En kattsaga!

Lufsen och Lady ligger ihopkurade på mormor och morfars säng. Ett stilla regn faller utanför, och regnet knapprar utanför fönstret. Det är senhöst, och skymningen har lagt sig. Ute är det kyligt och kallt, men inne i det stora gamla huset så är det varmt och skönt. Det finns för tillfället ingen som är inne i huset. Det enda som hörs är kylskåpets djupa suckar mellan varven. Lady rättar till sig och kurar ännu djupare ihop sig till en boll.
 
Plötsligt går dörren till huset upp. Matte kommer in och börjar plocka fram buren. NEJ!, tänker Lufsen, jag avskyr att
sitta i buren. Han tar sats, och springer ut i köket där matte är. I samma veva öppnas köksdörren, det är morfar
som kommer in. Lufsen smiter ut i farstun. Då kommer mormor också in i huset. Lufsen ser sin chans, och springer mellan benen på mormor. Mormor hinner inte fånga honom. Ut rusar Lufsen, och han springer och springer för allt vad benen bär honom. Han vill inte åka fast och hamna i någon otäck bur något mer. Matte ropar förtvivlat efter honom, men Lufsen bryr sig inte. Han känner sig fri som en fågel, nu kan jag gå vart jag vill tänker han.
 
Matte, mormor och morfar, börjar leta efter Lufsen. Under ladugården finns det öppningar som han kan ta sig igenom. De letar med ficklampor, för nu har mörkret fallit. Lufsen har redan sprungit en bra bit bort.
Han lyssnar och hör hur löven rasslar i gräset. Uppe på himlen har stjärnorna tänts. Lufsen tittar upp, med stora gröna ögon. Han viftar lite med öronen. En hund hörs yla i fjärran. Plötsligt hörs ett hoande. En lappuggla flyger iväg på jakt efter en råtta eller sork. Skönt! tänker Lufsen, den såg mig inte. Han kommer fram till en vägkorsning. Sitter en stund och njuter av friheten och allt som rör sig omkring honom innan han slutligen springer ut i den mörka och stjärnklara natten. SLUT!

Uppfödarens webbadress

Hej, min uppfödare ville att jag skulle hänvisa till hennes hemsida så här kommer den. http://www.deltaskatter.nu.
Ha en fortsatt trevlig förmiddag. See you.

Uppfödarbesök!

Hej därute. I natt har jag inte mått så bra. Jag tittade sista gången på klockan efter 02. men sedan så somanade jag. Jag måste ha blandat för mycket olika maträtter. Hur som helst så hade jag ju besök av uppfödaren och hennes man och det var ju trevligt. Här kommer en bildkavalkad från besöket. Gå gärna in till www.deltassibiriskakatter.blogg.se. och läs om min uppfödares vardag. Det var väldigt fina bilder som hon tog.
Det märks att hon är bra på att fotografera, eller vad säger ni. Se och bedöm själva. See you.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Midsommarfirande!

Hej, här kommer lite uppdatering om hur min midsommar har varit. Först så jobbade jag till klockan 17 på fredag.
Sedan så åkte jag med mina föräldrar ut till deras stuga. där blev jag bjuden av en moster på god middag.
Det blev kycklingsallad, och till efterrätt så blev det äppelpaj med vaniljsås. På midsommardagen så passade jag
på att måla mitt telefonbord, så nästa vecka kanske jag får hem det. I dag så kom min kattuppfödare på besök och hennes man. De blev bjudna på fläskfilégryta med körvel. Det tyckte de var gott. De fotade lite bilder på Lady och Lufsen som jag har tänkt lägga ut på bloggen när de har kommit. Det blev många fina kort. De tyckte att katterna var så fina. Imorgon börjar jag klockan 17. Då får jag lite sovmorgon. Hoppas att ni alla har haft en skön helg. See you. Här kommer lite bilder på katterna från midsommar.
 
 
 
 
 

Grillkorv med potatisgratäng och jordgubbar med grädde.

Hej därute. Idag har jag haft fullt upp. Jag säger bara en sak. Grillkorv med potatisgratäng och till efterrätt jordgubbar med grädde. Kan det bli bättre. See you.



Gott.

