NU NÄRMAR SIG SEMESTERN!

Hej därute, nu närmar sig semestern med stormsteg. Jag jobbar 4 dagar till och nästa måndag så reser jag ut till min mammas stuga. Jag ska vara där i några dagar. Satt och tittade på Eurovision i lördags och det blev ju låten som var förhandstippad som vann. Jag tyckte ändå Tusse gjorde ett bra framträdande. I helgen så snöade det bland annat här i Boden, men jag var ju ledig så det gick bra ändå. Nu har solen tittat fram men jag kör fortfarande med långkalsonger. Hur är vädret hos er?
Har börjat köpa hem en bukett rosor som jag har ståendes på borden, jag tycker det är så fräscht.
Avslutar med att lägga ut lite bilder från veckan, ha det gott See You!

NY MÖBEL!

Hej därute, i går var en arbetskollega förbi med en TV bänk som hennes dotter hade ägt och ville bli av med. Jag köpte den, och blev så nöjd. Den är mycket högre och större än min gamla bänk.
Skulle ju ha jobbat i helgen men blev ordentligt sjuk, troligtvis så spelade sorgen över Lady in. Ibland går det lättare och ibland känner jag sådan sorg. Idag så har jag varit ledig och då var jag bland annat ute på en promenad. Det är soligt men det blåser ganska kallt. Men löven har börjat spricka ut.
Ikväll ska jag se uttagningen till Eurovision Song Contest. Håller tummarna för Tusse. Önskar er en fin kväll och en trevlig vecka. See You!

LUFSEN OCH JAG!

Hej därute, i lördags kom mamma på besök och höll mig sällskap medan jag putsade fönster. Hon hade med sig verktyg som skulle underlätta fönsterputsningen. Jag bjöd henne på en pizza som tack. Vi åkte en sväng till LIDL men de hade inte så mycket intressanta saker så vi gick därifrån ganska snabbt. Sedan när vi kom hem så kom en arbetskollega förbi med sonen och gav mig en bukett vackra gula rosor som tröst i sorgen efter Lady. Jag har fått många kondoleanser och ni som kommenterat bloggen ska också ha stort tack, det har värmt. Vissa dagar går det bättre och andra dagar är tyngre. Lägger ut lite bilder från fönsterputsningen. Samt ommöbleringen som jag gjorde då jag flyttade in båda klösträden i hallen till Lufsens stora glädje, varje gång som han går in i hallen gör han några klös.'
Igår så var jag och hämtade ut förstoringar på foton av både Lady och mammas katt. De blev fina. Jag är ledig 2 dagar och sedan jobbar jag helgen. Tänker inte göra många knop. Avslutar inlägget med att lägga ut lite bilder på Lady och Lufsen. Ha det gott. See You!
I väntan på vanlig rutinundersökning trodde jag.
Några minuter innan hon fick sprutan som tog henne till evigheten.
Var är min syster?

LADY ALIAS GALGALIEL. FÖDD 21/2 2011. DÖD 7/5 LAPPLANDS DJURKLINIK.

