Känner inte för att göra någonting just nu. Igår när jag duschade kom jag på en idé att sätta plaststolen som står i hallen på toaletten. När jag kommer hem på dagarna och är trött i benen så tänkte jag att det kan vara skönt att sitta och duscha. Saknar badkar sedan jag bodde i hus. Där hade jag och min man ett badkar med både radio, belysning samt bubblor. Vi köpte det en gång på Nolia- mässan i Piteå. Det här blir det närmaste man kan komma ett badkar. Nu så ska jag busa lite med Lufsen. Sedan åker plaststolen in på toaletten. Jag får väl fota imorgon så ni får se hur det blev. Det kan ju bli riktigt fint. Ha det gott. See You!.

DAGEN HAR FLUTIT PÅ BRA!

Hej därute. Dagen har varit lätt idag. Det kändes skönt att komma hem till mina 2 älsklingar som mötte mig i dörren.
Det känns mysigt när Lufsen hoppar upp på sängen och vill kela en stund. När Lady ligger hos mig när jag ser på TV. Idag så regnade det när jag gick till jobbet , så jag fick ha paraply. Men sedan har det klarnat upp efter lunch.
Nu ska jag koka mig en varm kopp med välling, och sitta en stund framför TV:n, allt medan mörkret blir tätare nu innan snön kommer. Ha en fortsatt trevlig kväll. See You!

GLÖMDE JU SÄTTA UT BILDEN PÅ KAKORNA: FY MIG!

Ha, ha. Idag är jag visst mer förvirrad än vanligt. Inte bra att vara ledig 3 dagar . Så här ser kakan ut.
 
Lägger ut en till bild på Lufsen. Blir så tråkigt att bara lägga ut en bild.
 
 

EFFEKTIV MÅNDAG!

Hej därute. Idag blev jag så sugen på plättar, jag har inte gjort det på flera år. Jag brukar vara bekväm och slänga in en smet i ugnen istället. Men det blev lyckat, trodde att plättarna skulle misslyckas. Gjorde sedan en kycklinggryta med kycklingfilé, broccoli samt färdig bearnaise sås med chili. Det blev också gott. Sedan har jag nu ikväll tittat färdig på en serie i 2 delar på youtube som handlade om Franska Revolutionen. Det var verkligen ingen trevlig period i fransk i fransk historia. De som startade skräckväldet där oskyldiga människor föll offer för giljotinen, hamnade till slut själv under den och då upphörde skräckväldet. Men sedan kom ju Napoleon och han var lika maktgalen han. Filmen var fransk, men det gick att få engelsk text under. Den tog 4 1/2 timmar drygt. Det var därför de delade den i 2 avsnitt. Mycket otrevlig på många ställen. tycker jag. Har även fortsatt sticka på min halsduk idag.
Lufsen verkar inte må så bra, han har varit väldigt sällskapssjuk och kelig idag. Hoppas att det inte är något fel med honom. Just i detta nu ringde det på dörren 2 st från Jesu Kristi Kyrka av sista dagars Heliga. De har varit och ringt en gång tidigare men då öppnade jag inte. Men den här gången knackade de även på dörren. Jag gick och öppnade och förklarade för de att jag är troende, så då nöjde de sig med att ge mig ett visitkort och tackade artigt för sig och gick. Här kommer det bilder från dagen. Ha den trevlig kväll och tack för att ni läser min blogg. See You!

                                          HÄLSOKAKOR!
 
100 gram smör eller margarin
1 dl strösocker
1 ägg
Rör ihop.
100 gram mörk choklad
Hacka och sätt i smeten.
 
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 dl havregryn
1 tsk bakpulver
Röres ihop. Rulla till runda bollar. Rulla bollarna i solrosfrö. Platta ut de och lägg på en smord plåt. Grädda i mitten av ugnen  i 200 grader 8-10 minuter.
 
 

LUGN OCH STILLSAM SÖNDAG!

Hej därute. Idag ska jag sticka en halsduk som jag började sticka igår. Den ska bli fin. Sedan ska jag kanske gå ut en sväng på stan. Men jag får se upp så att jag inte halkar. Mamma var här igår och då bjöd hon mig på några nya kakor som hon bakat. De blev goda. Får lägga ut receptet imorgon. Det är mycket nyttigheter på dem. Annars ska jag väl bara ta det lugnt. Ägnar en tanke idag åt min pappa som jag skulle ha firat om han hade levt. Han var en toppen pappa. Ha det så gott alla idag. See You!
 
 

VARSÅGOD! HÄR AR NI MIG GENOM ÅREN 70 TILL 90.

Det gör inget om ni drar på smilbanden. Jag hade ganska roligt själv då jag lade upp dessa bilder. See You!
 
 
 

FRÄMMANDE!

