GLASÖGON!

Hej därute. Idag ska jag gå in i en glasögonbutik och se vad de tar för nya glasögon. Jag har börjat få problem när jag ska sy på mina korsstygnstavlor. Jag ska bara titta på bågar. Jag gjorde två maträtter igår som jag kan ta med till jobbet. Jag jobbar ju bara 3 dagar denna vecka och det blir så att jag bara jobbar kvällar. Det är ganska skönt att få sova ut på morgonen. Jag köpte små tuggben till Lady och Lufsen igår. Lufsen är och småbiter i benet då och då.
Jag har sett att han har behov av att bita i pinnar. Tänkte först köpa någon gummileksak, men risken är att han biter sönder den i smådelar och får i sig det. Igår hade jag en ovälkommen gäst i lägenheten. Medan jag låg i min solstol på balkongen, så flög det en envis geting utanför dörröppningen. Jag sprang in och skulle stänga dörren, men då fastnade Lufsens sele, och då lyckades den flyga in. Den var en god stund på fönstret på insidan. Lady gjorde några försök att hoppa upp och ta den. Vilket resulterade i att jag höjde rösten så hon skulle förstå att hon inte fick bita den.  Lufsen försökte också, men han lyssnade mer på mig. Till slut så flög den ut igen och jag kunde stänga igen balkongdörren. När jag bodde i hus tidigare, så lyckades Lady få tag i ett mindre bi, och bet. Det resulterade i att hon blev stucken i munnen, men det gick bra. Jag hann helt enkelt inte stoppa henne för hon var så snabb. Det var i mungipan, det hade varit katastrof om hon blivit stucken i halsen. Ha en trevlig dag. See You!

DELAD TUR OCH SOL!

Hej därute. Vackert väder och delad tur, kan man få det bättre. Jag tog ut Lufsen på gården efter att jag kommit hem. Efter en stund så tittade jag upp mot ett fönster. Då stod en granne och såg på katten och vinkade till mig. Jag vinkade tillbaka. Han brukar göra det ibland. Idag har jag varit tapper, har ätit blodpudding och rårivna morötter. Inte för att det är gott, utan för att jag behöver få lite järn i mig. Inte min favorit tycker jag. Imorgon är jag ledig och då ska jag göra flygande Jakob. Det är så otroligt gott. Ska ta och leka med Lufsen en stund innan jag åker och jobbar igen. Ha en fortsatt trevlig dag i den sköna sommaren. Ha det gott. See You!
 

CHOKLADMUFFINS MED HALLON!

Hej därute. Idag börjar jag klockan 5 och har varit och storhandlat, det var kul. Fick tag på billig fläskfilé på COOP.
Fick 100 kronor rabatt på det jag handlade för på grund av att jag hade skrapat ihop så mycket poäng. När jag kom till apoteket så passade jag på att köpa en hel kartong med tandstenspasta för katter. Det är 10 st i förpackningen och en tub räcker en månad. Så jag gjorde ett fynd. När jag kom hem så bakade jag chokladmuffins med frysta hallon i, det blev väldigt gott. Skriver här receptet på muffisarna. Håll till godo. Trevlig kväll. See You!
Chokladmuffins med hallon!
50 gram margarin eller smör
1 1/4 dl mjölk
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 Marabou chokladkaka ( 200 gram )
1 frp tinade hallon (225) gram
 
VARNING! Mersmak, risk att de tar slut fort. Tina upp de frysta hallonen.Smält margarinet i en kastrull. Häll i mjölken. Den kan gärna bli varm. Smält 200 gram choklad över vattenbad.
Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål för sig. Vispa ägg och socker poröst. Häll mjölken samt den smälta chokladen och de torra ingredienserna med sockret och äggen. Blanda väl. Häll i muffinsformar. Stoppa ner några hallon i smeten. Ställ in plåten på mellersta falsen och grädda i 225 grader i 9 minuter. Låt svalna. Drick gärna en kopp te eller en kopp kaffe till. Njut.
 
 

LEDSEN!

Hej därute. Idag regnar det. Mina arbetsskor har hål rätt igenom sulan. Men det spelar mindre roll. Jag fick veta något tråkigt på jobbet idag. Då har man gått och känt sig lite ledsen nu och då när man arbetat. Ibland händer oförutsägbara händelser, när man minst anar det. Men det är tråkigt för den som drabbas. Lady och Lufsen har busat en stund nu sedan jag kom hem. Men Lufsen har inte velat gå ut. Jag förstår honom. Ha en trevlig kväll.
See You!
 
