GOTT SLUT OCH GOTT NYTT ÅR!

Jag och katterna önskar alla läsare ett gott slut och gott nytt år!
 
 

VEGETARISK LASAGNE SAMT KYCKLINGRULLADER MED SALAMI OCH BRIEOST!

Hej därute, idag har det gått förvånande lätt på jobbet, naturligtvis så måste det ju dyka upp lite moln på himlen också. Det började när jag skulle gå hem från jobbet. Då hade det snöat under natten och sedan så hade de skrapat vägen hem och då hade det fallit nysnö över den glatta ytan. Tog några längre steg fast jag hade broddar.
Sedan så tryckte jag på hissen och hörde hur den kom ner och kände hur skönt det skulle bli att komma in i govärmen allt medan snön yrde och blåsten ven utanför. Öppnade hissen och steg in och tryckte på 3 :an. Ingen reaktion, tryckte mot dörren och tänkte ta trapporna i stället. Låst. Kom inte ut på grund av att dörren hade låst sig.
 
Tryckte på alla våningsknappar, ingen reaktion. Då ringde jag Bodenbo och de sa ett nummer som jag skulle ringa till. Ringde min mamma och förklarade att jag fastnat i hissen och jag visste inte när jag skulle komma ut. Började frysa om fötterna, men jag hade ju täckbyxor på mig som tur var. Då, PLÖTSLIGT efter 35 minuters väntan testade jag att trycka upp dörren. Då gick den plötsligt att öppna. Jaja, hade ju trevlig utsikt att titta på under tiden. När jag kom in så tog jag av mig kläderna, lade en kudde under huvudet och satte mina frusna fötter på kökselementet.
Lady kom och lade sig på min mage och Lufsen som inte kom och mötte mig innanför dörren kom och luktade för att se hur det var fatt. Ikväll så har jag lagat kycklingrullader med salami och brieost toppad med creme fraiche smaksatt med salladskrydda, och det blev väldigt gott. Ha en trevlig kväll. See You!
                                                 VEGETARISK LASAGNE!
 
Färsk lasagne 
 
                TOMATRÖRA!                               
1 frp krossade tomater
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
 
                                            CREMEFRAICHE SÅS!
2 burkar creme fraiche
1 Aubergine
2 påsar  parmesanost
 
                                            GÖR SÅ HÄR!
 
Skala och hacka vitlök och gul lök. Fräs löken och vitlöken tillsammans och häll sedan i krossade tomaten.
Skölj och skär Auberginen i bitar. Stek den i några minuter. Häll den i en panna med 2 burkar creme fraiche  samt 1/2 påse parmesanost. Låt koka upp en liten stund. Smörj en eldfast form och lägg tomatröra i botten. Varva tomatröran och aubergineröran med den färska lasagnen. Strö över resten av parmesanen mellan lagren.Sätt ugnen på 220 grader och grädda i mitten av ugnen 20 minuter eller tills lasagnen är mjuk. Servera med sallad.
                               
                                       KYCKLINGRULLADER MED SALAMI OCH BRIEOST!
 
700 gram kycklingfilé
1 frp salami
Brieost
2 burkar creme fraiché
                                        GÖR SÅ HÄR!
 
smörj en eldfast form. Lägg 1 skiva salami och 1 bit brieost på varje kycklingfilé. Rulla ihop och fäst med tandpetare. Bryn fileerna några minuter på varje sida. Lägg de sedan i den ugnsfasta formen. Blanda creme fraichen med 2 tsk salladskrydda. Fördela creme fraichen över kycklingfileerna. Sätt ugnen på 225 grader och och sätt formen i mittersta delen. Grädda i 1 timme. Servera med fullkornsris. 
                                           
 
 
 
 
 

VEGETARISK LASAGNE!

Hej därute, sitter hemma och myser efter en bra dag på jobbet. Ikväll håller jag på att göra vegetarisk lasagne. Blev lite fundersam om det skulle gå att äta creme fraiche där det sipprar fram margarin, men jag har nog bara kokat den för länge. Ska ha den i ugnen ett bra tag. Då är det bara margarin. Köpte mig ett nytt diskmedel i eftermiddag.
Här kommer bilder från juldagen. Ha det gott, see you!
 

BRA FILM!

