LÖVBIFF PIZZAIOLA!

4 personer
 
3-4 vitlöksklyftor
1 liten gul lök
500g mogna tomater(eller 2 burkar krossade tomater)
olivolja
ca 2 dl rödvin (eller mörk buljong)
salt och vitpeppar
1 tsk smulad oregano
ca 1 dl färsk basilika
ca 1 dl medelstor kapris
10-15 urkärnade gröna eller svarta oliver
ca 400 g lövbiff i skivor
 
Skala och hacka vitlök och lök. Skär tomaterna i bitar om du använder färska. Fräs löken glansig i olja, lägg i tomaterna och stek några minuter. Späd med rödvin eller buljong, rör i kryddorna och koka upp. Låt tomatsåsen sjuda under lock 10-15 minuter. Ta av locket, blanda i kapris och svarta oliver och koka upp. Dela biffskivorna i bitar. Salta och peppra och bryn dem hastigt i olja i het panna. Lägg ner dem i tomatsåsen och låt koka med 7-8 minuter eller tills de är genomkokta. Servera med ris eller pasta. Smaklig måltid.

LEDIG!

Hej därute. Vackert väder, god mat, trevligt umgänge, lön och klippning på samma dag. Kan det bli bättre. Åt en salladsbufee´som var jättegod. Sedan så hade de mitt favoritte som jag drack efteråt. Det var ganska mycket folk som åt där vi var. När man tittade ut så var det strålande solsken, snötyngd gärdesgård utanför. Efteråt gick jag en snabbis på stan innan det var dags för klippning. Var in i en butik och köpte en goddoftande tvål, sedan då jag hade varit och klippt mig så var jag in i en butik och köpte mig lite nya teer. Hallon och lakrits, Panda samt Early Grey Cream. Idag så ska jag prova ett nytt recept, det är en gryta med lövbiff. Ska fota det och lägga ut det imorgon, samt skriva ner receptet. Lägger ut lite bilder från dagen. See you!
 
 

LÖN!

Hej därute. Imorgon får jag lön. Idag har jag som sagt var sytt mycket på tavlan. Det har varit plusgrader ute och jag har varit en sväng på konsum för att köpa lite snacks till Guldbaggegalan ikväll. Ringde nyss till en som jag inte pratat med på länge. Det var roligt att höra hur hon hade det. Lufsen har varit väldigt kelig idag och följt mig var jag än har gått. Varit mycket i famnen. Lady har mest knorrat och pratat hela förmiddagen. Nu är hon tyst och sover på sitt vanliga ställe. Är ju ledig imorgon också. Då har jag så mycket som jag ska göra. Hoppas att ni alla får en trevlig kväll. Var rädd om varandra så hörs vi imorgon. See You!

TREVLIGT!

Så var då äntligen denna jobbarhelg över för denna gång. Det har gått bra. Ser att många har varit in och läst på min blogg den senaste tiden. Det känns ju roligt. Är helt slut efter att ha tagit en svängom med dammsugaren. Imorgon så ska jag sy på min tavla för fulla muggar. Sedan så blir det väl en tur på konsum och köpa lite gott inför Guldbaggegalan. Sov så gott alla. See you!

JOBBARHELG!

Vackert väder och jag har varit på affären och köpt mig lite snacks till i helgen. Köpte mig även en blåbärspaj. Skar upp den i bitar så att jag kan ta fram den bit som jag vill ha. Lite ska man ju unna sig när man jobbar helg. Jobbar med en arbetskollega som jag brukar ha roligt tillsammans med. Lufsen har varit lite sur idag. vet ej varför. men han har ju dåliga dagar han också som vi andra. Tänker på en mening som är ganska bra och som man får tänka på om arbetsdagen blir jobbig och det händer saker som man inte har räknat med: Nåja, det är en dag imorgon också. Ha det så gott, kanske inte skriver i bloggen förrän söndag. Ha en trevlig helg allihop. Kram från mig. See you!
 
 
 
 

RECEPT PÅ VÅRLÅDAN!

1 förpackning rökt skinka. ( ca 4 hg) skinka
1 förpackning fryst hackad spenat
1 burk med sparris
1/2 dl matlagningsgrädde
riven ost
 
                                                  Gör så här!
 
Smörj en ugnsfast form. Tina spenaten och låt den rinna av i en sil. Lägg sedan spenaten i botten av formen. Lägg upp sparrisen över spenaten på längden. Rulla ihop skinkskivorna med skarven nedåt och lägg de över sparrisen.
Häll grädden över allting. Strö ett rikligt lager riven ost över skinkskivorna. Grädda i mellersta falsen på 200 grader i 30 minuter. Servera med ris. Gott!

VÅRLÅDA!

Hej därute. Idag börjar jag klockan 16 och jobbar till 21:00. Skönt. Lufsen har nyss hållit mig sällskap när jag har diskat. Han har även börjat vara med mig då jag är på toaletten och donar. Då sitter han i tvättstället. I går när han låg där så blev det lite halkigt, så det slutade med att han låg på mage med framtassarna hängandes utanför tvättstället. Lägger ut bilden på vårlådan som jag gjorde i söndags, den blev god. Ha det gott. See you!
Lufsen när han satt bakom mig när jag satt på toaletten.
 

VACKERT VÄDER!

Hej därute. Idag har jag haft främmande, och vi har ätit gott och gått på en långpromenad. Vädret har varit varmt och vackert. Nu märker man att det har börjat ljusna. Skriver här ner två roliga historier, ha det gott. See you!
 
                                      Pingvinen!
 
