VARMT VARMT OCH ÅTER VARMT!

Hej därute i govärmen, igår så fick jag ju löning så då gick jag på Jysk och köpte ett påslakanset som jag spanat in på länge. Sedan gick jag in på en elaffär och köpte denna taklampa, vad säger ni om den?
Idag så var jag och inhandlade marinerad fläskfilé samt potatissallad. Stekte upp den när jag kom hem och gjorde lite matlådor. Sedan så köpte jag matjesill och det ska jag äta till middag imorgon. Katterna mår inte så bra i värmen. Blötte en handduk och lade på Lady, det tyckte hon var skönt.
Igår morse då jag klev upp och skulle äta frukost så var det 26.5 grader inomhus, och då hade jag haft fördragna persienner samt fläkt på hela natten. Nu får det gärna komma lite regn tycker jag. Imorgon så har jag tvättstuga och sedan så ska jag göra en kycklingryta i matlådor. Hade ju köpt en matlåda med smurfar på från ett tupperwareparty så den kom väl till pass idag.
. Det var allt för denna gången folks. See You!

TISDAG!

Hej därute, i helgen har jag jobbat och det har gått bra. Igår så var jag ju ledig och då fick jag träffa min faster som jag inte sett sedan 2012. Det var jättetrevligt. Vi åt först matjesill och potatis och gräddfil med gräslök. Oj så gott det var. Sedan gav hon mig flera figuriner av Lisa Larsson. När jag öppnade pappret till en vit figurin fick jag se att det var en isbjörn, då blev jag faktiskt rörd. Isbjörnar är ju som bekant ett av mina favoritdjur. Sedan tog vi en promenad ner till pappas grav och där satte hon ner en blombukett som hon hade plocka själv. Den var fin. Min faster tyckte att det var en fin kyrkogård. Sedan gick vi hem och då bjöd mamma på fika. Det blev många goda skratt och trevligt umgänge. I lördags fick jag en tråkig nyhet av mamma, de hade hittat båda pärluggle ungarna döda på marken. Antagligen hade en rovfågel hackat ihjäl de.. Men så är det ju i naturen. Men det finns fler uggleungar i närheten för mamma uggla har flugit med mat i munnen på andra ställen.Igår när jag satt på bussen på väg hem så stod ett rådjur med kid nere i diket mellan Gammelstad och Sunderby Sjukhus. Bussföraren saktade in när han körde förbi det. På fredag har de lovat 32 grader. Tur att man slutar 12 då. På fredag är det ju löningsdax, inte bra när man är ledig. Då kan man bli frestad så det gäller att stå emot och inte göra några impulsköp Kan ju avsluta med en liten lista på vad jag kommer göra i augusti, sedan lägger jag ut lite gamla sommarbilder, har inte laddat över bilder än från mobilen. Ha det gott. See You! 1. Jag fyller 49 år. 2. 12;e augusti ska jag till veterinären med Lady för uppföljning av njurkoll, urinprov samt blodtryck. 3. Funderar på att gå på bio och se en film. 4. Eventuellt bärplockning en dag. i mammas stuga.
3/20170708_143432_59631cf52a6b2207b3d02e1b.jpg

PÄRLUGGLOR!

Har försökt lägga bilden rätt väg men det går inte på bloggen, så det får tyvärr bli i sidled. Det är 2 pärluggleungar som bor i närheten av mammas sommarstuga. De är orädd och så bedårande söta. Har varit på en djurklinik idag och köpt mer blötmat till katterna. Det går bra med att låta det gå 12 timmar mellan varje rätt mängd. Det foder de får är väldigt mättande. Annars så sov jag ut på morgonen och har städat så nu har jag det fint när jag jobbar i helgen. Nästa vecka så ska jag träffa en faster som jag inte träffat på väldigt många år, det blir trevligt. Önskar er alla en trevlig helg. See you!

DEPRIMERAD!