Hej därute, jag har haft filmkväll ikväll sedan jag kom hem från jobbet. Jag såg filmen " En man som heter Ove" och den är ju verkligen sevärd. I slutet började jag storböla, det var så mycker känslor som bubblade upp. Kom ihåg när pappa gick bort hastigt. Men man fick ju skratta också. Jag har ätit av chokladen som mamma gav mig i julklapp. 
Idag så har jag jobbat till klockan fem och det har verkligen varit en bra dag. Nu slutar jag 12 2 dagar i följd. Sedan så är jag ledig helgen. På juldagen var jag ju och åt hos min mamma och det var trevligt. Lägger ut lite bilder imorgon. Läser inlägg från er andra imorgon för nu är jag så slut. Ha en trevlig kväll. See You!

GOD JUL ÖNSKAR JAG ALLA MINA BLOGGLÄSARE!

 

JULKONSERT!

Hej därute, kom till Överluleå kyrka vid 4 tiden. Stora kyrkporten var stängd, så jag gick runt kyrkan till den andra ingången och den var öppen. Vid 16:30 kom Roger Pontare fram till oss och tog oss var och en i hand och presenterade sig. Sedan så övade vi med vår körledare de sånger som vi skulle sjunga själva. Sedan började vi öva med Pontare och han 2 musiker. De var fantastiska. Den ena har spelat ihop med Magnus Uggla och den andra musikern har suttit med i orkestern i Allsång på Skansen. Efter repetitionerna så gick vi undan en stund och åt det vi hade med oss. Vid 18:15 så började managern till Pontare släppa in folk. Då började det pirra lite i magen. 
Jag kände igen några stycken ur publiken. Vid 18:55 gick vi fram och satte oss, och väntade.Klockan 19 så ställde sig en präst och pratade i några minuter, sedan började vi sjunga våra sånger. Jag stod längst fram i mitten och såg hur Pontare stod i förrummet till kyrkan påpälsad och redo för att gå in. När det var dags för Pontare att gå in så var det som att nervositeten släppte. Försökte hela tiden fokusera på att sjunga rätt.Hela konserten flöt på bra. 
 
När det var över så fick Roger Pontare stående ovationer. Det var en mäktig känsla när 500 människor applåderade samtidigt. Nu ska jag snart gå i säng, vilken härlig kväll det har varit. Har inte haft tid att ta några bilder. Godnatt. See You!

JULLUNCH!

Hej därute, idag så var jag och åt en god julbufeé på jobbet med arbetskollegerna. Det var allt ifrån skinka till janssons frestelse. Sedan ville en arbetskollega till mig att jag skulle komma och se hur hon bodde. Då följde jag med dit några timmar. Det var trevligt. Hon har 2 katter. Ikväll så ska vi ha sista övningen inför Pontare imorgon. Det kommer nog att gå bra. Imorgon ska jag även rengöra kattlådorna, då blir katterna glada. Då får de också lite julfint i lådan. Idag är det jättevarmt ute,så det är halkigt. Ha en trevlig kväll. See You!

KATTERNA ÄR SLUT!

Hej därute, vilken rolig dag det har varit. Bjudit vänner på julfika som jag inte hinner träffa under julen. Katterna har varit väldigt nyfikna, har fått lite julklappar samt trevlig underhållning. De gillade allting och tyckte att jag hade lyckats bra med festen. Katterna tyckte att det var så mycket sorl och glam så de gick undan till slut. Bilderna som jag tänker lägga ut talar sitt tydliga språk. Allt är så tyst nu när de har åkt iväg. Ska duscha och sedan krypa ner i soffan och se på TV.Imorgon så övar vi inför Pontare igen. Visade främmandet vilken klänning som jag ska ha på mig då. Hoppas att ni också har haft en trevlig söndag. See You!
 

JULMARKNAD!

Hej därute, idag så var jag på julmarknad i kyrkstugorna här i Boden. Det var trevligt. Det blev till att köpa lite saker samt få sig en hamburgare, lägger ut fler bilder imorgon då jag har haft mitt främmande. Det knastrade mysigt från de öppna spisarna, och där fanns allt från anisbröd till julpynt. Jag köpte mig en tygpåse som var vacker och en korgduk som man kan ha till brödfatet. Var och köpte julstjärnorna som främmandet ska få imorgon. Städade sedan när jag kom hem, ikväll så blir det lite glögg och mys framför TV:n. Är så skönt att vara ledig helgen. Ha det gott. See You!
 
O helga natt.
 

SPÄNNANDE HELG!