Hej därute. Idag så får jag främmande. Jag behöver inte städa eller göra nåonting speciellt. Bara vara. Jag kanske hinner sticka färdigt mina båda sockar idag. Det blir kul, då får jag använda de här hemma. Sedan ska jag sticka när det närmar sig jul, ett par sockar till mamma och ge henne i julklapp. Önskar er alla en skön och trevlig dag. See You!

MYSIG FREDAGKVÄLL!

Hej därute. Tack för de uppmuntrande kommentarer som jag fick i mitt senaste inlägg där jag skrev att jag var helt slut. Idag har det gått väldigt bra, och jag är pigg. När jag skulle promenera hem så hade det blivit blixthalka. Jag har slirat under skorna då och då på vägen hem. Som tur var ramlade jag inte. Bilarna pumpade när de skulle stanna vid stoppljusen. När jag hade haft färdigt min rast så kom ett sträck med knölsvanar som trumpetade att nu flyger vi söderut för nu är vintern här. Jag längtar efter snön. Nu sitter jag och har hällt upp ett glas julmust och sitter och äter lite god choklad med dämpad belysning. Igår kväll upptäckte jag att Lufsen hade lagt sig under mitt täcke på ett väldigt roligt sätt. Hoppas att ni får en trevlig och mysig fredagkväll. See You!
 
Farväl och välkommen åter nästa vår.
Jag älskar sköna stunder med min älskling.
 
 

HELT SLUT!

Hej därute. Igår jobbade jag till sent på kvällen därför skrev jag inget inlägg. Igår kväll hade jag så fruktansvärd värk i hela kroppen. Det kan möjligen vara influensa på gång. Idag har mycket strulat på jobbet och inträffat saker, nu är jag helt slut. Ska ta mig en dusch och krypa ner framför TV:n  med en kopp te. Det är kallt idag. See You!

HÄRLIG LEDIG DAG!

Hej därute. Idag är det soligt och vackert väder och varmt. Tänkte sova ut i morse. jo tjena. Vaknade av mina katter 20 över 5. klev upp och läste tidningen. Efter frukost gick jag en promenad till Dollar Stores för att köpa plastförpackningar där jag kan lägga färdig mat i portioner och ta med till jobbet. Snacka om att vara bekväm, men det blir lätt så när man lever ensam. Sedan så har jag som sagt sysselsatt mig med att börja sticka på den andra sockan, samtidigt som jag gör fiskgratäng med vitlök, bearnaise sås, tomat och ost,  stekta köttbullar från coop ( goda ) samt kokar fisk till katterna. Annars har jag inte gjort något särskilt idag. Ha en bra dag. See You!

SOL MED INSLAG AV REGN!

Hej därute, idag så vaknade jag tidigt på morgonen. Drack mitt te, läste tidningen och njöt av att få vara ledig i 2 dagar. Först åkte jag till min mamma. Där blev jag först bjuden på fika, sedan åkte vi förbi pappas grav. efter det så styrde vi mot stugan. Det var varmt och soligt när vi körde. Otroligt med flera plusgrader när det är november.
Väl där så gick jag in i husvagnen. Då blev jag jätteledsen, för husvagnen hade fått ännu mer fuktskador, och jag som varit så rädd om den. Tydligen så har jag inte stängt igen ett fönster ordentligt förra hösten. Jag blev så ledsen så att jag började gråta. Efter lite fika och sällskap bland kossor och får så kände jag mig bättre till mods, husvagnen är trots allt 23 år gammal. Sedan vi hälsat på djuren så gick vi runt byn. Då hade det börjat småregna. Nere vid sjön tog jag lite kort. 2 svanar med 2 ungar simmade stillsamt på vattnet och solen började spricka igenom och ge vackra färger på himlen som ni kan se på korten nedanför. När jag och mamma kom tillbaka till stan igen så gick vi först in på ICA affären där hon bor. Sedan så bjöd mamma mig på god middag.
När jag kom hem till Boden nu ikväll så stickade jag färdigt en socka. Jag börjar med att lägga ut mina absolut finaste kort som jag själv anser att jag har på Lady och Lufsen. Det var allt för denna gång. See You!
 
 

ÄNTLIGEN ÄR JOBBARHELGEN ÖVER!

Hej därute, idag gick jag äntligen av mina tunga arbetspass på jobbet. Dammsög nu när jag kom hem, och då upptäckte jag att slangen till dammsugaren hade gått sönder. Måste köpa en ny slang nästa månad. Hade först planer på att köpa en ny, men den här suger upp kattsand och katthår så bra. I ett par dagar har jag haft så ont i visdomsroten, men jag vet ju att det går över om ett tag. Det här får jag ju leva med resten av livet eftersom det är inoperabelt. Men det är inte hela världen, det kan jag leva med. Jag har ju som tandläkaren sa en dansande rot.
Ska försöka leta fram de absolut bästa korten som jag har på Lady och Lufsen till imorgon. Då får ni även veta hur dagen var hos min mamma. Ha det så bra och var rädd om varandra. See You!

RSS 2.0