Hej därute, idag har jag en verklig deppdag med stort D. Funderar över Ladys hälsa, ska ju dit igen i augusti till veterinären. På förmiddagen satt jag och såg första avsnittet för säsongen av Poldark som jag missat. Det var ett väldigt känslofyllt avsnitt och jag som inte brukar börja grina när jag ser film satt och storbölade mellan varven. Lady låg bredvid mig i soffan. Imorgon börjar jag jobba igen, känner ångest inför det. När jag varit på affären och handlat stod de och sålde jordgubbar utanför, så jag köpte mig jordgubbar och tog med mig hem. Igår så åkte jag till hamnfestivalen i Luleå och där köpte jag bland annat Langos och det har jag inte ätit på minst 10 år. Sedan gick jag in på Smedjan och då ropade de ut i högtalaren att de skulle stänga om 10 minuter, men jag skyndade mig in på Cubus och köpte en mysdress på reapris. Jag kan ha den och den är skön. Det var väldigt mycket folk på marknaden.
 
I lördags var jag i mammas stuga och skurade husvagnen på utsidan. När jag skulle hem och ställde mig på busstationen så hörde jag någon som skrek och gormade och det började samlas mycket folk på parkeringen. En stund senare kom en civilpolis med pikeébuss och drog ut mannen som bråkat och som att i en bil och brottade ner honom. Sekunden senare kom det en polisbil med sirener och blåljus och parkerade i närheten. Det var väl 2 stycken i den bilen. När jag klivit på bussen och den svängde förbi polisbilen kom 7 poliser till springades till platsen. Vet ej om killen var drogpåverkad eller beväpnad. Det blev då dramatiskt. Här kommer det lite bilder från mammas stuga iallafall.
 
 
Mammas blomsterrabatt.
Jag lade färdigt mitt pussel igår förresten. Jag har slagit personligt rekord, på 2 veckor har jag lagt 
2 st 1000 bitars pussel. Trodde inte att det skulle gå så fort. Så här blev det.
Lägger ut bild på slottet i Danmark igen, för det slottet har jag nästan lust att besöka någon gång.
Önskar er alla en skön vecka som kommer, jobbar nästa helg. Skönt att få göra bort den. See You!
 

ÅTERBESÖK HOS VETERINÄREN!

Hej därute, igår åkte jag till veterinären med Lady och Lufsen. Det skulle tas blodprov på Lady. Veterinären lindade in Lady i en filt så hon skulle känna sig tryggare, trodde vi ja. Sedan tog hon försiktigt fram Ladys ena tass för att raka bort lite päls och kunna komma åt att sticka in nålen. Då bestämde sig Lady för att det fick räcka. Hon började morra och fräsa och hugga mot veterinären. Då gick veterinären för att hämta en ögonmask för att hon skulle lugna ner sig. Då fick Lady panik och blev skogstokig. Jag och mamma fick hålla fast Lady med alla våra krafter. Lady fortsatte att gorma och fräsa och försöka hugga mot veterinären. På golvet satt Lufsen i sin bur och såg och hörde vad som hände och började morra och fräsa han också för att försvara sin syster. Efter ca en kvart lyckades hon ta provet. Sedan kom en annan veterinär in och sa att de kunde analysera blodprovet inom en timme.
Jag som var orolig för Lady tyckte att det lät bra, så vi stoppade tillbaka henne i buren igen och satte oss i ett avskilt hörn på kliniken och väntade. Det visade sig att det var bra att vi tog blodprovet för hon har förhöjda njurvärden och proteinvärden. I augusti så skall hon på återbesök och då ska de ta blodtrycket, ta ultraljud samt urinprov för att se om de kan hitta orsaken till att Lady har de värden som hon har. Då ska hon även få en lugnande spruta innan för de måste ju raka bort päls på magen samt komma med kall otäck gele och med tanke på vad som hände igår så är det nog säkrast.
 
