FREDAGSMYS!

Hej därute. Har jobbat till 4 idag och sedan har jag suttit framför TV:n en stund och ätit godis. Imorgon ska jag iväg och blir borta över helgen. Mina katter håller sig kring mig. Det har inte ännu kommit någon och ringt bakom dörren och frågat bus eller godis. Tittade ut för en stund sedan genom sovrumsfönstret bort mot kyrkogården. Det lös så vackert och stämningsfullt i mörkret. Hoppas att ni alla får en bra helg oavsett ni jobbar eller ej. See you on sunday.

PIZZABAK OCH GRAVAD LAX!

Hej därute. Idag så har jag varit ledig igen. Vädret har varit fint och jag var på stan en sväng och inköpte ingredienser till pizzan som jag skulle göra. Sedan svängde jag förbi grillen och köpte mig ett skrovmål. Idag har jag även gravat en laxsida. Det är gott med lax på smörgås. Lady och Lufsen har hållit mig sällskap hela dagen.
Hoppas att ni får en trevlig kväll. See you!

SHOPPING!

 
 
Hej. Igår var jag i Luleå. Jag hade ju fått lön. Det blev en riktigt trevlig dag. Först var vi på Baan Thai och åt en jättegod buffe´, sedan så var vi och shoppade. Vi träffade dessutom några som vi kände. Jättekul var det. Här kommer lite bilder på det jag shoppade. See you!
 
 

Sedan köpte jag ett par tights med fleece och de är jättesköna. Idag ska jag jobba men jag har massor att göra före det.

SNÖOVÄDER OCH STÄDNING!

Hej därute. Nu är det snöoväder och mellan varven regnar det. Så det är svårt att riktigt veta vad man ska ha på sig. Idag så börjar jag klockan fem först. Det är ganska skönt att ta det lugnt några timmar innan man ska iväg och jobba. Igår så var det ju soligt mest hela dagen, då var jag på stan en sväng och spanande in nya t- shirts.
De har flyttat See Me till en annan lokal och då hade de reapriser på vissa kläder, bland annat t- shirtar.
Katterna deppar över att det snöar, i morse sprang två ekorrar och jagade varandra. De stack ner huvudet i snön och letade maten som de hade gömt. Det tyckte både jag och katterna var roande. Ha det gott. See you!
 

LEDIG INFÖR JOBBARHELGEN!

Hej, idag har Lufsen varit ute en sväng och jag har jobbat. Igår morse skickade jag en bild till mamma på mina katter med mobilen. Just som jag skulle knäppa så gäspade Lady, och då fick hon ett roligt gap. Någon gång ska jag köpa en sladd så att jag kan föra över bilder från mobilen till datorn. Det är mysigt ute när det är snö, och det har inte varit alltför kallt. Men ack så halkigt. Nu har broddarna åkt fram. Ska se på Efterlyst ikväll.  Då känns det skönt att vara inomhus. Är ledig imorgon för jag jobbar helgen. Då ska jag bara göra sådant som jag tycker är skönt. Ha en trevlig kväll. See you!

CHEESECAKE!

Hej därute. Kramsnö. Idag ska jag avnjuta cheesecaken som jag skulle prova. Det blir spännande. Är ledig imorgon också, skönt. Då ska jag sova ut. Ikväll så ska jag se hypnotisören. Ha det gott! See you!

                                               Festlig cheesecake!                    175 grader
 
8-10 bitar.
 
100 gram smör
14 digestivekex
 
                                                   Fyllning!
 
500 gram färskost exempelvis Philadelphiaost original
200 gram kesella 10%
1 dl strösocker
1/2 dl maizena majsstärkelse
2 tsk vaniljsocker
rivet skal av 2 lime
3 ägg
1 dl vispgrädde
150 gram vit choklad
1 3/4 dl bär exempelvis blåbär och björnbär
                                                
                                                     Garnering!
 
250 gram till 300 gram blåbär och björnbär
strimlat limeskal.
 
 
                                                        Gör så här!
 
Smält smöret, krossa kexen. Blanda med smöret. Tryck ut massan i en form med löstagbar botten. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt svalna. Fyllning: Vispa samman färskost, kesella, socker, majsstärkelse, vaniljsocker och rivet limeskal. Vispa till en jämn smet och tillsätt sedan ett ägg i taget. Rör ordentligt mellan varje. Vispa i grädden och blanda väl. Hacka och smält chokladen över vattenbad. Rör ner den i smeten. Häll smeten i formen. Strö på bären. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Täck över med folie när kakan har fått fin färg. Stäng av ugnen och låt stå i 30 minuter i eftervärmen. Låt svalna helt. Ställ in i kylen minst ett dygn.
                                                        Garnering!
Strö över bären och lite strimlad lime. Ät och njut.
 
 
                                              

DOWNTON ABBEY OCH FREDAGSMYS!

Hej därute. Ikväll hittade jag signaturmelodin till Downton Abbey och det var så mysigt att lyssna till.
Sedan så lyssnade jag även på filmmusiken från snowroller och andra sällskapsfilmer. De finns på Spotify.
Annars så har jag bara tagit det lugnt ikväll. Är ju långledig i helgen. Då ska jag bland annat göra en ny cheesecake som jag skrivit recept på. Den innehåller bland annat blåbär och björnbär. Sedan ska jag ha främmande. Hoppas att ni alla får en skön helg med vackert väder. See you!

LEDIG 2 DAGAR!

Hej därute, ska snart fara iväg till stugan. Verkar bli regn idag, men det gör inget när man är ledig 2 dagar. HÄRLIGT!!!!!. Skönt att kunna ta det lugnt. Och göra precis vad man vill. See you!

NEJ SE DET SNÖAR!

Hej därute. Äntligen snö. När jag tittade ut på morgonen så snöade det. Lufsen var ut en stund nu på förmiddagen. Försökte få på honom dressen som jag har köpt åt honom, men sedan började det tjorva. Då morrade han grovt och fräste. Så jag beslöt mig för att inte ta på honom den över huvud taget. Det blev bara en kort stund som han ville vara ute. Nu får man lyssna på julmusik snart igen. Jobbar kväll i dag, så jag är hemma först vid nio. Ha det gott. See you!
Så här såg det ut från mitt vardagsrumsfönster nu vid lunch.
En som var intresserad av snön.
Bäst att stanna inne idag när det snöar.
 

KULLERBYTTA!

Lufsen gjorde en kullerbytta på golvet igår när han lekte. Jag putsade alla fönster och bytte gardiner. Idag så har jag gjort en god korvgryta samt gjort korv i ugn. Har varit ledig 3 dagar och det var välbehövligt. Hade besök igår av min mor, sedan har jag bara varit hemma och myst. Nu är det mörkt redan vid sju på kvällarna. Det är lite trist.
Men det går ju an. Det är ju så det är. Hoppas att ni alla har haft en trevlig helg. See you!

RSS 2.0