Storstädning

Hej därute. Mina katter har fått sin toalett rengjord på morgonen. De blir alltid på så bra humör när det är gjort.
Sedan så ska jag städa i lite garderober samt damtorka och vaska. Jag är ledig idag eftersom jag jobbade helgen. Så nu är jag ledig två helger i rad. Det ska bli så skönt. Hade hällt upp lite godis i en skål och satt den i ett skåp ovanför kylen igår. I morse när jag skulle ta ner påsen med blötfoder så sa det PANG och skålen med alla godisar for ut på golvet, skålen gick i bitar. Mina katter blev väldigt nyfikna. Hoppas ni alla får en skön dag.
See you.



Lady som riktigt liten.



Lufsen tre veckor gammal.

Köttfärsbiffar med paprika och svamp samt tandborstning av katterna!

Hej därute. Om det var fint väder igår så ösregnar det idag. det har inte varit skönt att cykla på jobbet idag.
Regndropparna har stått som spön i backen. Jag är ledig några timmar nu på dagen. Sedan så går jag på mitt skift igen klockan fem. Jag har gjort pannbiffar med svamp och paprika, samt borstat katternas mun. När jag var hos veterinären så berättade han att Lady hade börjat få plack på tänderna. Så nu har jag provat borsta.
Spott och fräs tänker ni, men det gick hur smidigt som helst. Det gick över förväntan. Här kommer receptet på
pannbiffarna, och jag tyckte de blev jättegoda. ha det bra till nästa gång. See you.

       

                                              Pannbiffar med paprika och svamp.


1 kg köttfärs
1 paprika
1 burk med champinjoner (skivade)
1 stor röd lök
ströbröd till smeten blandat i vatten
2 ägg
salt och peppar

Finhacka paprikan och löken. Häll i salt och peppar efter smak och tycke. Blanda vatten och ströbröd.
Blanda ner 2 ägg. När ströbrödet har svullnat, häll i det i smeten. Häll i paprikan, löken och champinjonerna.
Forma till biffar och stek så att de får fin färg, ev efterstek några minuter i ugnen. Servera med potatis eller
makaroner. Samt bearnaisesås. Gott tyckte jag.







Läckert eller hur

sol och värme

Hej därute. Idag har jag jobbat hela dagen. Det har varit skönt och varmt och jag har känt mig pigg på jobbet.
Mina katter väckte mig några gånger inatt, men jag lyckades somna om. Idag har jag också ringt och gratulerat
en jobbarkompis som fyller år idag. Lufsen jamar just nu, och vill att ajg ska leka med honom. Men jag ska först diska bort och plocka undan, sedan så ska jag sy och se på Grabben i graven bredvid. Det finns extramaterial till den filmen som jag tycker om att se. Jag ändrade mig när jag hade tänkt fota laxen, men den blev hur som helst jättegod. I förrgår så var jag och köpte mig en jeansjacka på Kapp- Ahl, den var snygg och satt perfekt.
nu ska jag bara mysa resten av kvällen. Hoppas att ni alla har det bra därute, see you.








Gravad lax

Hej därute. Ikväll så ska jag smaka min gravade lax som jag har gjort själv. Det ska bli spännande. Jag ska fota den imorgon när den har tinat ordentligt. I måndags köpte jag många nya kläder. Bland annat två par jeans och 4 koftor. Jag ÄLSKAR koftor. Vädret är härligt och varmt. Katterna håller på att riva ut lägenheten så det är som vanligt. Hoppas att ni alla får en skön kväll. See you.



Jag har inte fotat alla koftorna. Men här är en.



Här är en till till.


Bilder från helgen

Hej därute. I fredags så åkte jag ut till mina föräldrars stuga. Det var vackert väder fredag och lördag. På lördag så var det fika hos min ena moster i hennes sommarstuga. Det var roligt. Vi var 10 stycken som satt och fikade.
Efter en stund så kom min kusin och hans familj. Det var trevligt att träffa de också. Jag har varit ute och promenerat mycket. Igår kväll så åkte jag på Willys och storhandlade. Det var kul. Jag tycker alltid att det är lika roligt varje gång som man ska handla mycket. Det blev mest sådant som jag verkligen behövde. Igår regnade det och var kallt. Får se hur länge man måste ha långkalsonger på sig när man är ute. Det är ju trots allt bara 14 dagar kvar till midsommar. Men det blir nog fint väder tills jag går på semester. Här kommer lite bilder från helgen. See you.








