INTENSIV VECKA!

Hej därute, i tisdags kom min mamma förbi och då rensade jag ur förrådet och slängde sådant som jag inte ville ha kvar. Det gick väldigt snabbt och smidigt. På onsdag så var jag på en restaurang här i Boden och lunchade med 2 före detta arbetskollegor. För mig blev det Halloumirulle som jag aldrig har smakat förut, men det var gott.
 
När det var gjort så åkte jag ut till Hertsön i Luleå, då hoppade jag av bussen lite tidigare och gick förbi pappas grav.På vägen till mammas lägenhet så var det ett hav av blommor på ängarna. Passade på att fota klassrummen som jag gick i både mellanstadiet och lågstadiet.
 
På väg mot Hertsö centrum.
I de närmsta fönstren gick jag 5:an och 6:an.
 
I det här klassrummet gick jag 2:an och 3:an. Man blir lite nostalgisk.
Gick förbi ICA affären och köpte mig lite fika som jag åt upp i mammas lägenhet.
Jag vet, jag är hopplös när det gäller godfika. Men är det semester så är det.
Jag har börjat måla på en ny tavla. Fåglar, tycker det är så kul.
Lady satt en kväll och såg på naturprogram.
Igår gjorde jag en efterrätt som jag inte har gjort på 20 år. Jag delade en ananas och gröpte ur köttet. Sedan tinade jag hallon, björnbär samt mango och blandade det med fruktköttet från ananasen. Jag fyllde skålarna med bärblandningen och ringlade smält vit choklad över. 
 
Passade även på att boka en resa med Laponia sista semesterveckan. Då åker man ut till en ö i Luleå Skärgård och får lunchbufeé ombord. Ön heter Hindersön. Väl iland så blir man bjuden på kaffe med dopp i Hemmanet där. Det är en gammal fin gård. Man kommer hem eftermiddagen. Och åker 11:00 på förmiddagen. Det ser jag fram emot. Önskar er en trevlig helg. See You!
 
 
 
 

MIDSOMMARAFTON!

Hej därute, det har varit en skön midsommarhelg. Hoppas att ni andra också har haft det. På midsommarafton jobbade jag till klockan 12. Sedan lämnade jag alla saker som min vikarie skulle ha under min semester. Sedan åkte jag ut till min mammas stuga. Där bjöds jag på god middag.
 
 
Jag hade köpt mig en midsommarklänning.
Smycket hade köpt till midsommar på Ur och Penn.
Min moster bjöd på god kycklingsallad och bål som hon hade gjort själv. Alkoholfri förstås.
Till efterrätt bjöd hon på smulpaj med marsansås. Som bara hon kan göra den. Mums.
 
Lady och Lufsen var också fina till Midsommar.
 
 
Tidigare under veckan så var jag och en annan kompis och firade en som fyllt 30. Hon bjöd på goda tårtor som hon hade gjort. Sedan var jag på Tupperwareparty på torsdag. Igår så målade jag färdigt min tavla. Den blev jag jättenöjd med,
 
På midsommardagen ställde jag mig och bakade mjukbröd. Det blev 20 stycken.
 
Imorgon kommer min mor och på onsdag ska jag äta med 2 arbetskollegor. Nästa vecka blir det Storforsen samt åka med katterna till Evidensia i Gammelstad. De ska göra en snabb koll i munnen och sedan blir det munsanering i oktober  samt vaccinationssprutor. Idag är min första semesterdag på 3 veckor det ska bli så skönt. Ha det gott och tack för alla kommentarerna. 
See You!
 
 
 
 
 

EN SOLSKENSHISTORIA!