Det var en gubbe som hittade en pingvin. Han visste inte vad han skulle göra med den, så han gick till polisen och frågade.
- Gå till djurparken med den, blev svaret.
Nästa dag mötte polisen gubben igen med samma pingvin i handen.
- Skulle du inte gå till djurparken med den? frågade polisen,
- Jo, sa gubben, och det gjorde jag också. Idag ska vi på bio.
 
 
                                       Prästen!
 
 
En präst och en busschaufför kommer till himlens port. Där står sankte Per och släpper in busschauffören men inte prästen. Prästen undrar varför han, som tjänat Gud hela sitt liv, inte får komma in. Sankte Per svarar:
- När du predikade somnade alla, men när han körde buss bad alla till Gud!

HEMMAKVÄLL!

Hej därute. Har suttit mycket vid datorn idag. Har även varit ut en sväng på eftermiddagen. Grått väder ute. Är ledig imorgon och sedan så är det jobb igen som gäller. Satt och tittade lite i vegetariska boken och jag tror att jag ska börja äta mer vegetariskt. Hoppas att ni har haft en skön dag. See you!
Så här låg Lufsen en kväll. Han behövde väl vädra. Snacka om vig. Blev full i skratt.

UNDERBAR LEDIG DAG!

Hej därute. Idag så har jag haft en underbar ledig dag. Har bara varit ut en stund på förmiddagen och handlat det jag har behövt. Stod och tittade ut igenom köksfönstret tidigare idag och då var det en bilist som hade problem med sin bil. Som tur var så kom hyresvärden från Bodenbo körandes och kunde forsla bilen så den inte blockerade för andra människor. Nu har jag mycket ilningar i tandköttet. Bara det inte slutar med att en bit av kronan lossnar. Minns när det hände en tand som jag sedan blev tvungen att operera bort. Det gjorde VÄLDIGT ONT! Ikväll så har jag gett katterna räkor. Det var väldigt populärt. Hoppas att ni alla får en myskväll med familj och vänner. Ha det gott. See you!

MER KATTBILDER!

 

EN SOLSKENSHISTORIA!

Hej, igår fick jag höra en underbar nyhet. En arbetskollegas katt har varit försvunnen sedan i början på augusti ifjol.
I slutet av förra veckan så var det en kvinna som hade tagit hand om en katt som var kring hennes tomt. De kollade upp chipmärkningen och då dök min arbetskollegas namn och adress upp. Så gissa om hon blev glad. Den var mager och hade tovor men den hade känt igen sin ägare och börjat spinna. den kände även igen sig i lägenheten.
Sådana saker tycker jag är roligt när allt blir bra till slut. Är hemma och har fått influensa idag. Så idag så ska jag bara ligga under täcket. Vädret ute är klart men kallt. Skönt att få vara inne då. Ha det gott. See you!

SÖTA BILDER PÅ LADY OCH LUFSEN SOM SMÅ!

 

TVÄTTSTUGA OCH VACKERT VÄDER!

Hej därute. Idag har det varit vackert väder men 22 grader kallt, så jag har haft tvättstuga. Mina katter har busat  och härjat som vanligt. Imorgon jobbar jag igen. Hoppas att ni alla har haft det skönt i helgen. see you!
 

LUFSEN SPOLAR I TOALETTSTOLEN!

Hej därute. Idag har det snöat ordentligt. När jag och mamma var ut på 2 långpromenader. Vi stekte hamburgare till middag, Det var gott. Jag gick och lade mig en stund nu ikväll. Då hör jag plötsligt hur det spolar i toalettstolen.
Får man inte mat när man tigger om det så får man använda sig av andra knep för att väcka uppmärksamet. Ska se Morran och Tobias snart. See you!

GRÅTT VÄDER UTE!

Idag så jobbar jag kväll. Då börjar jag klockan 2 och jobbar till 21. Det blir att köra rullstolar om man ska ut med någon i snömodd. Nåja, då får man ju styrketräning på köpet. Katterna har busat och när jag tog fram ett mönster till en klänning så dök Lady in i pappret, hon tyckte att det prasslade så gemytligt. Imorgon jobbar jag till klockan 3 sedan så är jag ledig helgen. Hoppas att ni har det bra. See you!

FLER BILDER PÅ KATTERNA!

Hej därute. Är ledig i dag också och det är så underbart skönt. Tro mig. Ska bara göra roliga saker. Här kommer lite fler bilder på katterna. See you!
Katternas ägare.

LEDIG MÅNDAG!

Hej därute. Igår var jag och hälsade på hos min mamma. Det blev trevligt. Vi tog en långpromenad och sedan på eftermiddagen så bjöd mamma mig på lasagne. Det har jag inte ätit på jättelänge. Det var gott. Visar lite bilder som jag tog med mobilen på hennes lilla älskling. Idag jobbar jag kväll och är jättetrött. Ha det gott. See you!
 
 

STORHANDLING!

Hej därute. Idag var det lite halkigt ute för det var 6 grader varmt. Men jag gick försiktigt så det gick bra. Träffade en arbetskollega när jag gick till affären. Storhandlade så min Dramaten var överfull, lite träningsvärk i armarna annars gick det bra. Det är vackert väder ute och på TV är det Sound of Music. Ganska roligt att veta att man besökt många av de platser där filmen spelades in, nämligen i Salzburg. Däremot så har jag inte besökt huset som Von Trapp uppehöll sig i. Det låg någon mil bort. Idag så ska jag göra kycklingryta och köttfärssås. Ha det gott. See you!.

RSS 2.0