Hej därute, idag en tung dag. Var på hälsoundersökning med Lady på Lapplands Djurklinik för några timmar sedan. Hon har haft ont i kroppen men jag trodde det var artros. Hon skulle också bli undersökt i munnen. Tycker att hon har luktat kraftig urin de senaste dagarna ur munnen. Hon har även velat byta sängplats ofta den senaste tiden. Lufsen har luktat både på henne och där hon har legat., så jag anade att allt inte stod rätt till. Vid undersökningen av blodproverna som togs så visade det sig att hon hade diabetes samt att proteinet var skyhögt. Njurarna hade börjat lägga av. Hon har ju druckit mycket vatten, men sista tiden har hon druckit mindre. Vikten såg i alla fall bra ut. Hon har haft väldigt ont för det har jag märkt på henne även då jag kammat henne försiktigt. Jag har beställt kremering och jag kommer att få hämta urnan på Lapplands Djurklinik om ca 2 månader. Lilla älskade gumman, nu slipper du ha ont mer. Hon slickade mig på handen medan hon fick lugnande. Jag ringde upp min kattuppfödare för att fråga om det gick bra att jag pratade med henne hela tiden under avlivningen och det gjorde hon. Det kändes skönt att slippa vara ensam. Hon hörde allt vad personalen sa till mig. Veterinärerna var helt fantastiska och jag berömde de efteråt för ett fint bemötande och jobb. Lufsen gick in i buren som Lady legat i men han har nog insett vad som hänt. Nu blir det bara han och jag när jag under min första semestervecka åker ut till mammas stuga. Jag tänker inte skriva om något mer just nu i detta inlägg mer än att jag är ledig fredag, lördag och söndag. Tur att jag är det just nu. Ha det gott. På återseende.

BESÖK!

Hej därute, i måndags när jag var ledig så var jag och klippte mig. Det kändes skönt. Sedan så gjorde jag en karré gryta som blev mustig och god. Tidigare i veckan så spelade jag upp en film på youtube med fåglar. Den är speciellt gjord för katter och det fungerade på Lufsen. Han slog med tassen på rutan och gick även bakom TV:n för att se om fåglarna var där. Det såg väldigt komiskt ut.
Igår kom mamma och hälsade på mig. Vi har ju inte träffats sedan strax före julafton, men nu har hon tagit första vaccinationsprutan så då kunde vi träffas. På behörigt avstånd naturligtvis. Jag hade köpt en present till henne i form av en burk chokladpraliner. Det uppskattades. idag så ska jag gå och köpa mig en lika dan till mig själv. Vi åt av de och jag tyckte också att de var goda, mamma gav mig en fin pelargon.
Tidigare i veckan i Gokväll så var det matlagning på Tv. Det inslaget tyckte Lufsen mycket om.
Mammas rosor som hon fick av mig har nu stått i 3 veckor. De har börjat mörkna men de står i alla fall .Jag har aldrig varit med om något liknande förut. Inte mor heller.
Avslutar med att lägga ut receptet på grytan. Ha det gott alla. See You! HÖSTGRYTA MED FRUKT! 600 gram mager fläskkarré salt och svartpeppar oregano olivolja till stekning 1 rödlök 1 purjolök 2-3 morötter 2 fasta röda äpplen 2 fasta päron 1 tsk mald koriander 2 dl rödvin 3/4 dl flytande honung 1/2 dl vitvinsvinäger 2 msk olivolja Sås! 3 msk flytande honung 2 msk vitvinsvinäger Sätt ugnen på 225 grader. Dela köttskivorna i ganska stora bitar. Bryn köttet hastigt runt om i lite olja i en het panna. Skala löken och skär den i klyftor. Skiva purjolöken och skala och skiva morötterna. Halvera, kärna ur och skär äpplena i klyftor och päronen i bitar. Fräs lök, purjolök och morötter i en panna i mer olja, tills de mjuknar lite grann, ca 5 minuter. Blanda kött och grönsaker i en ugnsäker form med lock. Salta och peppra igen och strö över mer oregano samt koriander över kött och grönsaker och blanda väl. Värm rödvinet i en kastrull, tillsammans med flytande honung, vinäger och olja och häll över köttet. Lägg på locket och stek i nedre delen av ugnen. Stek kött och grönskaker i ca 30 minuter. Fräs också äppel- och päronbitarna i olja och blanda ner de i grytan med kött och grönsaker. Täck med lock och stek ytterligare 30 till 40 minuter tills köttet är mört. Vid servering rör man honungen med vinäger och droppar över kött och grönsaker. Servera med kokta korngryn eller kokt bulgur. Jag tog bort vinet och hoppade över såsen och kokade vanligt jasminris till. Det blev också gott. Bon Appetit!!!!

RSS 2.0