Hej därute, jag brukar följa kattjouren i Skåne på Facebook. Sent i fredags eftermiddag kom det in ett nödrop om att 4 vanvårdade katter som myndigheterna hade tagit hand om behövde ett nytt hem. Haken var bara att de bara hade 2 dygn på sig att hitta nya för alltid hem annars skulle de avlivas och kattjouren kunde inte stoppa det i så fall.. Dessutom verkade den ena katthonan dräktig. Det verkade hopplöst. Jag bad till Gud om att de skulle få nya hem, de var så fina. Jag hade börjat ge upp hoppet när jag gick in igår eftermiddagen och tittade och de fortfarande inte hade fått något hem. Jag kom hem från jobbet ( Jobbade till 17), och innan jag gick och lade mig vid nio tiden, gick jag in en sista gång. Var inställd på att få läsa om att det oundvikliga skulle ske idag.
Döm om min förvåning när det stod att det  problemet var löst. Jag upphör aldrig att förvånas över att människor trots allt vill ta hand övergivna katter fast de är så många.
 
I lördags när jag kom hem sent på kvällen efter jobbet så satte jag på bordsfläkten till katterna.
De tycker det har varit så skönt med fläkt nu när det är varmt. Då hördes världens missljud från motorn, sedan dog den. Så det var bara för mig att knalla till stan idag och köpa en ny. Men jag sov ut på morgonen. Passade även på att handla ett smycke som jag spanat in tidigare.
Dessa leggings köpte jag också idag. Det och min mörkblåa raka klänning tänker jag ha på midsommarafton. I onsdags fick jag besök av en arbetskollega och då bjöd jag på blåbärspaj med vispgrädde. Mums. Sedan satt vi och tittade på diabilder från slutet av 60 talet och fram till jag var 2 år. Någon annan gång får hon se färdigt alla magasin som finns även från 90 talet.
 
När främmandet hade gått hem så gick jag till stan och köpte mig en midsommarkrans som jag ska ha på midsommarafton samt en toalettvagn i vitt. Och jag måste berätta att jag är lite stolt över mig själv som lyckades skruva ihop den på 2 timmar efter mycket svett och bök.
Fick passa på att rensa undan samtidigt och slänga gamla förpackningar.
 
Min nya fläkt.
Köpte även förra onsdagen då jag var ledig en tavla, kunde inte låta bli, det är ju så roligt.
Det blev en räv som inte är så avancerad att måla som alplandskapet. Är så roligt att måla.
Nu är det bara 2 långa dagsturer samt 2 korta dagar kvar. På midsommarafton efter klockan 12 går jag på 3 veckors välförtjänt semester. Då blir det roligt. Ha det bra, och tack för alla kommentarer om mina recept, det var trevligt. Önskar er alla en fortsatt trevlig vecka och en Trevlig Midsommar.
Ska fira den med mina släktingar i mammas stuga, där det finns mycket djur och natur.
See You! Hasta La Vista!!!
 
 

LITE RECEPT!

Hej därute, här kommer lite recept, bland annat på rätterna jag skrev om i mitt förra inlägg:
 
                                                 Enkel och god fiskgratäng!
 
600 gram torsk ( djupfryst tinad)
2.5 dl grädde + 1 dl mjölk
4 msk kaviar
Lite salt och peppar
dill
 
Salta och peppra fileérna försiktigt. Varva fisk med dill i en ugnsfast form. Blanda grädden och kaviaren. ( Ej vispad grädde) + mjölk. Slpå kaviargrädden över fileérna och grädda fisken i 200 grader näst nedersta falsen i ca 30 minuter. Servera med ris eller potatis.
 
 
                                              FLÄSKFILEÉGRYTA!
 
700 gram fläskfileè, skuren i små bitar
vetemjöl
curry
smör
4 äpplen skalade och rivna
4 morötter skalade och rivna
4 msk soja
1 köttbuljongtärning
vatten
Vänd köttbitarna i mjöl blandat med lite curry
Bryn köttet i en gryta. Tillsätt äpple,morot, soja och buljongtärning och lite vatten. Låt grytan småputtra 10 till 15 minuter. Servera med potatis eller ris.
 
                                           KYCKLINGRATÄNG MED MANGO OCH SAMBAL OELEK!
 