Blogguppehåll

Hej därute. Igår på nationaldagseftermiddagen så sprack solen upp genom regnet. Så har jag tur så regnar det inte på mig när jag cyklar till jobbet klockan fem i eftermiddag. Det är skönt när man börjar fem för då kan man sova ut på morgonen. Idag sov jag till åtta. Mina katter har varit ganska lugna inatt och låtit mig sova. Jag känner inte för att skriva i bloggen på ett bra tag. Imorgon åker jag ut till mina föräldrars sommarstuga med mina katter. Jag ska stanna där i tre dagar eller två, jag vet inte ännu hur det blir. Hoppas att ni alla får en skön dag med sol. Ha det så bra tills vi ses igen. See you.




Tisdag och uppklarnande väder

Hej därute. Inatt sov jag riktigt gott. Jag sover i vardagsrummet just nu. Det är skönast. Katterna har busat och busat på förmiddagen. De har även legat bredvid mig när jag suttit och sett på TV. Det står en skola på baksidan av min lägenhet. Den håller de på att riva för fullt. De ska bygga ett hyreshus där istället. Så nu om man ska gå lättklädd i lägenheten så får man dra för persiennerna. Så att inte någon byggkille får syn på en genom fönstret och man blir orsak till en arbetsplatsolycka. Jobbarkompisen som var här igår jobbar kvällen med mig. Det ska bli roligt. Det ska även bli roligt att få träffa våra kunder. De undrar nog var jag har varit.
Nu har solen börjat titta fram, så det regnar inte och katterna har fått vara ute en stund på balkongen i morse.
Jag åt kyckling med ris och bearnaisesås till lunch, det var gott. Hur som helst, så är det skönt att det är sommar och att solen skiner. Hoppas att ni alla får en skön kväll i kväll.
Ha det så bra. See you.



Lilla Lady som liten kisse.



Lilla Lufsen som liten.

Sista lediga dagen

Hej därute. Idag har jag fått må bra. Jag har sytt lite på min tavla och haft främmande av en jobbarkompis. Vi har tittat på film tillsammans. Det är en film som heter outbreak i farozonen. Jag och en annan kompis såg den på bio när den gick där. I morgon börjar jag jobba igen. Det ska bli skönt. Jag tänker träna på min trampanordning. Det ger resultat, jag lovar er det. Det är bra att det är lite motstånd när man går. Katterna har det bara bra. Hoppas att ni alla får en trevlig eftermiddag och kväll. See you.


Söndag och funderingar

Hej därute. Idag så har jag min sista semesterdag. Men jag upptäckte, när jag tittade på schemat att jag är ledig imorgon också. Det är mulet ute idag, men ändå rätt skönt. När man är ensam så här som jag just nu är, så dyker en del jobbiga tankar upp. Tankar som man skjuter ifrån sig när man jobbar. En obehaglig olustkänsla innfinner sig ibland. Jag har ju katterna och det är ju tur det. Man åker till jobbet, umgås med sina arbetskamrater. Man kommer hem och gör sina sysslor. Men ibland, mitt i all vardag så dyker dessa påträngande tankar upp. Att man inte känner sig hemma här i den här världen. Extensiella funderingar som man har burit på ända sedan man var barn. Jag tror inte att jag är ensam i denna världen som har gripits av denna medvetenhet över detta stora och väldiga och oändliga som kallas för livet. Och fyllts med stor bävan över att inte helt kunna förstå. Denna otrygghetskänsla har följt mig ända sedan jag var barn. Det är lite lättare under sommaren. Ni kanske tycker att jag är svamlig och schåpig. Men jag beskriver bara hur jag upplever det just nu. Det är tur att jag har jobbet och andra fritidsaktiviteter som jag kan ägna mig åt. Annars skulle man må ännu sämre. Jag har ett knep som jag brukar ha när jag mår så här, och det är att imorgon så mår jag säkert bra. Man får ta och leva här och nu, och ta dagen som den kommer. Och på något sätt så överlever man varje dag. Ha det bra därute. See you.



En av mina trognaste vänner.



Här är en annan.

Semester i sommarstugan

Hej därute. Vädret har varit vackert men kallt den här veckan när jag har haft semester. Men det har varit mysigt att ligga i husvagnen. Första natten var lite kall, men sedan så har det blivit varmare. Mina mostrar har också varit där. Jag har börjat förbereda för att måla om mitt telefonbord som jag köpte på repris tidigare i veckan. katterna ligger helt utslagna, de har fått se både harar och en räv på nära håll. Vi har gått lite promenader och varit och sett på utemöbler i en affär i Rosvik. Nu ska jag bara mysa de här två sista dagarna och vila upp mig för att börja jobba igen. Hoppas att ni alla får en fortsatt skön helg därute. Kram från mig och katterna. See you.








RSS 2.0