Lufsen fick en vaccinationsspruta och Lady slapp det för att de ville avvakta med tanke på provsvaret.
Jag har börjat ge dom en viss mängd foder och det går bra, men ibland är de hopplös och blir rastlösa när de inte får mat när de vill. I förrgår så åkte jag till Hertsön och var där några timmar föra att tänka på annat. Köpte mig en baugette med köttbullar, det visade sig vara svårt att inte få köttbullarna att rulla iväg på golvet. Sedan så gick jag en promenad och gick bland annat till hyreshuset som jag bodde i mellan 1976 till 1991, hela min skoltid. Då blev jag nostalgisk.Fotade lite också.
Porten som jag gått in och ut ur flera år. På vintrarna när jag var barn så brukade jag och några kompisar leka Madicken och hoppa från porttaket ner i snödrivan. Det fanns ingen risk för att vi skulle göra illa oss för det var så pass hög snödriva. Några ungdomar röjde lite sly och rensade i rabatterna i närheten och det gjorde jag första gången i 3 veckor när jag hade gått ut åttan.
Sedan så gick jag på gångstigen ner mot lekiset som jag gick när jag var barn. Det står en förskola där nu och jag tror inte att byggnaden är kvar. När jag gick tillbaka till mammas lägenhet så minns jag en händelse från det jag var barn. Det var en vinter och det hade fallit nysnö. Då kom det 2 tjejer och red barbacka med var sin stor häst och det såg som mysigt ut när de galloperade och snön yrde.
Det var ju tänkt att jag skulle åka ut till Hindersön idag men igår så ringde researrengören och meddelade att på grund av för få anmälda så kunde det inte bli någon resa. Tur att jag inte hade betalat resan i förväg. Men jag har ju köpt mig ett nytt pussel nu så jag får bara mysa idag och ta det lugnt och återhämta mig från strapatserna från igår. Det var allt jag hade att skriva om denna gång. 
Nu har jag bara 4 dagar kvar av min semester. Men det gör ingenting. Jag trivs ju med mitt jobb.
Ha det gott så hörs vi sedan. See You!
 
 
 

PUSSEL OCH VETERINÄRBESÖK!

Hej därute, de senaste dagarna har varit innehållsrika. I lördags köpte jag mig ett pussel på LEKIA på tusen bitar. Det var ett danskt slott som såg så fint ut. Fick nästan lust att promenera in i pusslet.
Så här blev det idag när jag pusslat färdigt. Kändes verkligen vemodigt att riva det, men jag skulle ju använda bordet till annat.
Fick mig en ny blandare också, det var verkligen behövligt. 
Köpte lite rostbiff och potatissallad också i veckan. Igår så var jag till veterinären med katterna, det var däremot inte så roligt. Fick veta att Lady ligger farligt nära till att få diabetes. Men jag fick ett torrfoder och sträng diet. De ska bara få 35 gram 2 gånger per dag i en månad. Sedan ska jag minska några gram. Lady måste gå ner minst 2 kg, och de sa att jag förkortar Ladys liv drastiskt om jag inte följer dieten. Och det vill jag ju inte. Busar mycket med de för att hjälpa viktnedgången.
Önskar er en skön helg. See You!

STORFORSEN 2019!

Hej därute, igår blev det äntligen av med att åka till Storforsen som bjöd på både regn och sol.
När vi kom dit gick vi först i shopen och tittade även på uppstoppade djur. Fotade några.
pärluggla
Lite blandade djur
En staty av Lasse Berghagen i trä.
Vi gick sedan ner mot forsen, jag har ju fotat förut bilder från forsen men den är så vacker så här kommer det ett litet bildkollage från promenaden utefter den kraftigt strömmande forsen:
Det är flera tusen kubikmeter vatten som forsar, och det är mäktigt att stå och lyssna. Jag kan ju inte visa filmer från forsen här och jag har inte något konto på Youtube. Men när man står rktigt nära så känner man sig ganska liten.
Är det någon som saknar en napp. Någon hade hängt den över skylten.
När vi gick tillbaka mot bilen kom världens störtskur, så jag och min morbror var alldeles genomblöta. Vi satte oss i bilarna och åkte till Storforsens hotell där vi åt bufeé.
De hade även croissenter och det tog jag till kaffet.
När vi åkte hem vid 3 tiden på eftermiddagen fick jag köra några mil. Det var kul. Önskar 
er alla en trevlig dag. See You!
 

RSS 2.0