1 färdiggrillad kyckling
1 burk mango i bitar i sockerlag
2 tsk sambal oelek
2.5 dl matlagningsgrädde.
1 banan
riven ost
 
Smörj en ugnsfast form och dela kycklingen i bitar och lägg i botten av formen. Skiva mangon i mindre bitar, behåll lite av sockerlagen från burken. Lägg bitarna över kyklingen och skiva bananen och lägg de över mangon. Stänk lite sambal oelek jämnt fördelat över bananerna och häll slutligen grädden och riven ost över alltsammans. Grädda i näst nedersta falsen i 225 grader ca 25 minuter eller tills osten fått fin färg. Servera med ris och sallad. Supergod.

SOLIG VECKA!

Hej därute, i veckan har jag inte jobbat så många timmar. Och i helgen är jag ledig. I torsdags kom jag hem vid 12 från jobbet, då slog sommarvärmen till på allvar. Folk gick man ur huset och alla fullkomligt älskade sommaren. Jag gick till Glassbaren för att köpa mig en glass, där var det låååång kö in till butiken. Alla skulle köpa glass. En arbetskollega till mig från en annan arbetsgrupp skulle hälsa på sin dotter som tydligen också bor på min gård fast i ett annat hus.
 
Jag på väg till glassbaren.
 
Lady och Lufsen tyckte det var lite väl varmt, så jag fotade de i veckan. Här kommer bild på de.
 
 
 
Nu i ro slumra in i bädden så fin
 
 
Gjorde lite färdiga matlådor, bland annat 1 mustig god fläskfilégryta med morötter skurna i slantar, samt en supergod variant av Flygande Jacob men satte inte jordnötter utan skivade mango inlagd i sirap samt sambal oelek, banan, matlagningsgrädde samt riven ost. Gosse vad god den blev. Det blir fler gånger som jag gör den maträtten, lägger ut recepten nästa gång.
 
 
Igår tog jag bussen efter jobbet till Luleå för att köpa mig en klänning på Cubus eller Kapp- Ahl till att ha på midsommarafton, men det blev inte något av med det. Det blev en god fika på Börje Ohlsson och en sväng förbi te- shopen och lite godis inför helgen.
 
 
 
 
 
Det var allt för den här gången gott folk, trevlig helg och tack för kommentarerna, See You!

ARBETSHELG OCH AVLOPPSRENSNING!

Hej därute, i onsdags då jag var ledig klippte jag mig, samt gjorde 2 nya maträtter. 1 med fläskfilé och en fiskrätt samt en cheesecake med blåbär.
På torsdag åkte jag ut till min mammas stuga och då var det kallt och blåsigt. Tog ändå lite bilder från landet.
I fredags skulle jag rensa avloppet innan jag skulle och jobba, och jodå det var verkligen mycket dynga som hade fastnat i rören, tog till och med bort röret från väggen. problemet var bara att jag inte lyckades skruva tillbaka röret. Klockan tickade och jag skulle börja klockan 17. Halv tre började bli desperat och ringde vänner och frågade om de kunde komma och hjälpa mig men de kunde inte. Då sprang jag ner till grannarna och provade ringa på och hörde om någon var hemma som kunde hjälpa mig. Till slut öppnade 1 kille och följde med mig upp, jag förklarade situationen, och han gjorde ett försök. Hade försökt nå Bodenbo men inget svar. Efter 2 minuter hade han enkelt skruvat fast allt. Jag gav honom en kram och sa att han var guld värd. Sedan var det bara att äta och fara till jobbet igen. Där hade jag tur. Idag har jag unnat mig ett skrovmål på Frasses, och när jag satt där så var det en tjej som visade sig ha samma problem med sina tänder som jag. Det kändes skönt att veta att jag inte var konstig som har mina smärtor. Imorgon så ska jag sova ut ordentligt och bara njuta av min ledighet. See You och tack för alla kommentarer.

RSS 2.0