 
 

FRÄMMANDE!

Jaha, då var den här dagen snart slut. Jobbar morgon imorgon och på onsdag. Sedan så är jag ledig torsdag. Jobbar sedan sista helgen innan semestern. Idag har vädret varit vackert. Träffade en vikarie som jobbat i min grupp tidigare. Sedan fick jag ett trevligt samtal från en vän. När jag lagt på luren så kom en annan kompis till mig. Vi gick på affären och sedan åt vi rabarberpaj med vaniljvisp. Det var gott. Ska börja förbereda inför morgondagen.
Hoppas att vädret varit vackert för alla idag. Ha det gå gott. See You!

MIDSOMMARHELGEN!

Hej därute , hoppas att ni alla har haft fint väder och trevligt. Själv åkte jag ut till min mammas stuga och blev bjuden på middag och det var mycket trevligt. Dagen efter skulle jag ju försöka mig på att få mina och mammas katt att vara tillsammans. Det resulterade i att mammas katt pinkade i min väska, så kläderna var dyblöta. När vi ställde ner buren med mina katter, så fräste Lufsen och mammas katt åt varandra. Morrade och lät. Vi hade mina katter i sele men det gick inte bra, så jag fick ta med de hem igen. Idag har jag varit och badat med en kompis. Det var midsommarhelgen i korthet. Ha det gott. See You!
Ej motiverade att träffa min mammas katt.
 

ÄNTLIGEN SOMMAR!

Lufsen och jag har legat i Baden Baden  och solat oss idag sedan jag kom hem. Lady var ut en snabbis, men inte så länge. Imorgon så jobbar jag till klockan 3, och sedan så åker jag ut till stugan och blir bjuden på god mat. På lördag så ska jag se om mina katter och mammas katt går ihop tillsammans. Är ledig 3 dagar efter imorgon. Jag önskar er alla en trevlig midsommar. Måste lägga mig, är helt slut. Ha det gott så länge. See You!
GLAD MIDSOMMAR ÖNSKAR VI ER!
 

UNDERBAR MORGON

Hej därute. Måste ju börja med att gratulera prinsessan Madeleine till den nya familjemedlemmen. De är ju lyckliga nu. Idag så ska jag gå på biblioteket, vilket jag sällan gör och låna lite faktaböcker om USA: Även fast jag aldrig kommer att resa dit, så är det roligt att läsa om USA. Man kan resa i tanken dit, medan man läser om de olika platserna. Billigt och bra. Sedan så ska jag gå runt lite i affärer, jag är ju ändå ledig. Solen verkar vilja spricka upp mellan molnen, men det är visst blåsigt idag. Det blir nog inte att sola i min nyinköpta baden baden. Imorgon börjar jag inte förrän klockan 2. Då får jag en sovmorgon till som bonus. Lufsen och Lady ligger och sover just nu, men de har varit aktiva i natt. Jag brukar vakna men somna om 2 gånger per natt ungefär, men nu när det är sommar så behöver jag inte så mycket sömn. Nu ska jag fortsätta njuta av denna lediga dag. Åt en riktig lyxfrukost med både gröt, ägg , smörgås och kiwi. Jag pratade med uppfödaren till katterna igår kväll. Det var roligt. Vid 12 så ska jag gå ner till Kvarnängen och se om de skjuter salut för prinsen. Jag bor ju i en militärstad. Ha det så gott. See You!
 
 

ÄNTLIGEN LEDIG!

Hej därute. Kanske ska ligga imorgon och sola i min baden baden om det är sol. Har jobbat långhelg, men är nu äntligen ledig 2 dagar. Ska bli skönt. Har satt mig ner och ska sticka ett nytt par sockar. Imorgon så ska jag sova ut. Nästa fredag så är det ju midsommarafton, då vänder det och går mot mörkret igen. Innan detta år är slut så ska man ju julpynta igen, och sjunga julsånger. Hoppas att ni som läser också tycker att bröllopet igår var trevligt mellan Prins Carl Philip och Sofia. Ett jättevackert bröllop och modernt. Synd bara att Magnus Härenstam avled. Han förknippar jag alltid med Fem myror är fler än fyra elefanter. Nu är ingen av de kvar i livet. Det går så fort. See You!

FRUKTANSVÄRT!

