STJÄRNKIKARE!

Hej därute, igår fick jag lön. Då steg jag upp vid fem för att betala räkningar. Sedan storstädade jag lägenheten.Efter det så gick jag och handlade lite mat. Köpte bland annat hem färdig sallad, dom man mixar själv. Det är så gott. Brukar köpa gröna bönor i lag och kyckling fileer, fetaost och annat gott. Sen så gick jag in på Astro Sweden och beställde hem en stjärnkikare för nybörjare. Det ska bli väldigt trevligt att senare stå och titta på stjärnorna från min balkong. Har alltid varit intresserad av rymden sedan jag var liten. Med detta okulär ska man kunna se både saturnus, några av Jupiters månar samt kratrar på månen. Det följer även med ett häfte där man får lite tips och råd. Ska lägga ut lite bilder på den sedan när den kommer. Nu ska jag jobba 13 till 22, sedan blir det natti natti när man kommer hem. Önskar er alla en trevlig dag. See You!

ROLIGARE INLÄGG IDAG!

Hej därute, kan ju skriva och berätta om vad jag gjorde i helgen då jag var ledig. Jag gjorde bland annat en äppelpaj och den blev så god. Här kommer lite bilder från föregående helg. See You!
Började ledigheten med att sova ut på morgonen.
Skötte om katterna.
Igår unnade jag mig en Hot Kebab. Slapp då frysa iallafall då jag åt den. God var den och den rev gött och skönt i magen. See You!

TYKE!

Såg en dokumentär förra helgen om en elefant som hade blivit fångad i Afrika. Hon fångades som unge och blev forslad över till USA för att kunna upphandlas och bli tränad på cirkus. I 20 år blev den misshandlad varje dag, i början hade hon haft en trehjuling som hon uppträdde med, som hon sedan blev för stor att kunna sitta på. Till slut en dag i augusti 1994 när cirkusen skulle uppträda på Hawaii, löpte elefanten amok och inför chockade åskådare trampade ihjäl och krossade tränaren. Hon rusade sedan ut på gatorna i Hawaii efter att först ha mejat ner ett högt stängsel av stål och skadat en annan person. Elefanten ville bara fly från allt samman. Efter en halvtimme och de hade försökt bedöva henne utan resultat, började polisen skjuta på henne. Hon stod lutad mot en bil och de sköt henne överallt på hennes kropp även ena ögat. När hon försökte resa sig igen sköt de henne snabbt med flera skott så hon kollapsade och föll slutligen lutad mot bilen och dog efter att de skjutit med 87 skott. Hon hade en liten partyhatt som satt kvar på huvudet som hon skulle ha under uppträdandet. Obduktionen av tränaren visade att förutom hans krosskador även hade kokain och alkohol i blodet, så han var ju ingen snäll tränare precis. Efter händelsen på Hawaii togs beslut så småningom att man skulle förbjuda att ha djur som uppträdde på cirkus. Även den kända cirkus Scott under ledning av bröderna Bronett. ( Deras pappa brukade alltid säga under förställningarna " Får jag be om största möjliga tyyyysnad") slutade att använda djur. När de som skulle frakta bort elefantkroppen kom upptäckte de att det hade runnit en tår nerför ena kinden på elefanten. Elefanten blev ju skjuten i ena ögat men jag tror att djur har känslor. Jag har till och med sett en tiger på film som det rinner en tår ifrån ögat som inte hade skador på ögonen. Den hade fångats i en fälla. Vad vill jag få fram för budskap av denna sanna berättelse: jo, jag anser att det är vansinne att låta djur bli misshandlade för att kunna dansa, cykla och göra konster för att vi människor ska ha roligt. De lever under vidriga förhållanden. Det sker fortfarande både i Thailand och flera andra platser i världen tyvärr.De uppträder inte för att de tycker om det utan för att undvika stryk. I slutet av dokumentären visar de 2 av Tykes kompisar som när de kom till den bättre platsen, först visade tecken på rädsla för slag. Men efter hand upptäckte att de inte blev slagna så fort någon kom med en pinne. Nu betar dessa vackra djur och mår bra, men jag tror aldrig de glömmer vad de tidigare varit med om.

NYTT INLÄGG IMORGON!

Hej därute, tack för alla kommentarer. Jag ska läsa era bloggar imorgon, då jag inte är så trött. Sedan blir det ett långt och känslomässigt starkt inlägg imorgon som griper tag. See You!

ORD!

Ord kan såra, ord kan uppmuntra, ord kan skrämma, ord kan roa, ord kan hota, ord kan läka, ord kan styrka och hela. Det är otroligt vad ord kan göra.När man kommer till någon inom jobbet och de säger uppmuntrande ord till en, så är det stärkande att höra. Idag så ska jag äta glass med maräng och chokladsås. Sedan är jag ledig lördag och söndag och då så ska jag bara njuuuta!!!!!. Trevlig helg. See You!
Snacka om taskigt morgonhumör
Min hydda är min borg.
Morgonmöte innan sängen blev bäddad.

