LINSGRYTA!

4 dl torkade gröna linser
1 st gul lök
1 msk olja
1 msk garam Masala
1 st 5 kronas stor bit färsk inefära
1 1/2 tsk salt
1 burk kokosmjölk
400 g krossade tomater
1 styck röd chili, finhackad
 
Lägg linserna i kallt vatten medan du förbereder resten. Hacka löken och fräs den i olja tills den blir mjuk.
Tillsätt garam Masala och riv ner ingefäran i löken. Tillsätt salt, kokosmjök, tomater, 4 dl vatten och avrunna linser.
Koka upp under omrörning och sjud sedan försiktigt under lock ca 20 minuter eller tills linserna är kokta. Tillsätt mer vatten om det behövs och smaka av. Tillsätt eventuellt 1 finhackad röd chili. Serveras med råris.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0