Hej därute, idag så orkar jag inte gå in och läsa andras bloggar. Är helt slut. Kom hem vid 4. Katterna har busat lite och jag har legat och tittat på TV. Imorgon så ska jag gå på julmarknad, kan ju fota lite bilder därifrån. De har lovat kallt väder, det brukar det vara när det är julkmarknad. På söndag så ska jag bjuda mina släktingar på julfika. Det blir skojigt. Önskar er alla bloggläsare en riktigt god helg. 

HELGEN!

Hej därute, i helgen har det varit såphalt och på lördag när jag slutade klockan 22 så tog det mig en halvtimme att smyga mig hem i blankis. Hade naturligtvis broddar på mig. Men på söndagsmorgonen så hade vi fast mark under fötterna. I morse sov jag till fem i halv nio på morgonen. Fick sedan kraftig migrän men mådde bättre efter ett toabesök och en halv panodil och lite mer sömn. Gick sedan ett ärende och gick hem och städade. På söndag så ska jag få främmande av de som ska fira julen tillsammans, men jag kan ju inte vara med pga av arbetet. Så jag gjorde bort att handla alla varor färdigt förutom fikabrödet.Ikväll så ska vi öva igen sångerna inför Roger Pontare. Sedan så ska jag äta gott framför TV:n och mysa när jag kommer hem. Börjar ju inte förrän 5 imorgon eftermiddag och då får jag också sovmorgon. Trevlig kväll. See You!

TREVLIG HELG!

Hej därute, idag så har jag varit på affären och köpt mig en massa godis inför helgen. Det blev både en twistpåse och andra påsar med blandat godis. Jag jobbar ju i helgen så jag tänker unna mig medan jag jobbar. Idag har det varit -22 grader. Tur att jag slutade tidigt. Var bland annat på en brandutblidning. Nu i eftermiddag så damp det ner en lapp från Bodenbo som skrev att vi inte får spola i toalettstolen imorgon mellan klockan 8 och 16. Så det blir till att springa ner till tvättstugan när jag ska gå på toaletten. Börjar ju jobba klockan 13. Igår kväll övade vi första gången inför Roger Pontare. Han hade meddelat att 21/12 skulle vi vara uppsjungna och klara när han kommer 16:30 till kyrkan så att vi i lugn och ro hinner öva tillsammans med honom och höra hur han tänker lägga upp konserten. Det blir roligt. Önskar er alla en trevlig helg. See You!

ROGER PONTARE!

Hej därute, idag så gjorde jag mig en stadstur och införskaffade mig julkort på Gilla. Sedan gick jag till Kapp-Ahl.
Kören som jag är med i på måndagar ska doa till Roger Pontare under hans julkonsert 21/12 i Överluleå kyrka.
Han har bestämt att vi ska ha enhetlig klädsel. Vi ska alltså ha kläder antingen i svart, rött eller vitt. Därför blev jag överlycklig då jag hittade en röd rak stickad klänning som var lite insydd men det ser inte illa ut på mig för det.
Sedan så köpte jag mig även ett nattlinne, jag hade rabattkupong på 30% och en kupong på 50 kronor så jag fick allting mycket billigare. Till klänningen har jag tänkt ha svarta leggings och mina svarta vinterskor. När jag kom hem så gjorde jag storkok på chili con carne, vårlåda med brieost och alspånsrökt karrè samt prinskorv med makaroner.
 
Igår så hade jag full upp, då var jag både och klippte mig, gick iväg till Vacker Tass och köpte 3 påsar kattsand, bakade baugetter samt hade tvättstuga. Jag hade fladdrande hjärtrytm nästan hela dagen igenom. Det berodde nog på att jag har jobbat samtidigt som jag inte har varit helt fri från min bihåleinflammation. När jag skulle gå en sväng på konsum i närheten på kvällen kände jag plötsligt hur jag bara ville gå sakta hem. Sedan lade jag mig och vila 1 timme och då blev det bätte. Brukar få sådana symtom när hjärtat blir trött. Det finns ingenting att göra åt och är inte farligt men väldigt obehagligt när man tror att hjärtat ska stanna. Ikväll så har jag tänkt smaka glögg som jag köpte på COOP idag samt äta lite cheese- crunch. Önskar er alla en skön lördagkväll. See You!
Vårlåda med brieost. Ska egentligen vara sparris mellan skinkskivorna, men jag hade glömt att köpa. Man kan gärna strö lite salt på spenaten. 
 

RSS 2.0