Hej därute. Kom till jobbet i morse och fick veta av en arbetskollega att man funnit den förvunna flickan i södra Sverige. Vilken tragedi för alla inblandade. Man känner sådan sorg. Lady har legat en stund i mitt knä. Lufsen ligger ute på balkongen. Vädret växlar mellan regn och sol. Hinner inte se prinsbröllopet, men man får väl se ett sammandrag ikväll. Måste lägga mig och vila nu innan jag börjar jobba ikväll. Ha det gott. See You!

LAZY CATS!

Hej därute. Lägger ut lite bilder på mina små, håll till godo
 
 

ARBETSPLATSTRÄFF!

Hej därute. Idag inledde jag med lunch på Bodensia. Sedan blev det arbetsplatsträff med mina arbetskamrater. Det var riktigt trevligt. Lufsen har hunnit vara ute en sväng sedan jag kom hem. Lady satt också ute en stund på balkongen. I morse stickade jag färdigt mina sockar. De blev bra. Nu ska jag bara vara inne och mysa. Ha en trevlig kväll. Förresten, missa inte Kalla Fakta ikväll på 4:an. Det måste då jag se i alla fall. See you!
 

LAZY DAYS!
 
SNYGGING!
 

VÄNNER!

Vänner har man, en del kan ha väldigt många vänner privat. Sedan så har man arbetskolleger som också är ens vänner. En del vänner försvinner, andra återkommer. En del vänner känns som en syster eller bror. De riktigt nära vännerna kan man dela allt med. Skratta och gråta tillsammans med. Man känner att de är ens själsfrände. De vänner som man gått igenom många tuffa svårigheter med men som trots alla prövningar ändå alltid finns där. Jag har några få vänner som står mig riktigt nära. De är man rädd om. De som älskar en för den man är trots sina fel och brister. Idag så har jag varit ut med katten 2 gånger på gården. Sedan så har jag haft tvättstuga, och det gick snabbt. Det är ganska soligt ute, men det var mer sol på förmiddagen. Jobbar bara 5 timmar ikväll, så det går ju snabbt. Hoppas att det blir en lugn kväll. Är snart färdig med min andra socka, jippi, då får jag ha de innanför stövlarna när jag går på jobbet i ösregn. Snart går de första arbetskollergerna på semester. Det innebär att jag bara har 5 veckor kvar till min egen semester. Den ska jag tillbringa både i stan och på landet. Hoppas att ni alla som läser får en skön kväll med sol. Ha det gott. See You!

FLITIGA LISA!

Hej därute. Idag har jag gjort någonting jag aldrig gjort i hela mitt liv. Jag har stickat mig en socka helt färdig på 6 timmar. Jag lade upp  maskerna 8 i morse. Det är roligt att börja sticka igen. Ska lägga ut en bild senare när båda sockarna är färdig. Hade tänkt försöka sticka färdigt den andra också, men jag fick för ont bakom nacken, så jag var tvungen att sluta. Idag regnar det också, men det gör ingenting när man sitter hemma och myser. Jag kommer vara på jobbet 7 dagar nästa vecka, så då får jag passa på att njuta av min ledighet nu istället. För en stund sedan så tittade Lufsen ut genom köksfönstret, plötsligt gav han ifrån sig ett dovt morr. Det var någon som kom in i porten som han antagligen inte kände igen. Min lilla vakthund.( Eller man kanske ska kalla honom vaktkisse ). Jag har busat lite grann med katterna med  pinnar. Det tycker de om. NU ska jag fortsätta att mysa. See You!

NATIONALDAGEN!

Regn, regn och åter regn. Såg på TV: n att det är soligt i Stockholm. Var idag med min mor till hennes stuga. Där träffade jag släktingar som jag inte har träffat på flera månader. Fick gardiner som jag ska sätta upp i höst. Fick även kläder som min mor inte ville ha. Lufsen sitter just nu på balkongen och tittar på en förbipasserande hund medan Lady trotsigt biter i gardiner. Åt Flygande Jakob till middag. Försökte rensa jordgubbslandet, men till slut blev jag tvungen att gå in för det började regna kraftigt. Ska se taptot på TV: n vid 10. Hoppas att ni alla får en skön kväll med sol. Ha det gott. See You!

ÄNTLIGEN LEDIG!