MARÄNGSWISS OCH NOSTALGI!

Hej därute, har varit hos min mor idag i hennes lägenhet. Jag köpte hem grillad kyckling och potatissallad och bryggde mig en mugg med starkt gott kaffe. Sedan satte jag mig ner och började titta i ett gammalt album från 1980 och framåt. Tog och fotade några av bilderna och tänker lägga ut de här. Igår var min mor hos mig en stund och sedan hade jag tvättstuga. Jag jobbade ju förra helgen då jag skulle ha varit ledig så nu är jag ledig imorgon också. Det var så skönt att jobba kväll på fredag och veta att jag kunde få sova ut igår. Önskar er en fortsatt trevlig kväll. See You!
Jag 10 år.
Åkerbärsplockning
Min första katt. Hon blev 17 år. Och levde tills jag fick min första lägenhet.
Rönnerdahl han skuttar med ett skratt ur sin säng. Där blåste det kallt på midsommarafton.
Nu har vi ljus här i vårt hus, julen är kommen hopp tra la la la....
Hjäälp!!!
Hjulsta där jag bodde några år.
Där hade jag fyllt 10 år.
Har man ingen häst får man bygg en istället. Min fantasi var det inte fel på när jag var liten. Avslutar inlägget med min hemmagjorda marängswiss som jag gjorde bums när jag kom hem.

PANNBIFFAR MED STING!

Hej därute, här kommer ett recept på biffar som jag provat att göra, de blev jättegoda. 1200 gram nötfärs 1 färsk chili finhackad 1 burk creme fraiche 2 ägg 2 tsk stark senap Salt Peppar 1 vitlöksklyfta pressad 2 tsk bong fond med smak av kött 1 dl mjölk 1 msk ströbröd Gör så här: Blanda mjölk och ströbröd i ett glas och låt det svälla en stund. Lägg under tiden köttfärsen tillsammans med alla ingredienser förutom bong i en bunke. Tillsätt salt och peppar efter behag.
Forma smeten till biffar med en sked och platta till med en gaffel. Stek biffarna gyllenbruna på båda sidor. Sätt ugnen på 200 grader och lägg de färdiga biffarna i en eldfast form. Låt skyn från stekningen ligga kvar i pannan och häll i ett glas med vatten och blanda i bong fond med smak av kött. Smaka av. Häll skyn över biffarna och låt eftersteka i ugnens mittersta fals i ca 20 minuter. Servera med makaroner eller potatis. Gott!
Måste avslöja att jag blev vrålsugen på en färdigpizza när jag hade slutat jobbet och det blev denna vegetariska. See You!

LJUVLIGA AUGUSTI!

Hej därute, har jobbat helgen fast jag skulle ha varit ledig och det har gått jättebra. Idag så har jag varit på cykel och Mek och fått hjälp med att fixa till framlyset. Så ikväll så ska jag testa lyset. Det börjar bli lite skummare ute nu när jag slutar 22. Har även varit och handlat mat både till mig och katterna. Sedan så har jag storstädat lägenheten, det var behövligt och skönt. Katterna har fått fisk till lunch och nu jäser de på var sitt håll. Jag tycker att det är så skönt nu när det har blivit lite svalare, det går lättare att jobba också. Jag tycker det är så mysigt att tända lamporna i fönstren. Jag kommer ihåg mina bardoms höstar, det var också mysigt. Då var man ju mer ute och lekte med kompisar. Vissa dofter och färger påminner mig om min bardoms höst.( Nu börjar jag låta tjatig). Hoppas att ni alla får en skön fortatt dag och hoppas att helgen har varit trevlig. See You! LIte bilder från förra veckan!
En tröja jag köpte för pengar som jag fick när jag fyllde år
2 goda teer från Gilla med smak av äpple och persika, jättegoda teer.
Lite vackra blommor från mamma.
See You soon.

TREVLIG FÖDELSEDAG OCH SKYFALL!

Hej därute, igår kom min mamma och moster och gratulerade mig på födelsedagen. Jag jobbade först 7 till 12 och sedan åkte jag hem och duschade. Efter någon timme kom min mamma och hade med sig 2 fina blommor och lite annat. Jag fick även kort från mina mostrar. En av de gav mig fotsalva som jag så väl behöver till mina fötter. På kvällen kom det världens skyfall, jag filmade det, det var häftigt. Imorgon och på söndag jobbar jag för jag har bytt arbetshelg. Det innebär att jag kommer att vara ledig nästa helg då jag skulle ha jobbat egentligen. Idag är det mulet och svalare. Skönt tycker jag. Hoppas att ni får en trevlig helg. See you!

RSS 2.0