Idag har det varit mestadels sol, måste vara för att jag är ledig 3 dagar. Det kom bara en snabb skur på förmiddagen. Blev inte nöjd med det. De har installerat min brandfilt idag som ska finnas med i lägenheten då jag flyttar. Katterna var smått skräckslagna. Nu sitter jag med en kopp te och har ätit mat samt lite smågodis för att fira min långledighet. Det var inte dumt må jag säga. Imorgon så ska jag bara göra sådant som jag verkligen bara vill göra. Bland annat sova ut på morgonen. I natt var Lufsen ovanligt kelsjuk så jag undrade om det var något han försökte säga mig. Det är så skönt att veta att man är ledig från jobbet. Det är en speciell känsla, men tiden går ju allt för fort som ni ju alla vet. Vips säger det, så är det dags för en ny vecka. Men man får sjunga som Povel Ramel: Underbart är kort alldeles för kort. Nu ska jag ta och busa med katterna en stund och sedan se på TV en stund. Ha en trevlig kväll. Lägger ut lite bilder på lite klänningar som jag fick av min kompis i Skelleftehamn. See you!
 
 

REGN OCH SOL OM VARTANNAT!

Hej därute. Är något less på att behöva vandra i stövlar på jobbet hela dagen. Har börjat få ont i en häl. Men jag vill inte bli dyngsur om fötterna heller. Nu är det bara 1 dag kvar sedan är jag ledig 3 hela ljuvliga dagar. Kan man få det något skönare. Lady och Lufsen är i full färd med att undersöka ett skåp just nu. Hoppas att jag slipper gå ut med Lufsen i sele. Är så vansinnigt trött. Han har suttit på balkongen ett bra tag sedan jag kom hem Kopplar av med en bit Almondy med hallonmousse och saltlakrits, och lakrits och hallonte. Passar ju bra ihop, eller hur.
Hoppas ni får en skön kväll. Ha det gott. See You!
Längtar till sommar och sol och semester.
 

ÄNTLIGEN SOL!

Hej därute. Fy vilken jobbig dag, men det är det ju ibland. Det var blåsigt, mulet och kallt i morse, men efter lunch började det klarna upp. Så nu skiner solen och värmer faktiskt lite grann. Slapp gå omkring i gummistövlar på jobbet. Skönt för fötterna. Lufsen sitter på balkongen och Lady ligger och sover, hon vill inte gå ut. Men i morse
var hon väldigt ivrig att gå ut på balkongen och spana på fåglarna som flög in och ut under taket. Spännande!
Sitter med en god kopp te just nu. Sedan ska jag ta mig en välbehövlig dusch. Ha det gott. See you!
 
 
 

REGN OCH SMÖRGÅSTÅRTA!

Hej därute. Idag har det både varit sol och ösregn om vartannat. Sitter just nu och äter upp det sista av smörgåstårtan som jag fick med mig, när jag gratulerade min mamma på morsdag. Lady matvägrade på morgonen, men då lät jag bara blötfodret ligga kvar i skålen. Till sist åt hon upp alltihop. Lufsen var bara ute på gården en liten stund idag. Sedan har han mest suttit på balkongen. När jag har legat och sett på TV, så har han ibland hoppat upp i sängen och puffat och slickat mig på armarna. De tycker så mycket om mig. Och jag tycker om de. Snart så ska jag iväg och jobba. Hoppas att ni alla får en trevlig kväll. See you!
 
Så här fräsig såg jag ut när jag åkte fyrhjuling i Skellefteå i början av maj.
Ska passa på och skriva att jag körde inte fyrhjulingen, utan bara åkte med.
 
 

KYCKLINGRYTA!

Här kommer receptet.
                                             KYCKLINGRYTA!
1 gul paprika
1 burk skivade vattenkastanjer
1 stor burk champinjoner
1 liten burk skivad ananas
1/2 spansk röd peppar
1 tsk japansk soja
1/2 dl cashewnötter
1 kg kycklingfilé
3 krm salt
3 krm soja för färgens skull
2 paket matlagningsgrädde
                                                   GÖR SÅ HÄR!
 
Dela kycklingfiléerna i skivor. Bryn de i stekpanna. Lägg kycklingen i en kastrull. Skölj paprikan och kärna ur och skär den i små bitar. Häll vattenkastanjer, champinjoner och spansk finfördelad peppar i kastrullen. Skär ananasen i tärningar. Häll till sist cashewnötter över alltihop. Tillsätt matlagningsgrädden, sojan och saltet och låt koka i 35 minuter. Servera med tagliatelle med ägg eller annan pasta. Om ni tycker att det blir för sött med ananas så kan ni hoppa över den. Smaklig måltid.
 

RSS 2.0